Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoni- pierwsze slysze,zeby dlugie starania byly wskazaniem do cesarki. Ale widocznie wspolczujacy lekarz. My o 1 dziexko staralismy sie 6lat i rodzilam sn. Jedynie babka na ip zdziwila sie,ze chce rodzic naturalnie przy miesniakach. Ale udalo sie i z tego sie ciesze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 10:01
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Moni- pierwsze slysze,zeby dlugie wskazania byly wskazaniem do cesarki. Ale widocznie wspolczujacy lekarz. My o 1 dziexko staralismy sie 6lat i rodzilam sn. Jedynie babka na ip zdziwila sie,ze chce rodzic naturalnie przy miesniakach. Ale udalo sie i z tego sie ciesze.
To bardziej chodzi o to że w trakcie starań była jedna ciąża pozamaciczna i 2 poronienia.
Wydaje mi się, że w tym szpitalu dają znieczulenie bo to dość renomowany szpital jeśli chodzi o porody. Miałam tam w tamtym roku robioną laparoskopie i byłam bardzo zadowolona z obsługi.
Edit. Sprawdziłam dają znieczulenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 10:10
-
Kimsik wrote:Cześć Mamusie, czy którejś z Was w badaniu ogólnym moczu wyszły bakterie dość liczne w preparacie a innych odchyleń brak? Już się boję wizyty u gina, bo jest on fanem antybiotyków.... Oby to nie było jakieś zakażenie.
Dzięki za wsparcie! ☺️
Jak zawsze bardzo namawiam, aby badanie powtórzyć. Próbkę moczu łatwo jest zanieczyścić. Koszt badania to jakieś 9 zł, więc warto aby uchronić się przed niepotrzebnym antybiotykiem. I polecam używać tamponu podczas pobierania próbki.Kimsik lubi tę wiadomość
-
Mnie w ciąży ciągle wychodzą nieliczne. Mam zrobić posiew dla świętego spokoju.
Dziś zrobiłam eksperyment i do śniadania zamiast jednej kromki zjadłam kawałek sękacza. Cukier przekroczony, 148. Potem przeczytałam, że sękacz to straszna bomba kaloryczna, ma dwukrotnie więcej kalorii niż ucierane ciasto z truskawkami!
I tak się zastanawiam: dlaczego na krzywej nie dadzą nam po prostu sękacza zamiast paskudnej glukozy??Iza34, Domcias, mrt87, Kijanka lubią tę wiadomość
-
Kimsik wrote:Dziękuję! Pocieszyłaś mnie ❤️
Ja robię w luxmedzie więc oni jeszcze gdzieś to wysyłają.Kimsik lubi tę wiadomość
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
nick nieaktualnyAle hardcore przygotowac sue na wizyte do lekarza. Dobrze ze zaczelam rano, to pozniej mniej.
I ja tez dzis musze spytac o porod, boje sie sn ale wiem co to cc. Nie ma co straszyc cc ale jednak to operacja. Jedne strasza sn, inne cc, zalezy kto jakie mial przezycia. -
Ja robię w medicover, to też gdzieś wysyłają.
Co do tamponów, to raz próbowałam i koniec końców wleciał on do pojemnika 😂 mocz wylałam, ale nie miałam drugiego pojemnika, więc do badania poszło w tym samym. Posiew robiłam miesiąc temu i wszystko było w porządku, więc oby teraz też tak było. Na pewno powtórzę badania.
Z innej beczki - polecacie jakąś stronę na zakupy dla mamy do szpitala? Muszę coś pozamawiać od koszuli po majtki, ale nie wiem skąd 😃 -
Wiem że dziewczyny zamawiają z dr Nap koszule. Ja póki co w Lidlowych chodzę. Taka do karmienia mam z Biedronki z odpinanym przodem. Nie wiem tylko czy jak wskoczy więcej kg to w nią wejdę. Jeszcze te od mamaginekolog mają dobre opinie ale cenowo takie sobie. Majtek na pewno nie polecam takich wysokich na brzuch, wygodniejsze są takie pod brzuch i w większym rozmiarze raczej niż się nosi bo kg zaraz wskoczą.
A kosmetyki do szpitala to chyba wystarcza z Rosmana takie małe jak na podróż? Po co brać cały szampon np. i potem do domu te bakterie znosić.
Silent mi wybija wszystko co ma mąkę pszenną. Ale specjalnie też nie testuję na sobie co mogę z niedozwolonych zjeść a co nie. Po porodzie sobie zjem. Odchudzać się na pewno w zimę nie będę. Jak już coś złapie że słodyczy bo mnie przycisnie to są to symboliczne ilości 1 Michałek, 1 ciastko, kilka łyżek loda z pudełka. Dzisiaj np miałam ochotę to rozmrozilam truskawki, dodałam jogurt naturalny i ksylitolem sypnelam a na koniec kilka orzechów włoskich. -
Sabrina wrote:Ja ostatnio też odkryłam moc probotyków i trafiłam Sanprobi jest mega!
Aishha ile łykasz dziennie kapsułek?
-
Kimsik wrote:Ja robię w medicover, to też gdzieś wysyłają.
Z innej beczki - polecacie jakąś stronę na zakupy dla mamy do szpitala? Muszę coś pozamawiać od koszuli po majtki, ale nie wiem skąd 😃
Majtki raczej muszą być siatkowe więc kupisz najtaniej W aptece, DOZ na necie widziałam dobre ceny Ale w każdej na miejscu dostaniesz. No i wkładki laktacyjne. Koszula niby w dobrej cenie jest u mamy ginekolog ale Kurde jakaś długa strasznie. Ta chabrowa mi się podoba.
-
Maija wrote:Chciałam jeszcze dopytać, odn zaparć. Czy jak się nie załatwiacie kilka dni, chodzicie z brzuchem jak balon? Mam wrażenie, że jest twardy i taki napompowany. Niby wiem, że to z powodu nie wypróżniania się, ale martwię się, czy to jakoś źle nie wpływa na macicę... ogólnie nie czuję potrzeby skorzystania z toalety, ale brzuch jest tak nadmuchany, że zjem tylko kilka kęsów i mam wrażenie, że pęknę. Ciężko mi się nawet oddycha... 3 dzień bez kupy 😲😱
Maija lubi tę wiadomość
-
Aishha wrote:Majtki raczej muszą być siatkowe więc kupisz najtaniej W aptece, DOZ na necie widziałam dobre ceny Ale w każdej na miejscu dostaniesz. No i wkładki laktacyjne. Koszula niby w dobrej cenie jest u mamy ginekolog ale Kurde jakaś długa strasznie. Ta chabrowa mi się podoba.1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
U mnie wlasnie wyskoczyło powiadomienie z apki o badaniach laboratoryjnych, ktore powinno sie zrobic w III trymestrze 😄 dopiero co robiłam badania I trymestru, jeszcze pamietam jak jechalam głodna i zła na te badania. Szybko ten czas leci, jeszcze chwila i bedziemy w razem w trojeczke 😍
silent, Kijanka, Maija lubią tę wiadomość
-
To widzę, że opinii co do majtek jest kilka 😂
Jeżeli chodzi o małe kosmetyki itp, to jak najbardziej się zgadzam.
Ja generalnie panicznie boję się szpitali i bakterii szpitalnych. Sam pobyt w szpitalu będzie dla mnie mega stresujący.
Mam plan, żeby wszystko że szpitala wyrzucić i nic nie zabierać do domu, poza dzieckiem oczywiście. Dlatego też pieluszki itp mam zamiar wziąć do szpitala wyłącznie tetrowe.
Wiem, że się Wam może wydawać to głupie, ale ja mam paranoję 😃 -
Też mi się ta chabrowa od mamyginekolog podoba, ale w komentarzach przeczytałam, że te napy słabo trzymają i potrafią się rozpinać i chyba mnie to zniechęciło.. zwłaszcza, że jednak fajnie by było później też korzystać z takiej koszuli.
Na allegro taką znalazłam i chyba się na nią skuszę:
Aishha - powiedz mi - ten sanprobi to lepiej zamówić z neta czy stacjonarnie też można znaleźć gdzieś w dobrej cenie? -
ja sie od wczoraj zle czuje. Chyba mam jakis spadek formy. Wczoraj mnie tak wykonczyla ta kolezanka wywodami o laktacji,ze potem caly wieczor mnie mdlilo i jeszcze dzisiaj rano. W dodatku w nocy wstalam sikac 4 razy co 2 godziny! jakas porazka. Ostatnio udawalo mi sie wstawac 1-2 razy a wcale nie pilam wczoraj wiecej. I skad te mdlosci? Potem jeszcze mi sie slabo zrobilo i nie mialam sily nawet wstac sie umyc. Czy w tych tygodniach zdarzaja sie takie spadki Wam czy moze dostalam jakiejs infekcji pecherza moczowego? Tylko tydzien temu robilam badani moczu i bylo ok-na tyle i ile jest ok u nas mocz w ciazy ale lekarz zalecil tylko zorawine.
Dzisiaj rano wzielam mamarin, ktory bralam w 1 trymestrze i troche lepiej...
-
Ooo Paula, to jest nas wiecej! Spadek formy to chyba normalka na tym etapie, dzieci podwajaja masę, intensywniej sie rozwijaja i nam zabieraja całą energie. Ktos tu już chyba wczoraj pisal właśnie o pogorszeniu samopoczucia. U mnie tez to samo, sennie caly czas, mdli od jedzenia, chwilami gorzej niz w 1 trymestrze... Woda, herbata i rennie trochę pomagają
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Paula 30, nie martw się. Ja wczoraj i przedwczoraj miałam taki spadek formy. Nic mi się nie chciało, byłam ciągle zmęczona i w sumie dwa dni głównie polegiwałam. Dzisiaj jest lepiej
Ja Ci się nie dziwię. Po tym co pisałaś o tej kuzynce, to mnie by głowa bolała przez dwa kolejne dni. O ile bym tam w ogóle wysiedziała. Najprawdopodobniej po swoim drugim "pogadajmy może o czymś innym" zebrałabym swoje zabawki i wyszła . Strasznie nie lubię, jak ktoś za wszelką cenę mnie poucza. Włącza mi się wtedy jakaś reakcja obronna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 13:07
Paula_30 lubi tę wiadomość