Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Normalne że jest większy apetyt w ciąży, a będzie jeszxse większy. Czasami ma się wrażenie że mogłoby się w lodówce zamieszkać. Dlatego dziwię się jak ktos bardzo mało przytył np gwiazdy co się chwalą że tylko 8 kg. Aczkolwiek raz obejrzałam food book na Instagramie chyba Borucowej co jadła w trakcie ciąży. To na moje oko ścisła dieta z ograniczoną podąża węglowodanów.
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Sabrina wrote:A jak się używa papierków lakmusowych?
Czy jak biorę antybiotyk, to czy od początku przyjmowania jest szansa na to, że infekcja nie przejdzie na dziecko? chodzi mi o skracanie szyjki? miejsca znaleźć nie umiem bo ciągle myślę o tym.Sabrina lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyJa czekam na posiew. Dzis 4dzien i nie ma. Na bank,dalej mam to dziadostwo. Ale vo zrobic jak na 95% antybiotykow ra vakteria jest odporba a na reszte nie moge brax w ciazy. Lekarz dal mi 3dawki monuralu liczac,ze moze zadziala. Bo nic innego dac mi nie mogl. Ech..no,ale jeszcze poczekam z nadzieja,ze moze jednak nie ma tego dzuadostwa
-
A ja się dzisiaj obudziłam z bólem wiązadła, ale tak mnie ciągnie, że chodzę zgięta w pół. Mam nadzieję, że szybko przejdzie bo w niedzielę impreza urodzinowa córki i mam w pip roboty. A póki co mogę tylko leżeć.
Poza tym witam się w 6 miesiącu 😁 Już bliżej niż dalej do końca 😀
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Paula_30 wrote:Kijanka skąd Ty tą wiedzę czerpiesz?
Mam czas, to dużo czytam i analizuję. I dużo dyskutuję z mężem i jego znajomymi. On jest wprawdzie fizykiem pracującym na uczelni, ale mamy spore grono znajomych z innych wydziałów -
Paula_30, a co do wyników badania moczu, to ja zawsze namawiam do powtórzenia badania przed wyciąganiem wniosków. Wtedy będzie wiadomo, czy te bakterie to wynik zanieczyszczenia próbki, a także czy fosforany, ketony czy inne dziwadła przyplątały się tak jednorazowo czy są w moczu obecne na stałe.
Mi lekarze w szpitalu mówili, że z uwagi na łatwość zanieczyszczania próbek interpretacja wyników badania moczu jest trudna.
Co do fosforanów - tak jak ktoś wcześniej napisał, ich obecność może być spowodowana dużą ilością owoców i warzyw w diecie. Po sobie widzę, że nie zawsze dużo owoców i warzyw = fosforany w moczu, bo warzywa i owoce to 40-50% mojej diety (drugie 50% to wcale nie krówki ), a fosforany tylko bywają.
-
Cześć dziewczyny, dawno nie pisałam ale staram się czytać Was na bieżąco 🙂 dziś byłam na wizycie, mały ma ok. 700g, szyjka 41 mm. Juz wiem dlaczego kopie mnie tak nisko, bo jest stopkami do dołu, buźkę miał zaraz przy pępku 🙂 lekarz mówił, ze zdąży się przekręcić jeszcze do porodu. Czasem czułam bol w podbrzuszu, okazuje się ze jak ma miejsce jeszce to kręci się i meczy matkę 😜
Czy któraś z Was ma konflikt serologiczny? W moim przypadku tak jest, dostałam receptę na zastrzyk z zaleceniem zrobienia jeszcze raz odczynu Coombsa, jeśli nie wyjdą przeciwciała to dostanę zastrzyk. No i za ok. 3 tyg przed wizyta mam zrobić krzywą, widzę ze część z Was już ją teraz robi.Kropka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zrobiłam wczoraj mały eksperyment, z jednego moczu oddałam próbkę do laboratorium które nie bada na miejscu i do szpitalu który bada na miejscu. Wynik z pierwszego to leukocyty zawyżone i bakterie a z drugiego wszystko w normie. Zrobiłam to po ostatnim badaniu tylko w pierwszym labo i lekarz mi powiedział że jakbym zrobiła badanie w szpitalu wyszłoby lepiej. No i miał rację jak się okazało.
Kijanka lubi tę wiadomość
-
Kurczaczek89 wrote:Czy któraś z Was ma konflikt serologiczny? W moim przypadku tak jest, dostałam receptę na zastrzyk z zaleceniem zrobienia jeszcze raz odczynu Coombsa, jeśli nie wyjdą przeciwciała to dostanę zastrzyk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 16:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:A w 2 trym. to w ktorym tyg. zalecaja robic odczyn Combsa? Roznie pisza o tym zastrzyku. Temat i mnie dotyczy ale w tej kwestii to jestem ciemna masa a juz tyle czytalam.
Mi lekarz kazala zrobic na koncu 1 trym i teraz musze na koniec 2 trymIza34 lubi tę wiadomość
-
Ja mam miec na kolejna wizytę zrobiony ten odczyn i jeśli nie będzie przeciwciał to miec tez zastrzyk. To będzie za ok. 4 tygodnie, akurat w 28 tygodniu. Z tego co mi lekarz pwoedzial, są takie zalecenia żeby dać zastrzyk teraz, bo może się wydarzyć ale nie musi, ze nawet w łonie moja krew może zmieszać się z krwią dziecka, jeśli będzie miał oczywiście dodatnią.