Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Domcias wrote:Dziewczyny, w jaki sposób macie zamiar kąpać dziecko? Bo ja sie tego obawiam najbardziej... dlatego chcialabym kupic wanienkę z bezpiecznym lezaczkiem, na którym będę mogła położyć bobasa i spokojnie go wykapac - bez obaw, ze mi sie wyslizgnie 🙈 Moze któraś z Was miała taka wanienke przy poprzednim dziecku i mogłaby podzielić sie swoimi wrażeniami? 😃
-
anqa123 wrote:u mnie zwykła wanienka, bez żadnych wkładek do środka, bo i tak i tak dziecko trzeba podtrzymywać, poza tym w to angażuje mojego faceta...on będzie od kąpania, ja od pomagania
U nas będzie chyba podobnie. Mąż przy trójce młodszego rodzeństwa nabył w tym temacie więcej doświadczenia.
Poza tym przy remoncie łazienki inwestujemy w wygodną umywalkę, żeby bez wyciągania wanienki i urządzania większej kąpieli móc wygodnie podmyć skrzata w razie potrzeby. -
Miałam wanienkę ze stojakiem i z lezaczkiem z plastiku. Kładłam na leżaczek pieluszkę tetrowa i na to Malucha. Kąpałam sama zawsze.
-
Kijanka wrote:Dziewczyny, a macie jakieś sprawdzone sposoby na zajady/zimno w ciąży?
Coś mi w kąciku ust wyskoczyło, na opryszczkę raczej nie wygląda.
Ech, coś mam pecha do zmian skórnych ostatnioKijanka lubi tę wiadomość
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
nick nieaktualnyJa nie uzywałam żadnych leżaczków. Tetrowa pielucha na rękę,na to maluszek i tak myłam. Sama,bo maż bał sie brac to nasze chuchro. Kąpać go zacząl dopiero kolo 3mca. Te kapiele z poczatku sa bardzo krotkie. Mi było tak wygodnie i leżaczek byl dla mnie zbędnym gadżetem. Ale co kto lubi.
-
Ja również kładłam na rękę tetrówkę, dziecko i ķąpałam. Żadnych leżaczków,czy gąbek. Przy okazji gąbki to siedlisko bakterii.
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Kijanka wrote:Sylvuś, pisałaś o kaszy jaglanej w kontekście cukrzycy ciążowej...
Btw. jesteś z Łodzi?
Kilka lat temu ucieklismy z miasta ale nadal tu pracuje i mam lekarzy;)
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Nie wiem, czy mogę zapytać o taką rzecz na forum...ale czy któraś dziewczyna przestała stosować luteinę 100 i ma ją na zbyciu (odkupię)? Bo nie starczy mi tabletek do następnej wizyty, bo moja gina wyjeżdża na urlop, a ja źle wyliczyłam ilość i wypisała mi za mało na recepcie..
Paula_30 lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
nick nieaktualnyMaija wrote:Nie wiem, czy mogę zapytać o taką rzecz na forum...ale czy któraś dziewczyna przestała stosować luteinę 100 i ma ją na zbyciu (odkupię)? Bo nie starczy mi tabletek do następnej wizyty, bo moja gina wyjeżdża na urlop, a ja źle wyliczyłam ilość i wypisała mi za mało na recepcie..
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,219.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 18:49
-
nick nieaktualnyJa tez mam zajady. Na poczatku mialam bardzo spierzchniete usta, stwierdzilam ze za malo pije ale kilka dni na wiekszej ilosci wody nic nie dalo a teraz porobily sie zajady. Boli jak diabli.
Jestem po bardzo intensywnym dniu spedzonym w parku rozrywki. Szkoda ze dla mnie atrakcja byl tylko cien i laweczka ale tym sposobem dalam rade a corka zadowolona. -
Ewelina92 wrote:Ja używam Help Lips. Męczę się z tymi zmianami już ze 2 tygodnie. Zajazdy lubią powstawać, gdy mamy mało żelaza we krwi.
A to by się nawet zgadzało. Ostatnio poziom hemoglobiny mi się obniżył.
Soku z buraka na razie nie kupiłam. Za to były buraczki do obiaduEwelina92 lubi tę wiadomość
-
Maija wrote:Nie wiem, czy mogę zapytać o taką rzecz na forum...ale czy któraś dziewczyna przestała stosować luteinę 100 i ma ją na zbyciu (odkupię)? Bo nie starczy mi tabletek do następnej wizyty, bo moja gina wyjeżdża na urlop, a ja źle wyliczyłam ilość i wypisała mi za mało na recepcie..
wykupiłam dla swietego spokoju jak mialam łożysko przodujace ale nie użyłam ani razu. Napis do mnie mnie priv ale chyba najpierw trzeba dodać do przyjaciółek
Maija lubi tę wiadomość
-
Domcias wrote:Dziewczyny, w jaki sposób macie zamiar kąpać dziecko? Bo ja sie tego obawiam najbardziej... dlatego chcialabym kupic wanienkę z bezpiecznym lezaczkiem, na którym będę mogła położyć bobasa i spokojnie go wykapac - bez obaw, ze mi sie wyslizgnie 🙈 Moze któraś z Was miała taka wanienke przy poprzednim dziecku i mogłaby podzielić sie swoimi wrażeniami? 😃
Bylismy z mezem w szkole rodzenia i tam bardzo fajnie polozna pokazywala jak kapacnaprawde nie jest to trudne
mamy wanienke na stelarzu o tyle
-
nick nieaktualnyMy kapalismy 2kg dziecko w wanience bez zadnych gadzetow tylko z tetra, maz trzymał, ja mylam, dalismy rade. Pol roku tak bylo, mąż nie dawal mi samej kąpać (bylam po cc) ale w koncu poczulam tyle sily ze wykapalam raz sama i tak zostało.
Za to pierwsze 3 kąpiele z pomoca tesciowej byly tak stresujące ze podziekowalismy za pomoc i dalej sami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 20:14