Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę prenafolin. Dolegliwości żadnych nie mam po nim. Jedyne co mi przeszkadza to, że magnez i żelazo w jednej tabletce, a z tego, co wiem, to one się negują nawzajem, czyli jakbym ich nie brała.
-
Ja cały czas biorę Pregne plus, bo ma małe kapsułki, a ja mam problem z polykaniem tabletek/kapsułek 🙈 Do tego biore DHA z alg morskich. Dziś dodatkowo kupilam Estabiom Pregna, bo akurat bylo w aptece przy kasie na promocji. Co myslicie o przyjmowaniu probiotykow? Ktoras bierze? Te kapsulki są przeznaczone dla kobiet a ciazy, wiec mysle, ze sa przebadane i mozna je spokojnie stosowac.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny kupujcie na przyszłość probiotyki tylko ze statusem lek. Wszelkie suplementy diety probiotyki nie wiadomo co w nich jest a najczęściej sama kapsułka. Było badanie robione na jednej z uczelni i wyniki były porażające, szkoda pieniędzy. Z suplementów diety jedynie dość ok wypadł Sanprobi. Ale średnio jest z jego dostępnością.
-
mrt87 wrote:Dziewczyny kupujcie na przyszłość probiotyki tylko ze statusem lek. Wszelkie suplementy diety probiotyki nie wiadomo co w nich jest a najczęściej sama kapsułka. Było badanie robione na jednej z uczelni i wyniki były porażające, szkoda pieniędzy. Z suplementów diety jedynie dość ok wypadł Sanprobi. Ale średnio jest z jego dostępnością.
-
Paula, moja wizyta w Luxmed trwała równe 12 minut szybkie USG przez brzuch i do domu ogólnie z wymiarów wychodzi mi 20+1, kawał dziewczyny już wszystko dobrze na podstawie tego co udało się zmierzyć i zobaczyć.
Aaa no i dziewczyna na 100% zdaniem pani doktor.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:33
Kijanka, Ig004, Paula_30, Kropka89, Magdalen, kudłata, sisi lubią tę wiadomość
-
coma wrote:Paula, moja wizyta w Luxmed trwała równe 12 minut szybkie USG przez brzuch i do domu ogólnie z wymiarów wychodzi mi 20+1, kawał dziewczyny już wszystko dobrze na podstawie tego co udało się zmierzyć i zobaczyć.
Aaa no i dziewczyna na 100% zdaniem pani doktor.
-
Paula_30 wrote:Coma serrio 12 min???? Na sprawdzenie wszystkich narządów? To chyba troszkę za krótko przeraża mnie ten Luxmed. Cieszę się że u Ciebie ok ale idziesz gdzieś jeszcze to sprawdzić? Dzięki za info
No u mnie to zupełnie dodatkowa wizyta, 8 lipca mam takie prawdziwe połówkowe
Serio 12 minut Z czego 5 rozmawiałyśmy o tym, że Ukraińcy w Uberze to tragedia. -
A ja postanowiłam, że na następnej wizycie wymuszę wymaz z pochwy, bo sobie wkręciłam właśnie, że na pewno mam jakieś bakterie w pochwie i to niekoniecznie pałeczki kwasu mlekowego. Nie żebym miała jakieś objawy, bardziej to, że przeczytałam, że to w ciąży groźne, więc sobie wkręciłam, że na pewno mam
-
Kijanka wrote:A ja postanowiłam, że na następnej wizycie wymuszę wymaz z pochwy, bo sobie wkręciłam właśnie, że na pewno mam jakieś bakterie w pochwie i to niekoniecznie pałeczki kwasu mlekowego. Nie żebym miała jakieś objawy, bardziej to, że przeczytałam, że to w ciąży groźne, więc sobie wkręciłam, że na pewno mam
Też mam taki plan -
A ja znowu mam problem z zębem a właściwie z korzeniem wiem że jest do wyrwania ale była cisza jakiś czas a teraz znowu spuchl i boli może samego rwania się tak nie boje ile bólu po nim i pewnie będzie szycie rany,a nie sądzę żeby paracetamol mi pomógł na taki ból po wyrwaniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 15:11
-
Paula_30 wrote:A ja znowu mam problem z zębem a właściwie z korzeniem wiem że jest do wyrwania ale była cisza jakiś czas a teraz znowu spuchl i boli może samego rwania się tak nie boje ile bólu po nim i pewnie będzie szycie rany,a nie sądzę żeby paracetamol mi pomógł na taki ból po wyrwaniu
Nie cierpię dentystów! Kiedy idziesz?
Możemy pójść synchronicznie, bo ja też muszę. Co prawda na kontrolę, ale pewnie się coś znajdzie do zrobienia.
-
Kijanka wrote:A Ty też sobie coś wkręciłaś czy masz podstawy?
Nie mam chyba podstaw. Po prostu moja ginekolog mi tego w ogóle nie zlecała jeszcze, na podstawie moczu i badań ginekologicznych mówi, że jest dobrze. Ale no ja oczywiście przeczytałam milion historii i przedwczesnych porodach/poronieniach z powodu infekcji bezobjawowych więc wolę to sprawdzić. -
Kijanka wrote:Nie cierpię dentystów! Kiedy idziesz?
Możemy pójść synchronicznie, bo ja też muszę. Co prawda na kontrolę, ale pewnie się coś znajdzie do zrobienia.
-
nick nieaktualnyPaula_30 wrote:A ja znowu mam problem z zębem a właściwie z korzeniem wiem że jest do wyrwania ale była cisza jakiś czas a teraz znowu spuchl i boli może samego rwania się tak nie boje ile bólu po nim i pewnie będzie szycie rany,a nie sądzę żeby paracetamol mi pomógł na taki ból po wyrwaniu
W tej chwili uratuje cie plukanie naparem z rumianku. I mam ten sam problem bo przydaloby sie wyrwac osemke. -
My juz po polowkowym ❤️ 548g szczescia 😍 wszystko dobrze a cale usg nagrane na plyte 😊
Ewelina92, Moni**, Kijanka, Ig004, Magdalen, JustBelieve, Paula_30, Audreyyy, Zanes, momo, Spirit, Maija, sisi, Esti, Kropka89, Chanela, AnnaE., Alu_87 lubią tę wiadomość