Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyByłam dziś na wizycie... W końcu! Mała ma 1715g ale troszkę zaniepokoiło mnie to, że zmniejsza się ilość wód płodowych. Nie dużo ale jednak. Lekarz powiedział, żeby się nie martwić bo na tym etapie wód będzie coraz mniej. Faktycznie tak jest? 🤔
Zlaania1 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja też mam mniejszy apetyt ostatnio. Mega się z tego cieszę, bo już mnie głód nocny nie budzi
ale w przyszłym tygodniu wybieram się już chyba po insulinę, bo cukry na czczo już ciężko ogarnąć, w ciągu ostatniego tygodnia 4 (minimalne) przekroczenia. Co bym nie robiła i jak nie kombinowała. To prawda co mówili, że wraz z postępem ciąży jest coraz gorzej.
-
A ja wymioty mam od czasu do czasu więc chyba nasze żołądki tak sobie super radzą z ciąża 🤷. Z apetytem różnie na zmianę jeden dzień ciągle głodna jestem inne dwa jem nie za dużo. Dzisiaj byłam w Ikea nachodzilam się i zjadłam frytki i loda więc bardzo zdrowo i cukrzycowo.
-
izabel_ka wrote:Byłam dziś na wizycie... W końcu! Mała ma 1715g ale troszkę zaniepokoiło mnie to, że zmniejsza się ilość wód płodowych. Nie dużo ale jednak. Lekarz powiedział, żeby się nie martwić bo na tym etapie wód będzie coraz mniej. Faktycznie tak jest? 🤔
-
izabel_ka wrote:Byłam dziś na wizycie... W końcu! Mała ma 1715g ale troszkę zaniepokoiło mnie to, że zmniejsza się ilość wód płodowych. Nie dużo ale jednak. Lekarz powiedział, żeby się nie martwić bo na tym etapie wód będzie coraz mniej. Faktycznie tak jest? 🤔
Po Internetach piszą, że od pewnego momentu ilość wód płodowych wraz ze wzrostem ciąży się zmniejsza. Tyle że nie wiadomo, czy autorom artykułów chodziło o ilość bezwzględną czy o ilość względną, czyli w relacji do wielkości dziecka. -
izabel_ka, tak było napisane w książce 'poród naturalny', że w (chyba) 29 tygodniu ilość wód płodowych jest najwyższa, a potem spada, za to dziecko rośnie (chyba nawet było napisane, że więcej pije niż wydala czy coś w tym guście
) Niestety nie mogę teraz sprawdzić, nie mam książki przy sobie
-
Dziewczęta, mam kolejne głupie pytanie...
Możecie śmiało napisać, że mam budyń zamiast mózgu, ale i tak je zadam
Czy malutkiej dziewczynce da się założyć sukienkę?
Znalazłam właśnie w odmętach Internetu cudowną sukieneczkę i tak sobie pomyślałam, że święta itp. -
nick nieaktualnyJa mam sukienusie rozm.62. Co prawda moja corka założyła ją dopiero jsk misla 4 mies.ale wtedy w takim rozmiarze chodzila.
A propo guzikow- wśród ubranek znalazlam pajaca rozpinanego na plecach. Nawet go nie pralam. No i fajnie wyglądają ale w użytku ciezkie sa pajace gdzie rozpuecie jest na 1 nodze, bardzo ciężko ubrac w to dziecko.Kijanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam kilka sukieneczek, ale takich bardzo prostych. Wlasnie bez żadnych guziczkow na plecach, falbanek itp.
Kijanka lubi tę wiadomość
-
Ja też byłam w ikei.Nakupowałam jakiś pierdół,zapasów, nie wiem po co.Jechałam tylko pooglądać... Ale ja tak mam. A potem przy kasie szok i niedowierzanie i smutek,,że trzeba tyle zapłacić
Ale jak już wychodziłam to złapał mnie skurcz i to taki dość bolesny i długi,że zastanawiałam się co to będzie. Na szczęście jak posiedziałam w samochodzie przeszło. Za to w domu zwróciłam obiad z Ikei i od nowa problemy żołądkowe mam.[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualnyJa dziś mialam wizyte. Młody wazy 1177gr. Jest wagowo 5dni do tyłu. Idzie dokladnie jak moj 1syn. Wiec znowu będę miała kurczaczka. Lezy caly czas miednicowo. a bylam pewna,że wczoraj poczułam kopniaka w zebrach. Ale prawdopodobnie na chwile sie podniosl i opadl. Przeplywy ok.Troche dzis za malo wód,ale w sumie mówi,że w normie. Szyjka mi się wydluzyla. Ma 35mm. Więc jal na ten tydzień ciazy jest bardzo dluga. Zamknięta na 4spusty. 2listopada jak dalej bedzie miednicowo,to będziemy myślec nad cesarka. Teraz wizyta za 3tyg i usg 3trymetru. Dostalam zelazo,bo jednak troche za niska hemoglobina i hematokryty. I bardzo polecialy mi plytki krwi. Przez 4tyg spadly ze 188 na 154. Gdyby dalej bolalo mnie spojenie lub bol sie nasilal,mam isc do ortopedy.
coma lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa mamusia ja również czuję czasami "kopniaki" po żebrach , ale to raczej rączki bo zaraz potem czuję zupełnie na dole, więc mały na 100% jest ułożony w dalszym ciągu miednicowo. Czasami czuję jakby po kościach biodrowych, więc podejrzewam,że wtedy próbuje się przekręcać lecz niestety mu to nie wychodzi.
[/url]
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualnymrt87 wrote:A ile masz tej hemoglobiny i hematokrytu?
Zianina- moj te probuje sis czasem podniesc. Bo czuje jak sie podnosi i wypina. Ale widocznie dupcia ciezkaa tak na powaznie,wiem,że ma czas,a jakos oswajam się z myśla ,ze jednak cesarka mnie czeka. Dzis bardzo wyrazne kopie mnie po spojeniu.
-
nick nieaktualnycoma wrote:Ja dziś też zrobiłam badania i mam wszystko super w morfologii (hemoglobina 13!), w moczu też, posiewy czyste, TSH w normie.
Czekam z niecierpliwością na USG 3 trymestru i zamartwiam się zbyt dużą głową dziecka z ostatniego badania.
-
No czas jest, ale ja aż się boję. Może poród Sn jest bolesny i ciężki, ale nie wyobrażam sobie cesarki. Boję się strasznie takich rzeczy. Liczę,że jednak się przekręci
Barbarah lubi tę wiadomość
[/url]
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁