Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj mi się teraz super śpi 😉 budzę się wprawdzie na siusiu ze 2 razy, ale szybko zasypiam.
Przekręcam się też jeszcze w miarę łatwo. Gorzej się wstaje 😛
Ale jak trochę pochodzę to na drugi dzień mega mi brzuch ciąży..
Agndra - powodzenia z teściami!
Moi do nas nie przyjeżdżają.. tacy wygodni, że chcieliby tylko, żeby do nich przyjeżdżać. -
nick nieaktualnyA ja mam niezla poranna gimnastyke-rozciaganie tzn.musze się jakos "złożyć" zeby założyc ponczochy.
Ja jestem w wielkim stresie bo moi tesciowie remontuja cale swoje jescestwo i nie beda mieli gdzie spać a u mnie jest miejsce. tylko czy ja to zniose? Czy przetrwam ich obecnosc? Bo to nie bedzie na 1-2 noce tylko 1-2 tyg. -
natki89 wrote:Wiecie co poszperalam sobie w Internecie i faktycznie na różnych stronach sa podane odmienne informacje odnośnie przyrostu masy ciała
ale generalnie do III trymestru (28 tydzień) większość jednogłośnie trzyma się zasady, że 8 kg to średni przyrost A 7 minimalny. W III trymestrze tyje się średnio 5 kg. Niektórzy podają, że od 36 tygodnia nie tyje się w ogóle. U mnie w pierwszej ciąży wszystko się idealnie sprawdziło
Anqa sprawdziłam też ciążę bliźniacze i minimalny przyrost jest zawsze 2 kg większy niż w ciąży pojedynczej A maksymalny 4 kgalbo chociaż utrzyma to co mam, niech dziewczyny prawidłowo przybierają, gdzieś czytałam, że teraz trochę zwolnią, bo teraz dynamicznie rozwija się mózg, żeby za 1-2 tyg znów rosnąć jak szalone...wychodzi, że przybierają 300 gram w 2 tygodnie
-
W 3 trymestrze to ja przytyłam wcześniej koło 14 kg. Nie wiem dokładnie ile bo się załamalam i przestałam ważyć. W szpitalu zostało 14kg, do domu na sobie zabrałam koło 6-7. Teraz też raz przez tydzień nic nie wzrośnie mi waga a raz 1.5 kg w górę. Wątpię że to woda bo czuję po obwodach że jest mnie więcej np uda, pośladki, ramiona.
Moja mama z bliźniakami 30 kg przytyła, porod w 34 TC. -
mrt87 wrote:W 3 trymestrze to ja przytyłam wcześniej koło 14 kg. Nie wiem dokładnie ile bo się załamalam i przestałam ważyć. W szpitalu zostało 14kg, do domu na sobie zabrałam koło 6-7. Teraz też raz przez tydzień nic nie wzrośnie mi waga a raz 1.5 kg w górę. Wątpię że to woda bo czuję po obwodach że jest mnie więcej np uda, pośladki, ramiona.
Moja mama z bliźniakami 30 kg przytyła, porod w 34 TC. -
Kijanka wrote:A Wy już macie wybrany szpital do porodu? Mnie dzisiaj sąsiadka zaskoczyła tym pytaniem.
Kijanka lubi tę wiadomość
-
Anqa mojej mamie wody odeszły więc było pozamiatane, dodatkowo nikt o bliźniakach nie wiedział kiedyś nie robili USG to był rok 1979. Brzuch duży więc stwierdzili w szpitalu że normalny poród w terminie. Brzuch stetoskopem posłuchali ale dwóch serc nie usłyszeli.
-
mrt87 wrote:Anqa mojej mamie wody odeszły więc było pozamiatane, dodatkowo nikt o bliźniakach nie wiedział kiedyś nie robili USG to był rok 1979. Brzuch duży więc stwierdzili w szpitalu że normalny poród w terminie. Brzuch stetoskopem posłuchali ale dwóch serc nie usłyszeli.
żeby nic mnie nie zaskoczyło
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam wybrany szpital, nawet wczoraj rozmawialiśmy o tym z lekarzem (jest zastępcą kierownika szpitala, w którym chce rodzić; może trochę łagodniej mnie potraktują
).
A ja mam inne pytanie. Szukam sukienki na wesele, które odbędzie sie pod koniec września. Macie jakies sprawdzone sklepy internetowe lub stacjonarne (ktore mozna znaleźć w całej Polsce)? Chodzi mi głównie o to, zeby rozmiarowka zgadzala sie z tym, co zamówię. Wolałabym uniknąć sytuacji, gdzie musialabym sie bawic w zwroty... Nie mam tez pojęcia w jakie buty wskoczyćnajwygodniej jest mi w klaplach, sandałki juz odpadaja, bo za bardzo cisna paseczki...
-
Ja niestety byłam na weselu w klapkach w pierwszej ciąży 9 miesiąc nogi spuchniete nie było innej opcji albo boso albo klapki. Długa suknia i nie widać klapkow
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Domcias wrote:
A ja mam inne pytanie. Szukam sukienki na wesele, które odbędzie sie pod koniec września. Macie jakies sprawdzone sklepy internetowe lub stacjonarne (ktore mozna znaleźć w całej Polsce)? Chodzi mi głównie o to, zeby rozmiarowka zgadzala sie z tym, co zamówię. Wolałabym uniknąć sytuacji, gdzie musialabym sie bawic w zwroty... Nie mam tez pojęcia w jakie buty wskoczyćnajwygodniej jest mi w klaplach, sandałki juz odpadaja, bo za bardzo cisna paseczki...
Polecam na allegro sprzedawcę : Lav-Mag. Ja zawsze od nich zamawiam sukienki na weselai też mają aukcje z sukienka i ciążowymi.
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
mrt87 wrote:W 3 trymestrze to ja przytyłam wcześniej koło 14 kg. Nie wiem dokładnie ile bo się załamalam i przestałam ważyć. W szpitalu zostało 14kg, do domu na sobie zabrałam koło 6-7. Teraz też raz przez tydzień nic nie wzrośnie mi waga a raz 1.5 kg w górę. Wątpię że to woda bo czuję po obwodach że jest mnie więcej np uda, pośladki, ramiona.
Moja mama z bliźniakami 30 kg przytyła, porod w 34 TC.mrt87 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2