Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula_30 wrote:Szczęśliwa mamusia podasz link do tej koszuli z allegro?
A czy siateczkowe majki wielorazowe z belly są ok? Takie już kiedyś zamówiłam ale dopiero zamówiłam że one nie są takie jak figi tylko jak bokserki -takie mają być?
https://naszsmyk.pl/pl/p/Koszula-Nocna-kopertowa-do-Karmienia-L-granatowa/20129?gclid=CjwKCAjwpuXpBRAAEiwAyRRPgYdzZ95RHNYnIGbUnXrX8HH24aS5aw6etwwvrcBADREUjTEsfG8TGBoCjUEQAvD_BwE
Tak,te majtki poporodowe,to bokserki. Z belly majtek nie uzywalam,wiec nie mam pojecia jakie sa. Ale widze,ze bardzo podobne do semi. Wiec wydaje mi sie,ze beda ok.Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak można dołączyć do grupy na FB?
W poprzedniej ciąży właśnie z dziewczynami tutaj z forum założyliśmy taką grupę i do dziś codziennie mamy kontakt no można powiedzieć że mamy już kolejną turę ciazawych mam które już urodzily kolejne maluchy w tym roku lub dopiero urodza:)
-
Paula_30 wrote:ale ona jest pielegniarka co prawda na oddziale okulistycznym ale chyba jej nie przebije aczkolwiek to o czym mowila juz w wiekszosci wiem wlasnie z tego forum albo innych stron ale mimo to chyba uwaza mnie za jakiego tłuka
Pewnie po prostu siedzi całe dnie w domu i korzysta z okazji, że może się trochę powymądrzać -
Liliaczerwcowa wrote:Dziewczyny jak można dołączyć do grupy na FB?
W poprzedniej ciąży właśnie z dziewczynami tutaj z forum założyliśmy taką grupę i do dziś codziennie mamy kontakt no można powiedzieć że mamy już kolejną turę ciazawych mam które już urodzily kolejne maluchy w tym roku lub dopiero urodza:)
Trzeba napisać wiadomość prywatną do Kudłatej. Aby to zrobić najpierw trzeba ją zaprosić do przyjaciółek. Ona wtedy w wiadomości prywatnej wysyła namiary na grupę.Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Wróciłam właśnie z zakupów. Chciałam się rozejrzeć po wyprzedażach, ale w sumie to niewiele na nich znalazłam. No ale coś tam jednak kupiłam
W H&M przeżyłam niespodziankę. Jeśli chodzi o biustonosze, to jestem fanką H&M i w sumie przed ciążą kupowałam je tylko tam i nigdzie nie znalazłam wygodniejszych. Teraz postanowiłam rozeznać się w ofercie biustonoszy do karmienia. Przed ciążą rozmiar 75B, w ciąży 75C. Teraz jak przymierzyłam 75C, to było tak na styk. Wzięłam więc 75D, bo przecież jestem ledwo za połową ciąży. -
z tymi koszulami różnie to bywa ile będzie potrzebnych, na oddziałach położniczych jest bardzo ciepło, nawet w listopadzie, najlepiej mieć ze sobą 3 do karmienia, zawsze mąż może dokupić a do porodu coś co po prostu potem się wywali...chyba, że ktoś jest z tych sentymentalnych i zostawi na pamiątkę myślałam o tej od mamyginekolog, ale ja osobiście wiem, że bym się źle w niej czuła, poza tym nie będę w niej chodzić 5 dni hospitalizacji
-
Kijanka wrote:Wróciłam właśnie z zakupów. Chciałam się rozejrzeć po wyprzedażach, ale w sumie to niewiele na nich znalazłam. No ale coś tam jednak kupiłam
W H&M przeżyłam niespodziankę. Jeśli chodzi o biustonosze, to jestem fanką H&M i w sumie przed ciążą kupowałam je tylko tam i nigdzie nie znalazłam wygodniejszych. Teraz postanowiłam rozeznać się w ofercie biustonoszy do karmienia. Przed ciążą rozmiar 75B, w ciąży 75C. Teraz jak przymierzyłam 75C, to było tak na styk. Wzięłam więc 75D, bo przecież jestem ledwo za połową ciąży. -
A co myślicie o tym z H&M co wygląda jak koszulka? On się nazywa biustonosz na noc.
-
Jeszcze moja koleżanka ma z Medeli czarny do karmienia też fajny na żywo taki jakby top
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:A mi sie dziecko przekrecilo. Lezal z poczatku pupa do dolu. Pozniej ladnie przekrecil sie glowka,to teraz znowu pupa poszla na dol. Nie mogl zostac,jak byl. Ja wiem,ze on ma jeszcze czas. Ale moj 1 syn nie robil mi takich numerow.
Ależ on ma jeszcze conajmniej 10 tygodni na to! Byłoby wręcz dziwne jakby się na tym etapie już nie obracał. Większość podobno obraca się między 32 a 36 tc.
A u mnie ruchy są takie mizerne, że ja nie wiem... Może przez tą nową dietę bez cukru.. Może przez jego ustawienie stópkami w dół, wtedy zawsze słabiej czuję. Niby coś tam czuję, nawet często, ale żadne kopanie, tylko delikatne ruchy w środku przy pęcherzu... No ale wczoraj lekarka widziała go na usg, więc chyba by zauważyła gdyby coś było nie tak. -
anqa123 wrote:jak wy rozpoznajecie, czy są głową w dół, czy nogami...ja czuje ruchy, czasami pod żebrami, czasami kopniak w pęcherz...ale bladego pojęcia nie mam którą częścią ciała mnie kopią ?
U mnie są takie dni, że czuję go tylko na dole i zakładam, że są to nogi, bo są silniejsze. Na usg potwierdziła się ta teoria. Ale są też dni kiedy ustawia się jakoś w poprzek i wypina po przeciwległych stronach, raz z jednej, raz z drugiej strony... Wtedy też nie mam pojęcia co jest gdzie -
Silent to od diety, moja po śniadaniu nawet często nie daje o sobie znać dalej śpi. Zazwyczaj aktywna jest po owocach a zjadam tak z 150 gram na porcję.