Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Janka78 wrote:Ja sama ciaza się nie stresuje ale ciagle się boje ze dziecku coś dolega .mimo ze mam 2 gin którzy to sprawdzają to i tak nie jestem spokojna😢wiem ze kazda się martwi o zdrowie dziecka ale u mnie to już paranoja😬
Powiem Ci, że każda z nas ma jakąś paranoję - mniejszą, czy większą. Ja czasami mam wrażenie, że zeswiruję...Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Iza34 wrote:I jeszcze wyczytalam ze jakis doktorek uwaza ze ciaza u czlowieka powinna trwac 12msc, i przez pierwsze 3 mies.maluszek powinien miec zapewnione takie warunki jak w brzuchu jesli chodzi o spanie/zasypianie.
Tak, czytałam ostatnio o tzw "4 trymestrze"Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Kurczaczek89 wrote:Dziewczyny może dziwne pytanie ale jak już urodzimy w listopadzie, lub wcześniej, to jak będziecie okrywaly dziecię do snu? W śpiworek/ otulacz, czy kołderka? Zaczęłam się zastanawiać teraz 😜
To wszystko zależy jak ciepło masz w domuGeneralnie gorzej jest przegrzać takowego malucha - jest to jedna z przyczyn SIDS
Ja otulalam pieluszka synka a i tak się bałam czy ta pieluszka się nie odwinie, nie zakryje mu twarzy itp. Ale to było upalne lato! Jak się tylko dało to przeszłam na śpiworek, wiadomo że się nic nie odwinie wtedy. Też kładłam spać w rożku, ale też się bałam że się jakoś do niego zbytnio przytuli i udusi
Najbezpieczniej się czułam w śpiworach, teraz dla tego maluszka kupiłam coś takiego jak Tulik. To taki śpiworek do spania, ale mega ciasny, otulający. Polska produkcja, lubię takie wspierać. Doszedł w 2 dni i jest to narazie mój pierwszy zakup
Jest mega malutki i slodki, wzięłam ten w chmurki
Kurczaczek89 lubi tę wiadomość
-
Kijanka wrote:Hm... chyba tu sama zostanę z brzuszkiem do połowy listopada
.
Oczywiście liczę na to, że skrzacik zechce zobaczyć świat ze dwa tygodnie wcześniej, ale to na razie tylko moje życzenia. Nie rozmawiałam z ginekologiem o porodzie. Wychodzę z założenia, że jak będzie widziała wskazania do CC, to mi o tym powie. Bez wskazań pokroić się nie dam
Kijanka, ja Cię nie zostawię!ja mam termin na 28.11 także teges
Kijanka lubi tę wiadomość
-
Co do paranoi to ja mam ostatnio że przez te pępowinę dwunaczyniowa będzie musiało być z jakichś względów CC a mega tego nie chce... Ale staram się być dobrej myśli, bo wiem że spokojna mama w ciąży to potem spokojne dziecko. U nas przynajmniej w rodzinie to się mega sprawdza
Która np. pracowała długo, dużo miała stresów itp. potem dziecko było high need baby
Ale ja nie straszę nikogo, tylko trzeba mieć spokojne i pozytywne nastawienie
Będzie dobrze!
Maija lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja się nie stresuję szyjką, tylko im bliżej końca tym bardziej się boję, że coś może być nie tak, że moja kruszyna będzie mieć jakieś komplikacje. Panicznie się martwię tymi obumarciami płodu pod koniec ciąży. Straszne, wiem, ale to są moje koszmary. Że już tyle przeszliśmy, wytrwaliśmy i na mecie coś się zepsuje... Kupuje wyprawkę, ale dalej się boję. Moja Kruszyna bardzo mało się rusza i dodatkowo potęguje mój strach
-
Ja kupiłam ostatnio w tkmax otulacz, taki na rzepy, dosyc cienki. Dół rozpinany na zamek. Myślałam, ze na początek w tym będzie dzidziuś spać, a po 2-3msc kupię juz spiworek. Myślicie, ze taki cieniutki otulacz, plus pod spod jakies body lub pajacyk bedzie odpowiednie do spania? W sypialni zimą mamy w pokoju jakies 19st. Kaloryfer jest całkiem zakręcony i nie bardzo widzi mi się go odkręcać, bo znajduje sie przy naszym łóżku, wiec w nocy gdy grzeje nie da sie spac.
-
nick nieaktualny
-
Izabel_ka, ja też się tego bardzo boję. Znalazłam jakiś czas temu artykuł naukowy na ten temat, który mnie uspokoił. To zdarza się jednak rzadko. W grupie ryzyka nie jestem.
Domcias, my też mamy w sypialni nie więcej niż 19 stopni. Doszłam do wniosku, że jak sama śpię pod kołderką, to dziecko też powinno. Ale to moje przemyślenia, będę testować jak się urodzi. Z drugiej strony ja nigdy w życiu (poza wczesnym dzieciństwem) nie spałam w takiej pełnej piżamie z długimi nogawkami i rękawami, tylko w koszulce + majtkach albo w koszuli nocnej. -
Lekarz moim wynikiem 93 na czczo w ogóle głoey sobie nie zawracał, uznał, że temat cukrzycy zamknięty. Ja ze swojej strony planuje zdrowiej jeść i wprowadzić diete bo nie chce przytyć za dużo. Ja chyba będę używać śpiworka jak przy 1. dziecku.
Mój Maluch ma już 980grozwiązanie wstępnie na 6-7.11 cc
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
O wlasnie! Ja mam ten oulacz firmy motherhood, zapłaciłam 50zl w tkmax. W Internecie patrzyłam to ok. 30zl drozszy, dlatego wzielam
Wydaje się fajny, bo nie jest za gruby, cieniutka bawełna. Taka właśnie dodatkowa warstewka, zeby bylo cieplej i ciasniej. Na wszelki wypadek kupię też rożek, gdyby dzidziuś nie lubił ciasnoty w otulaczu
Kijanka, ja właśnie lubię chlodzik w sypialni, ale pod kołderkąwiec na wszelki wypadek zaopatrze jeszcze dziecie w jakiś cieplejszy spiworek, rozek czy cos w tym stylu.
-
nick nieaktualny
-
85/111/95 hurra można jeść ciasteczka do kawki!
Kijanka, momo, silent, Iza34, Kaczorka, Sabrina, Aishha lubią tę wiadomość