X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Kijanka ceny Was przekonały ?;-)
    Ceny jak ceny. Jakbyśmy znaleźli wózek naszych marzeń, to może byśmy kupili nowy. Ale z każdym jest coś nie tak. Więc jak nówka kosztuje ok. 2.500 zł a na OLX da się kupić to samo używane za 250-750 zł, to lepiej zapłacić mniej.
    Poza tym ostatnio mam jakieś takie prośrodowiskowe przemyślenia, że za dużo kupujemy, toniemy w konsumpcji itp.
    A cena też ma znaczenie, bo planujemy na sierpień remont łazienki i jak się podliczyliśmy z tym, co nam się podoba i z robocizną, to koszty przekraczają pierwotne założenia budżetowe. Ostatecznie na łazienkę będę patrzeć dłużej niż na wózek :)

agndra, Paula_30, Maija lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka dobra decyzja. Zestawy 3w1 często są niepraktyczne A te porządne kosztują trochę pieniędzy. A w gondoli nie wiadomo jak długo będą jeździć nasze dzieci. Ja już mam doświadczenie z pierwszym. Wtedy wyszłam kupę kasy na wózek, a potem i tak dokupowalam inna spacerowke która była mniejsza i bardziej poręczna.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Pisałąm przed chwila o mega ruchach i kopaniu..Ale to teraz az mnie przestraszyło. Udalo mi sie zdjecie zrobic-to juz chyba kosmita:

https://zapodaj.net/2fd48e9ec0aa1.jpg.html

Mam często ten sam widok 🙂 a moj ruchliwy jest dość mocno 😉

Paula_30 lubi tę wiadomość

d29db7a339.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po badaniu :) Wszystko wzorowo. Jestem zachwycona tym badaniem, bo tyle szczegółów sprawdzaliśmy które by mi w życiu nawet do głowy nie przyszły :) super, super, warto było wydać tyle kasy! Badanie bardzo długo trwało i oglądaliśmy nawet podniebienie dzidziusia, każdą stopę po kolei, tarczycę, narządy płciowe - mam chyba z 10 zdjęć samego buziaczka w 3d :) Mała (bo już na 100% mamy małą kobietkę) waży 430 gram i ma 28 cm. Ma bardzo długie nogi i ręce :) Pani doktor nam obiecała, że ma zdrowe serduszko. Tam gdzie najmocniej czuję jej ruchy ma stopy i stąd te wypukłości rano i wieczorem.

kudłata, Kijanka, Spirit, Magdalen, silent, Zlaania1, Ewelina92, Kropka89, JustBelieve, Zanes, sisi, male_m, Iza34, Aishha, Kurczaczek89, momo, Meggs lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Moja kreacja była kupiona dwa dni przed weselem bo to co sobie przygotowałam wcześniej okazało się za małe 🙈🙈🙈nie była to sukienka moich marzeń ale nic lepszego nie znalazłam niestety :(

Bardzo zgrabnie wyglądasz :) Pozazdrościć!

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    I po badaniu :) Wszystko wzorowo. Jestem zachwycona tym badaniem, bo tyle szczegółów sprawdzaliśmy które by mi w życiu nawet do głowy nie przyszły :) super, super, warto było wydać tyle kasy! Badanie bardzo długo trwało i oglądaliśmy nawet podniebienie dzidziusia, każdą stopę po kolei, tarczycę, narządy płciowe - mam chyba z 10 zdjęć samego buziaczka w 3d :) Mała (bo już na 100% mamy małą kobietkę) waży 430 gram i ma 28 cm. Ma bardzo długie nogi i ręce :) Pani doktor nam obiecała, że ma zdrowe serduszko. Tam gdzie najmocniej czuję jej ruchy ma stopy i stąd te wypukłości rano i wieczorem.
    Coma super! Mój miał 4 dni temu 413 g i też mi lekarz mówil że ma długie ręce i nogi :-D

coma lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a do którego tygodnia ciąży dzieci Z REGUŁY powinny się obrócić główką w dół??
    Mój skrzat póki co miał położenie miednicowe, ale lekarz stwierdził, że na tym etapie to nie ma znaczenia. Wiem oczywiście, że obrócić się może zawsze. Pytam o ten moment, do którego większość maluchów jest już głową w dół i tak zostaje.

8p3os65gur64a6vr.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa i jeszcze jedna super wiadomość dla mnie - łożysko się podniosło! :) Bardzo, bardzo się z tego cieszę :)

Paula_30, silent, sisi lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Dziewczyny, a do którego tygodnia ciąży dzieci Z REGUŁY powinny się obrócić główką w dół??
    Mój skrzat póki co miał położenie miednicowe, ale lekarz stwierdził, że na tym etapie to nie ma znaczenia. Wiem oczywiście, że obrócić się może zawsze. Pytam o ten moment, do którego większość maluchów jest już głową w dół i tak zostaje.

Mi dziś doktor powiedziała, że do 30 tygodnia.

Kijanka lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wyprawki, ktoś wyżej poruszył ceny wózka..ja mam wszystko używane na razie, oprócz materacy do łóżeczek, cała reszta, łóżeczka, wózek, foteliki, ciuszki, wanienka itp...z resztą mam już większość kupione, no zostały jeszcze leki, kosmetyki, laktator... ale do te pory koszt wszystkiego dla bliźniaczek 4600, myślę, że jeszcze 1500 i wszystko będzie...zamknę się w 6000 dla dwójki...nie wyobrażam sobie kupowania nowych rzeczy, sam nowy wózek ok 5500!!! woleliśmy zmienić auto na większe, odłożyć kasę na lekarzy, szczepienia czy po prostu takie w razie w , mi nigdy nie zależało, żeby kupować nowe, to tak szybko trzeba będzie sprzedać, spakować czy schować, wózek za 6 tys który po kilku miesiącach jak zaczną chodzić ja będę pchać...pusty, a dzieci biegły obok ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak mowilam kupiłam wczoraj wózek i nosidełko używane, bo szkoda bylo mi wydawac tyle pieniędzy gdzie poza wozkiem sa inne wydatki szczególnie przy pierwszym dziecku. Wózek w sklepie 2500, zapłaciłam 1000 w idealnym stanie. Nosidełko tez używane ale mam pewność że jest w porządku. Cały zestaw jeszcze z akcesoriami wyniósł 1300zł. Stawiam w większości na używane, jedynie materac do lozeczka, kosmetyki, czy jakies leki i przybory higieniczne kupię nowe.

201910251756.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wszystko do tej pory kupiłam nowe. Tzn. z tych większych rzeczy jeszcze nic nie mam. Nowe kupowałam ciuszki, ręczniczki, kocyki itp. No i laktator. Niby mogłam te ciuszki kupić używane, ale jakoś na OLX i allegro nie przekonywały mnie paczki z nimi. Trafiałam na niepraktyczne. Tzn. w paczce z 20 ciuszków fajne były ze 2-3 sztuki. A reszta to jakieś tam jeansowe spodenki w rozmiarze 62. Jak dla mnie kompletnie bez sensu :)

EDIT: Przypomniało mi się, że w weekend upolowałam na OLX porządny śpiworek do fotelika samochodowego. Śpiworek to Voksi Move. Nowy w Smyku kosztuje chyba 419 zł, używany kupiłam za 160 zł + 10 zł za przesyłkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 19:54

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę sprzedawac spora czesc ubranek na 56/62,jakby ktoras chciala. Dla chlopca. Mam tyle,ze moglabym miec trojaczki. A uzywalam tylko malutkiej czesci,bo mialam swoje ulubione

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja będę sprzedawac spora czesc ubranek na 56/62,jakby ktoras chciala. Dla chlopca. Mam tyle,ze moglabym miec trojaczki. A uzywalam tylko malutkiej czesci,bo mialam swoje ulubione
    Jak dla chłopca to ja mogłabym się zainteresować :-)

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Jak dla chłopca to ja mogłabym się zainteresować :-)
    Pod koniec sierpnia,poczatek wrzesnia bede otwierac kartony,to wyslec Ci na priva jakie rzeczy mam. Wybierzesz sobie :-)

Paula_30 lubi tę wiadomość

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Pod koniec sierpnia,poczatek wrzesnia bede otwierac kartony,to wyslec Ci na priva jakie rzeczy mam. Wybierzesz sobie :-)
    Super do wtedy będę już wiedzieć co mi brakuje i na pewno coś wybiorę :-)

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:

Bardzo zgrabnie wyglądasz :) Pozazdrościć!
    Dziękuję :) ale ja tak o sobie nie myślę 🙈🙈🙈

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kawę max raz dziennie, z ekspresu i z dużą ilością mleka :)

Co do ciuszkow to też muszę się wziąć za obejrzę tego co mam po synku, bo trochę mi się wydaje że może nam brakować z racji tego że pierwszy synek był letni a teraz będzie zimowy ;)

Ja się nie mogę doczekać połówkowego, muszę pamiętać żeby przynieść płytkę to lekarz nam nagra filmik :) Bardzo lubiłam ten z pierwszej ciąży wiec i teraz chciałabym mieć ;) Już nie mówiąc o zdjęciach bo też się nie mogę doczekać!

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka tak samo jak u mnie,musiałam kupić kombinezony kilka długich rękawów i pałacyki,ale ogólnie jak miałaś krótki rękaw jak ja to nie trzeba dużo bo krótki pod coś nowego ciepłego i jest ok :D

Kropka89 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Można spytać jakie masz wskazania do cc?

Ja chyba muszę pogadać juz o tym z lekarką, bo nie wiem jak to jest z drugą cesarką, kiedy w zasadzie można się umawiać i kto ostatecznie o tym decyduje i kiedy. Jeśli miałam wskazanie względne w pierwszej ciąży i jest duże ryzyko, że się powtórzy (rozejście spojenia łonowego ponad fizjologiczną normę) to pewnie nie będzie problemów, tym bardziej, że podobno sami lekarze tak wolą... Ale chciałabym już wiedzieć na pewno...

A czy którąś z Was boli spojenie łonowe? Mnie już od 14 tc w tej ciąży... Przez chwilę było lepiej a od kilku dni znowu gorzej...
    Z tego samego powodu miałam cc właśnie rozejście spojenia. Ja pytalam lekarza czy mogę rodzic ale powiedział mi szczerze że próbować mogę ale on by zrobić cc dlatego że miednica mala i w tamtej ciąży dojze rozejście to brak postępu porodu był 22 h skurczy i rozwarcie na 2cm także radził mi umówić się na cc a on jest za porodami naturalnymi także sama byłam zdziwiona. I mnie też spojeniem już boli :( pewnie historia się powtorzy

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ