Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kijanka,
haha, myślałam, że tylko mnie się taki rodzynek trafił, co to mu się prawa jazdy zrobić nie chciało... u mnie to samo, ale na szczęście czuję się dobrze, brzuch nieduży więc bez problemu jeżdżę . Dobrze, że do szpitala mam jakies 400 metrów, do może się doczołgam w razie potrzebyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 12:04
Kijanka lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja jezdze autem. Baaa...w 1 ciazy wizalam sie nawet ze skurczami do szpitala To byl piatek,godziny szczytu. Snieg padał. Skurcze co 7-8min,wiec spoko. Jedyne 54km do szpitala moj maż na codzien nie jezdzi autem. Nie lubi. A w dniu porodu był tak spanikowany,że wolalam sama jechac jiz sie jeszcze na niego wkurzac. Szyjciej z tefo stresu,ze prowadzi,bym urodzila po drodze😎
-
nick nieaktualnyDzyzia wrote:Serio? Bo ja cały czas się zastanawiam, czy dam radę w razie potrzeby sama się zawieźć, bo mąż prawka nie ma. Ja mam dużo bliżej, bo tylko 25 km do szpitala. A że to mała miejscowość, to nie wiem, czy np. taksówkę bym znalazła. Po karetkę przecież nie zadzwonię, zresztą karetka zawiozłaby mnie na porodówkę w moim mieście, a ja tu nie chcę rodzić
-
Agawa wrote:Dziewczyny, które biorą Acard- kiedy odstawiacie? Wiem, ze ten temat był już poruszany, ale nie pamietam szczegółów. Immunolog kazał brać max. do 34 tyg. a ginekolog do 36. Chyba trochę długo ten 36 tydzień. I tak biorę neoparin 0,4 wiec profilaktyka przeciwzakrzepowe będzie nawet jak odstawię ten Acard.
Biorę neoparin w wysokiej dawce 0,8 i tutaj tez podzielone opinie lekarzy czy zostawić tę dawkę czy zmniejszyć przed terminem...
Bo brać będę nawet w połogu, ale juz spotkalam się z takim eksperymentem ze odstawili dziewczynie na dwa dni- dzień przed i w dniu CC.
Agawa lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Sabrina wrote:Czy infekcja intymna może nie dać objawów? Znaczy tylko zwiększenie wydzieliny, do tego wydzielina jest biała. Nie swędzi, nie piecze.
Córka ma infekcje wirusową (wysoka gorączka) czy mogłam zarazić się intymnie?
Infekcja może mieć przebieg bezobjawowy.
Najlepiej zrobić wymaz, będzie wiadomo czy i co to jest.
Natomiast zwiększenie wydzieliny jest jak najbardziej normalne w obecnym TC.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 12:58
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Kasza wrote:Ja biorę Acard i również dostałam zalecenie do 36 tc.
Mam pytanie do dziewczyn, które poprzednią ciążę zakończyły kilka tygodni przed terminem Czy coś na to wskazywało wcześniej? Czy po prostu nagle np w 35 tc, bez żadnych wcześniejszych oznak (skracania szyjki, nasilonych przez jakiś czas skurczy, innych problemów) tak się wydarzyło i już ?1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Dziewczyny, w którym miejscu czujecie, gdy dziecko ma czkawkę?
Od kilku dni jestem w stanie w końcu wyłapać ten moment i mam wrażenie, że czuję ją w.. odbycie.. :p
I tak się zastanawiam w jakiej ona jest pozycji, że tak nisko czuć.silent lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa czuje nisko przy szyjce, czasami bardziej po prawej stronie, po 2-3 razy dziennie.
Kaczorka może twoja tak ulozona i tak czujesz.
Moja dzis tez cos sie ruszyla tzn. bardziej mnie naciska bo wystarczy pare krokow i juz boli podbrzusze.Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Dziewczyny, w którym miejscu czujecie, gdy dziecko ma czkawkę?
Od kilku dni jestem w stanie w końcu wyłapać ten moment i mam wrażenie, że czuję ją w.. odbycie.. :p
I tak się zastanawiam w jakiej ona jest pozycji, że tak nisko czuć.Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Dziewczyny, w którym miejscu czujecie, gdy dziecko ma czkawkę?
I tak się zastanawiam w jakiej ona jest pozycji, że tak nisko czuć.Kaczorka lubi tę wiadomość
Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
nick nieaktualnyJa czuję czkawkę w okolicach pępka, trochę nad, po prawej stronie. Mój niby siedzi już głową do dołu...? Ja go czuję lekko poprzecznie, rączki na dole po lewej, nóżki u góry pod prawym żebrem. A jak się wypina to zawsze zdecydowanie po prawej stronie a lewa pusta się wydaje.
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja jak sie przekrecila glowka w dol to nawet się nie zorientowałam, chyba bylam bardziej skupiona na bolu podbrzusza niz na ruchach. A teraz glowka bardzo nisko, raczki daleko po lewej, ciałko i dupka po lewej a nozki po prawej w różnych miejscach wedle upodobań dziecka.
Noz jasna Anielka, krasnoludki zapie... moj balsam na rozstepy, obszukalam juz wszystko nawet kosze na smieci. Moze tesciowa mi wyrzucila bo byl prawie pusty ale na kilka dni jeszcze by starczylo. Tylko taki mi pomysl do głowy przyszedl. -
Kasza wrote:Ja biorę Acard i również dostałam zalecenie do 36 tc.
Mam pytanie do dziewczyn, które poprzednią ciążę zakończyły kilka tygodni przed terminem Czy coś na to wskazywało wcześniej? Czy po prostu nagle np w 35 tc, bez żadnych wcześniejszych oznak (skracania szyjki, nasilonych przez jakiś czas skurczy, innych problemów) tak się wydarzyło i już ?
Ja byłam 36tc plus kilka dni wg Om -tak naprawdę jakieś 1-2 tyg więcej.
2dni przed porodem wizyta u gin wszystko ok,, powiedziała że spokojnie donoszę do terminu, ciąża ksiażkowa, żadnych anemii itp. Dzień później ból pleców,że do toalety szłam trzymając się ścian. Cały dzień przemęczyłam się, w nocy obudziły mnie skurcze co 7min krzyżowo brzuszne, o 4 odszedł czop i skurcze były co 4-5minut. Zabrala mnie karetka i 7.15 syn był już ze mną
Przez całą ciążę z szyjką wszystko ok, nawet jednego skurczu nie miałam.
Teraz za to po 20 dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 14:38
[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualnyJa czkawke czuje wysoko albo po lewej storbie w biodrze. Zalezy,czy lezy miednicowo,czy poprzecznie.
Co do porodu,to mnie w 37t4d lekarz robil masaz szyjki,sam sie nie spodziewal,ze tydzien pozniej urodzę i ,ze na mnie to tak podziala. Teraz jak sie okaze,ze jednak czeka mnie cc,to nic nie robie. Nie probuje mu przyspieszyc,tylko niech czeka na rozwiazanie. Choc podobno nawet przy cesarce lepiej,zeby sie akcja zaczela niz miec ja robiona tak na zimno -
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja czkawke czuje wysoko albo po lewej storbie w biodrze. Zalezy,czy lezy miednicowo,czy poprzecznie.
Co do porodu,to mnie w 37t4d lekarz robil masaz szyjki,sam sie nie spodziewal,ze tydzien pozniej urodzę i ,ze na mnie to tak podziala. Teraz jak sie okaze,ze jednak czeka mnie cc,to nic nie robie. Nie probuje mu przyspieszyc,tylko niech czeka na rozwiazanie. Choc podobno nawet przy cesarce lepiej,zeby sie akcja zaczela niz miec ja robiona tak na zimno
Twój tez jest ułożony pośladkowo? Ja byłam ostatnio na badaniach tak dodatkowo dla siebie i mój Tymek jest właśnie tak ułożony, plus jeszcze owinął się pępowina.. lekarz mi mówił, ze może skończyć się cesarką, no i lepiej byłoby aby jakaś akcja porodowa sama się zaczęła niż od razu cięcie, bo wtedy organizm szybciej się oczyszcza. -
nick nieaktualnyKurczaczek89 wrote:Twój tez jest ułożony pośladkowo? Ja byłam ostatnio na badaniach tak dodatkowo dla siebie i mój Tymek jest właśnie tak ułożony, plus jeszcze owinął się pępowina.. lekarz mi mówił, ze może skończyć się cesarką, no i lepiej byłoby aby jakaś akcja porodowa sama się zaczęła niż od razu cięcie, bo wtedy organizm szybciej się oczyszcza.