X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrażam sobie śniadania z kawa😉w domu śniadanie z herbata a w pracy Ok 9 kawa☕️☕️ Nie popilabym kawa kanapki z kiełbasa Haha.kurcze znalazłam śliczne łyżeczko bujaczek na olx za 250zl i boje się kupić😢dalej mam stracha i nic dla dziecka nie mam.do tego mąż jeszcze bardziej bojący bo zamiast dodać mi odwagi to ciagle mówi ze to za szybko.13 września mam kolejne usg.obiecslam sobie ze po tym zaczynam zakupy.chyba zostałam ostatnia z zerowa wyprawka?

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    U nas w mieszkaniu też jeszcze bylo duszno w nocy, mam nadzieję, ze przez caly dzisiejszy dzien w koncu sie ochlodzi. I tak juz jest lepiej 🙆‍♀️
    Jejku, caly czas słyszę strzelania w brzuchu, kiedy bobas się rusza. Strasznie to dziwne. Naprawde żadna z was nie slyszy takich dźwięków?

U nas też dzisiaj w nocy jeszcze sauna byla- w nocy obudziłam się na siku cała spocona :-/ teraz już jest lepiej mam nadzieję że tak zostanie ,nawet chłodniej.
    Mi się znowu cała nic śnił kret i pełno jakichś innych dzieci. Nam nadziejej że on nie wysyła sygnałów że już chce wyjść z nory :-/
    Domcias ja nie słyszę trzasków ale często czuje kopanie jakby w ...odbyt? Na pewno w coś z tyłu co jest blisko tych części ciała i to jest dopiero mega dziwne. I jeszcze ani razu kret nie miał czkawki.

860i3e5edambhnvb.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - u mnie raz było coś co mogło przypominać czkawkę i też nic więcej ;) ciekawe od czego to zależy, bo pierwsza córka miała po 2-3 razy dziennie.

Kurcze, nie dość że po kawie niedobrze, to jeszcze zgaga się przyplątała..
    Nie wiem czy to moje dziecko tak tam rządzi, że matce źle czy co..
    No ale 30tc za pasem, to w sumie czas się przyzwyczaić, że lepiej nie będzie ;)

Paula_30 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z nawracających objawów to wraca mi ból sutków :-/ nie wiem czy one teraz znowu rosną czy po prostu będą już boleć do końca. I stopy mnie bola po spacerze zwłaszcza pięty chyba sandały to za płaskie obuwie.
    Kochajmy drugi trymestr tak szybko przemija!

Iza34 lubi tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, bolące sutki to coś co kocham.. zwłaszcza jak starsza córka się podłącza :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też w końcu chłodniej :)
    Z rana ochrzaniłam teściową.
    Swoim zwyczajem paplała jakieś głupoty o tym, ile to sprzątania będzie po remoncie i zaczęła głupio rechotać. Jakbyśmy nie wiedzieli, że będzie dużo sprzątania. Tylko gadanie o tym w tej chwili tylko odbiera nam chęć działania, a kompletnie nic nie wnosi. I tak dzień w dzień.

EDIT: Kaczorka, ja z kolei zauważyłam, że znowu mi piersi urosły. I lekko pobolewają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 10:53

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka - mi w pierwszej ciąży tak piersi urosły, że od spodu miałam same czerwone pręgi (rozstępy). Najpierw myślałam, że to jakaś wysypka..
    A jeszcze sutki mogą swędzieć. Pamiętam, że nawet w miejscach publicznych ciężko mi było się powstrzymać od drapania :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O trzaskaniach czytałam, że niektóre Mamy je słyszą - dla mnie to jakiś kosmos, co tam może trzaskać? Ale pewnie niedługo też usłyszę ;)
    Za to od wczoraj bardzo bolały mnie piersi i pod wieczór wypatrzyłam na staniku takie żółtawe grudki - czy 2 miesiące przed porodem zaczynam już mleko produkować? Najgorsze jest, że niby nie powinno się wtedy sutków dotykać itp. a dla mnie ta myśl jest tak dziwna, że najchętniej co 10 min bym tam zaglądała czy mi się nie leje xD
    No i pogoda się popsuła akurat, jak zaplanowałam wielkie pranie ciuszków - narzuciłam sobie czekanie do września, żeby nie zabierać się za wcześnie za to..

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka to te piersi jeszcze moga urosnac? :-o
    Kurcze ja takich wielkich jak teraz nigdy nie mialam i chyba juz nie bede miec :-D
    Ja sie boje,ze cos mi zacznie leciec przed porodem, jakies to takie odpychajace dla mnie , nawet mojemu nie pozwalam ich dotykac bo boje sie ze je tak podrazni,ze cos tam zacznie sie saczyc :-/ W ogole jak to jest z tym seksem? Pisza,ze seks a dokladniej sperma przyspiesza porod ale czy juz teraz moze tak dzialac? czy dopiero pod koniec ciazy?

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 10:12

Kijanka, Iza34 lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja nadal się czuję jak w drugim trymestrze i wszystko jest super! (CHWALĘ SIĘ!:D )
    coma nie denerwuj ludzi obolalych :-P
    Moj do mnie ostatnio powiedzial,zebym pod koniec ciazy nie dotykala za bardzo okolicy ziemi/trawy, bo jak kret poczuje ziemie to bedzie chciał z nory wyjsc i zaryc w ziemie... I zanim zrozumialam ,,jego zart" minelo 10 minut. Zle z moim mozgiem

860i3e5edambhnvb.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 2 września 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    O trzaskaniach czytałam, że niektóre Mamy je słyszą - dla mnie to jakiś kosmos, co tam może trzaskać? Ale pewnie niedługo też usłyszę ;)
    Za to od wczoraj bardzo bolały mnie piersi i pod wieczór wypatrzyłam na staniku takie żółtawe grudki - czy 2 miesiące przed porodem zaczynam już mleko produkować? Najgorsze jest, że niby nie powinno się wtedy sutków dotykać itp. a dla mnie ta myśl jest tak dziwna, że najchętniej co 10 min bym tam zaglądała czy mi się nie leje xD
    No i pogoda się popsuła akurat, jak zaplanowałam wielkie pranie ciuszków - narzuciłam sobie czekanie do września, żeby nie zabierać się za wcześnie za to..
    Mi z piersi leci już od mca. Często mam plamy n bluzce jak jestem bez stanika. Czasami więcej czasami mniej, ale już jest mleczko. U nas seksu brak od stymulacji więc nie pomogę bo nie zajmowałam się tematem spermy.
    Paula_30 ja dzisiaj właśnie włączyłam pranie z rozmiarem 56. Jednak od początku ciuszki planowałam suszyć w suszarce. Nie kupiłam pół ciuszka, dostałam od koleżanek i trochę mam po córce. Jednak podział tych ciuszków na rozmiary też mi trochę zajmuje i czasu i energii. A i trzymać nie mam tego gdzie :/

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Kaczorka to te piersi jeszcze moga urosnac? :-o ?

Dołączam się do pytania... bo moje coś rosnąć nie chcą☹️ Jedynie stały się pełniejsze jak przed okresem... a zawsze wyobrażałam sobie, że chociaż w ciąży będę mieć okazały biust... a nie moje małe groszki 😉 a tu zonk😋

201911201770.png

202201014972.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja nadal się czuję jak w drugim trymestrze i wszystko jest super! (CHWALĘ SIĘ!:D )

Ja też! :) Tylko się boję jutrzejszej wizyty w kontekście szyjki. Żeby się nie okazało, że się hasanie skończy...
    Mi nic z piersi nie leci. Mam tylko niewielką ilość białej gęstej wydzieliny na sutkach.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Dołączam się do pytania... bo moje coś rosnąć nie chcą☹️ Jedynie stały się pełniejsze jak przed okresem... a zawsze wyobrażałam sobie, że chociaż w ciąży będę mieć okazały biust... a nie moje małe groszki 😉 a tu zonk😋
    a jaki masz rozmiar? Ja mialam B/C z push upem :-D
    a teraz w D mi ciasno bardzo :-(

860i3e5edambhnvb.png
  • Paula_30 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Mi też siara się już od jakiegoś czasu sączy, czasem jak zasnę na cycku to rano jest plama na koszuli.

Położna laktacyjna mówiła, że piersi urosną po urodzeniu jeszcze o jeden rozmiar w stosunku do tego co było na koniec ciąży - także mi padnie kręgosłup bo już teraz miseczka F jest na mnie za mała.
    Coma juz ci leci?? Boze oby mi nie zaczelo :-P ale ja mam małe cycki w porowaniu do Twoich wiec łudze sie,ze z wiekszych szybciej leci :-P

860i3e5edambhnvb.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kijanka lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    a jaki masz rozmiar? Ja mialam B/C z push upem :-D
    a teraz w D mi ciasno bardzo :-(
    Szczęściara!! 😁 ja miałam i dalej mam A/B😱😱 chociaż takie C bym przyjęła 🙏🙏

201911201770.png

202201014972.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

uIHap1.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ