Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyComa ja rodzilam w sali,gdzie byla 1 lazienka na 2sale. Ani razu nie weszlysmy sobie w droge. Poza tym pozneij na poloznictwie tez jest 1 lazienka na 2sale. Ale zupelnie to nie przeszkadza. Bo rozumiem,że decydujesz sie na karową
Ja jade dzis na agatowa na echo. Jakis dr Adam Koleśnik ma mi robic to echo. Nie mogłam o nim znalezc zadnych informacji. Ale moze bedzie bardziej rozmowny niz Wasiwnko -
nick nieaktualny
-
Paula, ja też się dołączę. Nic się nie martw tym wypychaniem po leżeniu na boku. U mnie też tak jest . Już przywykłam. Maluszki potrafią o siebie zadbać, jak im niewygodnie, to się buntują i kopią.
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Kijanka wrote:Janka78, w normach się mieścisz, choć idealna krzywa powinna wyglądać tak, że szczyt poziomu glukozy jest po godzinie a nie po dwóch. Któraś z dziewczyn kilka dni temu miała taką sytuację, miała to konsultować, ale nie wiem, jak to się skończyło.
-
Dziewczyny pomóżcie bo płakać mi się chce jestem dzisiaj zła i niewyspana i chciałam się zdrzemnąć a nie mogę bo ilekroć kładę się na boku to najpierw czuje takie bolesne ciągnięcie brzucha w dól,odwrcam się na plecy i znowu widzę sytuację jak z rana-mlody cały wypchnięty w bok na którym leże . Kładę się na drugi bok znowu ta sama sytuacja ale teraZ już wypchnął się w drugi bok czyli ten na którym nie leze- tak jakby uciekal przed tym moim kładzeniem się na boku. Ok niech ucieka ale jest to bolesne i męczące co mogę zaradzić żeby tak się nie działo? Wczesniej też tak spałam i nie było problemu obawiam się że to że on jest ułożony poprzecznie to juZ nigdy nie położę się na boku a co za tym idzie nigdy już nie zasne bo na plecach nie mogę!
-
Paula_30 wrote:Dziewczyny pomóżcie bo płakać mi się chce jestem dzisiaj zła i niewyspana i chciałam się zdrzemnąć a nie mogę bo ilekroć kładę się na boku to najpierw czuje takie bolesne ciągnięcie brzucha w dól,odwrcam się na plecy i znowu widzę sytuację jak z rana-mlody cały wypchnięty w bok na którym leże . Kładę się na drugi bok znowu ta sama sytuacja ale teraZ już wypchnął się w drugi bok czyli ten na którym nie leze- tak jakby uciekal przed tym moim kładzeniem się na boku. Ok niech ucieka ale jest to bolesne i męczące co mogę zaradzić żeby tak się nie działo? Wczesniej też tak spałam i nie było problemu obawiam się że to że on jest ułożony poprzecznie to juZ nigdy nie położę się na boku a co za tym idzie nigdy już nie zasne bo na plecach nie mogę!
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Paula a może sprobuj położyć sie na boku na tym co maly siedzi a pod brzuch podluz coś np.koldre zeby brzuch ci tak nie opadal. Ja tak robie i wtedy mala tzk nie kopie.
-
nick nieaktualnyA sa takie co potrafia i na brzuchu. Jak bylam na oddziale to byla pani pod KTG i ona z tym wszystkim polozyla sie na brzuchu 😲. Od razu położna wyskoczyła od siebie i tam do niej i nakrzyczala na nia co ona wyprawia. Ja od dawna nie spie na brzuchu mimo ze o tym marze, i tez mam obawy ze gniote mala jak leze na boku, a teraz został mi 1 bok bo na drugim biodro okropnie boli i boli nawet jak wstane i dopoki nie rozchodze.
-
Paula_30 wrote:Dziewczyny pomóżcie bo płakać mi się chce jestem dzisiaj zła i niewyspana i chciałam się zdrzemnąć a nie mogę bo ilekroć kładę się na boku to najpierw czuje takie bolesne ciągnięcie brzucha w dól,odwrcam się na plecy i znowu widzę sytuację jak z rana-mlody cały wypchnięty w bok na którym leże . Kładę się na drugi bok znowu ta sama sytuacja ale teraZ już wypchnął się w drugi bok czyli ten na którym nie leze- tak jakby uciekal przed tym moim kładzeniem się na boku. Ok niech ucieka ale jest to bolesne i męczące co mogę zaradzić żeby tak się nie działo? Wczesniej też tak spałam i nie było problemu obawiam się że to że on jest ułożony poprzecznie to juZ nigdy nie położę się na boku a co za tym idzie nigdy już nie zasne bo na plecach nie mogę!
Bylam dzisiaj na SOR, bo od dwóch dni ruchów prawie brak... i szczerze to żałuję bo papierologia + reakcja lekarza ( jestem
na urlopie więc oddalona od swojego miasta) spowodowaly że poczułam się jak panikara okazało się, że Młody leży poprzecznie jakoś w miednicy i dlatego mogę go nie czuć. Serduszko bije więc to dla mnje jest najważniejsze, ale czy faktycznie spanikowałam?
Moje ciśnienie 98/56 nigdy tak nie miałam....Paula_30 lubi tę wiadomość
-
u mnie kolejny zakup zrobiony...po zajęciach w szkole rodzenia, mój facet powiedział, że potrzebny będzie stelaż do wanienki, bo on nie będzie kąpał na podłodze...no więc kupiony i śpiworek w Tk maxx w sumie mam chyba wszystko z wyprawki
Kaczorka, coma, Kijanka lubią tę wiadomość
-
My też dziś poczyniliśmy kolejny zakup nożyczki, szczotkę do włosów i smoczki - wszystko firmy Chicco
Smoczków miałam nie kupować, bo pierwsza córka jest totalnie bezsmoczkowe, ale mąż mnie namówił, bo stwierdził, że może Olka będzie inna. I dzięki temu by nie była tak uwiązana do cyca jak jej starsza siostra
Anqa - śpiworek do spania kupiliście czy do wózka?
Sabrina - przy takim ułożeniu ja też słabo czułam ruchy. Najczęściej widziałam i czułam jak głową ruszała. Kopnięć niemal w ogóle.
Całe szczęście, że córka miała czkawkę po 2-3 razy dziennie, to dzięki temu wiedziałam, że z nią wszystko oki -
A jeszcze co do spania na boku - biorę zawsze kołdrę i podkładam pod brzuch i między nogi i jakoś tam leci.
Chociaż już coraz ciężej się obrócić na drugi bok. Zwłaszcza, gdy młoda się ułoży na jedną stronę (tak jak to opisujecie).
Coma - myślę, że na początku wielu dziewczynom wyprawka wydaje się czarną magią zwłaszcza, że z każdej strony zalewa nas masa reklam i informacji o super extra produktach, które koniecznie trzeba kupić :p
Ja znowu mam wrażenie, że moja lista teraz jest mega krótka..Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Moja lista jest bardzo długa
A narazie mam wózek,fotelik, ciuszków 56 i 62 półtorej toeby z Ikei, oliwke, mleczko do smarowania, sudocrem, kremy bambino, płyn i mydło do mycia. A gdzie tu dalej[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁