Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
coma wrote:Ktoś oprócz mnie, Kijanki, Szczęśliwej_Mamusi i Kropki zostaje na listopad? wygonimy Was na październikowy wątek za kare, zobaczycie
coma lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Kurczaczek89 wrote:Ja póki co zostaje przy listopadzie właśnie zaczęłam pakować torbę, ciuchy dla siebie i małego mam, osobno w torbę spakuje te wszystkie podkłady, pieluchy itd, bo zajmuje to full miejsca.
Dziewczyny mam pytanie o śluz.. Tez macie go teraz tak dużo? Aż czuje jak mi tam coś leci. Jest biały, taki kremowy ale.. dziś mi coś takiego w lekkim zielonkawym kolorze wyleciało, będę obserwowała czy się powtórzy, nic mnie nie boli, nie swędzi.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Agawa wrote:Kaczorka gratulacje!!! Dużo zdrówka dla Was❤️🌷❤️
Widziałam. że dużo z Was decyduje się na szczepionki NFZ zamiast skojarzonych. Co zdecydowało o takim wyborze? A blog mamapediatra faktycznie fajny. Dużo o szczepieniach w rozsądnym wydaniu.
Mnie przy pierwszym dziecku nakręcił kuzyn, u którego najmłodsze dziecko ma autyzm i oni twierdzą,że przyczyniła się szczepionka. Zasypywał mnie tymi pseudonaukowymi doniesieniami i w końcu sama zaczęłam się bać. Ale bałam się tez nie szczepić, wiec szczepiłam z tym, ze sporo nerwów mnie to kosztowało. Ostatnio czytałam, ze gdyby nie ruchy antyszczepionkowe, to niektóre szczepionki byłby już niepotrzebne bo praktycznie choroba była wyeliminowana. No a tak dalej trzeba szczepić.
Ja tez dużo śpię w ciągu dnia. Nie straszcie, ze to już przygotowanie do rozwiązania. Ja to zwalam na przeziębienie.2017 #1
2019 #2
-
Agndra kciuki, jesteście pod dobrą opieką!
Kaczorka gratulacje wielkie. Jak się czujesz?
Dziewczyny teraz luzujemy szelki i nie rodzimy na razie Czekamy do listopadaKaczorka lubi tę wiadomość
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
nick nieaktualny
-
Coma ale byłaś w szkole rodzenia więc jakaś wiedzę nabylas?
U mnie jakoś samopoczucie się poprawiło, dalej mało robię ale aż to trochę dziwne bo powinno być gorzej 🙄. Jem więcej pomimo cukrzycy może to ma wpływ. -
Gratulacje Kaczorka!
agndra wrote:Pozdrawiam z patologii 😉 dzisiaj miałam USG, syn wielki 4069g+-600g (a to wg nich 37+3 TC) ale wyskoczyło wielowodzie AFI=29. Dwa tygodnie temu AFI=17. Z USG skierowano mnie na izbę przyjęć, KTG zrobiono- lekkie skurcze, ginekologicznie: szyjka miękka, rozwarcie "na dobre 2cm", czop odchodzi.
Plan taki, że narazie obserwacja i wczasy, ale doktor nie wie, co będzie za 2h.
Kciuki! Ale duży chłopak! Czyli potrzymają
Cię do samego porodu? Będzie CC czy SN?Kaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co tu się dziś dzieje! Jeszcze nawet nie połowa miesiąca, bo 15, a październik ma przecież 31 dni, a tyle porodów za nami albo na horyzoncie! :o Dziewczyny, zwolnijmy, bo inaczej w listopadzie na porodówkach się zanudzą
Kaczorka- jak będziesz nam tu zdawała relację to daj znać, czy ustalili przyczynę wycieku wód?
Agndra- ależ waga szacunkowa! I kciuki za jak najlepszy rozwój sytuacji dla Was :* Z ciekawości- wiedzą skąd to wielowodzie? A szyjkę kiedy miałaś badaną poprzednio? Ciekawa jestem, czy wiesz, kiedy mogło Ci się zrobić rozwarcie i jak długo mogłaś z nim chodzić?
Coma- też nic nie czytam o dzieciach. Choć nie... wczoraj czytałam umowę o przeniesienie praw autorskich do filmu, w którym występują dzieci, więc właściwie coś tam było w temacie niepełnoletnich Bliskie mi jest Twoje podejście do tematu Nie wiem czemu, ale zdaję się totalnie na instynkt... poza tym mam ogarniętą położną, najwyżej będę zasypywać ją smsami
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
natki89 wrote:No właśnie już tyle jest maluszków, aż szkoda że nie mamy aktualizowanej listy.
Może by się dało to jakoś załatwić?natki89 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
Dwa tygodnie temu miałam USG i wtedy AFI- 17, rozwarcie na 2cm, waga około 3500g.
Dzisiaj AFI- 29, rozwarcie "na dobre 2 cm" i waga 4069g. Z rozwarciem chodzę co najmniej 2 tygodnie, ale u wieloródki tak może być.
Nikt mi nie powiedział od czego to wielowodzie, czytałam że 50 procent nie znają przyczyny, ale przyczyną jest też niewyrównana cukrzyca. No i ryczeć mi się chce, bo ja mam cukrzycę i 44j insuliny i z pomiarów wychodzi, że unormowana, ale zdarzały mi się małe grzeszki. Po posiłkach nie miałam przekroczeń, może z 5 od 14tc, na czczo ciągle walczę insulina. Jak się poczyta artykułu o wielowodziu i jego skutkach to aż się słabo robi...1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
coma wrote:reset, jakie miałaś CRP przy tym wycieku wód? Badali Ci też OB?
Najwyżej było coś ok 500, potem 250 i spadało. OB nie badali.
A Tobie jakie wyszło?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Weź agndra bo mój lekarz nawet AFI nie mierzy a brzuch mam wielki w poniedziałek go wprost pytam o te wody bo u mnie przekroczenia po posiłku przynajmniej raz w tygodniu to norma, na czczo też często chociaż mój diabetolog mówi, żeby się tym nie przejmowac bo te normy sa zaniżona
-
Aqndra, trzymam za Was kciuki! A może w szpitalu źle wymierzyli Ci wody? Trochę dziwne, żeby w 2 tygodnie tak urosło, ale ja się tam nie znam i nawet nie czytam, zeby się niepotrzebnie nie nakręcać. Ciążę masz już donoszona, więc wszystko bedzie ok! 😊
Audreyyy, próbowałaś na ostatni posiłek kajzerke razowa z Herta? Ja odkąd jem tak ok. 23 pół tej kajzerki z wedlina i do tego pół kubka mleka to nie mam przekroczen na czczo. Może u Ciebie też się sprawdzi. -
Domcias wrote:Aqndra, trzymam za Was kciuki! A może w szpitalu źle wymierzyli Ci wody? Trochę dziwne, żeby w 2 tygodnie tak urosło, ale ja się tam nie znam i nawet nie czytam, zeby się niepotrzebnie nie nakręcać. Ciążę masz już donoszona, więc wszystko bedzie ok! 😊
Audreyyy, próbowałaś na ostatni posiłek kajzerke razowa z Herta? Ja odkąd jem tak ok. 23 pół tej kajzerki z wedlina i do tego pół kubka mleka to nie mam przekroczen na czczo. Może u Ciebie też się sprawdzi.
Edit: Karma ja mierzę o różnych porach, zależy jak wstanę. Generalnie to jak wstaję wcześnie to mam gorszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 21:55
-
Kurczę, no na każdego działa co innego niestety...
Ja mierzę jak wstanę, zazwyczaj ok. 8:30, ale zdarza się też po 9:00.