Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karma aktualnie im więcej w nocy wstaje i im wcześniej tym gorszy na czczo. Jak noc jest przyzwoita a pomiar o 7.50-8.10 to cukier między 87 a 90. Ale na wcześniejszym etapie ciąży trzustka śmigała jak nie cukrzycowa i nic nie miało znaczenia rano i tak było koło 82 ani pora ani posiłki na kolację ani godziny zjedzenia ostatniej kolacji.
-
karma wrote:Dzięki, no właśnie ja też wcześniej mam gorszy, to chyba logiczne i się zaczęłam zastanawiać czy to nie jest oszustwo, że mierzę koło 9 i jest ok, a o 7 np. byłby przekroczony...
mrt87 lubi tę wiadomość
-
Kurczaczek89, Moni**, Agawa, ListopadowaMama, agndra, Janka78, silent, sylvuś, reset, Szczesliwa_mamusia, natki89, Iza34, Ig004, Zlaania1, Kimsik, Kijanka, Magdalen, Ewelina92, Esti, Alu_87, Limonka, Domcias, Kropka89, sisi lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wielkie wielkie gratulacje! Niunie masz śliczna. Ale Wam zazdroszczę że jesteście po.
Ja od jakiegoś czasu mam zwiększoną ilość śluzu Ale wkładki ja noszę cała ciążę. W piątek wizyta jestem ciekawa co wyjdzie.Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Kaczorka- dobrze, że CRP niskie, przynajmniej nie ma ryzyka dla Oli, że coś mogła od Ciebie złapać! A skoro tak, to pewnie przy jej ogólnym świetnym wyniku i wadze zaraz wyjdziecie. Jak Aluśka zareagowała na nowiny?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Kaczorka wrote:Reset - a nawet nie wiem.. :p ale ogólnie jest bardzo posłuszna i świetnie sobie radzi beze mnie.
Jak mąż do mnie przyjedzie to się dowiem wszystkiego
No w sumie dorosła z niej panna, to co się dziwić, że taka grzeczna A na serio - pewnie jeszcze pokaże charakterek przy jakichś chwilach zazdrości, ale na razie to super wieści, że podczas Twojej nieobecności jest taka grzeczna. Wydawało się, że to taka przylepa mamusi, a tu chyba fajna niespodzianka dla Ciebie?
No i urodzinowe buziaki dla Ali Pamiętam jak dziś jak się rodziła, bo to by mój drugi tydzień na Ovu i wtedy trafiłam na "nasze" wątki! Nawet zazdrościłam Wam zżycia ze sobą i tych emocji, a tu proszę - historia zatoczyła koło
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Reset - mam nadzieję, że uda nam się uniknąć tej zazdrości ze strony Ali. Staraliśmy się ją pozytywnie nastawić do siostry
Ale powiem Wam, że jak byłam teraz u Oli (bo leży na wcześniakach), to myśl że ona jest moją córką wydaje mi się taka abstrakcyjnasylvuś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle sobie zrobilam. Chcialam pobrać mocz, wiadomo trzeba sie wymyc i te sprawy i zeby bylo dobrze kucnelam w wannie. A teraz boli każdy krok, boli nawet jak siedze. Podjadę szybko na pobranie i wracam. Dobrze ze maz ze mna jedzie. I tyle z mojego "szalenstwa".
-
Kaczorka, a ja dzięki zdjęciu Oli bardziej realnie pomyślałam o mojej ciąży. Że tam u mnie w brzuchu też kica taka słodka kruszynka 😍 Nawet mężowi pokazałam, bo nasz bobo jest w podobnym tygodniu i się chłop rozczulił 😀No, ale Ola jest wyjątkowo piękna, takie idealne bobo.
Tez się zastanawiam jak to będzie z dwójka dzieciaków w domu. Synek bardzo marzy o rodzeństwie. Strasznie bym chciała, żeby nie odczuł, ze coś jest nie tak, jak pojawi się brat. Ja niestety tak miałam jak pojawiła się siostra i to rzutowało na naszych relacjach bardzo długo. Zaczęłam czytać książkę „rodzeństwo bez rywalizacji” Adele Faber, może dostanę jakieś wskazówki. Inne jej książki wydają się super.
Trzymam za Was kciuki! A jak się czujesz po CC? Jesteś już na nogach?Kaczorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Zlaania kiepsko. Wez cos na nerwy bo stres to nasz największy wróg.
Ja wracam z badan. Pielegniarka glukometrem zmierzyła mi cukier- 126, tylko ze rano zjadlam kawalek chleba i wzielam nospe. Ale i tak wysoki.2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
Ja to jeszcze w miarę spokojna jestem,bo w sumie mi nic nie zginęło. Ale mojemu nowy tygodniowy tablet z klawiaturą i narzędzia za jakieś 30tysiecy... Jest tak wkur***, że nawet psu sie oberwało że zamiast pilnować i szczekać,to na sofie śpi.
Zgłoszenie na policję zrobione,ale wiadomo jak to się skończy.Mówię,że są ślady palców na schowku w samochodzie odpowiedź- aha nie mamy czasu żeby przyjechać i to sprawdzić.więc prawdopodobieństwo znalezienia sprawcy w sumie zerowe. Ubezpieczalnia mimo posiadanych 2 ubezpieczeń plus samochodowe umywa ręce-na takie kradzieże osobny pakiet trzeba dokupić. Więc słabo.[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁