Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_30 wrote:Kijanka ceny Was przekonały ?
Poza tym ostatnio mam jakieś takie prośrodowiskowe przemyślenia, że za dużo kupujemy, toniemy w konsumpcji itp.
A cena też ma znaczenie, bo planujemy na sierpień remont łazienki i jak się podliczyliśmy z tym, co nam się podoba i z robocizną, to koszty przekraczają pierwotne założenia budżetowe. Ostatecznie na łazienkę będę patrzeć dłużej niż na wózek
agndra, Paula_30, Maija lubią tę wiadomość
-
Kijanka dobra decyzja. Zestawy 3w1 często są niepraktyczne A te porządne kosztują trochę pieniędzy. A w gondoli nie wiadomo jak długo będą jeździć nasze dzieci. Ja już mam doświadczenie z pierwszym. Wtedy wyszłam kupę kasy na wózek, a potem i tak dokupowalam inna spacerowke która była mniejsza i bardziej poręczna.
-
Paula_30 wrote:Pisałąm przed chwila o mega ruchach i kopaniu..Ale to teraz az mnie przestraszyło. Udalo mi sie zdjecie zrobic-to juz chyba kosmita:
https://zapodaj.net/2fd48e9ec0aa1.jpg.html
Mam często ten sam widok 🙂 a moj ruchliwy jest dość mocno 😉Paula_30 lubi tę wiadomość
-
I po badaniu Wszystko wzorowo. Jestem zachwycona tym badaniem, bo tyle szczegółów sprawdzaliśmy które by mi w życiu nawet do głowy nie przyszły super, super, warto było wydać tyle kasy! Badanie bardzo długo trwało i oglądaliśmy nawet podniebienie dzidziusia, każdą stopę po kolei, tarczycę, narządy płciowe - mam chyba z 10 zdjęć samego buziaczka w 3d Mała (bo już na 100% mamy małą kobietkę) waży 430 gram i ma 28 cm. Ma bardzo długie nogi i ręce Pani doktor nam obiecała, że ma zdrowe serduszko. Tam gdzie najmocniej czuję jej ruchy ma stopy i stąd te wypukłości rano i wieczorem.
kudłata, Kijanka, Spirit, Magdalen, silent, Zlaania1, Ewelina92, Kropka89, JustBelieve, Zanes, sisi, male_m, Iza34, Aishha, Kurczaczek89, momo, Meggs lubią tę wiadomość
-
coma wrote:I po badaniu Wszystko wzorowo. Jestem zachwycona tym badaniem, bo tyle szczegółów sprawdzaliśmy które by mi w życiu nawet do głowy nie przyszły super, super, warto było wydać tyle kasy! Badanie bardzo długo trwało i oglądaliśmy nawet podniebienie dzidziusia, każdą stopę po kolei, tarczycę, narządy płciowe - mam chyba z 10 zdjęć samego buziaczka w 3d Mała (bo już na 100% mamy małą kobietkę) waży 430 gram i ma 28 cm. Ma bardzo długie nogi i ręce Pani doktor nam obiecała, że ma zdrowe serduszko. Tam gdzie najmocniej czuję jej ruchy ma stopy i stąd te wypukłości rano i wieczorem.
coma lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a do którego tygodnia ciąży dzieci Z REGUŁY powinny się obrócić główką w dół??
Mój skrzat póki co miał położenie miednicowe, ale lekarz stwierdził, że na tym etapie to nie ma znaczenia. Wiem oczywiście, że obrócić się może zawsze. Pytam o ten moment, do którego większość maluchów jest już głową w dół i tak zostaje. -
Kijanka wrote:Dziewczyny, a do którego tygodnia ciąży dzieci Z REGUŁY powinny się obrócić główką w dół??
Mój skrzat póki co miał położenie miednicowe, ale lekarz stwierdził, że na tym etapie to nie ma znaczenia. Wiem oczywiście, że obrócić się może zawsze. Pytam o ten moment, do którego większość maluchów jest już głową w dół i tak zostaje.
Mi dziś doktor powiedziała, że do 30 tygodnia.Kijanka lubi tę wiadomość
-
a co do wyprawki, ktoś wyżej poruszył ceny wózka..ja mam wszystko używane na razie, oprócz materacy do łóżeczek, cała reszta, łóżeczka, wózek, foteliki, ciuszki, wanienka itp...z resztą mam już większość kupione, no zostały jeszcze leki, kosmetyki, laktator... ale do te pory koszt wszystkiego dla bliźniaczek 4600, myślę, że jeszcze 1500 i wszystko będzie...zamknę się w 6000 dla dwójki...nie wyobrażam sobie kupowania nowych rzeczy, sam nowy wózek ok 5500!!! woleliśmy zmienić auto na większe, odłożyć kasę na lekarzy, szczepienia czy po prostu takie w razie w , mi nigdy nie zależało, żeby kupować nowe, to tak szybko trzeba będzie sprzedać, spakować czy schować, wózek za 6 tys który po kilku miesiącach jak zaczną chodzić ja będę pchać...pusty, a dzieci biegły obok
-
Ja tak jak mowilam kupiłam wczoraj wózek i nosidełko używane, bo szkoda bylo mi wydawac tyle pieniędzy gdzie poza wozkiem sa inne wydatki szczególnie przy pierwszym dziecku. Wózek w sklepie 2500, zapłaciłam 1000 w idealnym stanie. Nosidełko tez używane ale mam pewność że jest w porządku. Cały zestaw jeszcze z akcesoriami wyniósł 1300zł. Stawiam w większości na używane, jedynie materac do lozeczka, kosmetyki, czy jakies leki i przybory higieniczne kupię nowe.
-
A ja wszystko do tej pory kupiłam nowe. Tzn. z tych większych rzeczy jeszcze nic nie mam. Nowe kupowałam ciuszki, ręczniczki, kocyki itp. No i laktator. Niby mogłam te ciuszki kupić używane, ale jakoś na OLX i allegro nie przekonywały mnie paczki z nimi. Trafiałam na niepraktyczne. Tzn. w paczce z 20 ciuszków fajne były ze 2-3 sztuki. A reszta to jakieś tam jeansowe spodenki w rozmiarze 62. Jak dla mnie kompletnie bez sensu
EDIT: Przypomniało mi się, że w weekend upolowałam na OLX porządny śpiworek do fotelika samochodowego. Śpiworek to Voksi Move. Nowy w Smyku kosztuje chyba 419 zł, używany kupiłam za 160 zł + 10 zł za przesyłkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 19:54
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja będę sprzedawac spora czesc ubranek na 56/62,jakby ktoras chciala. Dla chlopca. Mam tyle,ze moglabym miec trojaczki. A uzywalam tylko malutkiej czesci,bo mialam swoje ulubione
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja piję kawę max raz dziennie, z ekspresu i z dużą ilością mleka
Co do ciuszkow to też muszę się wziąć za obejrzę tego co mam po synku, bo trochę mi się wydaje że może nam brakować z racji tego że pierwszy synek był letni a teraz będzie zimowy
Ja się nie mogę doczekać połówkowego, muszę pamiętać żeby przynieść płytkę to lekarz nam nagra filmik Bardzo lubiłam ten z pierwszej ciąży wiec i teraz chciałabym mieć Już nie mówiąc o zdjęciach bo też się nie mogę doczekać!
-
silent wrote:Można spytać jakie masz wskazania do cc?
Ja chyba muszę pogadać juz o tym z lekarką, bo nie wiem jak to jest z drugą cesarką, kiedy w zasadzie można się umawiać i kto ostatecznie o tym decyduje i kiedy. Jeśli miałam wskazanie względne w pierwszej ciąży i jest duże ryzyko, że się powtórzy (rozejście spojenia łonowego ponad fizjologiczną normę) to pewnie nie będzie problemów, tym bardziej, że podobno sami lekarze tak wolą... Ale chciałabym już wiedzieć na pewno...
A czy którąś z Was boli spojenie łonowe? Mnie już od 14 tc w tej ciąży... Przez chwilę było lepiej a od kilku dni znowu gorzej...Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️