X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka- liczy sie kazdy ruch. Moze sprobuj na boczku polezec. Albo lekko na brzuchu. Ale jak juz dzis naliczylas,to moze poprostu sobie odpoczywa.moj wczorja tak mial,ze caly dzien nic,a na wieczor sie rozpychal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 19:50

Kropka89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem w domu. Na ktg ruchy faktycznie bardzo słabo się pisały ale jakieś tam były i lekarz mnie uspokoił. Jutro mam zobaczyć czy będzie tak samo

Kropka89, Szczesliwa_mamusia, Zlaania1 lubią tę wiadomość

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia - dzięki za wsparcie! Janek ma czkawkę. W końcu. Ruchy delikatne mega ale coś tam jest. Starszak histeryzowal tak na maksa przy zasypianiu że aż się sama poryczalam. No nie mam siły wiem że jest chory ale co ja mogę więcej jak z nim leżeć. Idę spać, oby jutro było lepiej.

A jak Kudłata ? Coś do Was pisała na FB?

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka - Kudłata już rozpakowana. Dziewczynki całe i zdrowe. Dostały po 10 pkt. :)

Iza34, Domcias, Agawa, ListopadowaMama, Zlaania1, silent, sylvuś, Alu_87, Kimsik, Ig004, Cecylia, Esti lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Kropka - Kudłata już rozpakowana. Dziewczynki całe i zdrowe. Dostały po 10 pkt. :)

Duze?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Duze?

2600g i 2300g :)

Cecylia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    2600g i 2300g :)

To mamy druga listopadowa mame. Gratulacje dla Kudlatej. A dziewczyny urosna, wazne ze zdrowe.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    To mamy druga listopadowa mame. Gratulacje dla Kudlatej. A dziewczyny urosna, wazne ze zdrowe.
    A to całkiem ładna waga przecież :)ja się urodziłam 2500 A byłam jedna ;)chyba że mi o czymś nie powiedzieli :p

agndra, JustBelieve lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    A to całkiem ładna waga przecież :)ja się urodziłam 2500 A byłam jedna ;)chyba że mi o czymś nie powiedzieli :p

Ja juz pisalam ze moja córka miala 2 kg i pieknie rosła, dlatego napisalam ze dziewczynki Kudlatej tez szybko urosna. Moja ma teraz 26kg, kawal baby z niej.

Spirit lubi tę wiadomość

• Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn urodził się jakiś tydzień przed terminem i ważył 2740g a w wieku 6 miesięcy 11kg( , jak na bliźniaki taka waga to super :)

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie dziewczynki ważą. Moja jedna ma teraz na takim samym etapie 2500g. Ja nie wiem, jak to możliwe, ze takie 2 bobasy mieszczą się w brzuchu 😃 A wieloraczki to już w ogóle nie do ogarnięcia przez mój umysł.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Drogie Mamy...
    Jak planujecie pogodzić karmienie maleństwa z opieką/zabawą/spacerem ze starszakiem? Macie jakieś osoby do pomocy? Może są mamy, które mają już dwójkę dzieci z niewielką różnicą wieku i wiedzą, jak ten temat ugryźć ;)
    Pozdrawiam!

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój się urodził spory- 3114g w 34+6TC a teraz ma 4,5 roku i waży 15 kg- drobniutki. 🙃

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie masakrycznie przeziebilam 🤧🤕😷😩

• Spirit Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Drogie Mamy...
    Jak planujecie pogodzić karmienie maleństwa z opieką/zabawą/spacerem ze starszakiem? Macie jakieś osoby do pomocy? Może są mamy, które mają już dwójkę dzieci z niewielką różnicą wieku i wiedzą, jak ten temat ugryźć ;)
    Pozdrawiam!
    Niestety będzie siedział w domu przez pierwsze miesiące do powrotu taty z pracy i dopiero wtedy spacer. Nie zniose wózka po schodach. A w domu jakoś ogarniemy -puzzle plastelina itp ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja mam już stresa. Obudziło mnie coś co poleciało po nodze po przekreceniu się, czyste bez zapachu. Młody nie śpi, rozpycha się od rana wyjątkowo. 3 skurcze, dwa co 10 min i kolejny za 15 i nic więcej. Cukier pierwszy raz 80
    ...A o 9 mam fryzjera! Kuzwa nie wiem co robić no mam przeczucie że to tylko moja głowa swiruje.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Kurcze a ja mam już stresa. Obudziło mnie coś co poleciało po nodze po przekreceniu się, czyste bez zapachu. Młody nie śpi, rozpycha się od rana wyjątkowo. 3 skurcze, dwa co 10 min i kolejny za 15 i nic więcej. Cukier pierwszy raz 80
    ...A o 9 mam fryzjera! Kuzwa nie wiem co robić no mam przeczucie że to tylko moja głowa swiruje.

Ja pojechałam przedwczoraj wieczorem na IP, bo też mi "poleciało". Zrobiono mi test na sączące się wody. Wyszedł negatywnie. Oprócz tego KTG, USG i fotel. Mam 2 cm rozwarcia, prawdopodobnie wypadł mi już czop- ale tak może być u wieloródki. Zamówiłam sobie wczoraj wkładki sprawdzające wyciek wód na allegro, w razie kryzysu zastosuję.

Ten wyciek u Ciebie to może być normalna wydzielina (powiedziano mi, że teraz pod koniec wydzieliny będzie dużo, że może być tak, że się w nocy nazbiera a potem rano wypłynie), może być fragment czopa lub mogą to być wody. Sączenie wód ma z kolei dwie przyczyny:
    1) rozpoczyna się poród
    2) zakażenie wewnątrzmaciczne- niebezpieczne dla dziecka.

Wkładki sprawdzające wyciek wód można kupić też w aptece.

Sabrina lubi tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agndra wrote:
    Ja pojechałam przedwczoraj wieczorem na IP, bo też mi "poleciało". Zrobiono mi test na sączące się wody. Wyszedł negatywnie. Oprócz tego KTG, USG i fotel. Mam 2 cm rozwarcia, prawdopodobnie wypadł mi już czop- ale tak może być u wieloródki. Zamówiłam sobie wczoraj wkładki sprawdzające wyciek wód na allegro, w razie kryzysu zastosuję.

Ten wyciek u Ciebie to może być normalna wydzielina (powiedziano mi, że teraz pod koniec wydzieliny będzie dużo, że może być tak, że się w nocy nazbiera a potem rano wypłynie), może być fragment czopa lub mogą to być wody. Sączenie wód ma z kolei dwie przyczyny:
    1) rozpoczyna się poród
    2) zakażenie wewnątrzmaciczne- niebezpieczne dla dziecka.

Wkładki sprawdzające wyciek wód można kupić też w aptece.
    Takie poranne mokradła mam codziennie Ale zawsze dopiero po wstaniu. Czopa nie zauważyłam a zawsze sprawdzam papier i wkładkę, zobaczę co będzie się dalej działo ale dla maluszka to za wcześnie, niech siedzi...

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    U mnie rano też zawsze jest potop. Zaczęło się ok 20 tyg i wtedy się strasznie przestraszyłam, ale kupiłam wkładki sprawdzające, czy to nie wody i wszystko ok.

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pogodzenia mlodszego ze starszym. Z poczatku bedzie pewnie sporo spalo,to mlodsze (mam nadzieje) i ogarniemy zabawe ze starszakiem,potem pojdziemy na zywiol. Na dwor bedziemy wychodzic. Starszy na jozkach,mlodszy w wozku. Ale ja mam ogrod,wiec nie bedzie problemu. Na dluzszy spacer pewnie wyjdziemy w weekendy,jak maz bedzie w domu. Wtedy na 2 wozki.

Andra- dobrze,ze to falszywy alarm. Ale zawsze lepiej dmuchac na zimne.

Iza- zdrowka.

Iza34 lubi tę wiadomość

‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ