Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Domcias wrote:Dziewczyny, w jaki sposób macie zamiar kąpać dziecko? Bo ja sie tego obawiam najbardziej... dlatego chcialabym kupic wanienkę z bezpiecznym lezaczkiem, na którym będę mogła położyć bobasa i spokojnie go wykapac - bez obaw, ze mi sie wyslizgnie 🙈 Moze któraś z Was miała taka wanienke przy poprzednim dziecku i mogłaby podzielić sie swoimi wrażeniami? 😃
-
anqa123 wrote:u mnie zwykła wanienka, bez żadnych wkładek do środka, bo i tak i tak dziecko trzeba podtrzymywać, poza tym w to angażuje mojego faceta...on będzie od kąpania, ja od pomagania
U nas będzie chyba podobnie. Mąż przy trójce młodszego rodzeństwa nabył w tym temacie więcej doświadczenia.
Poza tym przy remoncie łazienki inwestujemy w wygodną umywalkę, żeby bez wyciągania wanienki i urządzania większej kąpieli móc wygodnie podmyć skrzata w razie potrzeby. -
Miałam wanienkę ze stojakiem i z lezaczkiem z plastiku. Kładłam na leżaczek pieluszkę tetrowa i na to Malucha. Kąpałam sama zawsze.
-
Kijanka wrote:Dziewczyny, a macie jakieś sprawdzone sposoby na zajady/zimno w ciąży?
Coś mi w kąciku ust wyskoczyło, na opryszczkę raczej nie wygląda.
Ech, coś mam pecha do zmian skórnych ostatnioKijanka lubi tę wiadomość
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
nick nieaktualnyJa nie uzywałam żadnych leżaczków. Tetrowa pielucha na rękę,na to maluszek i tak myłam. Sama,bo maż bał sie brac to nasze chuchro. Kąpać go zacząl dopiero kolo 3mca. Te kapiele z poczatku sa bardzo krotkie. Mi było tak wygodnie i leżaczek byl dla mnie zbędnym gadżetem. Ale co kto lubi.
-
Ja również kładłam na rękę tetrówkę, dziecko i ķąpałam. Żadnych leżaczków,czy gąbek. Przy okazji gąbki to siedlisko bakterii.[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Kijanka wrote:Sylvuś, pisałaś o kaszy jaglanej w kontekście cukrzycy ciążowej...
Btw. jesteś z Łodzi?
Kilka lat temu ucieklismy z miasta ale nadal tu pracuje i mam lekarzy;)
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Nie wiem, czy mogę zapytać o taką rzecz na forum...ale czy któraś dziewczyna przestała stosować luteinę 100 i ma ją na zbyciu (odkupię)? Bo nie starczy mi tabletek do następnej wizyty, bo moja gina wyjeżdża na urlop, a ja źle wyliczyłam ilość i wypisała mi za mało na recepcie..
Paula_30 lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
nick nieaktualnyMaija wrote:Nie wiem, czy mogę zapytać o taką rzecz na forum...ale czy któraś dziewczyna przestała stosować luteinę 100 i ma ją na zbyciu (odkupię)? Bo nie starczy mi tabletek do następnej wizyty, bo moja gina wyjeżdża na urlop, a ja źle wyliczyłam ilość i wypisała mi za mało na recepcie..
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,219.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 18:49
-
nick nieaktualnyJa tez mam zajady. Na poczatku mialam bardzo spierzchniete usta, stwierdzilam ze za malo pije ale kilka dni na wiekszej ilosci wody nic nie dalo a teraz porobily sie zajady. Boli jak diabli.
Jestem po bardzo intensywnym dniu spedzonym w parku rozrywki. Szkoda ze dla mnie atrakcja byl tylko cien i laweczka ale tym sposobem dalam rade a corka zadowolona. -
Ewelina92 wrote:Ja używam Help Lips. Męczę się z tymi zmianami już ze 2 tygodnie. Zajazdy lubią powstawać, gdy mamy mało żelaza we krwi.
A to by się nawet zgadzało. Ostatnio poziom hemoglobiny mi się obniżył.
Soku z buraka na razie nie kupiłam. Za to były buraczki do obiaduEwelina92 lubi tę wiadomość
-
Maija wrote:Nie wiem, czy mogę zapytać o taką rzecz na forum...ale czy któraś dziewczyna przestała stosować luteinę 100 i ma ją na zbyciu (odkupię)? Bo nie starczy mi tabletek do następnej wizyty, bo moja gina wyjeżdża na urlop, a ja źle wyliczyłam ilość i wypisała mi za mało na recepcie..
Maija lubi tę wiadomość
-
Domcias wrote:Dziewczyny, w jaki sposób macie zamiar kąpać dziecko? Bo ja sie tego obawiam najbardziej... dlatego chcialabym kupic wanienkę z bezpiecznym lezaczkiem, na którym będę mogła położyć bobasa i spokojnie go wykapac - bez obaw, ze mi sie wyslizgnie 🙈 Moze któraś z Was miała taka wanienke przy poprzednim dziecku i mogłaby podzielić sie swoimi wrażeniami? 😃
Bylismy z mezem w szkole rodzenia i tam bardzo fajnie polozna pokazywala jak kapac naprawde nie jest to trudne mamy wanienke na stelarzu o tyle
-
nick nieaktualnyMy kapalismy 2kg dziecko w wanience bez zadnych gadzetow tylko z tetra, maz trzymał, ja mylam, dalismy rade. Pol roku tak bylo, mąż nie dawal mi samej kąpać (bylam po cc) ale w koncu poczulam tyle sily ze wykapalam raz sama i tak zostało.
Za to pierwsze 3 kąpiele z pomoca tesciowej byly tak stresujące ze podziekowalismy za pomoc i dalej sami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 20:14