X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania czyli ktos musial wiedziec po co idzie. A z ta policja to slabo. To tylko w tych programach wszystko sprawdzają, wszystko wiedza i zawsze łapią przestępcę. Wspolczuje sytuacji.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlaania - że też ktoś się połasił.. i jeszcze dodatkowy stres na koniec ciąży.
    A podejście policji super. Pełen profesjonalizm.

Iza - na stojąco następnym razem siusiaj ;)

Agawa - od 6 już jestem na nogach. Szybką akcję nam zrobili ;) prawie jak w wojsku :p łącznie z zaproszeniem na prysznic ;)
    Ale ja i tak długo leżakowałam, bo w zasadzie od 13:30. Może gdyby nie zawroty głowy i zwracanie, to już wczoraj by mnie pionizowali. Ale nie dało rady.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka to ze i tak dali ci wczoraj spokoj. Mnie to o 22 stawiali na nogi i kazali isc samej na normalną sale.
    Skomentuje jeszcze imiona twoich corek i co jest u mnie. Taki czysty zbieg okoliczności. Ty masz Ale i Ole. A u mnie bedzie Ola a Ala to chrzesnica mojego meza ktora ma urodziny w tym samym dniu co ja mam termin porodu.

Smieje sie do meza ze brzuch mnie boli bo jutro wizyta i zebym dzisiaj grzecznie lezala. Bo wczoraj jak pisalam juz mialam wstawac.

• Apolonia Koleżanka

Wysłany: 16 października 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ktoś oprócz mnie, Kijanki, Szczęśliwej_Mamusi i Kropki zostaje na listopad? :D wygonimy Was na październikowy wątek za kare, zobaczycie :D
    Ja;)

coma, Kijanka, Audreyyy lubią tę wiadomość

• Domcias Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, śliczna córeczka. Jak z obrazka 😍

Zlania, bardzo Wam współczuję całej sytuacji...

Ja dziś jak zwykle zjadłam sniadanie 8:30, trochę polezalam, znowu zasnęłam i wstałam o 11:30 😨 Jak za starych dobrych czasów 😅

Kijanka lubi tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była dzisiaj położna. Mała ma 2300 g, także trochę przybrała. Mi ściągnięto szew po CC. Na razie mamy przerwę od kolki, ale Serafowi się coś przestawiło i śpi przy cycu XD Pierwszy raz jej się zdarza, zawsze po jedzeniu w zasadzie od razu odkładam ją do wózka albo do łóżeczka na spanie.

Esti, Audreyyy, Cecylia lubią tę wiadomość

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022

05/2025 ciąża naturals

preg.png
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Dzyzia, twoje maleństwo ma już tydzień. Ale ten czas leci.

Myślicie, że kręcenie sutów i gibanie się na piłce przyspieszy trochę poród? 😃 Kurczę, z jednej strony juz bym chciała, bo po pierwsze nie moge sie juz doczekac i chciałabym się przestać martwić. Do tego mąż akurat ma wolne do 25.10, później będzie stres jak pojdzie do pracy na 24h... Z drugiej strony może dzidziuś sam chce zadecydować kiedy wyskoczyc z brzucha. Sama nie wiem. Ale chyba spróbuje dzis tej piłki, nad sutami jeszcze się zastanowię 😆 Przypomnę, ze termin mamy na 29.10, wiec juz niebawem.

Edit: Miałam cichą nadzieję, ze nasze maleństwo urodzi sie 09.10, ale uparciuch siedzi dalej. Tak wiec teraz bym chciała 19.10 😅 Fajna data 19.10.19, do tego nasz pies ma tego dnia urodziny🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 12:28

coma, Kijanka lubią tę wiadomość

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Jeju Dzyzia, twoje maleństwo ma już tydzień. Ale ten czas leci.

Myślicie, że kręcenie sutów i gibanie się na piłce przyspieszy trochę poród? 😃 Kurczę, z jednej strony juz bym chciała, bo po pierwsze nie moge sie juz doczekac i chciałabym się przestać martwić. Do tego mąż akurat ma wolne do 25.10, później będzie stres jak pojdzie do pracy na 24h... Z drugiej strony może dzidziuś sam chce zadecydować kiedy wyskoczyc z brzucha. Sama nie wiem. Ale chyba spróbuje dzis tej piłki, nad sutami jeszcze się zastanowię 😆 Przypomnę, ze termin mamy na 29.10, wiec juz niebawem.

Edit: Miałam cichą nadzieję, ze nasze maleństwo urodzi sie 09.10, ale uparciuch siedzi dalej. Tak wiec teraz bym chciała 19.10 😅 Fajna data 19.10.19, do tego nasz pies ma tego dnia urodziny🤣
    Ja od poniedziałku też powtarzam mojej lokatorce, że doba hotelowa się kończy i czas opuścić pokój 😂 ale nie słucha. Śmieje się, że takie dziecko jest jak student bo żyje na koszt rodziców (w tym przypadku mamy) 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 12:41

Domcias lubi tę wiadomość

• Janka78 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś tez po wizycie i usg.maly wazy ponad 3 kg wiec tez bym już chciała ten tego😉ten gin z mojego miasta zaleca cc Ok 7 listopada zobaczymy co za tydzień powie tamten gdzie chce rodzic.ja chcialabym 28-29.10.a może dziecko samo wybierze odpowiednia mu porę .wody Ok szyjka tez ale przybrałem w miesiąc +5kg i ochrzan lekki byl😬od początku +14.

sisi lubi tę wiadomość

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Agawa Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka, a może większość to woda? No i dziecko tez intensywniej teraz przybiera. Mnie się wydawało, ze nie puchnę, ale wczoraj włożyłam buty, których jakiś czas nie miałam na nogach i widzę różnicę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzyzia to jak malutka chce tak do mamy to razem do lozka. Widocznie potrzebuje twojej bliskości.

Dominicas podobno mąż niezastapiony jesli chodzi o przyspieszenie porodu. Tak wiec ten teges, może skorzystajcie.

Janka ty masz termin na 06.11. i lekarz chce cc na 07.11.? Dobrze zrozumialam?

Ja swojej powtarzam ze jeszcze ma nie opuszczac brzuszka.

Wczoraj byla propozycja kto przejmie redagowanie listy urodzonych dzieciaczkow. Zajrzalam na sam poczatek. I jak niektóre z was robily testy i biegały na bete to ja dopiero mialam okres w tym szczesliwym cyklu. Taka rozbieżność.

sisi lubi tę wiadomość

• Domcias Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, proponowalam mężowi, ale powiedział, że nie potrafiłby. Stwierdził, że jak główka tak nisko to jeszcze ślad na czole sie odbije 🤣🤣

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa wrote:
    Janka, a może większość to woda? No i dziecko tez intensywniej teraz przybiera. Mnie się wydawało, ze nie puchnę, ale wczoraj włożyłam buty, których jakiś czas nie miałam na nogach i widzę różnicę.
    O, miałam tak samo. Niniejszym ogłaszam oficjalnie, że od wczoraj mam opuchnięte łapki i stópki.
    Ale i tak trzymamy się do listopada :). Chcę się nacieszyć czystym i odnowionym domkiem :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:

Janka ty masz termin na 06.11. i lekarz chce cc na 07.11.? Dobrze zrozumialam?

.
    Iza spostrzegawcza jestes🙂a wiec tak.termin z om to 6.11 natomiast owulacja się wtedy przesunęła i termin został wyznaczony na podstawie wielkości w 8 tyg. i wyszło 14.11.ten lekarz co to wyznaczał trzyma się daty cc 7.11 ale ja będę się jyz trzymać tamtego drugiego który to termin wyznaczył z om , bo to on będzie robił cc.ja mam dwóch lekarzy z dwóch różnych miast i do tego dwa terminy😜😱można się jyz pogubić.

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• coma Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    O, miałam tak samo. Niniejszym ogłaszam oficjalnie, że od wczoraj mam opuchnięte łapki i stópki.
    Ale i tak trzymamy się do listopada :). Chcę się nacieszyć czystym i odnowionym domkiem :)

Mówisz, że czas zdjąć biżuterię?

uIHap1.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie w wczorajszej:
    mały waży trochę ponad 2kg
    ciągle mało wód
    bakterie w szyjce dalej są, średnio liczne - po 3 dawkach antybiotyku dop. dostałam doustnie Duomox i Monural dop. może to zadziała...
    pozatym przepływy ok
    mam zrobić jeszcze raz toxo bo ostatnio pacjentka właśnie nagle miała dodatni w t tygodniu ciąży co ja i mam też sprawdzić bo mój gin woli być spokojny ;)
    mały znów obrócił się główką do góry :(
    przez ten obrót słabo było można cokolwiek zobaczyć, zdjęcia i filmiku brak :(

Wizyta kontrolna za tydzień, znowu zrobimy pobranie, zobaczymy te bakterie.

Nie byłam za to znów po pieczątkę na poród rodzinny w szpitalu i jestem zła bo to tylko we wtorki a ciągle coś wypada!

Nastawiłam dwa prania dziś dla Janka :)

Ja tam chce czekać do końca listopada conajmniej, jeszcze mam dużo rzeczy do ogarnięcia :-P o torbie nie wspominając :-D

A wózek podobno ma dotrzeć...Czekamy ;)

sisi lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Janka78 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias wrote:
    Iza, proponowalam mężowi, ale powiedział, że nie potrafiłby. Stwierdził, że jak główka tak nisko to jeszcze ślad na czole sie odbije 🤣🤣
    Mój przez te 9 miesięcy odważył się mnie dotknąć 2 razy 😂😂Ostatnio Zwyzywałam go od impotentów 😬a in do mnie ze przecież nie można😳skad ma takie informacje to nie wiem. Chyba nie z internetu haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 14:16

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, gratulacje!!! :)

Dzyzia, fajnie że przybiera :) Tak ciepło po mleku i taka pogoda to chce się spać :-P

Kaczorka lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, a jaka bakteria wychodzi w posiewie?

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do skurczu to ja mam coraz więcej, trochę bolesnych też. Mam wrażenie że po zbliżeniach jest ich o wiele więcej. Ale teraz tydzień postu, przez to leczenie. Potem trzeba będzie działać znów ale to już przed porodem :-P

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔

preg.png
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ