Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aishha wrote:U mnie zaczyna się drugi tydzień na zwolnieniu i zamiast wysypiac się to po 4 idę siku i już nie mogę zasnąć. Dziś nawet wstałam z mężem po 5 na śniadanie bo już wnerw mnie brał. Czy któraś już pije razem ze mną kawkę? 😀
Kawę też już z moim pje,zresztą nigdy mnie od niej nie odrzucało,tylko w 1 trymestrze z racji szeroko pojętej paniki rezygnowałam ze wszystkiego teraz pije rozpuszczalna z mlekiem jakoś 1 raz dziennie maks 2
-
już po połówkowych...niczym się nie martwiłam i bardzo dobrze, bo wyszło super, dziewczyny maja po 600 gram mam uważać na wszelkiego rodzaju bóle brzucha bo tak na prawdę ważą tyle co pojedyncza ciąża w 32 tyg, teraz się zacznie ich intensywny wzrost, kolejna wizyta za 3 tyg i wtedy mam mieć wynik OGTT, więc mam trochę czasu.
Dzyzia, kudłata, Zlaania1, silent, Audreyyy, agndra, sisi, Aishha, momo, Meggs, Kijanka, Kropka89, Maija, Cecylia lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za opinie na temat łóżeczka i dostawki. Wczoraj z moim narzeczonym zrobiliśmy burzę mózgów i jednak zostaje ta dostawką którą mamy w prezencie dobrze się wpasowuje do naszego łóżka a przewijak kupimy taka jakby szafkę która będziesz stała w rogu pokoju a blisko dostawki i zaraz przy szafie otwieranej więc wszystko bede miała pod ręką bardziej niż jakbym miała zwykle łóżeczko i przewijak położony na łóżeczku
-
A wasze krerciki też się tak wierca i skaczą? Ja zaczęłam czuć ruchy dopiero od tygodnia a mój chyba będzie jakimś akrobata... Wczoraj byliśmy w kinie na horrorze/dramacie-midsomar czy jakoś tak dość dobry. Ale było bardzo głośno w kinie i przez cały seans myslalam że mi młody z brzucha wyskoczy jeszcze nigdy mnie tak nie kopał :-p myślałam że kopniaki są mocniejsze z upływem czasu to znaczy na początku słabo a z TC coraz silniejsze ale u mnie od wykrycia w jednym tygodniu tak mocno kopię że szok. Teraz jak leze na boku też od godziny nie przestaje. Już się zaczynam zastanawiac czy to normalne bo Wy tu piszczecie że czujecie po śniadaniu albo wieczoren...
-
Maija wrote:Kudłata, ile na początek sztuk kupić i które najlepiej się sprawdzają?
Ja używałam kieszonek (wkład jak są same siuśki można wyjąć i włozyć czysty a ten ochraniacz użyć ponownie). miałam z firmy milovia i są na prawde bardzo spoko. kupiłam 7 sztuk i ok 12 szuk wkładów, jakbym się uparła na to, że korzystam tylko z wielorazowych, na pewno byłoby to mało.
do tego kosz z zamykanym wieczkiem (albo wiaderko z pokrywką) i dodatek do prania pieluch- ja używałam tego: https://allegro.pl/oferta/bio-d-nappy-fresh-dodatek-do-prania-pieluch-500g-7875619336?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=NDE4MDgyMDAtNjViMi00NDljLTlkODgtNzMwMjAxNTQ3MTU4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=436e2a9c-d670-483d-95ae-8c8ce8da58d3
trzeba uważać żeby nie puścić w za wysokiej temperaturze, bo się zniszczą (60 stopni max) i najlepiej suszyć na słońcu bo wszelkie przebarwienia ładnie schodzą od niego. ale zimą rozstawiałam suszarke w salonie i też było git. robiłam 1 pranie na 2-3 dni.Ig004, Sabrina, Maija lubią tę wiadomość
-
anqa123 wrote:już po połówkowych...niczym się nie martwiłam i bardzo dobrze, bo wyszło super, dziewczyny maja po 600 gram mam uważać na wszelkiego rodzaju bóle brzucha bo tak na prawdę ważą tyle co pojedyncza ciąża w 32 tyg, teraz się zacznie ich intensywny wzrost, kolejna wizyta za 3 tyg i wtedy mam mieć wynik OGTT, więc mam trochę czasu.
-
Paula_30 wrote:A wasze krerciki też się tak wierca i skaczą? Ja zaczęłam czuć ruchy dopiero od tygodnia a mój chyba będzie jakimś akrobata... Wczoraj byliśmy w kinie na horrorze/dramacie-midsomar czy jakoś tak dość dobry. Ale było bardzo głośno w kinie i przez cały seans myslalam że mi młody z brzucha wyskoczy jeszcze nigdy mnie tak nie kopał :-p myślałam że kopniaki są mocniejsze z upływem czasu to znaczy na początku słabo a z TC coraz silniejsze ale u mnie od wykrycia w jednym tygodniu tak mocno kopię że szok. Teraz jak leze na boku też od godziny nie przestaje. Już się zaczynam zastanawiac czy to normalne bo Wy tu piszczecie że czujecie po śniadaniu albo wieczoren...
Mój raczej cały dzień daje o sobie znać. Po śniadaniu i wieczorem bardziej,ale w ciągu dnia tez co jakiś czas kopnie,puknie itpPaula_30 lubi tę wiadomość
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Dzyzia wrote:Moja najbardziej szaleje pod wieczór, tak 20 - 21. W ciągu dnia też się trochę kręci, ale wieczorem to chwili przerwy nie ma. Z kolei rano, jak się obudzę, kładę rękę na brzuchu i zawsze takiego delikatnego kopniaka na dzień dobry dostaję. A później chyba znowu idzie w kimę
Ja niestety wstaje w nocy siku 3-4razy od początku ciąży, raz zdarzyło się 5 i byłam już mega zła. A jak do tego dojdzie te niespanie od 4 To już totalna zalamka bo liczyłam na wylegiwanie się na wolnym. No ale trudno, jakoś przeżyję
-
Dziewczyny macie już te skurcze przygotowujące macice do porodu? Ja w pierwszej ciąży nie miałam,ale teraz chyba mam. Zastanawiam się czy tk to.
Brzuch się napina twardy robi i boli... Z tego co czytałam to nie powinno boleć a mnie już któryś dzień boli tak od linii majtek w dół. Ten ból jest taki ostro ciągnący i wtedy właśnie macica robi się twarda.[/url]
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualnycoma wrote:Moja zupełnie na odwrót - czułam ją jak siedziałam w kościele i potem całą imprezę zupełnie nic, a tańczyłam i jadłam dużo słodkości. Dopiero jak się położyłam spać koło 3 w nocy to zaczęła kopać.
Jaką miałaś kreację?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 13:56
sisi, Kijanka, coma, Cecylia lubią tę wiadomość
-
Zlaania1 wrote:Co do kawy to wypijam 2-3 latte z expresu w miesiącu. Nigdy nie lubiłam i nie piłam kawy. Za to codziennie 2-3 herbaty.
Co do sikania to już nie raz po krzakach latałam 🙁 Wiem wstyd,ale jak idę na spacer i po ok. Kilometrze wytrzymać nie mogę a toalet brak - często chodzę do lasu parku z psem i synem. A w nocy tragedia. 3-4 razy gdzie chodzę spać około 23.30. Za każdym razem pęcherz pełny aż brzuch boli. Myślę,że wychodzi moje uwielbienie do wody mineralnej,bo co wieczór rozsiadam się z butelką 1.5 l i minimum litr wypijam20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
Ja też nastawiam się na wielorazowe póki co czekam aż siostrzenica wyrośnie ze swoich i przejmuję
Od dwóch dni mam jakieś kłucie w dole brzucha. Ale moim zdaniem to nie są skurcze bh, brzuch nie jest twardy i trwa to 1-2 sekundy, to chyba za krótko. -
kudłata wrote:Ja używałam kieszonek (wkład jak są same siuśki można wyjąć i włozyć czysty a ten ochraniacz użyć ponownie). miałam z firmy milovia i są na prawde bardzo spoko. kupiłam 7 sztuk i ok 12 szuk wkładów, jakbym się uparła na to, że korzystam tylko z wielorazowych, na pewno byłoby to mało.
do tego kosz z zamykanym wieczkiem (albo wiaderko z pokrywką) i dodatek do prania pieluch- ja używałam tego: https://allegro.pl/oferta/bio-d-nappy-fresh-dodatek-do-prania-pieluch-500g-7875619336?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=NDE4MDgyMDAtNjViMi00NDljLTlkODgtNzMwMjAxNTQ3MTU4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=436e2a9c-d670-483d-95ae-8c8ce8da58d3
trzeba uważać żeby nie puścić w za wysokiej temperaturze, bo się zniszczą (60 stopni max) i najlepiej suszyć na słońcu bo wszelkie przebarwienia ładnie schodzą od niego. ale zimą rozstawiałam suszarke w salonie i też było git. robiłam 1 pranie na 2-3 dni.
Potwierdzam wszystko
Ja nawet na 40 stopni prałam bo na tych środkach antybakteryjnych pisze że wystarczy taka temperatura. Też używam tego nappy fresh i jeszcze Bambino Mio.
W zime też suszarka w salonie albo wkłady na kaloryfer. Ale tak jak pisałam u nas był tryb mieszany wielorazówek z jednorazówkami więc tych wielorazowych dużo nie zużywałam.
Jeszcze od siebie mogę dorzucić że fajne są takie bibułki które można wkładać do pieluszek. U mnie się dość sprawdzały jak już mały był starszy i wiedziałam mniej więcej kiedy będzie robił kupkę bo wtedy tylko bibułkę z zawartością do toalety a wkład do prania bez zbędnego czyszczenia .kudłata, Maija lubią tę wiadomość
-
ja tez staram sie pic najpozniej o 21.00 ostatnia szklanke wody,a zasypiam po polnocy. a mimo to wstaje 2-3 razy Straszne, bo tez myslalam,ze na l4 odpoczne przed porodem, pospie bo nie mamy dzieci innych, facet wstaje o 6.00 do pracy i mam caleeee lozko dla siebie a i tak jestem padnieta po tym nocnym wstawaniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 14:07
-
sisi wrote:O to ja się staram właśnie nic nie pić z 2h przed spaniem, ewentualnie łyk wody i może dlatego nie muszę wstawać.
A mnie właśnie wieczorem najbardziej suszy. W dzień mogę nie pić,a wieczorem jak alkoholik Plus jak w nocy wstaję siku też piję,bo mam tak sucho w ustach[/url]
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Też nastawiamy się na wielorazowe lub biodegradowalne pampery, kupiłam już po paczce na start przy okazji zamawiania termometru bo do tej pory się nie dorobilismy bezdotykowego i za 100 zł kupiłam zestaw z Medeli po 2 butelki 150 ml i 250 plus smoczek Calma i woreczki na mrożenie pokarmu. Któraś z Was tu polecala Calme więc się skusiłam.
Z lozeczkiem też mam dylemat więc odnajde Wasze wpisy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 14:17
Maija lubi tę wiadomość