Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycoma wrote:No ja śpię po 10 godzin dziennie. Oczywiście wstaję siku 5 razy, ale jakoś mnie to nie wybudza za specjalnie - idę półprzytomna do kibelka i wracam na automacie
Momo- ja mam microlife nc 100 i nc 200. Jeden i drugi mierzy super. Ten nc 200mpze bardziej "skomplikowany". Ale chyba najrzadziej nas oszukuje. -
nick nieaktualny
-
My kupiliśmy geratherm non contact, bardzo prosty w obsłudze. Mierzy temperaturę ciała, ale też pomieszczenia
-
nick nieaktualny
-
Zazdro że tak dobrze śpią co niektórzy 😁 ja kładę się po 23 i po 5 juz nie śpię, a w ciągu nocy budzę się przy każdej zmianie pozycji - a że mi mega niewygodnie to budzę się mega często 😁 doliczyć 1 czy 2 czy nawet 3 wycieczki do kibelka to robi się wesoło. No i kocur który od 3 nad ranem szaleje 🙄 Ale ja nigdy dobrze nie spałam. Takie pocieszenie.
-
Ja na szczęście na razie oprócz nie wielkich rozstępów na piersiach nie mam nic.
Nawet bym powiedziała że zmniejszył mi się cellulit na udach i tyłku. Nie wiem czy to zasługa balsamu z bielendy czy tego że coś więcej staram się jogę ćwiczyć.
Dziś jak na złość nie męczy mnie sikanie. Ani synek bo ładnie śpi nie wierci się. Ani kręgosłup tylko znów dziś swedzacy niemiłosiernie brzuch. Co się obudzę to to smaruje Ale wydaje mi się że to w miejscach po zastrzykach najwięcej swędzi. -
Meggs wrote:Moni** na jakiej dawce heparyny jesteś teraz?
Na razie cały czas na 0,4. Nic mi lekarz nie mówił na razie że będzie zwiększal. -
Moni** wrote:Na razie cały czas na 0,4. Nic mi lekarz nie mówił na razie że będzie zwiększal.
-
ja kupiłam nebulizator Soho, z polecania Pana Tabletki
cenowo przystępny, jeżeli okaże się do dupy to kupimy siateczkowy...mój jest pneumatyczny chyba
a termometr mam z Brauna ale do ucha, naczytałam się dużo i tam podobno pomiar jest najbardziej wiarygodny...obyśmy nie musieli z tych rzeczy za często korzystać
-
Czy któraś z Was z żylakami zażywa Cyclo 3Fort? Na ostatniej wizycie u ginekologa spytałam czy coś mogę brać na żylaki i przepisał mi to dwa razy dziennie a w ulotce widzę ze jest napisane „w celu zachowania ostrożności zaleca się unikać przyjmowania leku cyclo 3 Fort w ciazy, przed zastosowaniem skonsultować się z lekarzem. Lek nie powinien być przyjmowany podczas karmieni piersią”Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
JustBelieve wrote:Czy któraś z Was z żylakami zażywa Cyclo 3Fort? Na ostatniej wizycie u ginekologa spytałam czy coś mogę brać na żylaki i przepisał mi to dwa razy dziennie a w ulotce widzę ze jest napisane „w celu zachowania ostrożności zaleca się unikać przyjmowania leku cyclo 3 Fort w ciazy, przed zastosowaniem skonsultować się z lekarzem. Lek nie powinien być przyjmowany podczas karmieni piersią”
Ja to biorę właśnie 2x1. Też mi ginekolog zaleciła. I Iza chyba też bierze.
Co do rozstępów to ja póki co nie mam nowych. W pierwszej ciąży miałam całe piersi (od spodu) w pręgach. Do tego też całe uda, pośladki i boczki. Teraz widocznie skóra jeszcze się aż tak nie rozciągnęła. Ale wtedy też ważyłam 10kg więcej, więc może to stąd.
Za to moja córa od wczoraj ma brzuszkowy dzień lenia.. tak mnie cisnęła na szyjkę, cisnęła a ruchów czuję tyle co kot napłakał.
A termometr mamy z firmy Geratherm (czy jakoś tak). Nie wiem czy dobry czy zły - gorączkę wskazał prawidłowoJustBelieve lubi tę wiadomość
-
Meggs wrote:Tylko Ty bierzesz fraxi? Tam jest inna substancja czynna niż w clexane i te dawki się nie pokrywają chyba. Twoje 0.4 to odpowiada w clexane 0.6. Takze dawka lecznicza u Ciebie.
O to nawet nie wiedziałam o tym. Dobrze wiedzieć. Dzięki na info.
Nie wiem czy dziś trochę przez tą nie przespaną noc ale trochę świruję.
Od rana nie czuję ruchów dziecka. No może przez chwilkę wydawało mi się że coś czuję ale to nie były żadne kopniaczki jak co rano...
Położna mi mówiła żebym kontrolowała liczbę ruchów dziecka, że w ciągu 2 godzin powinno być około 10 ruchów.
-
Moni** wrote:O to nawet nie wiedziałam o tym. Dobrze wiedzieć. Dzięki na info.
Od rana nie czuję ruchów dziecka. No może przez chwilkę wydawało mi się że coś czuję ale to nie były żadne kopniaczki jak co rano...
Położna mi mówiła żebym kontrolowała liczbę ruchów dziecka, że w ciągu 2 godzin powinno być około 10 ruchów. -
Audreyyy wrote:Z tym liczeniem to trochę nie ogarniam. Mój lekarz na razie nic nie mówił, na szkole rodzenia położna mówiła, że liczymy od rana do 10 i jak juz jest to przestajemy liczyć. W internecie piszą, że 10 na godz ale w okresie aktywności. To ostatnie ma dla mnie największy sens, bo mój mały potrafi mnie skopać 50 razy/h albo 2 godziny i więcej mam spokój.
No właśnie się boję że trafiłam właśnie na taki czas nieaktywności. Bo czasem te 10 ruchów to w 5 min zrobię a teraz na razie czekam... -
Moni** wrote:O to nawet nie wiedziałam o tym. Dobrze wiedzieć. Dzięki na info.
Położna mi mówiła żebym kontrolowała liczbę ruchów dziecka, że w ciągu 2 godzin powinno być około 10 ruchów. -
nick nieaktualny
-
Ja też już nie mogę się doczekać końca zastrzyków. To też przez to że brzuch coraz większy i coraz większy problem żeby zrobić ten zastrzyk. No ale muszę dać radę.
Wizytę mam dopiero 28go.
Na razie jeszcze poczekam na tego Maluszka, może faktycznie gdzieś się przekręcił bo ostatnio takie akrobacje robił w brzuchu.
Jejku tyle co narzekałam, że mnie strasznie kopie a teraz narzekam że tego nie robi. Już niech tak kopie. Mogę nie spać do końca ciąży...