Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Spirit wrote:Chyba że mają w planach wprowadzić obowiązkowy ślub po porodzie dla rodziców haha
-
nick nieaktualnySpirit wrote:Ale jak chce do nielegalnej adopcji to podaje pana x który mi zapłaci i idzie ze mną i sobie zabiera dziecko i jest jego legalnym ojcem. Także w tej kwestii zero zmiany dla mnie
-
nick nieaktualnyAudreyyy wrote:Próbuj jakoś między posiłkami.
Kombinuje jak kon pod górkę wszystko rozlozyc tzn. 3x żelazo i 2x magnez, i jeszcze musze robic odstępy od posiłku jesli chodzi o zelazo. Czasami poprostu 3 tabl.zelaza biore o 22 lub pozniej tuz przed snem -
Audreyyy wrote:To wegetarianie też nie godzą się na transfuzję? Szok.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
nick nieaktualnyKijanka wrote:No ale teraz to nie działa w ten sposób, że matka idzie do urzędu i podaje, kto jest ojcem dziecka. Wskazanie danych ojca przez matkę w USC bez udziału ojca nie ma skutków prawnych dla ojca ani mężczyzny wskazanego jako ojciec. Takie skutki powstają jedynie w sytuacji formalnego uznania ojcostwa (przez oświadczenie mężczyzny złożone przed kierownikiem USC potwierdzone przez matkę) lub sądowego ustalenia ojcostwa. Przy czym w przypadku oświadczenia przed kierownikiem USC nikt nie bada, czy mężczyzna podający się za ojca jest faktycznie ojcem. Sąd bada tą kwestię zawsze.
Obecnie jeżeli matka rejestruje dziecko w USC bez udziału ojca, to dziecko będzie nosiło zawsze nazwisko matki, a w rubryce imię ojca wpisuje się imię wskazane przez matkę, w rubryce nazwisko ojca - nazwisko matki. Wpisuje się też adnotację o o wpisaniu nazwiska matki i wybranego imienia jako danych ojca.
Jak dla mnie pomysł rządu niewiele zmienia. -
nick nieaktualnyApolonia wrote:Nie trzeba przyjmować żelaza na czczo, w większości leków masz nawet informacje w ulotce,że można przyjmować w trakcie posiłku ( żeby zmniejszyć skutki uboczne )
Biore Ascofer i tam w ulotce jest zeby brac 1 godz.przed lub 2 godz.po posilku. Na mnie to zelazo zle nie dziala. Martwilam sie o zaparcia czy nudnosci ale jest ok. -
nick nieaktualnyChanela wrote:Ale pogmatwane z tym uznawanie ojcostwa. Moja koleżanka bardzo przeżywała że na jej partnera mówili konkubent. Jesteśmy do tyłu trochę z takimi sprawami.
A jeśli adres zameldowania jest inny niż zamieszkania to gdzie zgłaszamy urodzenie dziecka? Teraz chyba przez Internet można, gdzieś reklamę widziałam.
Co do przyjmowania tyroksyny na czczo to ważne żeby była przyjmowana w tym samym czasie. Czyli jak 0rdyjmujesz o 9.30 to codziennie staraj się o tej porze.
Np jesli jestes zameldowana w gdansku,mieszkasz w wolominie,a rodzilas w warszawie,to idziesz do urzedu w warszawie, rejestrujesz dziexko, tam wydaja Ci akt urodzenia,numer pesel,potwierdzenie kto jest rodzicem. Zglaszasz,gdzie ma byc dziexko zamledowane , u ojca albo matki(jelsi maja rozny adres zameldowania) i podajesz adres zamieszkania dziexka,jesli jest inny niz adres zameldowania. I urzad,w ktorym rejestrujesz dziecko,wysyla juz wszystkie papiery tam gdzie trzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 20:34
Chanela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySpirit wrote:Ale jak chce do nielegalnej adopcji to podaje pana x który mi zapłaci i idzie ze mną i sobie zabiera dziecko i jest jego legalnym ojcem. Także w tej kwestii zero zmiany dla mnie
Tak samo pomyslalam. Tylko ten pan moglby byc w kłopocie jakby takiej kobiecie kiedys tam sie odwidzialo. To ona jest matką, zarówno formalnie jak i biologicznie i pewne prawa ma. -
Iza34 wrote:Tak samo pomyslalam. Tylko ten pan moglby byc w kłopocie jakby takiej kobiecie kiedys tam sie odwidzialo. To ona jest matką, zarówno formalnie jak i biologicznie i pewne prawa ma.2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyChanela wrote:Kijanka zdziwiła byś się ile osób nie czyta kompletnie ulotek
Cześć osób czyta tylko tzw. Nagłówek. Druga prawda jest taka, że często te ulotki są napisane językiem medycznym i dużo osób daje sobie spokój bo po prostu nie rozumie tego co czyta.
-
nick nieaktualny
-
Paula_30 wrote:Z tego co słyszałam to chcą dla takich par wprowadzić badania dna... Bo ponoć po uznaniu takiego ojcowstwa matka się potem zrzeka praw i jest nielegalna adopcja bo ojciec może już z dzieckiem zrobić co chce2017 #1
2019 #2
-
Paula_30 wrote:Z tego co słyszałam to chcą dla takich par wprowadzić badania dna... Bo ponoć po uznaniu takiego ojcowstwa matka się potem zrzeka praw i jest nielegalna adopcja bo ojciec może już z dzieckiem zrobić co chce
Wygląda na to, że ustawodawca tak jakby wylewa dziecko z kąpielą. Nielegalna adopcja nie jest taka łatwa. Jest tak dlatego, że matka zrzeka się praw rodzicielskich (wyraża zgodę na adopcję) przed sądem. Tak samo przysposobienie dziecka przez inną kobietę wymaga także zgody sądu. Więc możliwości do wyłapania ewentualnych nadużyć należy szukać gdzie indziej.
Tak swoją drogą to jestem ciekawa, kto w zamyśle ustawodawcy miałby zapłacić za badania genetyczne. Bo badania potwierdzające ojcostwo akceptowane przez sądy to nie jest test na ojcostwo za 77 zł (sprawdziłam właśnie) oferowany na stronie testdna.pl. Koszt to tak 700-1500 zł. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny