Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
jak urodzę przed 37 tyg to 5w1 mam refundowane, pneumokoki są już refundowane dla wszystkich a za rota i meningokoki jak policzyłam, to za dwie córki zapłacę 1400 zł za jedno szczepienia, a powtórzyć trzeba ze 3 razy ale wiem, że w czasie można to rozbić, będe rozmawiała z pediatra na 1 wizycie to popytam
-
Ja jeszcze nie zastanawiałam się jak i na co będę szczepić ale szczepić będę napewno.
Czy któraś z Was miała swędząca wysypkę w ciazy? Od wczorajszego południa wyskakują mi takie małżeńskie czerwone chrostki które swędzą. Mam je na brzuchu, dekolcie, plecach, udach a nawet na ramieniu widzę ze mam. Zastanawiam się czy to alergia na coś co zjadłam? Czy może zupełnie coś innego?
Kojarzę ze chyba Kijanka(?) miała wysypkę i podejrzewała półpaśca, ale byla z tym u lekarza i ją uspokoił, tak? Dobrze pamietam?Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
JustBelieve wrote:
Czy któraś z Was miała swędząca wysypkę w ciazy? Od wczorajszego południa wyskakują mi takie małżeńskie czerwone chrostki które swędzą. Mam je na brzuchu, dekolcie, plecach, udach a nawet na ramieniu widzę ze mam. Zastanawiam się czy to alergia na coś co zjadłam? Czy może zupełnie coś innego?
Kojarzę ze chyba Kijanka(?) miała wysypkę i podejrzewała półpaśca, ale byla z tym u lekarza i ją uspokoił, tak? Dobrze pamietam?
Tak, to ja!
Ja miałam kontakt xz chorym na półpaścia i u siebie podejrzewałam jakąś słabą ospę. Byłam u lekarza pierwszego kontaktu i u dermatologa. Oboje powiedzieli, że to typowa pokrzywka alergiczna. Miałam to na udzie (mało) i na przedramionach.
Nie wiem, na co to było uczulenie, ale mi przeszło.
Dermatolog powiedziała, że w ciąży to najlepiej miejscowo i przepisała mi maść z kortykosteroidami i na wszelelki wypadek doustnie Claritine (loratadyna). Już miałam użyć tej maści, ale przeczytałam w ulotce, że w ciąży to ostrożnie i że były badania o szkodliwym wpływie na płody (u zwierzątek), więc stwierdziłam, że póki nie ma dramatu, to nie użyję. Ostatecznie nigdy nie użyłam.
Smarowałam się takim podstawowym tłustym kremem - Cutibaza czy jakoś tak. Mężowi kiedyś dermatolog polecił. Przestawało swędzieć, potem przeszło.
A mi Domcias napisała, że taka wysypka u ciężarnych może wystąpićJustBelieve lubi tę wiadomość
-
Nie wytrzymałam i pojechałam do lekarza. Szyjka 4,7 🙈🙊🙉 trzyma, dzidziuś już 1,2 kg. U mnie twardy brzuch związany jest ze wzdęciami i brakiem wypróżnień.
Mój mąż chyba ze mną zeswiruję, bo co chwilę sobie coś wmawiam...Kijanka, Agawa, coma, silent, Kaczorka, Esti lubią tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija wrote:Nie wytrzymałam i pojechałam do lekarza. Szyjka 4,7 🙈🙊🙉 trzyma, dzidziuś już 1,2 kg. U mnie twardy brzuch związany jest ze wzdęciami i brakiem wypróżnień.
Mój mąż chyba ze mną zeswiruję, bo co chwilę sobie coś wmawiam... -
nick nieaktualnyNadal narzekacie na nadmiar wolnego czasu? Ja nie wyrabiam bo ciagle mi go brakuje a ostatnio mam potrzebe dluzszego spania i polegiwania po obiedzie.
Macie jakies rozstepy na brzuchu? Ja mam 3 male kolo pępka ale to wina beznadziejnego kremu na rozstepy. Ale znow mam wrażenie ze skory mi juz brakuje. -
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj wrocilam do pracy po 2 tygodniach urlopu, takze jest spoko z czasem, ani za malo, ani za duzo.
Rozstepow na brzuchu jeszcze nie mam, ale za to oba posladki w czerwonych szramach -
Nie mam ladnego brzucha poza ciąża i nie nadaje się do pokazywania dlatego rozstępy mnie nie specjalnie martwią.
-
Ja tez ostatnio częściej odczuwam spinanie brzucha. Szczególnie, kiedy szybko wstane albo przy schylaniu, np. do zmywarki. Jak sie położę to przechodzi.
Na brzuchu rozstępów nie mam. Za to na tyłku, udach i boczkach jest jedna wielka masakra:( No, ale trudno. Kiedys zbledna to moze nie bedzie tragedii... Oby na piersiach sie nie pojawily, bo tylek jeszce zasłonie, a dekolt lubie miec odsłonięty
A na alergiczne sprawy stosuje bephanten. Mnie zawsze pomaga -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Domcias dzięki za podpowiedz, mam akurat bepanthen w domu to posmaruje, mam nadzieje ze przejdzie do jutra bo trochę to swędzi 😬
Co do rozstępów to nie mam żadnych nowych. Kilka mam na udach ale to z czasów dojrzewania, narazie póki co udaje się mi uniknąć nowych 😉
A czasu wolnego wydaje mi się ze mam aż nadto..Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
nick nieaktualnyJa bym chciala miec trochę wolnego. Taki jeden dzien,kiedy moglabym nic nie robić. Bo nawet jak robimy sobie dzien lenia,to jednak musze dziecku zrobic cos do jedzenia, przewinac, pobawić sie. No i marze,zeby sie wyspac. Chociaz 5godz z rzędu. Wstaje tak czesto w nocy siku albo moj syn mnie budzi,ze juz nie pamietam,kiedy spałam 2godz pod rząd.