Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie wyobrażam sobie śniadania z kawa😉w domu śniadanie z herbata a w pracy Ok 9 kawa☕️☕️ Nie popilabym kawa kanapki z kiełbasa Haha.kurcze znalazłam śliczne łyżeczko bujaczek na olx za 250zl i boje się kupić😢dalej mam stracha i nic dla dziecka nie mam.do tego mąż jeszcze bardziej bojący bo zamiast dodać mi odwagi to ciagle mówi ze to za szybko.13 września mam kolejne usg.obiecslam sobie ze po tym zaczynam zakupy.chyba zostałam ostatnia z zerowa wyprawka?
-
Domcias wrote:U nas w mieszkaniu też jeszcze bylo duszno w nocy, mam nadzieję, ze przez caly dzisiejszy dzien w koncu sie ochlodzi. I tak juz jest lepiej 🙆♀️
Jejku, caly czas słyszę strzelania w brzuchu, kiedy bobas się rusza. Strasznie to dziwne. Naprawde żadna z was nie slyszy takich dźwięków?
U nas też dzisiaj w nocy jeszcze sauna byla- w nocy obudziłam się na siku cała spoconateraz już jest lepiej mam nadzieję że tak zostanie ,nawet chłodniej.
Mi się znowu cała nic śnił kret i pełno jakichś innych dzieci. Nam nadziejej że on nie wysyła sygnałów że już chce wyjść z nory
Domcias ja nie słyszę trzasków ale często czuje kopanie jakby w ...odbyt? Na pewno w coś z tyłu co jest blisko tych części ciała i to jest dopiero mega dziwne. I jeszcze ani razu kret nie miał czkawki.
-
Paula - u mnie raz było coś co mogło przypominać czkawkę i też nic więcej
ciekawe od czego to zależy, bo pierwsza córka miała po 2-3 razy dziennie.
Kurcze, nie dość że po kawie niedobrze, to jeszcze zgaga się przyplątała..
Nie wiem czy to moje dziecko tak tam rządzi, że matce źle czy co..
No ale 30tc za pasem, to w sumie czas się przyzwyczaić, że lepiej nie będziePaula_30 lubi tę wiadomość
-
A z nawracających objawów to wraca mi ból sutków
nie wiem czy one teraz znowu rosną czy po prostu będą już boleć do końca. I stopy mnie bola po spacerze zwłaszcza pięty chyba sandały to za płaskie obuwie.
Kochajmy drugi trymestr tak szybko przemija!
Iza34 lubi tę wiadomość
-
U nas też w końcu chłodniej
Z rana ochrzaniłam teściową.
Swoim zwyczajem paplała jakieś głupoty o tym, ile to sprzątania będzie po remoncie i zaczęła głupio rechotać. Jakbyśmy nie wiedzieli, że będzie dużo sprzątania. Tylko gadanie o tym w tej chwili tylko odbiera nam chęć działania, a kompletnie nic nie wnosi. I tak dzień w dzień.
EDIT: Kaczorka, ja z kolei zauważyłam, że znowu mi piersi urosły. I lekko pobolewają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 10:53
-
Kijanka - mi w pierwszej ciąży tak piersi urosły, że od spodu miałam same czerwone pręgi (rozstępy). Najpierw myślałam, że to jakaś wysypka..
A jeszcze sutki mogą swędzieć. Pamiętam, że nawet w miejscach publicznych ciężko mi było się powstrzymać od drapania :p -
O trzaskaniach czytałam, że niektóre Mamy je słyszą - dla mnie to jakiś kosmos, co tam może trzaskać? Ale pewnie niedługo też usłyszę
Za to od wczoraj bardzo bolały mnie piersi i pod wieczór wypatrzyłam na staniku takie żółtawe grudki - czy 2 miesiące przed porodem zaczynam już mleko produkować? Najgorsze jest, że niby nie powinno się wtedy sutków dotykać itp. a dla mnie ta myśl jest tak dziwna, że najchętniej co 10 min bym tam zaglądała czy mi się nie leje xD
No i pogoda się popsuła akurat, jak zaplanowałam wielkie pranie ciuszków - narzuciłam sobie czekanie do września, żeby nie zabierać się za wcześnie za to.. -
Kaczorka to te piersi jeszcze moga urosnac? :-o
Kurcze ja takich wielkich jak teraz nigdy nie mialam i chyba juz nie bede miec
Ja sie boje,ze cos mi zacznie leciec przed porodem, jakies to takie odpychajace dla mnie , nawet mojemu nie pozwalam ich dotykac bo boje sie ze je tak podrazni,ze cos tam zacznie sie saczycW ogole jak to jest z tym seksem? Pisza,ze seks a dokladniej sperma przyspiesza porod ale czy juz teraz moze tak dzialac? czy dopiero pod koniec ciazy?
-
coma wrote:Ja nadal się czuję jak w drugim trymestrze i wszystko jest super! (CHWALĘ SIĘ!
)
Moj do mnie ostatnio powiedzial,zebym pod koniec ciazy nie dotykala za bardzo okolicy ziemi/trawy, bo jak kret poczuje ziemie to bedzie chciał z nory wyjsc i zaryc w ziemie... I zanim zrozumialam ,,jego zart" minelo 10 minut. Zle z moim mozgiem
-
Ig004 wrote:O trzaskaniach czytałam, że niektóre Mamy je słyszą - dla mnie to jakiś kosmos, co tam może trzaskać? Ale pewnie niedługo też usłyszę
Za to od wczoraj bardzo bolały mnie piersi i pod wieczór wypatrzyłam na staniku takie żółtawe grudki - czy 2 miesiące przed porodem zaczynam już mleko produkować? Najgorsze jest, że niby nie powinno się wtedy sutków dotykać itp. a dla mnie ta myśl jest tak dziwna, że najchętniej co 10 min bym tam zaglądała czy mi się nie leje xD
No i pogoda się popsuła akurat, jak zaplanowałam wielkie pranie ciuszków - narzuciłam sobie czekanie do września, żeby nie zabierać się za wcześnie za to..
Paula_30 ja dzisiaj właśnie włączyłam pranie z rozmiarem 56. Jednak od początku ciuszki planowałam suszyć w suszarce. Nie kupiłam pół ciuszka, dostałam od koleżanek i trochę mam po córce. Jednak podział tych ciuszków na rozmiary też mi trochę zajmuje i czasu i energii. A i trzymać nie mam tego gdzie -
Paula_30 wrote:Kaczorka to te piersi jeszcze moga urosnac? :-o ?
Dołączam się do pytania... bo moje coś rosnąć nie chcą☹️ Jedynie stały się pełniejsze jak przed okresem... a zawsze wyobrażałam sobie, że chociaż w ciąży będę mieć okazały biust... a nie moje małe groszki 😉 a tu zonk😋 -
coma wrote:Ja nadal się czuję jak w drugim trymestrze i wszystko jest super! (CHWALĘ SIĘ!
)
Ja też!Tylko się boję jutrzejszej wizyty w kontekście szyjki. Żeby się nie okazało, że się hasanie skończy...
Mi nic z piersi nie leci. Mam tylko niewielką ilość białej gęstej wydzieliny na sutkach. -
mao wrote:Dołączam się do pytania... bo moje coś rosnąć nie chcą☹️ Jedynie stały się pełniejsze jak przed okresem... a zawsze wyobrażałam sobie, że chociaż w ciąży będę mieć okazały biust... a nie moje małe groszki 😉 a tu zonk😋
a teraz w D mi ciasno bardzo
-
coma wrote:Mi też siara się już od jakiegoś czasu sączy, czasem jak zasnę na cycku to rano jest plama na koszuli.
Położna laktacyjna mówiła, że piersi urosną po urodzeniu jeszcze o jeden rozmiar w stosunku do tego co było na koniec ciąży - także mi padnie kręgosłup bo już teraz miseczka F jest na mnie za mała.ale ja mam małe cycki w porowaniu do Twoich wiec łudze sie,ze z wiekszych szybciej leci