Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas w 1 ciazy było tak,ze ja imię Wojrus mialam wybrane od 9tyg. W zasadzie czułam,że bedzie chlopczyk. Moj mąż nie był zdecydowany i nic mu się nie podobalo. Od 16tyg zaczęlam w komcu gadac do brzucha Wojtuś i jakoś tak mu się spodobalo,ze został Wojtus
-
Kropka89 wrote:Spokojnie mój pierwszy synek obrócił się dopiero w 34 tygodniu!
Także czas jest zawsze
A miała któraś z Was problem ze skracającą się szyjką i jak więcej odpoczywała w pozycji leżącej to przestała się skracać?? Czy już wtedy leżenie do końca ciąży?? -
U mnie w poniedziałek był 28+2 i mały ważył 1500gr. Co do imienia to mąż wymyślił, że będzie Adaś i chyba powoli przyzwyczajam się do tego imienia. Ja myślałam o Tadeuszu, ale chyba w 100% tego imienia nie czuję. Zdrobnienie nie bardzo mi się podoba, ale pełne imię bardzo.
Jak urodziłam pierwszego synka, to początkowo żałowałam, że wybrałam imię przed porodem. Cała rodzina się przyzwyczaiła i już ciężko było zmienić. Ale teraz nie wyobrażam sobie dla niego innego imienia i synek to imię bardzo lubi
Mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły. Pamiętacie, czy od teraz do porodu brzuch jeszcze dużo urośnie? Ja generalnie mam już spory brzuch, choć jak pytałam lekarza to powiedział, że wszystko w normie. Pytam, bo chce kupić kurtkę ciążową na chłodniejsze dni i nie wiem jaki rozmiar, jak duży zapas na brzuch powinnam przyjąć. Chciałam skorzystać jeszcze z wyprzedaży i kupić teraz. Nie pamietam jak to było w poprzedniej ciąży. -
Agawa - z tego co pamiętam, to jeszcze urośnie całkiem sporo
więc jak coś kupujesz, to tak, żeby luzy były.
U nas wczoraj wieczorem burza. Trwała 3-4h. Tak się zapętliła między Odrą a jeziorem i zalewem, że nie miała jak pójść dalej
Na szczęście w okolicach 22 się skończyła, bo nie wiedziałam jak się spać położyć.. przy otwartym oknie strach a przy zamkniętym nie było czym oddychać :p
Jeszcze jak na złość jak na kibelku siedzę to mnie coś pobolewa i nie wiem czy to od strony układu moczowego czy to jakiś nieszczęśliwy nacisk na szyjkę..
-
nick nieaktualnyAgawa- jeszcze troszke moze urosnac. Moj,z tego co pamietam mocno podrosl w 3trymestrze.
U nas wczoraj tez 3,5godz grzmialo nad samym domem. Zaczelo sie ok 20 i przestalo o 23.30. Z 2razy piorun uderzyl w drzewo. Blyskalo non stop. A poten przez godz bylo slychac grzmoty w oddali. A padalo doslownie chwile. Glowa mnie od tyh hukow bolala. Zastanawiałam się,jak moze spac moje dziecko w tym hałasie.
Moj dziec chyba się w koncu przekrecil pupa do gory. Wczoraj sie podnosil,opuszczał,az w koncu chybq mu sie udalo. Poczulam noge w zebrach -
nick nieaktualny
-
coma wrote:WRESZCIE i ja zaczęłam 7 miesiąc i 3 trymestr! 🥳🥳🤩
Kurczę mógłby szybciej ten czas mijać.
coma lubi tę wiadomość
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
Córeczka urodzona 10/2019
Ciąża pozamaciczna 02/2021
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
coma wrote:Tak! Ja bym chciała żeby był już 37 tydzień! Mam wrażenie, że jestem w tej ciąży od stu lat.
Ja też mam takie wrażenieJa to w ogole nie mogę sie doczekać porodu, bo po w końcu najem się słodyczy. Już sobie robię listę, jakie przekąski wezmę do szpitala. Aż mi ślinka cieknie 😅
MagdRy lubi tę wiadomość
-
Domcias wrote:Ja też mam takie wrażenie
Ja to w ogole nie mogę sie doczekać porodu, bo po w końcu najem się słodyczy. Już sobie robię listę, jakie przekąski wezmę do szpitala. Aż mi ślinka cieknie 😅
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
O Bozeee, ta depilacja 😲 wczoraj się goliłam, ale totalnie na czuja. Nawet nie patrzyłam w lusterku, żeby sie nie denerwować efektami swojej pracy 😅 Ciekawe czy do porodu trzeba mieć efekt lustra, czy po prostu być w jakiś sposób wygolona. Ja nie dam rady zrobić idealnej depilacji... Ale to musi śmiesznie wyglądać 😅
-
nick nieaktualnyAgawa dokładnie o to samo pytałam lekarza wczoraj. Podobno największy przyrost przed nami. Do 34 tygodnia dziecko jeszcze głównie rośnie, a po 34tym głównie nabiera masy. Wg. Niego brzuch i tycie skoczą zdecydowanie po 34 tyg.
Coma nie zapeszaj. Ja tez jak superbohaterka robiłam wszystko, opowiadałam jak się super czuję, a od mniej więcej tygodnia zaczynam rozumieć o czym dziewczyny tu piszą od dawna i codziennie bardziej pokraczna się robię.
Chyba góra tydzień dwa i biorę L4, bo nagle zaczynam wątpić w swoje siły, ten trzeci trymestr to jednak ciężki będzie.
Co kupujecie do spania dla dziecka? Są piękne pościele ale czytam, ze lepiej nie przykrywać? Czyli w jakimś kombinezonie ma spać? Śpiworek? Kocyk? -
Cecylia wrote:Agawa dokładnie o to samo pytałam lekarza wczoraj. Podobno największy przyrost przed nami. Do 34 tygodnia dziecko jeszcze głównie rośnie, a po 34tym głównie nabiera masy. Wg. Niego brzuch i tycie skoczą zdecydowanie po 34 tyg.
Coma nie zapeszaj. Ja tez jak superbohaterka robiłam wszystko, opowiadałam jak się super czuję, a od mniej więcej tygodnia zaczynam rozumieć o czym dziewczyny tu piszą od dawna i codziennie bardziej pokraczna się robię.
Chyba góra tydzień dwa i biorę L4, bo nagle zaczynam wątpić w swoje siły, ten trzeci trymestr to jednak ciężki będzie.
Co kupujecie do spania dla dziecka? Są piękne pościele ale czytam, ze lepiej nie przykrywać? Czyli w jakimś kombinezonie ma spać? Śpiworek? Kocyk?Cecylia lubi tę wiadomość
AMH=0,83
IVF - 2 blastki
09/2021 ciąża naturals
Synek urodzony 6/2022 -
Ja narazie mam otulacz, zamówię jeszcze rożek i będę w tym kładła, w zależności co bardziej dziecku bedzie odpowiadać. Śpiworek zamówię po porodzie, bo na początku boję sie wsadzić w to dziecko. Mam wrażenie, że może sie zsunac w dół śpiworka
dlatego poczekam aż trochę podrośnie
Cecylia lubi tę wiadomość
-
Tez mam śpiworek 😉 i rożek na pierwsze dni. W pościel będę inwestować już dużo później. Kołder i kocykow nie poleca się do spania w łóżeczku bo dziecko może się zakryć i ciężko mu będzie oddychać, ale już np do wózka na spacer kiedy cały czas praktycznie mamy dziecko przed oczami już można jak ktoś chce 😉
Cecylia lubi tę wiadomość
Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Brzuch zrobi się wielki 34-35 TC zazwyczaj bo wiadomo są kobiety co mają mało wód, mniejsze dziecko itd.
-
nick nieaktualnyComa ja w 1 ciąży tez czulam sie wysmienicie i bardzo sie ciesze ze ty tez tak sie czujesz. A teraz jestem zaskoczona dolegliwościami i tym ze musze zwolnic na maksa bo ciagle mi cos. Śmiać mi sie teraz chce jak pomysle na co ja narzekalam w 1 ciąży.
-
Hehe, no pisałam kiedyś, że w okolicach 30tc nagle ciąża zaczyna magicznie ciążyć :p
Oczywiście są przypadki, które do samego końca czują się świetnie i tryskają energią, ale jest ich zdecydowanie mniej
Do spania na pierwsze tygodnie planuję rożek a później śpiworek
A najbliższej depilacji już się boję.. zwłaszcza, że serio coś mnie boli za każdym razem jak na kibelek usiądę i nie wiem czy to nie młoda się z głową ciśnie..Cecylia lubi tę wiadomość