X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:11

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Hmm mówisz BPD? Bo to jest coś trochę innego, wymiar w najszerszym miejscu. W połączeniu z HC (obwód główki) daje przede wszystkim informację o kształcie główki, czy jest okrągła czy podłużna. Sama wielkość określa HC. Więc może to być trochę pocieszające. Wiem, bo przerabiałam to też, w 20 tc też nie do końca mi się ten parametr podobał. Teraz BPD jest w środku normy, a HC czyli obwód o 3 tyg za duży.
    Czyli jak dobrze zrozumiałam- ja mam HC O 2 TYG do przodu :-/ a Coma ma coś innego? Bo u mnie bpd jest w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 22:19

860i3e5edambhnvb.png
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie, piłyscie może piwo 0.00% w ciąży? Mam taką chęć na piwko, kupiłam Łomża radler 0,00% i mimo wszystko się waham... 😜

d29db7a339.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie, piłyscie może piwo 0.00% w ciąży? Mam taką chęć na piwko, kupiłam Łomża radler 0,00% i mimo wszystko się waham... 😜
    Pilam i pije jak mam ochote. Najczesciej radlerka 0%,ale łomże zwykla tez pilam.

• coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Ja nie pije, ale tylko z tego względu, że z powodu gazu zawartego w takim piwie moje jelita i żołądek by oszalały. Pół szklanki coli powoduje masakre. Także na zdrowie! :)

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek upewnij się na etykiecie ze to piwo rzeczywiscie ma 0% (czasem sa z niewielką ilością alkoholu) i śmiało- smacznego.

Ja jutro ide na grilla i juz czeka na mnie piwko bez alko.

A dzis padam na ryjek. Dziecko to chyba sobie zaraz drzwi wykopie.

• Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze 0.00% a i tak człowiek się zastanawia 😜

No to zdrówko 🍺

d29db7a339.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Pisze 0.00% a i tak człowiek się zastanawia 😜

No to zdrówko 🍺
    Ja piję bo dzisiaj był grill i piłam Warkę:-) koleżanka przyniosła też karmi na którym pisze bezalkoholowe ale z tyle n etykiecie jest mimo to że 0,5% i tego już nie pije. Za to polecam Warkę ciemne cytrynowe :-) najlepsze bezalkoholowe :-)

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez Warka ciemna smakuje. Choc dzis pilam grejfrutowa. Wino bezalkoholowe jakos mi nie podchodzi.Ale tyle co sie coli w tej ciazy napije,to w zyciu tyle.nie piłam. Ale cola dobrze mi robi. Dobrze się po niej czuje. Łagodzi mi mdłosci i mega orzezwia.

• coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Mąż to dziś pił i mi nie podeszło. Smakuje jak dziwna coca-cola. Ja to jednak klasyczek - Heineken.
    No jak przed ciążą piłaś normalne piwa to Heineken będzie Ci bardziej pasował :-) ja przed ciążą piłam tylko kasztelana a on taki bardziej delikatny jest. Za to też inne smakowa 0% są dla mnie okropne. Zwłaszcza malinowe,jabłkowe itp

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wiekszosc smakowych podchodzi :-)
    A wina poczekaja na czas,kiedy juz będę mogła wypić ten kieliszeczek,alkogolowego winka.

Kupiłam sobie kurtke. Jesienna parkę mam z 1 ciązy,ale jest trochę przyduza. Kupilam.taką ocieplana teraz.Nie typowo.zimowa,ale.cieplejsza niz na jesien
    Niewiadomo jaka będzie komcowka pazdziernika i początek listopada. W 1 ciazy pamietam chodzilam w kurtce rozpietej,ale było nawet ciepło. I modliłam sie,zeby urodzic szybko,bo.mialu nadejsc mrozy. A szkoda mi było kupowac kurtke na tydzien,czy dwa

• coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam kilka razy 0,0% lecha, warke, somersby i było ok. Jednego dnia miałam tak wielką ochotę wypić zwykłe piwo, że nie dałam rady myśleć o niczym innym. Wciągnęłam heinekena 0,0 co skończyło się giga zgagą i bełtem prawie całonocnym. Pół nastepnego dnia czułam się jak na najgorszym kacu. Nie lubi chyba smaku 'zwykłego' browara ten mój dzieć :P

201910251756.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kichnęłam i teraz napierdziela mnie orawe wiazadlo,a macica jakbym miała dostac okres. Wzięłam leki i czekam na efekt.

Coma- ja też na to liczę,ze najdalej 15go będę rozpakowana. Ale ta kurtka akurat też.mi sie przyda przez jakis czas po porodzie. A,że nie była jakos droga,to wzięłam.

Listopadowamama- ja ostatnio meżowi nalewałam zwykłe piwo i zaczela piana wyciekac. Odruchowo chcialam ją wypić. Kurvzę,troszke pociagnelam,ale tak ni nie smakowało. I tak zaraz wyplułam.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po po piwie 0% zawsze latam częściej siku niż normalnie:-/ a kiedyś kupiłam sobie wino bezalkoholowe z Auchan ale było tak niedobre,kwaśne że wylałam:-/ marzę o lampce normalnego białego wina polslodkiego <3
    A dzisiaj mam nauczke- na grillu mieliśmy sałatkę gyros,której się nazarlam jak świnia że tak brzydko powiem. A tam jest majonez. I oprócz mega zgagi mam traumę na WC. A temat zaparć już dawno pokonałam :-/

860i3e5edambhnvb.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:

niezliczona ilosc wypilam :p takze tak pije hahah

oar8s65gim9bi84v.png

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ