Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
coma wrote:Taka duża babka, uśmiechnięta i konkretna - wydaje mi się, że się dogadamy Ogólnie to zabrała mnie do jednej z sal porodowych i mi tłumaczyła jak to wygląda, usiadłam sobie na fotelu do karmienia a mąż na piłce i słuchaliśmy Opowiadała o porodzie, kiedy do niej dzwonić, co jeśli ona nie będzie akurat mogła (zastępstwo załatwi), kiedy płatność, co w razie CC, ile czasu zostaje z nami po porodzie, zapisała sobie kiedy rodzę i numery do mnie i do męża i w sumie tyle.
Ale no jestem zadowolona bo będe miała swoją położną i swojego lekarza i szpital, który znam. Taki komfort psychiczny -
coma wrote:W Łodzi to nie wiem, ale w Warszawie w zależności od szpitala 1200-2000.
Wiem, że w Oleśnicy 1000 zł, bo znajomi tam brali
-
coma wrote:Kijanka, w którym szpitalu w Łodzi rodzisz? Ja tam mieszkałam pare lat koło Infosysu i nawet w kilku szpitalach leżałam (m.in. sto razy w matce polce i w barlickim)
Prawdopodobnie w Rydygierze.
W ciągu ostatniego roku leżałam tam cztery razy na ginekologii i pomimo tego, że nikogo nie znałam, nie miałam tam lekarza prowadzącego itp., było całkiem ok, jak na szpital. Wybiorę się też na zwiedzanie porodówki.
Z tego co widziałam na IP rodzące są naprawdę super traktowane przez personel. Nie wiem, jak jest dalej, ale towarzyszki z sali, które już w tym szpitalu rodziły, chwaliły go sobie.coma lubi tę wiadomość
-
Janka78 wrote:Dziewczyny a co z wynikiem glukozy 75/92/134
Janka78, w normach się mieścisz, choć idealna krzywa powinna wyglądać tak, że szczyt poziomu glukozy jest po godzinie a nie po dwóch. Któraś z dziewczyn kilka dni temu miała taką sytuację, miała to konsultować, ale nie wiem, jak to się skończyło.
Janka78, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
Kijanka wrote:Janka78, w normach się mieścisz, choć idealna krzywa powinna wyglądać tak, że szczyt poziomu glukozy jest po godzinie a nie po dwóch. Któraś z dziewczyn kilka dni temu miała taką sytuację, miała to konsultować, ale nie wiem, jak to się skończyło.
Ja też miałam szczyt po dwóch, jak zapytałam o to diablo to nie potrafił powiedzieć o czym to świadczy - to nie ma ponoć specjalnego znaczeniaKijanka, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy zmagacie się z bólami więzadeł? Podczas chodzenia ciągnie mnie z prawej strony brzucha. Wiem, że Mały ma tam nogi... Jak leżę to nic nie czuję. On zaczął się tak układać, że jest to co najmniej nieprzyjemne w usg było wszystko dobrze, szyjka bez zmian.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Janka78 wrote:Dziewczyny a co z wynikiem glukozy 75/92/134
-
Mam pytanko. Na poprzedniej wizycie u ginekolog miałam robioną biocenozę pochwy (sama chciałam, bo w styczniu wyszła mi bezobjawowa infekcja w cytologii, którą miałam leczoną i chciałam ustalić z jakim efektem). Wszystko jest w porządku, wyszły liczne nabłonki i dużo lactobacillusa. Poza tym nic nie znaleźli.
Z tego można wnioskować, że na chwilę obecną nie mam GBSa, prawda?
I czym się różni wymaz w kierunku GBS od biocenozy pochwy? -
Ewelina - ja w pierwszej ciąży miałam bóle z powodu rozciągania więzadeł. Teraz o dziwo cisza. Może się na tyle rozciągnęły, że już więcej nie muszą :p
Na szczęście to nie jest niebezpieczne. Co najwyżej mało przyjemne.b
Kijanka - jeszcze wymaz na GBS pobierają z okolic odbytu. Ale szczerze mówiąc to nie mam pojęcia czy jeśli w pochwie jest czysto, to znaczy, że już nic nie wyjdzie..
W sumie pasowałoby mi to, bo też miałam jakiś czas temu robiony wymaz i nie było GBSKijanka, Ewelina92, Paula_30 lubią tę wiadomość
-
Kijanka wrote:Co do wyprawki aptecznej - średnio się znam na kosmetykach, więc to trudny temat. Też mnie przeraża ilość tego i na razie odkładam na później . Wezmę się za to w połowie września. Mam nadzieję, że te zamówienia z Gemini są realizowane sprawnie.
W kwestii miedniczek nerkowych na echo serca ginekolog mi mówiła, że norma jest do 5 mm. U mnie wyszło 4,5 mm. Powiedziała, że w normie i żeby się nie przejmować.
Poćwiczyłam sobie wieczorem nieco na macie. Skrzacik podchwycił temat, bo jak ja skończyłam, to jeszcze długo czułam jakieś dziwne przeciąganie łapek w brzuchu
Oj wcale tego tak dużo nie ma, przynajmniej nie wszystko się na pewno przydaje ostatecznie
Co do Gemini to wysyłają z reguły dosłownie w 1-2 dni. Nie wiem jak ta melisa bo pierwsze słyszę ale zobaczę też sama z ciekawości bo 30zl to dużo!Kijanka lubi tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:Dziewczyny czy u Was zdarza się że jak spicie na jednym boku to budząc się widzicie,że całe dziecko jest jakby zsunięte i wypchnięte w ten bok,na którym śpię? Ja dzisiaj takiego przerażającego widoku doznałam i się zastanawiam czy go nie gniotek? Chociaż staram się spać na boki a nie na brzuchu ale cały ten bok był tak wypchnięty jakby się tam cały zwinął :+(
Jezu, ja też taki widok ostatnio miałam. Aż mi się słabo zrobiło 😀Córeczka 18.01.2023
Syn 2019