X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole w gabinecie mialam cisnienie 144/96. Az lekarz sie przerazil, mierzyl drugi raz, po raz pierwszy poprosil o dzienniczek pomiaru cisnienia i wypisal lek uspakajajacy 😂.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie widać coraz większy luz na wizytach, bo na początku miałam górne prawie 140 i systematycznie spadało a ostatnio już 120/80 :) w domu to mam 90/60.

Z innej beczki - miałyście robiony wymaz z kanału szyjki macicy? Mi lekarz zrobił z powodu podwyższonych leukocytów i wyszedł skąpy wzrost enterococcus i Staphylococcus, wskazujący na zanieczyszczenie próbki naturalną florą z okolic moczowo płciowych. Mam nadzieję, że nie zapisze mi na to antybiotyku.

FNh9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mialam dzisiaj cholernego stresa przed wizyta.

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy, ja miałam. Nic nie wyszło. Pałeczki kwasu mlekowego + nabłonki liczne.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam wymaz z szyjki,na poczatku ciazy. Wyszla mi candida. Mialam antybiotyk. Przeszlo.

Po calym dnii, wzielam w koncu leki. Bo juz mnie coraz mocniej boli ten brzuch. Takze Iza łacze sie w bólu

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę, że mi to powychodziło bo aplikuję luteinę, wiadomo, że tak się tę flore trochę zanieczyści. No nic, poczekam co lekarz powie. U mnie kiepska sprawa z antybiotykami bo na te najbezpieczniejsze, czyli penicyliny, jestem uczulona.

FNh9p2.png
  • Kurczaczek89 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba dzień skurczowy, tak mnie boli i promieniuje od krzyża do pachwiny aż się można złożyć.. brzuch twardnieje i tak leżę a mały fika.

d29db7a339.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie puscilo, troszke cmi ale to nie to co bylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po 2 nospach,prysznicu i tez jest lepiej :-)

• Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba taki dzień. Ja też miałam dużo skurczy i część bolesnych, brzuch na dole pobolewa. Niny codziennie coś w domu robię ale tak naprawdę caly czas syf i nic nie widać :(
    Syzyfowa praca

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania to wyobraz sobie jak u mnie od 2 tyg.nie sprzatane, 1,5tyg.nie odkurzane, o myciu podlog nie wspomne.

• Kimsik Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy szczepiłyście się / będziecie się szczepić na krztusiec w ciąży?
    Dziś na wizycie gin mi to polecała, ale mam mieszane uczucia.
    Dzięki za opinie 😊

• Agawa Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimsik wrote:
    Dziewczyny, czy szczepiłyście się / będziecie się szczepić na krztusiec w ciąży?
    Dzięki za opinie 😊

Jest o tym artykuł na mamaginekolog. Przeczytałam i zaczynam poważnie to rozważać. Jest masa komentarzy pod artykułem. W wielu krajach jest to od dawna zalecane i praktykowane. U nas od 2018, więc stosunkowo niedawno.

https://mamaginekolog.pl/szczepienia-ochronne-w-ciazy

• Kimsik Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa wrote:
    Jest o tym artykuł na mamaginekolog. Przeczytałam i zaczynam poważnie to rozważać. Jest masa komentarzy pod artykułem. W wielu krajach jest to od dawna zalecane i praktykowane. U nas od 2018, więc stosunkowo niedawno.

https://mamaginekolog.pl/szczepienia-ochronne-w-ciazy

Wczoraj też czytałam ten artykuł i się nad tym zastanawiam.
    Mam jednak też dużo obaw, a czasu na zastanowienie mało, bo musiałabym się zaszczepić już w następnym tygodniu

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pisałam jakiś czas temu i pytałam Was o cukrzycę ciążową. Pomimo diety miałam przekroczenia i dostałam 5 jednostek insuliny.
    Dziewczyny które tez biorą;) chciałam zapytać czy przestałyscie przybywać na wadze? Czy to normalne?
    Maluszek rośnie a ja od 4 tyg nic nie przybylam no może max 0,5 kg
    Wizyta dopiero za tydzień

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała, ale mój ginekolog nigdy o tym nie słyszał, tak samo rodzinny i nikt mi nie chce wypisać recepty. Jestem tak wkurzona, że słów brak. Pomyślałby kto, że chcę się wybrać na skoki ze spadochronem w 9 miesiącu, tak mnie traktują. Wymyślam sobie, szczepienia w ciąży!

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia wrote:
    Ja bym bardzo chciała, ale mój ginekolog nigdy o tym nie słyszał, tak samo rodzinny i nikt mi nie chce wypisać recepty. Jestem tak wkurzona, że słów brak. Pomyślałby kto, że chcę się wybrać na skoki ze spadochronem w 9 miesiącu, tak mnie traktują. Wymyślam sobie, szczepienia w ciąży!

To ja bylam tak potraktowana w swojej przychodni ze szczepionka z immunoglobuliny. Na temat szczepien na grype nawet nie pytam. Znow bedzie to samo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moglam w nocy spac a rano wstalam z bólem brzucha. Ciagle mam w glowie wczorajsza wizyte i propozycje cc. I nawet tak wczoraj pomyslalam czy sie nie zdecydowac bo jak cos pojdzie nie tsk podczas sn, dziecko sie przydusi, zakleszczy. A wogole czy po takim polegiwaniu bede miala sily na sn? I widze ze mąż przybiera checi do cc. Marudze.

• Ig004 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimsik wrote:
    Dzięki za opinie 😊
    Ja chciałam się zaszczepić i rozmawiałam o tym ze znajomą ginekolog, powiedziała, że nie ma takiej potrzeby o ile nie będą nas tabuny ludzi odwiedzać. Ale my z mężem byliśmy doszczepiani 2 czy 3 lata temu.

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    To ja bylam tak potraktowana w swojej przychodni ze szczepionka z immunoglobuliny. Na temat szczepien na grype nawet nie pytam. Znow bedzie to samo.
    Nie no na grypę to mi rodzinny przepisał bez problemu, ale krztusiec? Nie ma mowy. "Bo Pani się tyle o tę ciążę starała, po co eksperymentować". Bez jaj. Po pierwsze, wiem ile się starałam o ciąże i przez co przeszłam, żeby w nią zajść, dziękuję panie doktorze. Po drugie jakie kurwa eksperymentować, takie są zalecenia od waszych szefów kadro medyczna. Wypisuję się od tego rodzinnego, walić to.

Esti lubi tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ