X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zniosę wszystko,byle urodził sie zdrowy.

• Moni** Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ułożony miednicowo A na prawdę myślałam że się przekrecil. Staram się nastawiac i na sn i cc . Żeby nie być bardzo zaskoczona. Ale skoro pierwszy poród to dla mnie wszystko nowe. Także zaskoczeń będzie dużo tak czy siak.
    Wczoraj miałam taką spokojna noc A dziś znów nie mogę spać...

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • kudłata Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tam Meggs? Odzywała się ostatnio?

3b12e8ab79.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia, jak Ty to zrobilas, że szyjka Ci się wydłużyła?? 😁😁 Też chce!!!

201911201770.png

202201014972.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Mój też ułożony miednicowo A na prawdę myślałam że się przekrecil. Staram się nastawiac i na sn i cc . Żeby nie być bardzo zaskoczona. Ale skoro pierwszy poród to dla mnie wszystko nowe. Także zaskoczeń będzie dużo tak czy siak.
    Wczoraj miałam taką spokojna noc A dziś znów nie mogę spać...
    Kurcze, uparte te Maluchy z tym prawidłowym ułożeniem... Wiadomo, najważniejsze, aby Maluszek był zdrowy... tylko jak będzie planowana cesarka to mnie mój lekarz wyśle do innego szpitala niż ten w którym chciałam rodzic... a nie znam się na tym, ale chyba jak dostanę skierowanie na dany szpital to muszę iść do niego??

201911201770.png

202201014972.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Ja się nie znam totalnie. Zobaczymy jak mała mi w tym będzie spać i który wygodniejszy. A co z rączkami? Mogą być tak na zewnątrz? Nie zmarznie? Czy wkładam je do środka?
    No właśnie chyba o to chodzi, aby te raczki były na zewnątrz, aby przypadkiem Maluszek nie przykrył sobie noska śpiworkiem, moim zdaniem nie zmarznie- bo bobasy i tak często śpią z łapkami do góry 😍
    Ale ja śwaieżak w tym temacie, także wiesz... nie koniecznie może mi się dobrze wydawać😉

Alu_87 lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:10

agndra, kudłata lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wasze dzieciaczki spia s nocy w brzuchach, tzn.spia czy ruszaja sie. Moja ma aktywność ok.23 a tak to spi, nawrt jsk wstaje do wc to się nie rusza i rano tez muszę troche poczekac na te pierwsze ruchy.

• Sabrina Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Sabrina A dlaczego Aż 7 dni jeżeli można spytać? Ta rozłąka z córeczką jest dla mnie bardziej stresująca niż poród do którego podchodzę na chillu
    W szpitalu w którym rodzę jest praktyka, że przed planowanym cc podaje się sterydy na płuca niezależnie od tego, w którym jesteś tygodniu ciąży. Potrzeba dwa dni na działanie sterydów. Ja mam podobnie poród to formalność bez spiny. Będzie jak będzie, ale rozłąka z córką mnie przeraża. Myślałam nawet czy nie rodzic sn żeby skrócić czas w szpitalu jednak moje wskazania do cc są bezwzględne i dla dobra bobasa w brzuchu nie ma co kombinować.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Szczesliwa_mamusia, jak Ty to zrobilas, że szyjka Ci się wydłużyła?? 😁😁 Też chce!!!
    Hm... nie mam najmniejszego pojecia. Dzwigam przeciez mojego klocka. Juz 12.7kg wazy. Bo przeciez jest- mamo- chce na raczki. Duzo się wyglupiamy. Staram sie oszczedzac,ale w sumie duzo robie. Kluje mnie w niej okrutnie,a tu taka niespodzianka. Zdziwilam sie. W sumie,jesli bym miała rodzix sn,to wolalabym,zeby nie byla za dluga. Nie chce tej ciazy "przexhodzic". Muszę tak urodzic,zeby 1grudnia byc w domu na 2urodzinkach mojego synka.

Moj jak nis lezy poprzecznie,to mniej wstaje do wc. Zamiast pierdyliona razy, tylko 2-3razy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w szpitalu 8 dni ale normalnie po cc dziewczyny wychodzily wczesniej.

Pierwszy raz zostawilam corke jak miala 4,5 roku ale to na 1 noc. 2 raz teraz w maju na 5 nocy. Corka zawsze zajmowal sie mąż. I teraz tez tak bedzie mimo ze mieszkamy z tesciami. Córka tylko z tata a tata wie tyle co ja, babcia nigdy sie nie interesowała to nie wie nic. Ale moja corka w porównaniu do waszych babli to duza dziewczyna i duzo sama kolo siebie zrobi tylko musi chciec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciąży mialam termin na 22.08. a cc mialam 9.08. I mysle ze teraz tez nie byloby to złe tylko ze listopad bo dni miesiaca sie pokrywaja.

• coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:11

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo,ze rodzilam sn,to lezalam w szpitalu tydzień. Bo synek miał zóltaczke,lezal pod lampami i nie chcieli nas wypuszczac wczesniej,dopuki biliburina nie spadła do "normalnej" wyoskości. Ale na karowej to 90%dzieci lezy pod lampami.neanotolog w tym szpitalu,jak to sama nazawala jest pod tym ķątem bezwględna.
    Moj w nocy sie bardzo ruszal,jak lezal poprzecznie. Teraz mu chyba wygodniej. Wczoraj caly dzien sie nie ruszał. Rozbrykal sie kolo 21.30 i szalał 2godz. Ale moze to przez upały i ja wiecej spacerowałam,bo bylismy z synkiem wczoraj w zoo.
    Moj został beze mnie na noc,w lutym. Lezalam w szpitalu na diagnostyce. Ale pewnie nawet juz tego nie pamieta.ale nie ma problemu z zasypianiem u taty. My chyba zrobimy tak,ze na sam porod syn pojedzie do mojej siostry. Maz wezmie wolne,bedzie siedzial z nim w domu, a jak cos bedzie mi potrzeba,to siostra mi przywiezie rzexzy albo on podrzuci go do niej i przyjedzie do mnie. Bo moja mama chce zabrac synka do siebie. A ja woem,ze on u niej nie przenocuje. Bez mamy i taty.

• Agawa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cesarkę w piątek a wypis był w poniedziałek. Czy któraś z Was jest z Krakowa lub okolic? Teraz mam lekarza ze szpitala uniwersyteckiego na Kopernika. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z tym szpitalem to będę wdzięczna za info. Chociaż i tak raczej jestem na ten szpital skazana bo mój lekarz prowadzący ma przeprowadzić CC.

U mnie mały dużo się rusza zarówno w dzień jak i w nocy. Praktycznie zawsze jak się położę to czuje ruchy. W nocy czasem ciężko spać. Ale niech już lepiej szaleje. Wczoraj pierwszy raz była chwila ciszy wieczorem i trochę się przestraszyłam.

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w nocy raczej się nie rusza ;) chociaż dzisiaj w nocy mąż wyjeżdżał w delegację - dzwonił budzik, światło było włączone to Mały zaczął kopać ^^ ale tak to chyba grzecznie śpi.
    Ostatnio mam problem z bezsennością z powodu dretwiejących rąk. Na prawym boku mogę je jeszcze w jakiś wygodny sposób ułożyć, ale na lewym jest masakra.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy miałam zawał...
    Pofolgowałam sobie z moim po wszystkim zaczęłam mieć skurcze. Bolesne, dość długie i 6 pod rząď. Leżałam i czekałam i liczyłam. Na szczęście wkoncu przeszło. Za to teraz od rana pobolewa mnie brzuch . Jeszcze trochę to mnie stary nie dotknie

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zianina-mi seks tez nie sluzy. Co prawda ostatnio tylko byl tylko na sucho,ale po orgazmie skurcze mnie łapaly. Wiec moj powiedzial,ze teraz go nie namowie,chyba,ze po 37tyg ;-) o ile będę rodzic sn. Bo jak cc,to nie bedzie chciał ryzykowac. On się boi bardziej ode mnie.
    Grunt,że udalo Ci się skurvze wyciszyc

• Domcias Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam wrażenie, że moje dziecko to jakiś wampir :P nie śpi chyba w ogóle, caly czas czuje ruchy. Czy to noc, czy dzien.

Co do seksu, wyobraźcie sobie, ze u nas nie było nic odkąd test ciążowy wyszedl pozytywny. Najpierw czekaliśmy do potwierdzenia ciazy, później dostałam luteine i zakaz zbliżen. Może przed samym porodem dostaniemy pozwolenie, nie wiem :P

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Ja to mam wrażenie, że moje dziecko to jakiś wampir :P nie śpi chyba w ogóle, caly czas czuje ruchy. Czy to noc, czy dzien.

Co do seksu, wyobraźcie sobie, ze u nas nie było nic odkąd test ciążowy wyszedl pozytywny. Najpierw czekaliśmy do potwierdzenia ciazy, później dostałam luteine i zakaz zbliżen. Może przed samym porodem dostaniemy pozwolenie, nie wiem :P
    To tak jak u nas :(
    Najpierw krwiak, potem strach.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ