Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kimsik wrote:A polecicie coś na hemoroidy, co możemy teraz używać?
Jednak ta ilość razy w wc odwdzięczyła mi się mało sympatycznie...
Ból i szczypanie nie są fajne.
Miałam ten problem w poprzedniej ciąży w 3 trymestrze, męczyłam się koszmarnie. Lekarz ginekolog zalecił procto-glyvenol ( stosowałam czopki i maść). Koleżanka miała ten sam problem i jej ginekolog zalecił to samo. procto-glyvenol jest skuteczny, szczególnie czopki.Kimsik, Aishha lubią tę wiadomość
-
Mi koleżanka położna mówiła, że tam gdzie chcę rodzic jesli bardzo prosisz dają zzo razem z oxy do max 3-4cm rozwarcia o ile wszystko idzie sprawnie i rodzaca wspolpracuje. Jest też dostępny gaz, ale mało kto chce, bo otumania i jeszcze pogarsza samopoczucie a w efekcie utrudnia kontakt z pacjentką. W bialostockim szpitalu np widziałam, że znieczulenie dają do max 3 cm o ile bardzo prosisz i jest dostepny anestezjolog, bo ich tam jak na lekarstwo
-
a u mnie od dwóch dni pojawiło się ssanie w żołądku, zjem coś i za chwile znowu bym jadła...miałam tak w 1 trym i teraz znowu ale słabiej...może ma to też związek z cukrami bo od kilku dni jestem na 21j na noc i na czczo w końcu utrzymuje się poniżej 90... a może intensywny wzrost dziewczyn
-
Też mam problem z hemoroidami
pytałam mojej gin, czy mogę coś stosować, a ona, że na takie małe nic się nie stosuje. Zadbać tylko o regularne wyproznianiem. Super, dzięki. Każda wizyta w toalecie okupiona jest modlitwą o przetrwanie, a ona nie chce mi pomóc.
Stosujecie laktulozę? Widać efekt? Bo mnie znów zaczęło męczyć. A było tak dobrze...Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Na hemoroidy procto glyvenol i Lotion 1000 tak ten co się nogi nim kremuje. Tylko oczywiście nie do wewnątrz a na zewnątrz.
U mnie sukces hemoglobina 12.3 z wyniku 10.8. 😁😁😁
I porażka cukier na czczo z dnia na dzień się zepsuł więc będę kombinować niestety wizytę i receptę na insulinę dość kombinowania z dieta bo to już na tym etapie po tylu tygodniach nic nie da. Z żyły 89, z palca 90-92.
Aishha, Domcias macie insulinę? Czy cukier na czczo trzyma formę bez insuliny? -
mrt87 wrote:Na hemoroidy procto glyvenol i Lotion 1000 tak ten co się nogi nim kremuje. Tylko oczywiście nie do wewnątrz a na zewnątrz.
U mnie sukces hemoglobina 12.3 z wyniku 10.8. 😁😁😁
I porażka cukier na czczo z dnia na dzień się zepsuł więc będę kombinować niestety wizytę i receptę na insulinę dość kombinowania z dieta bo to już na tym etapie po tylu tygodniach nic nie da. Z żyły 89, z palca 90-92.
Aishha, Domcias macie insulinę? Czy cukier na czczo trzyma formę bez insuliny? -
mrt87 wrote:I porażka cukier na czczo z dnia na dzień się zepsuł więc będę kombinować niestety wizytę i receptę na insulinę dość kombinowania z dieta bo to już na tym etapie po tylu tygodniach nic nie da. Z żyły 89, z palca 90-92.
Aishha, Domcias macie insulinę? Czy cukier na czczo trzyma formę bez insuliny?
A co jesz na kolację? Może masz za długą przerwę między posiłkami? Ja ok. 22 jem połowę serka wiejskiego i cienką kanapkę z warzywami i cukry rano ok. Tylko, że ja już przyjmuję insulinę na noc 6j. Ale wiem, że dziewczynom na diecie serek wiejski pomagał, albo jogurt naturalny zjedzony na noc 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 13:18
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija jadłam chleb z niskim indeksem i coś na wierzchu zawsze o 21.30. I jak z żyły było 67-69, z gluko koło 80 tak teraz lawinowy wzrost. Więc coś jest na rzeczy a zanim dostanę się na wizytę to trochę czasu minie więc coś tam pokombinuje z kolacja ale sukcesu nie wróżę. Im większa ciąża tym zmienia się to wszystko.
-
mrt87 wrote:Maija jadłam chleb z niskim indeksem i coś na wierzchu zawsze o 21.30. I jak z żyły było 67-69, z gluko koło 80 tak teraz lawinowy wzrost. Więc coś jest na rzeczy a zanim dostanę się na wizytę to trochę czasu minie więc coś tam pokombinuje z kolacja ale sukcesu nie wróżę. Im większa ciąża tym zmienia się to wszystko.
Rozumiem, będzie dobrzenajwyżej będzie insulina. Nie ma powodu do niepokoju, dasz radę 😘
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Paula_30 wrote:dziewczyny bo mam mozg ciazowy:
czy podklady poporodowe to kladzie sie pod tylek ale dodatkowo zaklada sie podpaske wieksza? Czy te podklady sa zamiast podpsaski na poczatek?
Też w sumie się dowiem! Myślałam, że to zamiast podpaski. Ale zasiałaś we mnie wątpliwości!Paula_30 lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny