Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza34 wrote:No, za slub co laska- 2800zl 😭 bo i taka cene slyszalam. Ale pewnie 1500zl to taki standard.2017 #1
2019 #2
-
My braliśmy ślub kościelny poza naszymi parafiami i tam cena dla "nieparafian" była z góry ustalona. 800 zł w 2014 roku. Do tego należało doliczyć opłaty za zapowiedzi w parafiach, za akty chrztu. Ale jak się bierze ślub we własnej parafii, to odmówić nikt nie może, więc wtedy można "co łaska". A jak się wybrzydza jak my, to niestety..
-
coma wrote:Też nie braliśmy ślubu we własnej parafii, a było "co łaska" to od księdza pewnie zależy
ale płaciłam też organiście żeby nie przyszedł do pracy to było zabawne
-
coma wrote:Też nie braliśmy ślubu we własnej parafii, a było "co łaska" to od księdza pewnie zależy
ale płaciłam też organiście żeby nie przyszedł do pracy to było zabawne2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
Byłam wczoraj na wizycie i trochę się zmartwiłam, mój maluszek od tygnia nic nie urósł niby jest w normie, bo trochę wyprzedzał, ale czy któraś tak miała? Nie zapytałam o to lekarza, bo "pomieszały" mi się tygodnie, a dopiero jak wróciłam co domu na spokojnie to przeanalizowałam. Czy przeziębienie może mieć na to wpływ?
-
Sabrina wrote:Byłam wczoraj na wizycie i trochę się zmartwiłam, mój maluszek od tygnia nic nie urósł niby jest w normie, bo trochę wyprzedzał, ale czy któraś tak miała? Nie zapytałam o to lekarza, bo "pomieszały" mi się tygodnie, a dopiero jak wróciłam co domu na spokojnie to przeanalizowałam. Czy przeziębienie może mieć na to wpływ?2017 #1
2019 #2
-
Właśnie się załamałam. Jak co czwartek stanęłam na wadze, a tam 1kg mniej niż tydzień temu. Coś mi nie grało, więc wymieniłam baterie, a tam 2kg (a od poniedziałku 1,5) więcej! Wychodzi na to, że albo przez tydzień tak się roztyłam, albo już od jakiegoś czasu baterie kiepsko działały...
A tak już się cieszyłam, że nie przybieram za dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 08:31
-
Ten okres między 20 a 30 TC to największy wzrost wagi. Jecie kasze? Są bardzo odżywcze w ciąży a taka kasza ugotowana dzień wcześniej i z lodówki na drugi dzień ma znacznie niższy indeks glikemiczny a więc nie powoduje tycia a jednocześnie dostarczacie maluchowi różnych dobrych minerałów i witamin.
silent, Paula_30, Aishha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez uwazam ze za szybko, za duzo przybieram na wadze. Brzuch mam wielki, piersi nadal sie powiekszaja, sutki bola, biodra zaczynaja bolec na spaniu i skurcze lydek sie pojawiaja. Do tego sny, dzis snilo mi sie ze mialam juz skurcze i zamiast jechać do szpitala to ja mylam podlogi i scieralam kurze a jak przyszla tesciowa ze swoimi madrosciami to na nia nakrzyczalam, powiedzialam co mysle i wrecz wygonilam od siebie.
Ale w końcu poczulam potrzebe szykowania miejsca dla maluszka, wywalam niepotrzebne rzeczy, oprozniam komode itd. -
Coma spróbuj orkiszową kaszę ona delikatna jest. Fajny jest też ryż brązowy z Biedronki który ma czas gotowania 10 min.
coma, momo lubią tę wiadomość