Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Też mnie dziwi takie parcie na inną płeć niż już jest w rodzinie. Jak komuś mówię że dziewczynka będzie to różne tego typu komentowanie. A mi to kompletnie było bez różnicy ważne że się udało po tylu latach i bolesnych zabiegach zajść. No ale akurat rodzina czy znajomi nie są wtajemniczeni więc może i stąd więcej komentarzy.
-
Ja to akurat z tymi ruchami mam całkiem inaczej,czy leże czy chodzę czuje podobnie. Ostatnio w sklepie na zakupach tak mi kopał że musiałam wyjść usiasc do auta bo tak mnie aż ciągnęło. A jak zjem coś słodkiego to brzuch mi lata. Ja ruchy poczułam troszkę ponad tydzień temu a już od 2 dni -chociaz dzisiaj najbardziej- mój narzeczony też poczuł jak kret kopie. Przystawił rękę i oprócz kopniakow widzi też jak brzuch lata więc w takim tempie to chyba za parę tygodni bedziemy widzieć stopkę przez brzuch :-o
Mam pytanie do Was- co może znaczyć taka lekko szara,ciemniejsza obwodka naokoło pępka? Czy też tak macie? I czy pępki zawsze wystają w ciąży? I kiedy się to staje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 23:28
-
mrt87 wrote:Też mnie dziwi takie parcie na inną płeć niż już jest w rodzinie. Jak komuś mówię że dziewczynka będzie to różne tego typu komentowanie. A mi to kompletnie było bez różnicy ważne że się udało po tylu latach i bolesnych zabiegach zajść. No ale akurat rodzina czy znajomi nie są wtajemniczeni więc może i stąd więcej komentarzy.
Hm... u nas akurat są same miłe komentarze na dziewczynkę. Podobnie jak u Ciebie nam też było wszystko jedno, czy będziemy mieli synka czy córeczkę. Ale ludzie tego naprawdę nie rozumieją, bo nie mają wyobrażenia, ile wysiłku trzeba, żeby w ciążę zajść i ją utrzymać.mrt87 lubi tę wiadomość
-
coma wrote:U mnie tez widać ruchy przez brzuch mam już nawet nagranie A obwódka wokół pępka to chyba normalne, chociaż pojawiała się trochę później u moich koleżanek - koło 7-8 miesiąca.
Ja nie mam nawet tej linea negra, ale ja jestem mocno białej i mocno blond karnacji więc może wcale mi nie wyskoczy.
Ja tej linii też nie mam i też chyba mieć nie bede,bo jestem blondynką ale bardziej mnie zastanawia ta obwódka bo nigdzie o niej nie czytałam może już mi się pępek wypycha
-
mrt87 wrote:U mnie było tak że rodzina niezbyt wylewna w kupowaniu prezentów i w sumie dobrze. Rodzice chrzestni się pytali czego potrzebujemy, wujek męża fan plastiku ale było to tylko pod choinkę. Same zobaczycie czym Malec lubi się bawić.
Jutro USG połówkowe i pomiar szyjki zapewne ale dopiero o 18.45. planuje też poruszyć temat porodu i wskazań do CC.
A jakie masz wskazania do cc?,porzednia ciąża też tak zakończona?
Ja mam drugie połówkowe w środę, bylam tez prywatnie 2 tyg temu wszystko wporzadku maluch ważył 450 g
-
coma wrote:U mnie tez widać ruchy przez brzuch mam już nawet nagranie A obwódka wokół pępka to chyba normalne, chociaż pojawiała się trochę później u moich koleżanek - koło 7-8 miesiąca.
Ja nie mam nawet tej linea negra, ale ja jestem mocno białej i mocno blond karnacji więc może wcale mi nie wyskoczy.
A ja w drugą stronę, linea negra miałam nawet przed ciążą Tylko, że wyłącznie pod pępkiem i jaśniejszą niż teraz. A teraz mam już prawie do mostka. -
Ja też linea negra miałam przed ciążą - taka jasna linia siegająca połowy drogi do pępka 😊 i szczerze nic się z nią nie zmieniło. Jest nadal taka sama, ten sam kolor i długość. Co do pępka mój wygląda jak przed ciążą. Jeszcze sie nie wypchnął i nie ma żadnej obwódki. A ruchy czuję jak wy 😊 w zależności jak się dzieć ułoży to czasami tak kopie aż brzuch lata. Mąż na to wczoraj patrzył z przerażeniem, stwierdził ze chyba za duzo filmów o obcych widział 😁
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Iza34 wrote:Bylismy u znajomych na grillu. I wiecie co, ludzie nie wierza ze na tym etapie ciazy nie znamy plci dziecka, czesc uwaza ze nie chcemy powiedziec, a juz wogole jest tendencja i parcie na chlopaka, bo jak to 2 dziewczynki beda? To nie koncert zyczen ani piekarnia.
-
U mnie w rodzinie urodziło się 5 dziewczynek w ostatnich latach i tutaj było ogromne parcie na chłopaka, jak się okazało, że druga dziewczynka to czułam ten zawód u wszystkich, mimo, że starali się to ukryć. Jedynie mój ojciec się nie krył i ciągle powtarzał, że MUSI być chłopak bo on chce wnuka. Jak się okazało, że jednak wnuczka to zupełnie stracił zainteresowanie ciążą, a mi jest przykro ze względu na córeczkę 😔 Ale nic nie zrobię...
Co do pępka to zależy jak się ma głęboki. W pierwszej ciąży się spłycił ale nie wyszedł, tym razem będzie pewnie podobnie.
Linea negra wyszła mi bardzo późno, około 8 miesiąca dopiero, za to nie zeszła całkowicie w półtora roku 😉20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
U nas jak wyszło, że dziewczynka to wszyscy się raczej ucieszyli (oprócz męża, on trochę przerażony ). A ciotka tylko pokiwała głową, że 'u nas zawsze dziewczynki jako pierwsze się rodzą'. Już nie chciałam wchodzić w dyskusję na temat tego, jak niewiele do gadania w kwestii płci dziecka mają geny dziedziczone po matce
-
Haha coma to moja mama mówi identycznie tylko odwrotnie bo u nas będzie synek - ze będzie żoną dziadka 😂 nie kumałam tego w ogóle, ale oni sobie żartuja z tego. Moi rodzice nie maja żadnego wnuka jeszcze więc ucieszyli się bardzo, płeć bez znaczenia. Rodzice męża mają 2 wnuczki więc z wnuka cieszą sie mega, ale teściu sam powiedział ze z 3 wnuczki cieszyłby sie tak samo 😊 i to jest najlepsze podejście! Najważniejsze zeby bylo zdrowe, płeć nie ma znaczenia.
coma, sisi, Kijanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny