X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    U mnie tak samo, wieczorem bóle i ciągnięcia, a następnego dnia brzuch większy 😉
    Od poniedziałku mam takie bóle tylko wieczorem. Takie ni to okresowe, ni to w pachwinach. Biorę nospe i przechodzi. A po magnezie od trzech dni wymiotuję 🙈 nie wiem o co chodzi. Zażywam go na wieczór i za chwilę nieprzyjemnie mi się odbija i zwrot. Wcześniej było ok. Mam nadzieję, że nie wracają mi wymioty bo chyba się załamię 🙈

• Aishha Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kudłata, koleżanki co niektóre takie są, najwyraźniej ma jakis ból tyłka albo czekała aż sama się pochwalisz. Ale w rossmanie to juz bym otwarcie powiedziała, że skoro są tak kulturalne to najpierw obsłużą niech Ciebie...

co do tych wód to wątpie żeby to było to bo na którejś wizycie mój lekarz mówił, że mam dużo białawej wydzieliny ale jest to normalne. I codziennie po wstaniu rano i wysikaniu sie za chwilę cos leci ze mnie, jeśli zdąże się wytrzeć to jest po wszystkim a jak nie to gdzies skapnie na nogę :D ale to jest podobno normalny objaw.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wrażenie że ciągle coś że mnie leci,zaczynam się zastanawiać czy nie posikuje :-) a jak pójdę na spacer albo zakupy to od razu mam białe upławy na majtkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 23:00

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Od poniedziałku mam takie bóle tylko wieczorem. Takie ni to okresowe, ni to w pachwinach. Biorę nospe i przechodzi. A po magnezie od trzech dni wymiotuję 🙈 nie wiem o co chodzi. Zażywam go na wieczór i za chwilę nieprzyjemnie mi się odbija i zwrot. Wcześniej było ok. Mam nadzieję, że nie wracają mi wymioty bo chyba się załamię 🙈
    A jaki bierzesz magnez? Z jakimś dodatkiem w składzie?

860i3e5edambhnvb.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Ja dziś miałam badanie połówkowe maluch waży ponad 600g u nas dziś 23+2 ,troszkę zaniepokoila mnie ilość wód bo Afi 17 niby norma do 20 ale lekarka powiedziała że jest ich dużo oraz długość szyjki 34mm A 2 tyg temu były ponad 40mm,wizytę u prowadzącej mam dopiero z początkiem sierpnia,a u Was jakie były te parametry na połówkowych?

Szczesliwa_mamusia, Paula_30, Zlaania1, Kijanka, Kropka89, sisi lubią tę wiadomość

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Paula, może mam dla Ciebie koło ratunkowe. Od około 2msc walczę z zaparciami. Przetestowalam już wszystko z marnym skutkiem. Z toalety korzystałam średnio co 2 3 dni i to bez satysfakcjonującego efektu :P
    ALE :D dokładnie tydzień temu odstawiłam pszenicę, a kolację jem o 19 najpóźniej. Od soboty załatwiam się dzień w dzień i to czasem nawet 2 razy :D może to zbieg okoliczności, nie wiem, ale u mnie to jedyna rzecz która przyniosła super efekt :) jestem przez to ciekawa jutrzejszego ważenia:D

Natki89 kochana ja już tu pisałam jakiś czas temu że mi się też udało zawalczyć z tymi zaparciami a też próbowałam dosłownie wszyyyyystkieego. Mi pomogło całkowite odstawienie białego pieczywa,nawet mieszanego-teraz tylko prawdziwe razowe do tego codziennie szklanka maślanki smakowej-ja pije truskawkowa bo normalnej bym nie przełknęła- i 3 litry wody dziennie. I jestem na WC codziennie bez bólu i męki :-p i ja jestem bohaterem w swoim WC :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 23:28

Iza34, silent lubią tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Hej.Ja dziś miałam badanie połówkowe maluch waży ponad 600g u nas dziś 23+2 ,troszkę zaniepokoila mnie ilość wód bo Afi 17 niby norma do 20 ale lekarka powiedziała że jest ich dużo oraz długość szyjki 34mm A 2 tyg temu były ponad 40mm,wizytę u prowadzącej mam dopiero z początkiem sierpnia,a u Was jakie były te parametry na połówkowych?
    Hej ilość wod masz ok wg mnie. Ja w równo 20+0 miałam AFI 10 a mały ważył 413g. Jutro mam wizytę u prowadzącego.

860i3e5edambhnvb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Ja w 20t1d mialam szyjke 36mm. Szyjka ma prawo sie skracac. To nic groznego. Pamietam w poprzedniej ciazy,se w ciagu tyg potrafila sie sjtocic o 3mm. O ilosci wod wiem tylko tyle,ze jest ich akurat. Wiec jak akurat,to niedopytywalam o nic wiecej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Kudłata, koleżanki co niektóre takie są, najwyraźniej ma jakis ból tyłka albo czekała aż sama się pochwalisz. Ale w rossmanie to juz bym otwarcie powiedziała, że skoro są tak kulturalne to najpierw obsłużą niech Ciebie...

co do tych wód to wątpie żeby to było to bo na którejś wizycie mój lekarz mówił, że mam dużo białawej wydzieliny ale jest to normalne. I codziennie po wstaniu rano i wysikaniu sie za chwilę cos leci ze mnie, jeśli zdąże się wytrzeć to jest po wszystkim a jak nie to gdzies skapnie na nogę :D ale to jest podobno normalny objaw.

Dokladnie mam to samo z rana po wysikaniu się, zdaze wstac z sedesu i podciagnac majtki a juz mokro, tylko u mnie leci razem z luteina i tylko rano wiec uznalam to za normalne. Po luteinie z rana tak nie mam, wylatuje sobie po trochu w ciagu dnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluszek to jakis dzikusek. Wyraznie czuje ruchu, jak tylko poloze rękę-cisza, nawet widać na brzuchu te pukniecia, jak tylko odsłonie brzuch i dostanie trochę swiatla-tez cisza. I nadal siedzi bardzo nisko.

• Domcias Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam do nadrobienia, godzinę czasi czytalam wszystkie wasze posty :D Ostatnio byłam mocno zajęta przeczesywaniem wątku o cukrzycy ciążowej, tak więc moje zmartwienia o szyjke poszly w niepamięć :D

Dziś mieliśmy wizytę. Potwierdzona dziewczynka, waga ok. 800g. Poza tym wszystko ok, ale luteine mam jeszcze brac, bo wg lekarza nie jest jeszcze idealnie, ale jest lepiej niz bylo. Jutro jade na na jakieś zakupy, bo w sumie jesteśmy calkiem w dupie z wyprawką (oprócz kilku ciuszków...) i wypada juz chyba zabrac sie za kompletowanie wszystkiego dla dzidziusia.

Paula_30, Iza34, Aishha, sisi lubią tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i malutka skierowana jest juz główka w dół, ale zapomnialam dopytac lekarza czy tak juz zostanie, czy moze jeszcze sie obrocic. Ale powiedział, ze to bardzo dobrze, ze już sie obróciła.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    A jaki bierzesz magnez? Z jakimś dodatkiem w składzie?
    Właśnie taki zwykły, nie w pakiecie - cytrynian magnezu.

JustBelieve lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    A i malutka skierowana jest juz główka w dół, ale zapomnialam dopytac lekarza czy tak juz zostanie, czy moze jeszcze sie obrocic. Ale powiedział, ze to bardzo dobrze, ze już sie obróciła.

Myślę, że może się jeszcze obrócić ;) aczkolwiek może już tego nie zrobi. Czasu jeszcze jest sporo.

Moja w niedzielę była jeszcze głową w dół a w poniedziałek się obróciła i ponoć siedzi po turecku na pupie. Od razu widać różnicę w kopaniu - wcześniej na linii pępka i powyżej a teraz nawala po pęcherzu i po szyjce.. :p

Lilia - AFI u mnie na połówkowych w 20+4 było 10 a 2 tygodnie później wyszło 14, więc rośnie. Ponoć norma jest do 25, więc te 17 jeszcze nie jest jakieś tragiczne.
    Z szyjką znowu u mnie bez szału, bo było 29mm a teraz niby 32mm. Ale pamiętam, że z Aluśką miałam podobne długości, więc widocznie taka moja uroda :)

Dziewczyny które poradziły sobie z zaparciami - chyba też będę musiała z białego pieczywa zrezygnować na próbę. Skoro u Was podziałało :)

Ja już czekam na jutro, bo mąż będzie komodę składać dla najmłodszej i będę mogła w końcu kartony z ubrankami wyciągnąć i zrobić segregację :)
    Też już coś szykujecie??

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale narazie balagan bo pakuje i wyrzucam zbedne rzeczy zeby miejsce w szafie zrobic i komode dla dziecka oproznic. No ale w pon tesciowa zaczyna remont i nie wiem jak bardzo bedzie sie u mnie kurzylo i narazie ubranek ze strycgu nie znoszę. No ale myślę vo trzeba kupic.

• Dzyzia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na tym etapie, co jestem to chyba jeszcze może się zdarzać, że ruchy czuję z różnym natężeniem? Na początku tygodnia mała szalała, a od wczoraj czuję tylko takie bardzo delikatne przesuwanie w brzuchu i dosłownie kilka kopniaków w ciągu dnia. Nie wiem, czy się martwić, czy to normalne.

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 08:39

uIHap1.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Dziewczyny na tym etapie, co jestem to chyba jeszcze może się zdarzać, że ruchy czuję z różnym natężeniem? Na początku tygodnia mała szalała, a od wczoraj czuję tylko takie bardzo delikatne przesuwanie w brzuchu i dosłownie kilka kopniaków w ciągu dnia. Nie wiem, czy się martwić, czy to normalne.
    Mam ten sam czas, jak na początku tygodnia myślałam że młody wyskoczy z brzucha po całym dniu i nocy szaleństwa tak następne dni są dziwne, bardzo słabo go czuje i martwi mnie to. Wczoraj już mi to z głowy nie wychodziło. Jak przyloze rękę to zawsze kopnie ale tak delikatnie. Wkrecam sobie ze zakreci sie w pepowine...masakra

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - no ja właśnie mam w planach przenieść starszą córkę do większej komody a rzeczy dla młodszej przytargać, żeby sprawdzić co mam i czego brakuje :)
    Szkoda, że musisz czekać aż teściowa skończy remont.. oby szybko jej poszło ;)

Dzyzia - myślę, że do samego końca może być tak, że jednego dnia dzieciątko będzie bardziej aktywne i ruchy będą częstsze i bardziej intensywne, a innego dnia złapie leniuszka i będzie się tylko leniwie przeciągać :) grunt, żeby się po prostu ruszało.

Coma - ja na NFZ chodzę i mam rozpisane wizyty do końca i cały czas są raz w miesiącu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 08:46

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 08:39

uIHap1.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ