Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nic mi lekarz nie wspominał o ktg, w przyszlym tygodniu mam wizytę, więc zapytam. A w jakim celu to sie robi? 😃 Wybacz, ale jestem zielona. Myślałam, że to tylko robią np. przy przyjęciu do szpitala.
Do tego ostatnio strasznie duzo sluzu mi wycieka. Jak z kranu normalnie 🤤 Przy dniach plodnych tyle tego nie mialam co teraz... -
Domcias wrote:Dziewczyny, czy was jakis czas przed porodem też pobolewal brzuch tak okresowo? Nie wiem co o tym myśleć, bo od ponad tygodnia odczuwam takie bole brzucha i dodatkowo bol pleców. To moze oznaczać, że poród tuż tuż?
Mnie codziennie boli brzuch, nie caly czas ale kilka razy dziennie. Plus 10,-20 skurczy dziennie. Położna mówi,że wszystko ok dopiero jak skurcze będą trwały dluzej niz godzinę,dwie to dzwonić na porodówkę. Jutro mam usg więc zobaczę co tam się dzieje.
Ale jeżeli się martwisz to ktg albo dodatkowa wizyta.[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
Domcias wrote:Nic mi lekarz nie wspominał o ktg, w przyszlym tygodniu mam wizytę, więc zapytam. A w jakim celu to sie robi? 😃 Wybacz, ale jestem zielona. Myślałam, że to tylko robią np. przy przyjęciu do szpitala.
Do tego ostatnio strasznie duzo sluzu mi wycieka. Jak z kranu normalnie 🤤 Przy dniach plodnych tyle tego nie mialam co teraz...
Ktg robi się żeby mierzyć tętno dziecka i sprawdzic czy są już jakieś skurcze. Ja mam robione na każdej wizycie u ginekologa od 30tc.Synek 1.11.2019 ❤️
53 cm i 3210g -
Ja też mam czasem bóle okresowe. Nie takie mocne jak podczas miesiączki Ale takie typowe uczucie okresowe. Śluzu też właśnie mam dużo. Ale na KTG cisza jeśli chodzi o skurcze. Wody plodowe w normie. Podobno na razie porodu nie widać.
-
Wczoraj bylam na dodatkowej wizycie u innego lekarza i wszystko ok. Narazie na szczęście bóle przeszły, bo już sie denerwowałam. Dzis jak na złość sama jestem... Ogólnie te moje bóle sa różne. Czasem boli kilka razy dziennie, a czasem kilka dni cisza.
-
Zawsze na tym etapie jeżeli coś nas niepokoi lepiej zrobić te ktg albo USG u lekarza bo nigdy nic nie wiadomo a to że ktoś też ma bóle to żaden wyznacznik bo nie da się do końca sprecyzować czy nasz ból jest tym samym bólem. Mamy też inna tolerancje bólu jedna z nas może nawet na niego zupełnie uwagi nie zwracać.
-
Dzięki dziewczyny! Ja z torbami w bagażniku jeżdżę już od 2 tygodni 😆
-
Uuuu ja dopiero zaczęłam prasować małemu wyprawkę.
Niestety nie mam gdzie tych ciuszków dać więc leżą pod pieluszkami tak o wyłożone w pokoju, bo złożyliśmy małemu nową komodę z voxa i bardzo nieładnie pachnie nowością ta sklejka.
Wietrzę i wietrzę, sodę powykładałam w półkach ale póki co nic to za bardzo nie daje. Silny ten zapach nadal. Mam nadzieję, że niedługo się to wywietrzy i będę mogła poukładać w szufladach
A pakować też się jeszcze nie pakuje.
Ja jeszcze mam czascoma lubi tę wiadomość
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
Mnie tak bolą żebra, jakieś ogólne zmęczenie materiału czuje. Brzuch twardnieje dosyć często, wizytę mam dopiero 14 października i strasznie mi się dłuży. Mały coś próbuje się odwrócić ale chyba z marnym skutkiem, także wizja cesarki coraz bardziej realna.
-
nick nieaktualny
-
A mam jeszcze takie głupie pytanie 😆 Czym różni się skurcz od tego bólu okresowego? Czy ten skurcz objawia się właśnie takim bólem miesiączkowym?
-
Domcias, miałaś kiedykolwiek kilkusekundowe stawianie brzucha, przemijający skurcz macicy, kiedy macica robi się twarda jak kamień? Bo te skurcze to są wlasnie takie, tylko trochę mocniejsze. Trudno je pomylić z czymś innym Raczej nie ból okresowy.
Ja z racji cukrzycy i dużej wagi dziecka mam robic ktg conajmniej dwa razy w tygodniu. I ostatnio byłam na pierwszym i wyszło nie do końca ok, bo mały spał, nie ruszał się. Musiałam jechać na IP i powtorzyć, na szczęście wtedy juz sie normalnie ruszał i wyszedł książkowy zapis. Kazali mi sie nie martwić, a ja oczywiście juz sie naczytałam o niedotlenieniu i najgorszych możliwych scenariuszach. Super będę mieć te ostatnie dwa tygodnie. Zawsze coś, w każdej ciąży. -
Silent, miałam. Ostatnio często mi twardnieje, kiedy długo siedzę lub się podnoszę. A to takie skurcze prowadzą do porodu? Czy dodatkowo jeszcze dochodzą bóle miesiaczkowe i pleców?
-
Słyszałam, że te porodowe przypominają właśnie te skurcze, tylko oczywiście z czasem stają się coraz silniejsze. Ja miałam te BH na ktg i zapisalo się to jako dość mocny skurcz. Ale nie dane mi nigdy było doświadczyć rozpoczynającego się porodu, więc mówię tylko co słyszałam
-
Esti wrote:Uuuu ja dopiero zaczęłam prasować małemu wyprawkę.
Niestety nie mam gdzie tych ciuszków dać więc leżą pod pieluszkami tak o wyłożone w pokoju, bo złożyliśmy małemu nową komodę z voxa i bardzo nieładnie pachnie nowością ta sklejka.
Wietrzę i wietrzę, sodę powykładałam w półkach ale póki co nic to za bardzo nie daje. Silny ten zapach nadal. Mam nadzieję, że niedługo się to wywietrzy i będę mogła poukładać w szufladach
A pakować też się jeszcze nie pakuje.
Ja jeszcze mam czas
Wiem że cytryna zabiera brzydki zapach, może na talerzyku ja połóż? No i kawa - też bardzo ładnie zbiera zapachy, my wykładamy w lodówce czasem w ziarnach ale pewnie mielona też może byćEsti lubi tę wiadomość
-
agndra wrote:Jaka wartość wskazuje, że są skurcze na KTG?2017 #1
2019 #2
-
Domcias wrote:A mam jeszcze takie głupie pytanie 😆 Czym różni się skurcz od tego bólu okresowego? Czy ten skurcz objawia się właśnie takim bólem miesiączkowym?
Esti lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2