Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
obiad u teściowej, rosół, ziemniaki, kurczak i cukier po godzinie 161! haha, ja wiedziałam, że to będzie zły pomysł, potem lody i kawa~, ale nie mam siły stać już w kuchni, nawet nie mam siły wymyślać już posiłków! teraz kilka dni na wodzie i kanapkach
-
My tez dzis obiad u teściowej (ale bez lodów 😅) i cukier 157... w tygodniu jak jem "normalne" swoje jedzenie to jest ok. No, ale trudno. Co się stało to się nie odstanie. Ale za kazdym razem mam straszne wyrzuty sumienia, kiedy cukier przekroczony...
-
Jak wywali cukier to najlepiej go spalić ruchem jeżeli ktoś oczywiście nie ma restrykcji co do trybu życia z uwagi na szyjkę.
Kijanka lubi tę wiadomość
-
mrt87 wrote:Jak wywali cukier to najlepiej go spalić ruchem jeżeli ktoś oczywiście nie ma restrykcji co do trybu życia z uwagi na szyjkę.
-
Ja staram sie ruszać przynajmniej po tych głównych posiłkach, ale dziś po obiedzie po prostu położyłam sie pod wiatrakiem i umierałam z gorąca. A obiady teściowej to niestety tłuszcz z tłuszczem polany tluszczem, więc nic dziwnego, ze późnej cukier wywala... I tak staram się dla siebie wybierać bardziej "dietetyczne" skladniki. Dzis np. zamiast ziemniaków zjdłam do obiadu kaszę, ale co z tego jak kotlet byl w panierce, smażony na oleju, a do tego kalafior bez bułki, ale polany masłem. Najlepsze, że teściowa sama od lat cierpi na cukrzycę.
-
Po kotlecie w panierce nigdy mi nie wywala cukru i dziś do tego zjadłam kalafior polany delikatnie bułka z masłem. Jeśli mam rosół lub pomidorowa to jem czystą bez makaronu i wtedy spokojnie mogę zjeść ziemniaki.
U mnie problem zaczął się tylko na czczo.
Co do ruchu to mi lekarz powiedział że muszę w końcu odpocząć w związku z tym stawiajacym się brzuchem bo już na spacer nawet nie dałam rady iść. Diabetolog może mi naskoczyc, nie mam sił i już.
-
nick nieaktualnyA ja wczoraj zaszalalam na mopie a dzis umieralam, no bez zycia bylam. Juz wczoraj wieczorem ledwo zylam, meza w domu nie bylo a ja za chiny ludowe nie mogłam wygonic corki do mycia i spania i tak "kulalam" do poznych godzin. A dzis do 14 w lozku. Kazdy mowi ze nie powinnam sprzątać, myc podłog, wysilac sie. No ale co mam zrobic jak brudno az nie milo. Pokoj corki ogarnialam 4 dni (normalnie 1 starcza z myciem okien i wieszaniem firanek) zeby za duzo na raz nie robic. W takim tempie do do porodu sie nie wyrobie. A nastepnego dnia "place" za dodatkowy ruch i wysilek.
-
Dziewczyny ja tylko informacyjnie że Was podczytuje, ale obecnie jestem na kursie i czasu totalnie brak. Za tydzień koniec wiec wtedy będę ogarniać resztę wyprawki itp. Za to się pochwalę że w piątek przyszło łóżeczko dostawne
Także teraz próbujemy je ustawić jakoś w pokoju co nie jest takie oczywiste
Wybrałam to Chicco Next to me zwykły model ale nie potrzebuje funkcji bujania na boki bo podobno lepiej bujać przód tył wiec nie chciałam za to przepłacać plus mogę sobie poradzić z zamkiem zamiast z rączką, stwierdziłam że te 200zl więcej to już przesada za nowszy model. A jak się sprawdzi, zobaczymy.
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem jak apteka melissa, ale ja ostatnio zamawiałam z apteki tanie leczenie. Wyszło taniej niż w gemini i do tego z darmową przesyłką.
-
Zlaania1 wrote:Mam do was pytanie. Lepiej zamawiać z gemini czy melissa ? Bo wkońcu muszę wziąć się za zamawianie rzeczy z apteki
Ponoć najlepiej otworzyć dwa koszyki, powrzucać wszystko i sprawdzić, gdzie wyjdzie taniej
Jak ja się cieszę, że już jest wrzesieńlubię przełom lata i jesieni
coma, Kropka89, Kijanka lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Ponoć najlepiej otworzyć dwa koszyki, powrzucać wszystko i sprawdzić, gdzie wyjdzie taniej
Jak ja się cieszę, że już jest wrzesieńlubię przełom lata i jesieni
-
Kaczorka wrote:Anqa - u nas w domu jeszcze na tyle duszno i gorąco, że nocka bez kołdry
Za to stała się rzecz straszna.. nie mogę od 2 dni pić kawy, bo mi po niej niedobrze..
Nie wyobrażam sobie śniadania bez kubka kawy! -
U nas w mieszkaniu też jeszcze bylo duszno w nocy, mam nadzieję, ze przez caly dzisiejszy dzien w koncu sie ochlodzi. I tak juz jest lepiej 🙆♀️
Jednak winne wysokiego cukru na czczo byly platki z mlekiem na ostatni posiłek 😃 wczoraj zjadlam kanapke i dzis rano ok.
Jejku, caly czas słyszę strzelania w brzuchu, kiedy bobas się rusza. Strasznie to dziwne. Naprawde żadna z was nie slyszy takich dźwięków?