Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
czy ktorąś z Was bolala ostatnio reka? W sensie taki bol calego ramienia az do dłoni jakby ktos mi ja sciskal. Nie taki typowy bol miesni ale bardziej stawow czy zyl.. Zaczelo bolec juz nad ranem i w ciagu dnia nie przechodzilo. Masowałam ja, wzielam paracetamol i nic. Myslalam,ze moze spalam na niej ale nie, bo przewaznie spie na drugiej stronie. A jest to lewa reka-oczywiscie naczytalam sie rownych rzeczy do zwału włacznie ale nic nie pasuje. Dopiero jak wzielam solpedaine na kodeinie to przeszło Wiem,ze tego sie nie bierze w ciazy ale juz nie moglam wytrzymac
A i jeszzce cos wyczytalam,ze niby moze byc od kregoslupa a ja juz wczensiej mialam stwierdzona dyskopatie w jakims tam kregu odcinka szyjnego i nie wiem czy isc do jakiegos lekarza ale do jakiego?Janka78 lubi tę wiadomość
-
Lepiej do fizjo zwłaszcza że we Wro na pewno jest wybór kogoś kompetentnego. A jak masz pakiet to ortopeda.
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Paula - rwa barkowa? Bo brzmi jak bol, ktory mam przy rwie kulszowej, ktora mna targa przez dyskopatie krzyzowo-lezwiowa, wiec jesli Ty masz dyskopatie w odcinku szyjnym, to moze byc to.
-
Kijanka wrote:Dziewczęta, a znalazłyście gdzieś w necie siatki centylowe z wagą/ wymiarami płodu? Dla dzieci po drugiej stronie brzucha znalazłam mnóstwo kalkulatorów, a dla tych w brzuchu nie
Kijanka lubi tę wiadomość
9 DPO- 10,5/14 DPO- 261 /16 DPO- 701/ 21 DPO-4785
-
Kijanka wrote:Dziewczęta, a znalazłyście gdzieś w necie siatki centylowe z wagą/ wymiarami płodu? Dla dzieci po drugiej stronie brzucha znalazłam mnóstwo kalkulatorów, a dla tych w brzuchu nie
Tutaj masz tabele z wymiarami, tylko musisz sobie poszukac swojego tygodnia. Na dole strony wybiera sie tygodnie.Kijanka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, poradzicie? Złapałam chyba jelitowke od Ignasia że żłobka. On jakby mu się ulewalo - raz wczoraj i raz dziś, ale ja to zupełnie zignorowalam. A teraz nagle mnie dopadło że ledwo co wychodzę z łazienki. Co mogę stosować we ciąży oprócz wody z cytryna, miodem i solą plus probiotyk? Chyba tylko to? Powinno przejść po 2-3 dniach? Dzięki za rady!
Edit: mój ginekolog jest super, właśnie do mnie dzwonił, wszystko wyjaśnił. Jeszcze przepraszał że tak późno dzwoni Nie chciałam mu obrazowo mówić że i tak biegam od łóżka do łazienki więc w ogóle nie wiem która godzina nawetWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 22:09
-
Dzyzia wrote:https://parenting.pl/26-tydzien-ciazy
Tutaj masz tabele z wymiarami, tylko musisz sobie poszukac swojego tygodnia. Na dole strony wybiera sie tygodnie.
To znam
Tylko mam z tą stroną (i podobnymi) ten problem, że nigdy nie wiem, czy u nich np. 24 tydzień to jest tak jak w naszych suwaczkach skończony 24 tydzień czy może 23+x. No i nie wiadomo też, czy dane dotyczące dziecka są z początku, z końca czy ze środka tygodnia.
Chodziło mi raczej o namiar na kalkulator, na którym pracują ginekolodzy. Tak, wiem, oni słono płacą za oprogramowanie, ale może gdzieś w odmętach Internetu... -
Wczoraj mieliśmy wizytę u naszego gina. Usg nie było bo nie robi na każdej wizycie, na anemie dostałam żelazo do picia no i skierowanie do diabetologa. Poszłam do poradni zapisać się na wizytę i termin dopiero na 12 sierpnia. Babeczka polecana więc myślę sobie że zsczekam skoro ogarniam dietę ale dajcie mi glukometr bo to dla mnie magia. Gluko możemy wydać w poniedziałek...bo super. Druga babka mówi że nie dostanę bo nie jestem ich pacjentka. Pytam to co mam zrobić przez pół miesiąca z cukrzycą? One nic nie mogą...wyszłam wkurwiona, weszłam do apteki bo mąż kazał mi kupić. Pytam o żelazo, nie ma. Kwas foliowy, nie ma. A glukometr? A ma Pani recepty na paski i insulinę? Miałam chęć wydrzeć się co to ma do rzeczy ale mąż zły zaczął mówić za mnie. Druga miła Pani wyjaśniła że z recepta na paski miałabym za darmo a w przychodni w której byłam powinni wydać. Mówię że nie chcą i ja kupię ten glukometr bez problemu. Miła Pani poszła, przyniosła mi gluko i z uśmiechem powiedziala ze mi go daje za darmo, inaczej by ja myszy zjadły 😁 przez tą całą sytuację dziś spałam tylko 4 godziny. W głowie jakiś nerw A maluszek szaleje w brzuchu...i jestem głodna jak cholera, chyba dziś nie zjem o 8 jak zwykle bo padnę.
-
No bo jak coś na przyszłość glukometry są za darmo. Na podstawie recepty ma paski wydają "konkretny"model ale można też w druga stronę powiedzieć że się chce gluko i że się poprosi lekarza o paski do tego z apteki albo że od razu się chce kupić jedno opakowanie pełnopłatne do niego
Janka78 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Zmieniam często lancety. Silent palce przed pobraniem tylko woda i mydło plus jednorazowy ręcznik.
-
silent, Janka78, Cecylia, Kropka89, Maija, Kaczorka, Kijanka, momo, Nieplanowana, kudłata, Zlaania1 lubią tę wiadomość
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️