X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Meggs, ja nic nie mam. Jak ktoś myśli, ze jest w czarnej dupie z wyprawka to proszę sobie przypomnieć o moim istnieniu i zostanie podniesiony na duchu! Ja sama nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy, moja mama costam kupuje ale nie widziałam tego jeszcze.

Od września po USG 3 trymestru zostanę królowa DHL i paczkomatów :) tak to widzę :)
    Też tak siebie widzę 😁

coma lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 11:00

Kaczorka lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Jak czytam ze wy już macie poprana i poprasowsna wyprawke dla malucha a ja mam kupione raptem kilka bodziaków i kocyków i dopiero co z mężem ogarniamy naszą graciarnię która ma być pokoikiem dla dziecka to z jednej strony czuję się tak jakoś w czarnej d... a z drugiej to przecież są jeszcze 3 miesiące a to masa czasu na skompletowanie i ogarnięcie wszystkiego 😊

Z doświadczenia powiem Ci, że magicznie, po skończonym 30tc nagle wszystko zaczyna ciążyć, przeszkadzać i człowiek nagle traci ochotę na cokolwiek.
    Oczywiście nie u wszystkich, ale jednak większość odczuwa taki nagły spadek formy.
    I wtedy docenia się to, że jednak ma się już sporo przygotowane ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kijanka lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma - no na szczęście teraz można wszystko zamówić 🙂 gorzej, jak ktoś lubi sobie pójść do sklepu i pomacać - wtedy może się rozczarować, że mu nagle chęci i sił na to brakuje.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, my też raczej inwestujemy w remontbniż w wyprawkę. W końcu dłużej będę oglądać łazienkę niż wyprawkę :).
    Co z tego, że mam coś koło 3/4 wyprawki, jak nie mam aktualnie gdzie mieszkać ;)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Kaczorka, no dla dzieciaków taka różnica wieku na pewno lepsza - ja mam 2 lata między mna a siostra i zawsze się dobrze dogadywałysmy (aż wyprowadziła się do USA i tyle ja widzieli) :) 4-5 lat to już jednak trudno się dzieciakom razem bawić.
    Dokładmnie tak. Między mną a bratem jest 5,5 roku różnicy i zaczęliśmy się jako tako dogadywać jak on miał 10 lat.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze wszystko zamawiam przez neta, przy pierworodnym ani jednej rzeczy nie kupiłam w sklepie stacjonarnym :) w 2 tygodnie miałam wyprawkę z głowy. Jednak jest też różnica jak ktoś urządza nowy pokoik dla dziecka, a przygotowuje samą wyprawkę pod tymczasowe rozwiązania, tak jak pisała coma. My budujemy dom, co jeszcze trochę potrwa, więc na razie odpada mi urządzanie pokoiku, wszystko kleimy na ślinę :)

Minął 30 tc, jutro usg 3 trymestru i zaczynam już czuć lekką presję czasu :P Ponieważ mamy małe mieszkanko, moje przygotowania skupią się głównie wokół wywalenia połowy rzeczy i zrobienia miejsca na rzeczy dziecka. Które już de facto mamy po starszaku. Na koniec tylko pranko, prasowanko i odświeżenie :)

3uqruv0.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Meggs, ja nic nie mam. Jak ktoś myśli, ze jest w czarnej dupie z wyprawka to proszę sobie przypomnieć o moim istnieniu i zostanie podniesiony na duchu! Ja sama nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy, moja mama costam kupuje ale nie widziałam tego jeszcze.

Od września po USG 3 trymestru zostanę królowa DHL i paczkomatów :) tak to widzę :)
    Coma ja cie przebije bo tez nie mam ani jednej rzeczy i moja mama tez nie ma nic,potem w miesiąc ogarnę wsxystko.ja popijam sok z buraka i mam wielka nadzieje ze moja hemoglobina która 2 tyg temu wynosiła 9.8 trochę się podniesie.dzis mój syn bierze udział w zawodach downhillowych🚵🏻‍♂️ I mam nerwa.maly chyba to czuje bo od rana się wierci bardziej niż zwykle .moze tez rowerem jeździ 🚴🏻‍♂️😉

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• anqa123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje tylko teraz, zeby mi się ładnie w szufladzie pomieściły, pewnie po urodzeniu, jak już wrócimy, wyprasuje tylko te ze szpitala, a tak to nie będę tego robić, w domu to nasza flora bakteryjna ;) dzisiaj piorę ciuszki 62-68 i zapakuje do próżniowego worka, bop wiem, że za kilka miesięcy nie będzie mi się chciało tego robić, a tak zapakuje, schowam gdzieś i niech czeka, kupiłam też taki antybakteryjny dodatek do prania z Anthylis, niech wybije wszystkie syfy, potem już bez spiny ;)

Kurczaczek89 lubi tę wiadomość

zi13sek29opsyrz7.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka ja w tym miesiacu postawilam na wolowine dla podnuesienia hemoglobiny. Jutri albo we wtorek ide na badania.

Mam nerwa od samego rana. Ja tak dalej bedzie to urodze wczesniej bo moje dziecko z tego wszystkiego samo wyjdzie zeby nie narazac sie na moj stres.

• coma Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

silent lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez zero wyprawki, mam tylko łóżeczko wiklinowe upolowane na olx za 20zł więc musiałam brać bez czekania :) jakby sie trafił mój wymarzony wózek na olx to też biorę, a to co mam zamiar kupic nowe to i w październiku zdążę.

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam zakwas i stoi, nie pije. A przepis mam z bloga Agnieszki Maciąg. U mnie trudno z tą hemoglobina. Licze teraz na "cud".

• silent Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Dziewczyny, które mieszkają lub płacą podatki w stolicy - w Warszawie chyba nareszcie zaczęli wydawać powoli te wyprawki dla małego warszawiaka (dla każdego noworodka od 1 kwietnia 2019). W skład wchodzą:
    Body z długim rękawem;
    Body z krótkim rękawem;
    Skarpetki;
    Spodenki;
    Koc dwuwarstwowy;
    Zestaw 5 chust tetrowych;
    Ręcznik po kąpieli;
    Chusteczki nawilżane;
    Kosz Mojżesza;
    Produkty promocyjne i informacyjne.

a06550a2a10b.jpg

Na bogato! Super, ze jest kosz Mojżesza. U nas bieda w porównaniu ze stolicą, ale chociaż wzory fajne:

3e75b204e542.jpg

* komplet tekstyliów – kocyk, body oraz czapeczka (obwarzanki i lajkonik)
    * grzechotka ze smokiem
    * książka z wierszykami Michała Rusinka 
    * karta biblioteczna
    * Informator Krakowskiej Rodziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 10:58

coma lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis robilam zamowienie na blizejciebie dla mojego starszaka,to przy okazji wziełam i dla młodszego. Chyba mam już wszystko. Choc pewnie w pazdzienriku jka będę pakować torbę do szpitala,to od razu zweryfikuje co potrzebuje. Na pewno dla siebie kupie w rosku miniaturki kosmetyków,zeby nie brac pełnowymiarowych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Na bogato! Super, ze jest kosz Mojżesza. U nas bieda w porównaniu ze stolicą, ale chociaż wzory fajne:

3e75b204e542.jpg

* komplet tekstyliów – kocyk, body oraz czapeczka (obwarzanki i lajkonik)
    * grzechotka ze smokiem
    * książka z wierszykami Michała Rusinka 
    * karta biblioteczna
    * Informator Krakowskiej Rodziny
    I tak fajnie,że cos jest ;-)
    Jak rodziłam w 2017r,to dostalismy od miasta warszawy bodziaka z syrenka i dyplom- jestem z ciebie dumna ;-)
    Bodziaka zostawilam na pamiatke. Mam takie pudeleczko z pamiatkami. Test ciazowy, opaska maluszka ze szpitala,bodziaka, obrazki synka. Oj,bede kiedys plakac :-)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silent - w porównaniu do Szczecina, to w Krakowie też jest na bogato! My dostaliśmy 2 lata temu jedną biedną białą bawełnianą czapeczkę z napisem "I❤️Szczecin".
    Taka mała, że zaraz była za mała.. pasuje nam na lalkę córki 😛

Ja ostatnio już chyba wszystko zamówiłam z wyprawki. W sumie tylko pieluszek 1 nie mam.
    No i kocyki dziane dla dziewczyn planuję i koszulę jakąś fajną dla siebie, ale to już nie w tym miesiącu.

silent lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ