Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Zlaania - że też ktoś się połasił.. i jeszcze dodatkowy stres na koniec ciąży.
A podejście policji super. Pełen profesjonalizm.
Iza - na stojąco następnym razem siusiaj
Agawa - od 6 już jestem na nogach. Szybką akcję nam zrobiliprawie jak w wojsku :p łącznie z zaproszeniem na prysznic
Ale ja i tak długo leżakowałam, bo w zasadzie od 13:30. Może gdyby nie zawroty głowy i zwracanie, to już wczoraj by mnie pionizowali. Ale nie dało rady.
-
nick nieaktualnyKaczorka to ze i tak dali ci wczoraj spokoj. Mnie to o 22 stawiali na nogi i kazali isc samej na normalną sale.
Skomentuje jeszcze imiona twoich corek i co jest u mnie. Taki czysty zbieg okoliczności. Ty masz Ale i Ole. A u mnie bedzie Ola a Ala to chrzesnica mojego meza ktora ma urodziny w tym samym dniu co ja mam termin porodu.
Smieje sie do meza ze brzuch mnie boli bo jutro wizyta i zebym dzisiaj grzecznie lezala. Bo wczoraj jak pisalam juz mialam wstawac. -
Kaczorka, śliczna córeczka. Jak z obrazka 😍
Zlania, bardzo Wam współczuję całej sytuacji...
Ja dziś jak zwykle zjadłam sniadanie 8:30, trochę polezalam, znowu zasnęłam i wstałam o 11:30 😨 Jak za starych dobrych czasów 😅Kijanka lubi tę wiadomość
-
U nas była dzisiaj położna. Mała ma 2300 g, także trochę przybrała. Mi ściągnięto szew po CC. Na razie mamy przerwę od kolki, ale Serafowi się coś przestawiło i śpi przy cycu
Pierwszy raz jej się zdarza, zawsze po jedzeniu w zasadzie od razu odkładam ją do wózka albo do łóżeczka na spanie.
Esti, Audreyyy, Cecylia lubią tę wiadomość
-
Jeju Dzyzia, twoje maleństwo ma już tydzień. Ale ten czas leci.
Myślicie, że kręcenie sutów i gibanie się na piłce przyspieszy trochę poród? 😃 Kurczę, z jednej strony juz bym chciała, bo po pierwsze nie moge sie juz doczekac i chciałabym się przestać martwić. Do tego mąż akurat ma wolne do 25.10, później będzie stres jak pojdzie do pracy na 24h... Z drugiej strony może dzidziuś sam chce zadecydować kiedy wyskoczyc z brzucha. Sama nie wiem. Ale chyba spróbuje dzis tej piłki, nad sutami jeszcze się zastanowię 😆 Przypomnę, ze termin mamy na 29.10, wiec juz niebawem.
Edit: Miałam cichą nadzieję, ze nasze maleństwo urodzi sie 09.10, ale uparciuch siedzi dalej. Tak wiec teraz bym chciała 19.10 😅 Fajna data 19.10.19, do tego nasz pies ma tego dnia urodziny🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 12:28
coma, Kijanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomcias wrote:Jeju Dzyzia, twoje maleństwo ma już tydzień. Ale ten czas leci.
Myślicie, że kręcenie sutów i gibanie się na piłce przyspieszy trochę poród? 😃 Kurczę, z jednej strony juz bym chciała, bo po pierwsze nie moge sie juz doczekac i chciałabym się przestać martwić. Do tego mąż akurat ma wolne do 25.10, później będzie stres jak pojdzie do pracy na 24h... Z drugiej strony może dzidziuś sam chce zadecydować kiedy wyskoczyc z brzucha. Sama nie wiem. Ale chyba spróbuje dzis tej piłki, nad sutami jeszcze się zastanowię 😆 Przypomnę, ze termin mamy na 29.10, wiec juz niebawem.
Edit: Miałam cichą nadzieję, ze nasze maleństwo urodzi sie 09.10, ale uparciuch siedzi dalej. Tak wiec teraz bym chciała 19.10 😅 Fajna data 19.10.19, do tego nasz pies ma tego dnia urodziny🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 12:41
Domcias lubi tę wiadomość
-
Ja dziś tez po wizycie i usg.maly wazy ponad 3 kg wiec tez bym już chciała ten tego😉ten gin z mojego miasta zaleca cc Ok 7 listopada zobaczymy co za tydzień powie tamten gdzie chce rodzic.ja chcialabym 28-29.10.a może dziecko samo wybierze odpowiednia mu porę .wody Ok szyjka tez ale przybrałem w miesiąc +5kg i ochrzan lekki byl😬od początku +14.
sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzyzia to jak malutka chce tak do mamy to razem do lozka. Widocznie potrzebuje twojej bliskości.
Dominicas podobno mąż niezastapiony jesli chodzi o przyspieszenie porodu. Tak wiec ten teges, może skorzystajcie.
Janka ty masz termin na 06.11. i lekarz chce cc na 07.11.? Dobrze zrozumialam?
Ja swojej powtarzam ze jeszcze ma nie opuszczac brzuszka.
Wczoraj byla propozycja kto przejmie redagowanie listy urodzonych dzieciaczkow. Zajrzalam na sam poczatek. I jak niektóre z was robily testy i biegały na bete to ja dopiero mialam okres w tym szczesliwym cyklu. Taka rozbieżność.sisi lubi tę wiadomość
-
Iza, proponowalam mężowi, ale powiedział, że nie potrafiłby. Stwierdził, że jak główka tak nisko to jeszcze ślad na czole sie odbije 🤣🤣
-
Agawa wrote:Janka, a może większość to woda? No i dziecko tez intensywniej teraz przybiera. Mnie się wydawało, ze nie puchnę, ale wczoraj włożyłam buty, których jakiś czas nie miałam na nogach i widzę różnicę.
Ale i tak trzymamy się do listopada. Chcę się nacieszyć czystym i odnowionym domkiem
-
Quote:
Janka ty masz termin na 06.11. i lekarz chce cc na 07.11.? Dobrze zrozumialam?
. -
A ja po wizycie w wczorajszej:
mały waży trochę ponad 2kg
ciągle mało wód
bakterie w szyjce dalej są, średnio liczne - po 3 dawkach antybiotyku dop. dostałam doustnie Duomox i Monural dop. może to zadziała...
pozatym przepływy ok
mam zrobić jeszcze raz toxo bo ostatnio pacjentka właśnie nagle miała dodatni w t tygodniu ciąży co ja i mam też sprawdzić bo mój gin woli być spokojny
mały znów obrócił się główką do góry
przez ten obrót słabo było można cokolwiek zobaczyć, zdjęcia i filmiku brak
Wizyta kontrolna za tydzień, znowu zrobimy pobranie, zobaczymy te bakterie.
Nie byłam za to znów po pieczątkę na poród rodzinny w szpitalu i jestem zła bo to tylko we wtorki a ciągle coś wypada!
Nastawiłam dwa prania dziś dla Janka
Ja tam chce czekać do końca listopada conajmniej, jeszcze mam dużo rzeczy do ogarnięciao torbie nie wspominając
A wózek podobno ma dotrzeć...Czekamy
sisi lubi tę wiadomość
-
Domcias wrote:Iza, proponowalam mężowi, ale powiedział, że nie potrafiłby. Stwierdził, że jak główka tak nisko to jeszcze ślad na czole sie odbije 🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 14:16