WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole w gabinecie mialam cisnienie 144/96. Az lekarz sie przerazil, mierzyl drugi raz, po raz pierwszy poprosil o dzienniczek pomiaru cisnienia i wypisal lek uspakajajacy 😂.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie widać coraz większy luz na wizytach, bo na początku miałam górne prawie 140 i systematycznie spadało a ostatnio już 120/80 :) w domu to mam 90/60.

Z innej beczki - miałyście robiony wymaz z kanału szyjki macicy? Mi lekarz zrobił z powodu podwyższonych leukocytów i wyszedł skąpy wzrost enterococcus i Staphylococcus, wskazujący na zanieczyszczenie próbki naturalną florą z okolic moczowo płciowych. Mam nadzieję, że nie zapisze mi na to antybiotyku.

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mialam dzisiaj cholernego stresa przed wizyta.

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy, ja miałam. Nic nie wyszło. Pałeczki kwasu mlekowego + nabłonki liczne.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam wymaz z szyjki,na poczatku ciazy. Wyszla mi candida. Mialam antybiotyk. Przeszlo.

Po calym dnii, wzielam w koncu leki. Bo juz mnie coraz mocniej boli ten brzuch. Takze Iza łacze sie w bólu

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę, że mi to powychodziło bo aplikuję luteinę, wiadomo, że tak się tę flore trochę zanieczyści. No nic, poczekam co lekarz powie. U mnie kiepska sprawa z antybiotykami bo na te najbezpieczniejsze, czyli penicyliny, jestem uczulona.

FNh9p2.png
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba dzień skurczowy, tak mnie boli i promieniuje od krzyża do pachwiny aż się można złożyć.. brzuch twardnieje i tak leżę a mały fika.

d29db7a339.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie puscilo, troszke cmi ale to nie to co bylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po 2 nospach,prysznicu i tez jest lepiej :-)

• Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba taki dzień. Ja też miałam dużo skurczy i część bolesnych, brzuch na dole pobolewa. Niny codziennie coś w domu robię ale tak naprawdę caly czas syf i nic nie widać :(
    Syzyfowa praca

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania to wyobraz sobie jak u mnie od 2 tyg.nie sprzatane, 1,5tyg.nie odkurzane, o myciu podlog nie wspomne.

• Kimsik Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy szczepiłyście się / będziecie się szczepić na krztusiec w ciąży?
    Dziś na wizycie gin mi to polecała, ale mam mieszane uczucia.
    Dzięki za opinie 😊

• Agawa Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimsik wrote:
    Dziewczyny, czy szczepiłyście się / będziecie się szczepić na krztusiec w ciąży?
    Dzięki za opinie 😊

Jest o tym artykuł na mamaginekolog. Przeczytałam i zaczynam poważnie to rozważać. Jest masa komentarzy pod artykułem. W wielu krajach jest to od dawna zalecane i praktykowane. U nas od 2018, więc stosunkowo niedawno.

https://mamaginekolog.pl/szczepienia-ochronne-w-ciazy

• Kimsik Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa wrote:
    Jest o tym artykuł na mamaginekolog. Przeczytałam i zaczynam poważnie to rozważać. Jest masa komentarzy pod artykułem. W wielu krajach jest to od dawna zalecane i praktykowane. U nas od 2018, więc stosunkowo niedawno.

https://mamaginekolog.pl/szczepienia-ochronne-w-ciazy

Wczoraj też czytałam ten artykuł i się nad tym zastanawiam.
    Mam jednak też dużo obaw, a czasu na zastanowienie mało, bo musiałabym się zaszczepić już w następnym tygodniu

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pisałam jakiś czas temu i pytałam Was o cukrzycę ciążową. Pomimo diety miałam przekroczenia i dostałam 5 jednostek insuliny.
    Dziewczyny które tez biorą;) chciałam zapytać czy przestałyscie przybywać na wadze? Czy to normalne?
    Maluszek rośnie a ja od 4 tyg nic nie przybylam no może max 0,5 kg
    Wizyta dopiero za tydzień

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała, ale mój ginekolog nigdy o tym nie słyszał, tak samo rodzinny i nikt mi nie chce wypisać recepty. Jestem tak wkurzona, że słów brak. Pomyślałby kto, że chcę się wybrać na skoki ze spadochronem w 9 miesiącu, tak mnie traktują. Wymyślam sobie, szczepienia w ciąży!

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Ja bym bardzo chciała, ale mój ginekolog nigdy o tym nie słyszał, tak samo rodzinny i nikt mi nie chce wypisać recepty. Jestem tak wkurzona, że słów brak. Pomyślałby kto, że chcę się wybrać na skoki ze spadochronem w 9 miesiącu, tak mnie traktują. Wymyślam sobie, szczepienia w ciąży!

To ja bylam tak potraktowana w swojej przychodni ze szczepionka z immunoglobuliny. Na temat szczepien na grype nawet nie pytam. Znow bedzie to samo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moglam w nocy spac a rano wstalam z bólem brzucha. Ciagle mam w glowie wczorajsza wizyte i propozycje cc. I nawet tak wczoraj pomyslalam czy sie nie zdecydowac bo jak cos pojdzie nie tsk podczas sn, dziecko sie przydusi, zakleszczy. A wogole czy po takim polegiwaniu bede miala sily na sn? I widze ze mąż przybiera checi do cc. Marudze.

• Ig004 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimsik wrote:
    Dzięki za opinie 😊
    Ja chciałam się zaszczepić i rozmawiałam o tym ze znajomą ginekolog, powiedziała, że nie ma takiej potrzeby o ile nie będą nas tabuny ludzi odwiedzać. Ale my z mężem byliśmy doszczepiani 2 czy 3 lata temu.

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    To ja bylam tak potraktowana w swojej przychodni ze szczepionka z immunoglobuliny. Na temat szczepien na grype nawet nie pytam. Znow bedzie to samo.
    Nie no na grypę to mi rodzinny przepisał bez problemu, ale krztusiec? Nie ma mowy. "Bo Pani się tyle o tę ciążę starała, po co eksperymentować". Bez jaj. Po pierwsze, wiem ile się starałam o ciąże i przez co przeszłam, żeby w nią zajść, dziękuję panie doktorze. Po drugie jakie kurwa eksperymentować, takie są zalecenia od waszych szefów kadro medyczna. Wypisuję się od tego rodzinnego, walić to.

Esti lubi tę wiadomość

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ