WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Zlaania od poniedzialku i mi zacznie sie taki tryb. Witaj szkolo!

Nie wiem dlaczego sadzisz ze jestes do niczego.

Nie no chodzi mi o to,że jestem do niczego -nie do życia. Rozleniwiona strasznie, a jak postanowię np. jutro zrobię to i to ,to akurat źle się czuję i nie ma mowy żebym to zrobiła. W domu niby czysto a brudno. Okna brudne, w szafach ostatnio sajgon, no i u syna w pokoju to nic tylko podpalić... Nie dziwię się,że nei może sam tego ogarnąć bo ma tyle tego lego i tych gratów,że sama otwieram pokój patrzę i go zamykam bo nie wiem w co ręce wsadzić

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • agndra Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustBelieve wrote:
    Agndra na kiedy masz termin? Na ostatni dzień października? Bo mi pokazuje 63 dni a termin 1 listopada 😉 24 dni to wydaje się strasznie szybko, nam nadzieje ze trochę dłużej pociągniemy ale jednak wolałabym urodzić wcześniej jak za te 63 dni. Tez mi już ciężko - chodzić, oddychać 😅 w nocy nie wiem już sama jak spać, każda pozycja nie wygodna 🙈 ale oprócz tego czuje się całkiem dobrze wiec tez nie ma co za dużo narzekać 😉

Lekarz z OM powiedział, że 1.11, ale położna w kartę wpisała 2.11, zaś potem założyłam aplikacje i wyliczyła mi 31.10. z USG mam na 29.10 a potem 26.10

Zlaania1, JustBelieve lubią tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • agndra Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Dziewczęta, teraz już witaminy K nie pidaje się doustnie, prawda? Tylko domięśniowo po porodzie?

4.5 roku temu na pewno podawałam doustnie.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Piękności 😍 Ale chyba do mnie bardziej przemawia ten z zamkiem na środku, wydaje się praktyczniejszy... no ale ja jestem laik i mogę się mylić 😉

Taki rozpinany od dołu i z boku tez ma swoje plusy. Mój synek był nerwowy, strasznie wierzgał nogami jak miał zasuniętych cały śpiworek. Jak tylko czuł ze ma stopy na wolności to spał spokojnie. Tak wiec u mnie ten rozpinany od dołu sprawdzał się najlepiej. Ten z zamkiem na środku musiałam dużo bardziej rozpiąć i wtedy miał całe nogi na wierzchu. Ale generalnie śpiworki są super. Teraz tez tylko tego będę używać. Miałam tez jeden z odpinanymi długimi rękawami.

Alu_87 lubi tę wiadomość

• Sabrina Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    A kiedy teraz masz lekarza?? No to może moja pani doktor dmucha na zimne z tym leżakowanie.. a że ja panikara to mi dużo nie potrzeba 😉
    Ja mam wizytę w środę 4.09 jednak zastanawiałam się czy teraz już będę mieć co 2tyg (obecnie mam co 3tyg), ale widzę, że to nie reguła.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania1 wrote:
    Nie no chodzi mi o to,że jestem do niczego -nie do życia. Rozleniwiona strasznie, a jak postanowię np. jutro zrobię to i to ,to akurat źle się czuję i nie ma mowy żebym to zrobiła. W domu niby czysto a brudno. Okna brudne, w szafach ostatnio sajgon, no i u syna w pokoju to nic tylko podpalić... Nie dziwię się,że nei może sam tego ogarnąć bo ma tyle tego lego i tych gratów,że sama otwieram pokój patrzę i go zamykam bo nie wiem w co ręce wsadzić

Nic dodac, nic ujac o pokoju mojej corki 😭😭😭. Ja to mowie ze wygląda jak po wybuchu bomby atomowej.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka - 2 lata temu córka dostała Wit.K domięśniowo.
    Do domu tylko zalecenie podawania Wit.D 400j. na dobę :)

Dzyzia - ja znowu późno (jak na mnie) zasypiam od jakiegoś czasu. Średnio po 23. A wstajemy z córką między 7 a 8 - zależy jak długo ona pośpi :)
    Ale po prawie 2 latach pobudek o 6 lub wcześniej i kilku przerwach na karmienie w ciągu nocy, to teraz mam luksus ;)

Czytam sobie wątek październikowy i tam już tak poważnie jest i powoli do mnie dociera, że my tylko miesiąc za nimi jesteśmy. I coraz bardziej nie mogę się doczekać.

Kijanka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agndra wrote:
    4.5 roku temu na pewno podawałam doustnie.
    Wiem, ale w 2016 zmieniły się wytyczne.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tej nocy kiepsko spalam. Goraco było. Syn do nas tez chcial przyjsc. Pol nocy się do mnie tulił. Musiałam ściągnąć
    moją poduche,bo i tak się ladował między mną a nią. Od 4 już już nie mogłam spać. A dziś na drzenkę nie pójde,bo akurat bedę w drodze na wizyte. Mój synek strzeli sobie pewnie drzemke w aucie.
    Jest mi dzis tak goraco,ze jak pomyśle sobie,że mam wejsc do auta,to juz mi zle

• Domcias Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś źle spałam, budziłam się co chwila spocona i na siku... Głód mnie obudził po 8 i zamiast durna wstać zjeść to chciałam sobie jeszcze odespać trochę tę noc i w nagrodę cukier na czczo wyzszy... W ogóle dziś jestem nie do życia, nic mi sie nie chce. Najlepiej poszlabym spać i wstała jutro rano.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od wczoraj cokolwiek zjem, bo czuję w przełyku taki kamień, gulę, zgaga i ciągłe odbijanie! oj chyba mój żołądek jest coraz mniejszy!

zi13sek29opsyrz7.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    od wczoraj cokolwiek zjem, bo czuję w przełyku taki kamień, gulę, zgaga i ciągłe odbijanie! oj chyba mój żołądek jest coraz mniejszy!
    Ja mam to samo. Nie zjadam tyle ile mi diabetolog każe... A mimo to kilogramy do przodu.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:

O to ja mam tak od 2 dni. Co zjem, to jakoś mi niedobrze.. zjem trochę, a czuję się, jakbym kontener jedzenia pochłonęła..
    Ale ponoć na tym etapie znów jest jakiś większy wyrzut hormonów i one mogą powodować takie dolegliwości.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • anqa123 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh może to przejdzie za kilka dni, jadłam o 10 jabłko i jogurt i nawet głodna nie jestem, a ciągle czuje jakby tam mi coś zalegało, a zaraz trzeba zjeść obiad... już o cukrzycy nie wspomnę, mój diabetolog, dał mi już wolną rękę, mam tylko insulinę zwiększać na noc i tyle, kontrola po porodzie, ale fakt już 2 kg schudłam....

zi13sek29opsyrz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    Mam to samo od kilku dni, odbija mi się cały czas i taka gula w gardle 🙊

• Sabrina Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Ja też się witam w 32 tygodniu :) upałów mam dosyć, ale dzielnie chodzimy na spacery przed największym słońcem. W poniedziałek robiłam badania na rumień zakazny A wyniki do 2 tygodni. W środę usg III trymestru :)

Przeraża mnie fakt, że jeszcze kompletnie nic nie ruszyłam z przygotowaniami. Muszę się zmobilizować i ruszyć w przyszłym tygodniu.

Ja wczoraj zjadłam trochę chipsów i żałuję, bo do tej pory czuje je na żołądku.

Trochę też zaczynam się martwić jak to będzie z córeczką jak pójdę do szpitala. Wieczorem ona zaśnie tylko i wyłącz od że mną, inaczej zalewa się łzami dopoki nie przyjdę. :( w ciagu dnia nie ma problemu, zasnie z tatusiem. To bedzie nasza puerwsza rozłąka, a jezeli druga córcia tez bedzie miala zoltaczkę to czekaja mas 4 doby w szpitalu :/

Iza extra że udało się z immunoglobulina. Już pal licho z tym czy płatne czy nie, stres odejdzie :)
    Mam te same obawy, niestety mój pobyt to przy dobrych wiatrach 7 dni. Cała wieczność zwłaszcza, że jeszcze nigdy nie było rozłąki.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też z jedzeniem problemy, ale może to przez te upały (tak sobie tłumaczyłam przynajmniej do tej pory). Jem, bo jem, ale wcale glodna nie jestem. Jedynie rano przed sniadaniem mało sie nie porzygam z głodu, a tak mogę caly dzien nie jesc. Odbijanie u mnie tez obecne, do tego delikatna zgaga, ale tragedii nie ma. Ogólnie dziś zdycham 😫 myślałam, ze już chłodniej bedzie. Przez te upały strasznie mi stopy puchną...

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anqa123 wrote:
    Zgagę i zmniejszony żołądek też mam. Ale i tak dzisiaj dzielnie idę na pizzę :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Listopadowa - jest gorąco a to wzmaga pocenie. Po porodzie jeszcze jakiś czas tak będzie. Może dojść do tego wyciek mleka z piersi.
    Ale w końcu kiedyś się unormuje ;)

Mao - miałam śpiworki i rozpinane na środku i na dole i moim zdaniem ten z rozpięciem na środku też jest wygodniejszy :) ten co Alu kupiła jest śliczny :)
    Ja się nie znam totalnie. Zobaczymy jak mała mi w tym będzie spać i który wygodniejszy. A co z rączkami? Mogą być tak na zewnątrz? Nie zmarznie? Czy wkładam je do środka?

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • coma Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:10

momo lubi tę wiadomość

uIHap1.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ