Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 10:56

Kijanka lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Taka duża babka, uśmiechnięta i konkretna - wydaje mi się, że się dogadamy :) Ogólnie to zabrała mnie do jednej z sal porodowych i mi tłumaczyła jak to wygląda, usiadłam sobie na fotelu do karmienia a mąż na piłce i słuchaliśmy :) Opowiadała o porodzie, kiedy do niej dzwonić, co jeśli ona nie będzie akurat mogła (zastępstwo załatwi), kiedy płatność, co w razie CC, ile czasu zostaje z nami po porodzie, zapisała sobie kiedy rodzę i numery do mnie i do męża i w sumie tyle.

Ale no jestem zadowolona bo będe miała swoją położną i swojego lekarza i szpital, który znam. Taki komfort psychiczny :)
    To super , od razu czuje sie człowiek pewniej i mniej sie denerwuje. Ja też zagadam dr W z ta połozna i szkola rodzenia. A jak warunki w szpitalu?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma a ile się płaci w Łodzi za prywatna położna?

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Coma a ile się płaci w Łodzi za prywatna położna?
    Coma rodzi w Warszawie ;)

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Paula_30 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu, który sobie upatrzyłam, 800 zł (Łódź).

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    W Łodzi to nie wiem, ale w Warszawie w zależności od szpitala 1200-2000.

Wiem, że w Oleśnicy 1000 zł, bo znajomi tam brali :)
    A coś mi się ubzduralo że Ty z Łodzi :-/ ale Stolyca droga :-o a ciekawa jestem czy wszędzie jak u Ciebie położna gwarantuje zastępstwo jak nie będzie mogła być przy Tobie jak się poród zacznie

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Paula_30 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Kijanka, w którym szpitalu w Łodzi rodzisz? Ja tam mieszkałam pare lat koło Infosysu i nawet w kilku szpitalach leżałam (m.in. sto razy w matce polce i w barlickim)

Prawdopodobnie w Rydygierze.
    W ciągu ostatniego roku leżałam tam cztery razy na ginekologii i pomimo tego, że nikogo nie znałam, nie miałam tam lekarza prowadzącego itp., było całkiem ok, jak na szpital. Wybiorę się też na zwiedzanie porodówki.
    Z tego co widziałam na IP rodzące są naprawdę super traktowane przez personel. Nie wiem, jak jest dalej, ale towarzyszki z sali, które już w tym szpitalu rodziły, chwaliły go sobie.

coma lubi tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z wynikiem glukozy 75/92/134

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka78 wrote:

Janka78, w normach się mieścisz, choć idealna krzywa powinna wyglądać tak, że szczyt poziomu glukozy jest po godzinie a nie po dwóch. Któraś z dziewczyn kilka dni temu miała taką sytuację, miała to konsultować, ale nie wiem, jak to się skończyło.

Janka78, Paula_30 lubią tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Janka78, w normach się mieścisz, choć idealna krzywa powinna wyglądać tak, że szczyt poziomu glukozy jest po godzinie a nie po dwóch. Któraś z dziewczyn kilka dni temu miała taką sytuację, miała to konsultować, ale nie wiem, jak to się skończyło.

Ja też miałam szczyt po dwóch, jak zapytałam o to diablo to nie potrafił powiedzieć o czym to świadczy - to nie ma ponoć specjalnego znaczenia

Kijanka, Paula_30 lubią tę wiadomość

3uqruv0.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zmagacie się z bólami więzadeł? Podczas chodzenia ciągnie mnie z prawej strony brzucha. Wiem, że Mały ma tam nogi... Jak leżę to nic nie czuję. On zaczął się tak układać, że jest to co najmniej nieprzyjemne :( w usg było wszystko dobrze, szyjka bez zmian.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • anqa123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka78 wrote:
    dobry wynik ;) poznałam na szkoleniu...z obsługi glukometru dziewczynę, której przekroczył na czczo dosłownie i 1j...norma 92, ona 93, 3 miesiąc ciąży i pół roku przed nią teraz przygody z diabetologiem...ja powoli przyzwyczajam się do diety, ale jedno mnie martwi, jem wg zaleceń z poradni i cukry są ok, ale policzyłam z aplikacją te posiłki i wychodzi, że przyjmuję ok 1500- 1600 kcal dziennie, przy 3 trym i bliźniakach wydaje mi się to bardzo mało...nie głoduję, no ale jednak..może to na tym właśnie polega ta dieta cc

zi13sek29opsyrz7.png
  • Kijanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko. Na poprzedniej wizycie u ginekolog miałam robioną biocenozę pochwy (sama chciałam, bo w styczniu wyszła mi bezobjawowa infekcja w cytologii, którą miałam leczoną i chciałam ustalić z jakim efektem). Wszystko jest w porządku, wyszły liczne nabłonki i dużo lactobacillusa. Poza tym nic nie znaleźli.
    Z tego można wnioskować, że na chwilę obecną nie mam GBSa, prawda? :)
    I czym się różni wymaz w kierunku GBS od biocenozy pochwy?

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - ja w pierwszej ciąży miałam bóle z powodu rozciągania więzadeł. Teraz o dziwo cisza. Może się na tyle rozciągnęły, że już więcej nie muszą :p
    Na szczęście to nie jest niebezpieczne. Co najwyżej mało przyjemne.b

Kijanka - jeszcze wymaz na GBS pobierają z okolic odbytu. Ale szczerze mówiąc to nie mam pojęcia czy jeśli w pochwie jest czysto, to znaczy, że już nic nie wyjdzie..
    W sumie pasowałoby mi to, bo też miałam jakiś czas temu robiony wymaz i nie było GBS :)

Kijanka, Ewelina92, Paula_30 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Co do wyprawki aptecznej - średnio się znam na kosmetykach, więc to trudny temat. Też mnie przeraża ilość tego i na razie odkładam na później :). Wezmę się za to w połowie września. Mam nadzieję, że te zamówienia z Gemini są realizowane sprawnie.

W kwestii miedniczek nerkowych na echo serca ginekolog mi mówiła, że norma jest do 5 mm. U mnie wyszło 4,5 mm. Powiedziała, że w normie i żeby się nie przejmować.

Poćwiczyłam sobie wieczorem nieco na macie. Skrzacik podchwycił temat, bo jak ja skończyłam, to jeszcze długo czułam jakieś dziwne przeciąganie łapek w brzuchu :)

Oj wcale tego tak dużo nie ma, przynajmniej nie wszystko się na pewno przydaje ostatecznie :-D

Co do Gemini to wysyłają z reguły dosłownie w 1-2 dni. Nie wiem jak ta melisa bo pierwsze słyszę ale zobaczę też sama z ciekawości bo 30zl to dużo!

Kijanka lubi tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Dziewczyny czy u Was zdarza się że jak spicie na jednym boku to budząc się widzicie,że całe dziecko jest jakby zsunięte i wypchnięte w ten bok,na którym śpię? Ja dzisiaj takiego przerażającego widoku doznałam i się zastanawiam czy go nie gniotek? Chociaż staram się spać na boki a nie na brzuchu ale cały ten bok był tak wypchnięty jakby się tam cały zwinął :+(

Jezu, ja też taki widok ostatnio miałam. Aż mi się słabo zrobiło 😀

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ