Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyanqa123 wrote:ja dzisiaj pakowałam walizkę dla dzieci i torbę dla siebie do szpitala...2h segregowania, wszystko w worki strunowe, podpisane i jakoś tak mało wyszło
jeszcze jest trochę miejsca, a jaka zmęczona jestem hahha
Lepiej jest spakować sue w 2 torby-1 dka siebie a 2 dla dziecka czy razem w 1? -
ja mam mała walizkę, jedna część na ubranka, druga higieniczna, 8xbody z długim rękawem, 6x pajacyk, 4x czapeczki, 2x skarpetki, 5x tetra, 2x flanelowa, 2paczki pampersów, podkłady do przewijania x5, mokre chusteczki, linomag, trochę gazików, octenisept, nie biorę żadnych rożków, kocyków, poduszek do karmienia, bo to myślę, że w szpitalu będzie, jeśli nie to mój facet przywiezie...a drugą torbę mam dla siebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 19:44
-
nick nieaktualnyJa do porodu miałam mała walizke (w ktorej mialam rzeczy dla dziecka- ubranka na przebranie, pieluszki jednorazowe,pieluszki tetrowe,rozek,oliwke,chusteczki) i mała torbę(w ktorej mialam rzeczy dla siebie- mialam spakowane koszule do porodu i po porodzie, recznik,kosmetyki,kapcie). Byl porzadek. Tak było mi wygodniej. Dlatego, że wszystko dla dziecka musialam wziąc,to nie chcialam,żeby mi się mieszało z moimi rzeczami.
Ostatnio mam totalny zjazd hormonalny. Mąz "nie pomaga", tylko dokłada. Więc ciagle na niego wsciekam, płaczę i mam ochote go rzucic w cholerę. Oczywiscie on twierdzi,że mi nic nie robi. A jak mu tlumacze,to twierdzi,ze przesadzam. Wiec moja frustracja jeszcze rosnie. Mam wszystkiego dosc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 20:03
-
nick nieaktualnyTakie może głupie pytanie: co myślicie o prasowaniu ubranek? Mi już dwie koleżanki powiedziały, że tego się już nie robi, bo są pralki i inne warunki higieniczne niż kiedyś. Ja bym chętnie sobie tego oszczędziła, jak nie teraz to z dzieckiem w domu na pewno.
Ale czytałam, że niektóre z was jednak prasują?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 20:31
-
Cecylia, chyba większość prasuje. Ja z tych, które odpuszczają. Wielodzietne koleżanki mówią, że przy trzecim dziecku już nie prasowały. A przecież trzeci noworodek w rodzinie jest takim samym dzieckiem jak pierwszy. Skoro trzeci wychodzi bez szwanku z nieuprasowanymi ubrankami, to pierwszy też powinien dać radę
-
Ja wyprasuje i wypiore po raz pierwszy dla noworodka w proszku dla dzieci tylko dlatego że jestem dość mocnym alergikiem i nie wiem czy Mała Wda się we mnie czy w męża który nie jest na nic uczulony. Pierwszy synek nie alergik na szczęście. Ale to 50/50 tak samo z nietolerancja laktozy u nas.
-
Cecylia wrote:Takie może głupie pytanie: co myślicie o prasowaniu ubranek? Mi już dwie koleżanki powiedziały, że tego się już nie robi, bo są pralki i inne warunki higieniczne niż kiedyś. Ja bym chętnie sobie tego oszczędziła, jak nie teraz to z dzieckiem w domu na pewno.
Ale czytałam, że niektóre z was jednak prasują?Bo prasowac nie zamierzam.
Kijanka, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
My czekamy na mebelki, po złożeniu też zabieram się za pranie i prasowanie. Nie wiem czy będę później w domu prasowac, "wyjdzie w praniu"
. Ja raczej z tych nieprasujacych, no chyba, ze przed wyjściem jak mocno wygniecione.
-
nick nieaktualny
-
Ja mam tylko nadzieję, ze mój dzieć zapragnie wyjść w okolicach swojego terminu, żebym zdążyła kupić wszystko, co sobie wymarzylam
W tym miesiacu nie ma opcji juz na zakupy, w kolejnym tez troche ciężko, bo wesele, a ubrac sie trzeba, i w koperte tez dac. No i zostaje pazdziernik z ostatnia pensją, zeby coś zadziałać i dokupić to, czego jeszcze będzie nam brakowac. Na szczęście wszystko, co najpotrzebniejsze mamy, wiec w razie czego nie ma tragedii. Generalnie nastawiam na końcówkę października, wcześniej nie pozwolę wyjść
-
Znalazlam taką sukienkę, bardzo mi się podoba i takiej właśnie szukałam. Plus jest taki, że może później służyć nawet po ciąży, wiec nie bedzie tylko na jeden raz. Narazie się wstrzymam, w poniedziałek pochodzę po sklepach stacjonarnych i jeśli nic nie znajdę, wtedy ja zamowie.
rodzynka66, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Ja nie prasuję nic dla dziecka.. przy pierwszym zrobiłam to raz. Nie podobało mi się, bo to wszystko strasznie małe, że nawet nie można było żelazkiem pomachać.. :p
Ale też jeszcze nie czuję, że to ostatnia prosta.. może dlatego, że jeszcze tak ze 3 tygodnie wypadałoby mocno zaciskać nogi, żeby maluch nie wyskoczył niespodziewanie. Jednak po 30tc poczuję się trochę bezpieczniej.
Domcias - sukienka super
Mnie ostatnio moje starsze dziecko drażni.. coś jest nie po jej myśli, to od razu ryk. Ogólnie kochana z niej istota, ale mi już chyba powoli zaczyna brakować cierpliwości. -
Jak czytam ze wy już macie poprana i poprasowsna wyprawke dla malucha a ja mam kupione raptem kilka bodziaków i kocyków i dopiero co z mężem ogarniamy naszą graciarnię która ma być pokoikiem dla dziecka to z jednej strony czuję się tak jakoś w czarnej d... a z drugiej to przecież są jeszcze 3 miesiące a to masa czasu na skompletowanie i ogarnięcie wszystkiego 😊
-
Coma - dlatego zawsze mówiłam, że chce różnicę wieku między dziećmi tak 4-5 lat. No ale coś nas podkusiło w lutym, żeby jednak przyspieszyć reprodukcję.. :p
Może kiedyś uznamy, że to dobra decyzja była
A śniło mi się dziś, że tak mi się Olka w brzuchu wyciągała, że mogłam ją za rączkę złapaćświetne to było!