Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza moja też jest mała, przynajmniej na wcześniejszych USG, połówkowe mam 15 lipca i nie spodziewam się że będzie miała więcej jak te 280 gram.
-
nick nieaktualnycoma wrote:Iza no ale Ty masz jeden z późniejszych terminów w listopadzie to siłą rzeczy ten maluszek jest mniejszy Niektóre dziewczyny rodzą na początku listopada to one już mają półkilogramowe maluchy My jeszcze chwilę musimy poczekać
No wiem. Najwazniejsze ze rosnie. -
mrt87 wrote:Iza moja też jest mała, przynajmniej na wcześniejszych USG, połówkowe mam 15 lipca i nie spodziewam się że będzie miała więcej jak te 280 gram.
Nieee no 280 gram to za tydzień będzie miała Ja jestem w szoku jak ta waga szybko rośnie terazmrt87 lubi tę wiadomość
-
Iza34 wrote:A mi chyba nie dane jest poznac plci. Lekarz powiedział ze nic nie dynda ale nie znaczy ze to dziewczynka. Tak to ok. Tylko jak wy piszecie ze wasze dzidzie maja po 300g i wiecej a moje 232g to czy nie za male? Lekarz twierdzi ze wszystko odpowiada OM.
Moim zdaniem jest jak najbardziej ok.
Suwaczek pokazuje u Ciebie 18t5d, ja dokładnie w tym samym dniu miałam dodatkowe USG w szpitalu i wyszło im, że skrzat waży 284 gramy. Ale skrzacik według tych wszystkich pomiarów był średnio 2 dni do przodu. Jak to uwzględnić, to różnica wyjdzie niewielka.
Ja to już się nie przejmuję tymi normami internetowymi, bo nigdy nie wiem, czy na tych wszystkich stronach parentingowych mowa jest o skończonym czy rozpoczętym tygodniu ciąży. No i nie wiadomo też, czy autorzy artykułów podają wagę/wymiary dziecka z początku, z końca tygodnia czy może jakąś średnią. Więc luzik, jak lekarz nie mówi, że jest coś nie tak z wagą czy rozmiarem malucha, to jest ok. -
nick nieaktualny
-
Zanes wrote:Od wczoraj czuje bobasa ale dziś bardzo nisko na Lini cięcia cesarskiego czy to normalne? W pierwszej ciąży zawsze ruchy były wyżej
Spokojnie. Mniej więcej co dwa dni na naszym wątku któraś z dziewczyn pisze, że czuje ruchy właśnie tak bardzo nisko. Choć to może się wydawać rzeczywiście niepokojące, to chyba wszystko jest dobrze, skoro tyle z nas tak ma i żadnej lekarz nic nie mówił.
Ja też często czuję tak nisko, choć różnie z tym bywa.
Raz się tym bardzo niepokoiłam, lekarz prowadzący mnie zbadał i powiedział, że w porządku i dziecię się po prostu tak ułożyło. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKijanka wrote:Spokojnie. Mniej więcej co dwa dni na naszym wątku któraś z dziewczyn pisze, że czuje ruchy właśnie tak bardzo nisko. Choć to może się wydawać rzeczywiście niepokojące, to chyba wszystko jest dobrze, skoro tyle z nas tak ma i żadnej lekarz nic nie mówił.
Ja też często czuję tak nisko, choć różnie z tym bywa.
Raz się tym bardzo niepokoiłam, lekarz prowadzący mnie zbadał i powiedział, że w porządku i dziecię się po prostu tak ułożyło.
Moje dzisiaj bylo główka w dol nisko a nozki blizej pępka, ułożone w ksztalt banana po prawej stronie a ruchy tez czuje bardzo nisko. Ale teraz coraz bardziej czuje ruchy a jak siedze i sie przechyle do przodu (np.jak jem) to niemal pewne ze mnie puknie. -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:2050g dystrofia plodu.
Hmm... to rzeczywiście maleństwo.
Niemniej jednak wydaje mi się, że jak na 18t5d ciąży waga jest w porządku, ale na pewno każdemu kto robi USG mówiłabym o wadze pierwszego dziecka i rozpoznaniu u niego dystrofii, to może się bardziej przyłożą do tego USG. -
nick nieaktualnyDokladnie nie pamieta ktory byl tc czy 22 czy 24 ale juz wtedy na usg 4d niektore wymiary dziecka byly o 2 tyg.do tylu. Lekarz powiedzial ze tak czasami sue zdarza. Ale moim zdaniem to lekarz prowadzacy cos przeoczyl. Pozniej probowali zwalic winę na mnie ze papierosy palilam, wpisali ze mialam cukrzyce ciążową, jedynie co sie zgadzalo to ze byl stan przedrzucawkowy.
-
Maija wrote:Czy zaopatrujecie się w monitor oddechu? Bo bratowa mojego męża miała to na liście wyprawkowej, jako obowiązkowa pozycja. I tak teraz rozkminiam...2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyJustBelieve wrote:Iza a paliłaś?! W ciazy?
Maija ja najprawdopodobniej kupię, żeby spokojniej „spać” 😉
Nie. I tu mam absolutnie czyste sumienie bo wogole nie pale i mam to szczescie ze wyszlam z domu gdzie nikt nie palil i u męża w domu tez nikt nie pali wiec nie bylam narazona nawet na palenie bierne. To samo z alkoholem. Cale szczescie ze moja cirka mimo niskiej wagi byla w pełni rozwiniętan przy porodzie dostala 10 punktów.