X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma ja rodzilam w sali,gdzie byla 1 lazienka na 2sale. Ani razu nie weszlysmy sobie w droge. Poza tym pozneij na poloznictwie tez jest 1 lazienka na 2sale. Ale zupelnie to nie przeszkadza. Bo rozumiem,że decydujesz sie na karową :-)

Ja jade dzis na agatowa na echo. Jakis dr Adam Koleśnik ma mi robic to echo. Nie mogłam o nim znalezc zadnych informacji. Ale moze bedzie bardziej rozmowny niz Wasiwnko ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- z tym wypychaniem to normalne. Moj od poczatku ostro sie wypycha :-)

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja też się dołączę. Nic się nie martw tym wypychaniem po leżeniu na boku. U mnie też tak jest :). Już przywykłam. Maluszki potrafią o siebie zadbać, jak im niewygodnie, to się buntują i kopią.

Paula_30 lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Janka78, w normach się mieścisz, choć idealna krzywa powinna wyglądać tak, że szczyt poziomu glukozy jest po godzinie a nie po dwóch. Któraś z dziewczyn kilka dni temu miała taką sytuację, miała to konsultować, ale nie wiem, jak to się skończyło.
    To byłam ja :-) jeszcze nie konsultowałam mam wizytę dopiero 19.08 natomiast za waszą radę eliminuje słodycze :-) ale jest ciezko

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo płakać mi się chce :-( jestem dzisiaj zła i niewyspana i chciałam się zdrzemnąć a nie mogę bo ilekroć kładę się na boku to najpierw czuje takie bolesne ciągnięcie brzucha w dól,odwrcam się na plecy i znowu widzę sytuację jak z rana-mlody cały wypchnięty w bok na którym leże . Kładę się na drugi bok znowu ta sama sytuacja ale teraZ już wypchnął się w drugi bok czyli ten na którym nie leze- tak jakby uciekal przed tym moim kładzeniem się na boku. Ok niech ucieka ale jest to bolesne i męczące co mogę zaradzić żeby tak się nie działo? Wczesniej też tak spałam i nie było problemu :-( obawiam się że to że on jest ułożony poprzecznie to juZ nigdy nie położę się na boku a co za tym idzie nigdy już nie zasne bo na plecach nie mogę! :-(

860i3e5edambhnvb.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie bo płakać mi się chce :-( jestem dzisiaj zła i niewyspana i chciałam się zdrzemnąć a nie mogę bo ilekroć kładę się na boku to najpierw czuje takie bolesne ciągnięcie brzucha w dól,odwrcam się na plecy i znowu widzę sytuację jak z rana-mlody cały wypchnięty w bok na którym leże . Kładę się na drugi bok znowu ta sama sytuacja ale teraZ już wypchnął się w drugi bok czyli ten na którym nie leze- tak jakby uciekal przed tym moim kładzeniem się na boku. Ok niech ucieka ale jest to bolesne i męczące co mogę zaradzić żeby tak się nie działo? Wczesniej też tak spałam i nie było problemu :-( obawiam się że to że on jest ułożony poprzecznie to juZ nigdy nie położę się na boku a co za tym idzie nigdy już nie zasne bo na plecach nie mogę! :-(
    Paula nie martw się, już każda z nas to odczuwa..mi ostatnio jedna jak rano wlazła pod prawe żebro to do wieczora bolało, mogłam tylko na prawym boku leżeć...moje obie są ułożone poprzecznie i leże na bokach ;)

zi13sek29opsyrz7.png
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma o jakim szpitalu pisałaś?

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a może sprobuj położyć sie na boku na tym co maly siedzi a pod brzuch podluz coś np.koldre zeby brzuch ci tak nie opadal. Ja tak robie i wtedy mala tzk nie kopie.

• coma Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 10:56

Ig004 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis udalo sie wcisnac w rajstopy uciskowe. Chyba nadal nie tak je zalozylam bo czuje bol pod kolanem ale rajstopy to poroniony pomysł bo mi strasznie uciska na brzych, chodzi o sam pas. Zaraz zamowie ponczochy.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Paula a może sprobuj położyć sie na boku na tym co maly siedzi a pod brzuch podluz coś np.koldre zeby brzuch ci tak nie opadal. Ja tak robie i wtedy mala tzk nie kopie.
    Spróbowałam tego i jest trochę lepiej :-) uspokoił sie

860i3e5edambhnvb.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Paula tak jak Iza pisze przyłóż coś pod ten zwisający brzuch.ja nie umiem spać w tej ciążowe poduszce ale jej brzeg przykładam właśnie tzn przytrzymuje nią sobie brzuch i pomaga.mi tez ciezko spać bo na wznak ciezko mi się oddycha a na brzuchu jyz się nie da i takie tance pół nocy😬mąż już dawno śpi w salonie na sofie bo się nie da😜

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sa takie co potrafia i na brzuchu. Jak bylam na oddziale to byla pani pod KTG i ona z tym wszystkim polozyla sie na brzuchu 😲. Od razu położna wyskoczyła od siebie i tam do niej i nakrzyczala na nia co ona wyprawia. Ja od dawna nie spie na brzuchu mimo ze o tym marze, i tez mam obawy ze gniote mala jak leze na boku, a teraz został mi 1 bok bo na drugim biodro okropnie boli i boli nawet jak wstane i dopoki nie rozchodze.

• Sabrina Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Też miałam problem z spaniem, u mnie był to raczej stawiający się brzuch. Pomogło spanie na plecach na dwóch poduszkach.

Bylam dzisiaj na SOR, bo od dwóch dni ruchów prawie brak... i szczerze to żałuję bo papierologia + reakcja lekarza ( jestem
    na urlopie więc oddalona od swojego miasta) spowodowaly że poczułam się jak panikara :( okazało się, że Młody leży poprzecznie jakoś w miednicy i dlatego mogę go nie czuć. Serduszko bije więc to dla mnje jest najważniejsze, ale czy faktycznie spanikowałam?
    Moje ciśnienie 98/56 nigdy tak nie miałam....

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kolejny zakup zrobiony...po zajęciach w szkole rodzenia, mój facet powiedział, że potrzebny będzie stelaż do wanienki, bo on nie będzie kąpał na podłodze...no więc kupiony i śpiworek w Tk maxx ;) w sumie mam chyba wszystko z wyprawki ;)

Kaczorka, coma, Kijanka lubią tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 10:56

uIHap1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś poczyniliśmy kolejny zakup :) nożyczki, szczotkę do włosów i smoczki - wszystko firmy Chicco :)
    Smoczków miałam nie kupować, bo pierwsza córka jest totalnie bezsmoczkowe, ale mąż mnie namówił, bo stwierdził, że może Olka będzie inna. I dzięki temu by nie była tak uwiązana do cyca jak jej starsza siostra :)

Anqa - śpiworek do spania kupiliście czy do wózka?

Sabrina - przy takim ułożeniu ja też słabo czułam ruchy. Najczęściej widziałam i czułam jak głową ruszała. Kopnięć niemal w ogóle.
    Całe szczęście, że córka miała czkawkę po 2-3 razy dziennie, to dzięki temu wiedziałam, że z nią wszystko oki ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do spania na boku - biorę zawsze kołdrę i podkładam pod brzuch i między nogi :) i jakoś tam leci.
    Chociaż już coraz ciężej się obrócić na drugi bok. Zwłaszcza, gdy młoda się ułoży na jedną stronę (tak jak to opisujecie).

Coma - myślę, że na początku wielu dziewczynom wyprawka wydaje się czarną magią ;) zwłaszcza, że z każdej strony zalewa nas masa reklam i informacji o super extra produktach, które koniecznie trzeba kupić :p
    Ja znowu mam wrażenie, że moja lista teraz jest mega krótka..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lista jest bardzo długa ;)
    A narazie mam wózek,fotelik, ciuszków 56 i 62 półtorej toeby z Ikei, oliwke, mleczko do smarowania, sudocrem, kremy bambino, płyn i mydło do mycia. A gdzie tu dalej

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 10:57

uIHap1.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ