X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania czyli ktos musial wiedziec po co idzie. A z ta policja to slabo. To tylko w tych programach wszystko sprawdzają, wszystko wiedza i zawsze łapią przestępcę. Wspolczuje sytuacji.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania - że też ktoś się połasił.. i jeszcze dodatkowy stres na koniec ciąży.
    A podejście policji super. Pełen profesjonalizm.

Iza - na stojąco następnym razem siusiaj ;)

Agawa - od 6 już jestem na nogach. Szybką akcję nam zrobili ;) prawie jak w wojsku :p łącznie z zaproszeniem na prysznic ;)
    Ale ja i tak długo leżakowałam, bo w zasadzie od 13:30. Może gdyby nie zawroty głowy i zwracanie, to już wczoraj by mnie pionizowali. Ale nie dało rady.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka to ze i tak dali ci wczoraj spokoj. Mnie to o 22 stawiali na nogi i kazali isc samej na normalną sale.
    Skomentuje jeszcze imiona twoich corek i co jest u mnie. Taki czysty zbieg okoliczności. Ty masz Ale i Ole. A u mnie bedzie Ola a Ala to chrzesnica mojego meza ktora ma urodziny w tym samym dniu co ja mam termin porodu.

Smieje sie do meza ze brzuch mnie boli bo jutro wizyta i zebym dzisiaj grzecznie lezala. Bo wczoraj jak pisalam juz mialam wstawac.

• Apolonia Koleżanka

Wysłany: 16 października 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ktoś oprócz mnie, Kijanki, Szczęśliwej_Mamusi i Kropki zostaje na listopad? :D wygonimy Was na październikowy wątek za kare, zobaczycie :D
    Ja;)

coma, Kijanka, Audreyyy lubią tę wiadomość

• Domcias Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, śliczna córeczka. Jak z obrazka 😍

Zlania, bardzo Wam współczuję całej sytuacji...

Ja dziś jak zwykle zjadłam sniadanie 8:30, trochę polezalam, znowu zasnęłam i wstałam o 11:30 😨 Jak za starych dobrych czasów 😅

Kijanka lubi tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była dzisiaj położna. Mała ma 2300 g, także trochę przybrała. Mi ściągnięto szew po CC. Na razie mamy przerwę od kolki, ale Serafowi się coś przestawiło i śpi przy cycu XD Pierwszy raz jej się zdarza, zawsze po jedzeniu w zasadzie od razu odkładam ją do wózka albo do łóżeczka na spanie.

Esti, Audreyyy, Cecylia lubią tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Dzyzia, twoje maleństwo ma już tydzień. Ale ten czas leci.

Myślicie, że kręcenie sutów i gibanie się na piłce przyspieszy trochę poród? 😃 Kurczę, z jednej strony juz bym chciała, bo po pierwsze nie moge sie juz doczekac i chciałabym się przestać martwić. Do tego mąż akurat ma wolne do 25.10, później będzie stres jak pojdzie do pracy na 24h... Z drugiej strony może dzidziuś sam chce zadecydować kiedy wyskoczyc z brzucha. Sama nie wiem. Ale chyba spróbuje dzis tej piłki, nad sutami jeszcze się zastanowię 😆 Przypomnę, ze termin mamy na 29.10, wiec juz niebawem.

Edit: Miałam cichą nadzieję, ze nasze maleństwo urodzi sie 09.10, ale uparciuch siedzi dalej. Tak wiec teraz bym chciała 19.10 😅 Fajna data 19.10.19, do tego nasz pies ma tego dnia urodziny🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 12:28

coma, Kijanka lubią tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Jeju Dzyzia, twoje maleństwo ma już tydzień. Ale ten czas leci.

Myślicie, że kręcenie sutów i gibanie się na piłce przyspieszy trochę poród? 😃 Kurczę, z jednej strony juz bym chciała, bo po pierwsze nie moge sie juz doczekac i chciałabym się przestać martwić. Do tego mąż akurat ma wolne do 25.10, później będzie stres jak pojdzie do pracy na 24h... Z drugiej strony może dzidziuś sam chce zadecydować kiedy wyskoczyc z brzucha. Sama nie wiem. Ale chyba spróbuje dzis tej piłki, nad sutami jeszcze się zastanowię 😆 Przypomnę, ze termin mamy na 29.10, wiec juz niebawem.

Edit: Miałam cichą nadzieję, ze nasze maleństwo urodzi sie 09.10, ale uparciuch siedzi dalej. Tak wiec teraz bym chciała 19.10 😅 Fajna data 19.10.19, do tego nasz pies ma tego dnia urodziny🤣
    Ja od poniedziałku też powtarzam mojej lokatorce, że doba hotelowa się kończy i czas opuścić pokój 😂 ale nie słucha. Śmieje się, że takie dziecko jest jak student bo żyje na koszt rodziców (w tym przypadku mamy) 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 12:41

Domcias lubi tę wiadomość

• Janka78 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś tez po wizycie i usg.maly wazy ponad 3 kg wiec tez bym już chciała ten tego😉ten gin z mojego miasta zaleca cc Ok 7 listopada zobaczymy co za tydzień powie tamten gdzie chce rodzic.ja chcialabym 28-29.10.a może dziecko samo wybierze odpowiednia mu porę .wody Ok szyjka tez ale przybrałem w miesiąc +5kg i ochrzan lekki byl😬od początku +14.

sisi lubi tę wiadomość

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Agawa Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka, a może większość to woda? No i dziecko tez intensywniej teraz przybiera. Mnie się wydawało, ze nie puchnę, ale wczoraj włożyłam buty, których jakiś czas nie miałam na nogach i widzę różnicę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia to jak malutka chce tak do mamy to razem do lozka. Widocznie potrzebuje twojej bliskości.

Dominicas podobno mąż niezastapiony jesli chodzi o przyspieszenie porodu. Tak wiec ten teges, może skorzystajcie.

Janka ty masz termin na 06.11. i lekarz chce cc na 07.11.? Dobrze zrozumialam?

Ja swojej powtarzam ze jeszcze ma nie opuszczac brzuszka.

Wczoraj byla propozycja kto przejmie redagowanie listy urodzonych dzieciaczkow. Zajrzalam na sam poczatek. I jak niektóre z was robily testy i biegały na bete to ja dopiero mialam okres w tym szczesliwym cyklu. Taka rozbieżność.

sisi lubi tę wiadomość

• Domcias Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, proponowalam mężowi, ale powiedział, że nie potrafiłby. Stwierdził, że jak główka tak nisko to jeszcze ślad na czole sie odbije 🤣🤣

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa wrote:
    Janka, a może większość to woda? No i dziecko tez intensywniej teraz przybiera. Mnie się wydawało, ze nie puchnę, ale wczoraj włożyłam buty, których jakiś czas nie miałam na nogach i widzę różnicę.
    O, miałam tak samo. Niniejszym ogłaszam oficjalnie, że od wczoraj mam opuchnięte łapki i stópki.
    Ale i tak trzymamy się do listopada :). Chcę się nacieszyć czystym i odnowionym domkiem :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:

Janka ty masz termin na 06.11. i lekarz chce cc na 07.11.? Dobrze zrozumialam?

.
    Iza spostrzegawcza jestes🙂a wiec tak.termin z om to 6.11 natomiast owulacja się wtedy przesunęła i termin został wyznaczony na podstawie wielkości w 8 tyg. i wyszło 14.11.ten lekarz co to wyznaczał trzyma się daty cc 7.11 ale ja będę się jyz trzymać tamtego drugiego który to termin wyznaczył z om , bo to on będzie robił cc.ja mam dwóch lekarzy z dwóch różnych miast i do tego dwa terminy😜😱można się jyz pogubić.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• coma Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    O, miałam tak samo. Niniejszym ogłaszam oficjalnie, że od wczoraj mam opuchnięte łapki i stópki.
    Ale i tak trzymamy się do listopada :). Chcę się nacieszyć czystym i odnowionym domkiem :)

Mówisz, że czas zdjąć biżuterię?

uIHap1.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie w wczorajszej:
    mały waży trochę ponad 2kg
    ciągle mało wód
    bakterie w szyjce dalej są, średnio liczne - po 3 dawkach antybiotyku dop. dostałam doustnie Duomox i Monural dop. może to zadziała...
    pozatym przepływy ok
    mam zrobić jeszcze raz toxo bo ostatnio pacjentka właśnie nagle miała dodatni w t tygodniu ciąży co ja i mam też sprawdzić bo mój gin woli być spokojny ;)
    mały znów obrócił się główką do góry :(
    przez ten obrót słabo było można cokolwiek zobaczyć, zdjęcia i filmiku brak :(

Wizyta kontrolna za tydzień, znowu zrobimy pobranie, zobaczymy te bakterie.

Nie byłam za to znów po pieczątkę na poród rodzinny w szpitalu i jestem zła bo to tylko we wtorki a ciągle coś wypada!

Nastawiłam dwa prania dziś dla Janka :)

Ja tam chce czekać do końca listopada conajmniej, jeszcze mam dużo rzeczy do ogarnięcia :-P o torbie nie wspominając :-D

A wózek podobno ma dotrzeć...Czekamy ;)

sisi lubi tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Iza, proponowalam mężowi, ale powiedział, że nie potrafiłby. Stwierdził, że jak główka tak nisko to jeszcze ślad na czole sie odbije 🤣🤣
    Mój przez te 9 miesięcy odważył się mnie dotknąć 2 razy 😂😂Ostatnio Zwyzywałam go od impotentów 😬a in do mnie ze przecież nie można😳skad ma takie informacje to nie wiem. Chyba nie z internetu haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 14:16

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, gratulacje!!! :)

Dzyzia, fajnie że przybiera :) Tak ciepło po mleku i taka pogoda to chce się spać :-P

Kaczorka lubi tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, a jaka bakteria wychodzi w posiewie?

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do skurczu to ja mam coraz więcej, trochę bolesnych też. Mam wrażenie że po zbliżeniach jest ich o wiele więcej. Ale teraz tydzień postu, przez to leczenie. Potem trzeba będzie działać znów ale to już przed porodem :-P

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ