X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zniosę wszystko,byle urodził sie zdrowy.

• Moni** Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ułożony miednicowo A na prawdę myślałam że się przekrecil. Staram się nastawiac i na sn i cc . Żeby nie być bardzo zaskoczona. Ale skoro pierwszy poród to dla mnie wszystko nowe. Także zaskoczeń będzie dużo tak czy siak.
    Wczoraj miałam taką spokojna noc A dziś znów nie mogę spać...

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tam Meggs? Odzywała się ostatnio?

3b12e8ab79.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia, jak Ty to zrobilas, że szyjka Ci się wydłużyła?? 😁😁 Też chce!!!

201911201770.png

202201014972.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Mój też ułożony miednicowo A na prawdę myślałam że się przekrecil. Staram się nastawiac i na sn i cc . Żeby nie być bardzo zaskoczona. Ale skoro pierwszy poród to dla mnie wszystko nowe. Także zaskoczeń będzie dużo tak czy siak.
    Wczoraj miałam taką spokojna noc A dziś znów nie mogę spać...
    Kurcze, uparte te Maluchy z tym prawidłowym ułożeniem... Wiadomo, najważniejsze, aby Maluszek był zdrowy... tylko jak będzie planowana cesarka to mnie mój lekarz wyśle do innego szpitala niż ten w którym chciałam rodzic... a nie znam się na tym, ale chyba jak dostanę skierowanie na dany szpital to muszę iść do niego??

201911201770.png

202201014972.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Ja się nie znam totalnie. Zobaczymy jak mała mi w tym będzie spać i który wygodniejszy. A co z rączkami? Mogą być tak na zewnątrz? Nie zmarznie? Czy wkładam je do środka?
    No właśnie chyba o to chodzi, aby te raczki były na zewnątrz, aby przypadkiem Maluszek nie przykrył sobie noska śpiworkiem, moim zdaniem nie zmarznie- bo bobasy i tak często śpią z łapkami do góry 😍
    Ale ja śwaieżak w tym temacie, także wiesz... nie koniecznie może mi się dobrze wydawać😉

Alu_87 lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:10

agndra, kudłata lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasze dzieciaczki spia s nocy w brzuchach, tzn.spia czy ruszaja sie. Moja ma aktywność ok.23 a tak to spi, nawrt jsk wstaje do wc to się nie rusza i rano tez muszę troche poczekac na te pierwsze ruchy.

• Sabrina Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Sabrina A dlaczego Aż 7 dni jeżeli można spytać? Ta rozłąka z córeczką jest dla mnie bardziej stresująca niż poród do którego podchodzę na chillu
    W szpitalu w którym rodzę jest praktyka, że przed planowanym cc podaje się sterydy na płuca niezależnie od tego, w którym jesteś tygodniu ciąży. Potrzeba dwa dni na działanie sterydów. Ja mam podobnie poród to formalność bez spiny. Będzie jak będzie, ale rozłąka z córką mnie przeraża. Myślałam nawet czy nie rodzic sn żeby skrócić czas w szpitalu jednak moje wskazania do cc są bezwzględne i dla dobra bobasa w brzuchu nie ma co kombinować.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Szczesliwa_mamusia, jak Ty to zrobilas, że szyjka Ci się wydłużyła?? 😁😁 Też chce!!!
    Hm... nie mam najmniejszego pojecia. Dzwigam przeciez mojego klocka. Juz 12.7kg wazy. Bo przeciez jest- mamo- chce na raczki. Duzo się wyglupiamy. Staram sie oszczedzac,ale w sumie duzo robie. Kluje mnie w niej okrutnie,a tu taka niespodzianka. Zdziwilam sie. W sumie,jesli bym miała rodzix sn,to wolalabym,zeby nie byla za dluga. Nie chce tej ciazy "przexhodzic". Muszę tak urodzic,zeby 1grudnia byc w domu na 2urodzinkach mojego synka.

Moj jak nis lezy poprzecznie,to mniej wstaje do wc. Zamiast pierdyliona razy, tylko 2-3razy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w szpitalu 8 dni ale normalnie po cc dziewczyny wychodzily wczesniej.

Pierwszy raz zostawilam corke jak miala 4,5 roku ale to na 1 noc. 2 raz teraz w maju na 5 nocy. Corka zawsze zajmowal sie mąż. I teraz tez tak bedzie mimo ze mieszkamy z tesciami. Córka tylko z tata a tata wie tyle co ja, babcia nigdy sie nie interesowała to nie wie nic. Ale moja corka w porównaniu do waszych babli to duza dziewczyna i duzo sama kolo siebie zrobi tylko musi chciec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciąży mialam termin na 22.08. a cc mialam 9.08. I mysle ze teraz tez nie byloby to złe tylko ze listopad bo dni miesiaca sie pokrywaja.

• coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:11

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo,ze rodzilam sn,to lezalam w szpitalu tydzień. Bo synek miał zóltaczke,lezal pod lampami i nie chcieli nas wypuszczac wczesniej,dopuki biliburina nie spadła do "normalnej" wyoskości. Ale na karowej to 90%dzieci lezy pod lampami.neanotolog w tym szpitalu,jak to sama nazawala jest pod tym ķątem bezwględna.
    Moj w nocy sie bardzo ruszal,jak lezal poprzecznie. Teraz mu chyba wygodniej. Wczoraj caly dzien sie nie ruszał. Rozbrykal sie kolo 21.30 i szalał 2godz. Ale moze to przez upały i ja wiecej spacerowałam,bo bylismy z synkiem wczoraj w zoo.
    Moj został beze mnie na noc,w lutym. Lezalam w szpitalu na diagnostyce. Ale pewnie nawet juz tego nie pamieta.ale nie ma problemu z zasypianiem u taty. My chyba zrobimy tak,ze na sam porod syn pojedzie do mojej siostry. Maz wezmie wolne,bedzie siedzial z nim w domu, a jak cos bedzie mi potrzeba,to siostra mi przywiezie rzexzy albo on podrzuci go do niej i przyjedzie do mnie. Bo moja mama chce zabrac synka do siebie. A ja woem,ze on u niej nie przenocuje. Bez mamy i taty.

• Agawa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cesarkę w piątek a wypis był w poniedziałek. Czy któraś z Was jest z Krakowa lub okolic? Teraz mam lekarza ze szpitala uniwersyteckiego na Kopernika. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z tym szpitalem to będę wdzięczna za info. Chociaż i tak raczej jestem na ten szpital skazana bo mój lekarz prowadzący ma przeprowadzić CC.

U mnie mały dużo się rusza zarówno w dzień jak i w nocy. Praktycznie zawsze jak się położę to czuje ruchy. W nocy czasem ciężko spać. Ale niech już lepiej szaleje. Wczoraj pierwszy raz była chwila ciszy wieczorem i trochę się przestraszyłam.

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w nocy raczej się nie rusza ;) chociaż dzisiaj w nocy mąż wyjeżdżał w delegację - dzwonił budzik, światło było włączone to Mały zaczął kopać ^^ ale tak to chyba grzecznie śpi.
    Ostatnio mam problem z bezsennością z powodu dretwiejących rąk. Na prawym boku mogę je jeszcze w jakiś wygodny sposób ułożyć, ale na lewym jest masakra.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy miałam zawał...
    Pofolgowałam sobie z moim po wszystkim zaczęłam mieć skurcze. Bolesne, dość długie i 6 pod rząď. Leżałam i czekałam i liczyłam. Na szczęście wkoncu przeszło. Za to teraz od rana pobolewa mnie brzuch . Jeszcze trochę to mnie stary nie dotknie

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zianina-mi seks tez nie sluzy. Co prawda ostatnio tylko byl tylko na sucho,ale po orgazmie skurcze mnie łapaly. Wiec moj powiedzial,ze teraz go nie namowie,chyba,ze po 37tyg ;-) o ile będę rodzic sn. Bo jak cc,to nie bedzie chciał ryzykowac. On się boi bardziej ode mnie.
    Grunt,że udalo Ci się skurvze wyciszyc

• Domcias Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam wrażenie, że moje dziecko to jakiś wampir :P nie śpi chyba w ogóle, caly czas czuje ruchy. Czy to noc, czy dzien.

Co do seksu, wyobraźcie sobie, ze u nas nie było nic odkąd test ciążowy wyszedl pozytywny. Najpierw czekaliśmy do potwierdzenia ciazy, później dostałam luteine i zakaz zbliżen. Może przed samym porodem dostaniemy pozwolenie, nie wiem :P

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Ja to mam wrażenie, że moje dziecko to jakiś wampir :P nie śpi chyba w ogóle, caly czas czuje ruchy. Czy to noc, czy dzien.

Co do seksu, wyobraźcie sobie, ze u nas nie było nic odkąd test ciążowy wyszedl pozytywny. Najpierw czekaliśmy do potwierdzenia ciazy, później dostałam luteine i zakaz zbliżen. Może przed samym porodem dostaniemy pozwolenie, nie wiem :P
    To tak jak u nas :(
    Najpierw krwiak, potem strach.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ