X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:11

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Hmm mówisz BPD? Bo to jest coś trochę innego, wymiar w najszerszym miejscu. W połączeniu z HC (obwód główki) daje przede wszystkim informację o kształcie główki, czy jest okrągła czy podłużna. Sama wielkość określa HC. Więc może to być trochę pocieszające. Wiem, bo przerabiałam to też, w 20 tc też nie do końca mi się ten parametr podobał. Teraz BPD jest w środku normy, a HC czyli obwód o 3 tyg za duży.
    Czyli jak dobrze zrozumiałam- ja mam HC O 2 TYG do przodu :-/ a Coma ma coś innego? Bo u mnie bpd jest w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 22:19

860i3e5edambhnvb.png
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie, piłyscie może piwo 0.00% w ciąży? Mam taką chęć na piwko, kupiłam Łomża radler 0,00% i mimo wszystko się waham... 😜

d29db7a339.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie, piłyscie może piwo 0.00% w ciąży? Mam taką chęć na piwko, kupiłam Łomża radler 0,00% i mimo wszystko się waham... 😜
    Pilam i pije jak mam ochote. Najczesciej radlerka 0%,ale łomże zwykla tez pilam.

• coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Ja nie pije, ale tylko z tego względu, że z powodu gazu zawartego w takim piwie moje jelita i żołądek by oszalały. Pół szklanki coli powoduje masakre. Także na zdrowie! :)

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek upewnij się na etykiecie ze to piwo rzeczywiscie ma 0% (czasem sa z niewielką ilością alkoholu) i śmiało- smacznego.

Ja jutro ide na grilla i juz czeka na mnie piwko bez alko.

A dzis padam na ryjek. Dziecko to chyba sobie zaraz drzwi wykopie.

• Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze 0.00% a i tak człowiek się zastanawia 😜

No to zdrówko 🍺

d29db7a339.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:
    Pisze 0.00% a i tak człowiek się zastanawia 😜

No to zdrówko 🍺
    Ja piję bo dzisiaj był grill i piłam Warkę:-) koleżanka przyniosła też karmi na którym pisze bezalkoholowe ale z tyle n etykiecie jest mimo to że 0,5% i tego już nie pije. Za to polecam Warkę ciemne cytrynowe :-) najlepsze bezalkoholowe :-)

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez Warka ciemna smakuje. Choc dzis pilam grejfrutowa. Wino bezalkoholowe jakos mi nie podchodzi.Ale tyle co sie coli w tej ciazy napije,to w zyciu tyle.nie piłam. Ale cola dobrze mi robi. Dobrze się po niej czuje. Łagodzi mi mdłosci i mega orzezwia.

• coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Mąż to dziś pił i mi nie podeszło. Smakuje jak dziwna coca-cola. Ja to jednak klasyczek - Heineken.
    No jak przed ciążą piłaś normalne piwa to Heineken będzie Ci bardziej pasował :-) ja przed ciążą piłam tylko kasztelana a on taki bardziej delikatny jest. Za to też inne smakowa 0% są dla mnie okropne. Zwłaszcza malinowe,jabłkowe itp

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wiekszosc smakowych podchodzi :-)
    A wina poczekaja na czas,kiedy juz będę mogła wypić ten kieliszeczek,alkogolowego winka.

Kupiłam sobie kurtke. Jesienna parkę mam z 1 ciązy,ale jest trochę przyduza. Kupilam.taką ocieplana teraz.Nie typowo.zimowa,ale.cieplejsza niz na jesien
    Niewiadomo jaka będzie komcowka pazdziernika i początek listopada. W 1 ciazy pamietam chodzilam w kurtce rozpietej,ale było nawet ciepło. I modliłam sie,zeby urodzic szybko,bo.mialu nadejsc mrozy. A szkoda mi było kupowac kurtke na tydzien,czy dwa

• coma Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam kilka razy 0,0% lecha, warke, somersby i było ok. Jednego dnia miałam tak wielką ochotę wypić zwykłe piwo, że nie dałam rady myśleć o niczym innym. Wciągnęłam heinekena 0,0 co skończyło się giga zgagą i bełtem prawie całonocnym. Pół nastepnego dnia czułam się jak na najgorszym kacu. Nie lubi chyba smaku 'zwykłego' browara ten mój dzieć :P

201910251756.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kichnęłam i teraz napierdziela mnie orawe wiazadlo,a macica jakbym miała dostac okres. Wzięłam leki i czekam na efekt.

Coma- ja też na to liczę,ze najdalej 15go będę rozpakowana. Ale ta kurtka akurat też.mi sie przyda przez jakis czas po porodzie. A,że nie była jakos droga,to wzięłam.

Listopadowamama- ja ostatnio meżowi nalewałam zwykłe piwo i zaczela piana wyciekac. Odruchowo chcialam ją wypić. Kurvzę,troszke pociagnelam,ale tak ni nie smakowało. I tak zaraz wyplułam.

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po po piwie 0% zawsze latam częściej siku niż normalnie:-/ a kiedyś kupiłam sobie wino bezalkoholowe z Auchan ale było tak niedobre,kwaśne że wylałam:-/ marzę o lampce normalnego białego wina polslodkiego <3
    A dzisiaj mam nauczke- na grillu mieliśmy sałatkę gyros,której się nazarlam jak świnia że tak brzydko powiem. A tam jest majonez. I oprócz mega zgagi mam traumę na WC. A temat zaparć już dawno pokonałam :-/

860i3e5edambhnvb.png
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczek89 wrote:

niezliczona ilosc wypilam :p takze tak pije hahah

oar8s65gim9bi84v.png

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ