X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy 28 centyl to nie za mało.... Na USG w pt dr powiedziała ze Malutka trochę malo przybrała. Podobno to przez to nadciśnienie no i może cukrzyca z ta dieta się przyczyniły. Sama juz nie wiem, cukier bardzo niski rano na czczo mniej niż 80, schodze z tych 5 jednostek. Ciśnienie unormowane ale dopegyt łykam 2*1.
    Martwie się ze ten 6 listopad to za późno, bo ta dr od USG powiedziała ze w tym tyg ktg mam zrobić ze 2 razy i w przyszłym kłaść się do szpitala lepiej.... Niunia wazy 2550 w 35,6 i ze nie wiadomo czy do 3kg urosnie. Nastraszyli mnie i teraz to juz sama zgłupiałam.
    Dziewczyny z mniejszymi Maluchami ile u Was ważą/ważyły w tym terminie?

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvus - moja Ola urodziła się teraz w 35+4tc i ważyła 2460g. Nikt nie mówił, że mała.
    Wiadomo,że są dzieci większe, ale są też i mniejsze.

sylvuś lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karma wrote:
    A ja mam problem, o którym chyba jeszcze tu nikt nie wspominał.
    Strasznie bolą mnie palce u rąk. Nie są spuchnięte, ale jak nimi ruszam albo uciskam to jest ból nie do opisania. I nawet nie wiem do kogo się z tym przejść, czy do reumatologa czy ortopedy...
    U mnie to samo, zwłaszcza w zgięciach. Wieczorami chyba najbardziej. Czytałam, że może to być zespół cieśni nadgarstka. Ale nie jest to dla mnie jakoś bardzo dokuczliwe.

karma lubi tę wiadomość

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kaczorka:) jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla Córeczki :*
    No właśnie tez tak myslalam zawsze:)Teraz jestem bardzo podatna na wszelkie sugestie...Jeszcze Malutka jest ułożona poprzecznie wiec słabo odczuwam ruchy, zwłaszcza w nocy i rano i stres gotowy.
    Pobolewa mnie po lewej stronie żeber niby od stresu albo zgagi...wyczytałam.Stopy miałam ok a od 2 dni kostek prawie nie widać.

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvus ja urodziłam syna 38+3 i ważył 2740g i 53cm. Był chudziutki,ale nic mi nikt nie mówił.
    Teraz mały miał 1957g w 33tc. Więc do kolosów też raczej nie będzie należał.

sylvuś lubi tę wiadomość

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvus moja 34+5 miala 2170g i lekarz powiedzial ze jest ok. A wychodzi przeciez mniejsza niz twoja i Kaczorki, nawet patrzac na ten tydz.roznicy to moja w tydz.nie dobije do 2450g. I ciagle informuje lekarza o pierwszej corce. To chyba ja powinnam sie martwic. Nie wiem dlaczego cie straszą. A nawet jak nie bedzie tych 3kg to pozniej nadrobi. Ja tez myślę ze moja nie bedzie miala nawet 3 kg ale dalam rade z 2kg dzieckiem to i teraz dam rade.

sylvuś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvus moja glowka w dol i w nocy też ruchów nie czuje, poprostu spi. A opuchniete kostki moga byc od cisnienia. Nie martw sie tyle. Jestes pod kontrola, bierzesz leki na cisnienie, kontrolujesz. A nie jak ja w 1 ciąży- zero kontroli, zero lekow a pozniej strach jak cholera o siebie i dziecko i szybka cesarka zeby nas ratować tak bylo źle. Bedzie dobrze.

• coma Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jaka cudowna i empatyczna doktor trafiłam na Karowej - NIC mi nie powiedziała na temat mojego KTG, ani słowa. Tylko ze mam przyjść za tydzień na kolejne. Zapytałam czy zapis jest w porządku to odparła „nie, jest fatalny i dlatego pani nie zatrzymujemy”. No lekarz z powołaniem!

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma- niestety i takie sie trafiają. Jak ja sie pytalam po ktg,czy wszystko dobrze,to slyszałam,że gdyby nie było,to na pewno by mi powiedziala.

Sylwus- moj syn szedl w 29centylu. I moj lekarz mowi,ze jest ok. Choc ostatnio w 34tyg troche przybral i skoczyl na 40. W 38t3d urodzil sie z waga 2750 i 50cm i bylo ok. A 2,5kg wazyl w 37t4d. Takze Twoja coreczka calkiem spora :-)

sylvuś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domcias- u mnie skurcze,to taki spinanie brzucha od dolu,idzie ku gorze i rozchodzi sie na boki. Trzyma jakis czas i puszcza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Na jaka cudowna i empatyczna doktor trafiłam na Karowej - NIC mi nie powiedziała na temat mojego KTG, ani słowa. Tylko ze mam przyjść za tydzień na kolejne. Zapytałam czy zapis jest w porządku to odparła „nie, jest fatalny i dlatego pani nie zatrzymujemy”. No lekarz z powołaniem!

😲😲😲

• Spirit Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Mi po samym porodzie jak mój naCpamy mózg przypomniał sobie że często dzieci z cięcia idą do inkubatora i o to zapytałam to powiedzieli w podobnym stylu że no przecież by mi powiedzieli

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy do domu :D

karma, JustBelieve, coma, Szczesliwa_mamusia, Kropka89, Limonka, Iza34, Moni**, reset, sylvuś, Spirit, Ig004, Weronikaaa, Cecylia, Alu_87, Esti, Agawa, Zlaania1, sisi lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:

Jak już wymyślisz tę idealną ripostę to napisz jej na za tydzień liścik, a zanim go zamkniesz to go obsmarkaj :D

💙
  • coma Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jej nazwisko, znajdę jej adres, zrobię kupę do papierowej torby, podpalę to, zostawię na wycieraczce i zadzwonię dzwonkiem do drzwi. Widziałam to w filmach, zbyt drastyczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 11:45

sisi lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Mam jej nazwisko, znajdę jej adres, zrobię kupę do papierowej torby, podpalę to, zostawię na wycieraczce i zadzwonię dzwonkiem do drzwi. Widziałam to w filmach, zbyt drastyczne?

Tylko ja tak na serio! Nie musisz się podpisywać :D

💙
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to spinanie brzucha ma być silne. Kurde ja chyba nie mam żadnych skurczów... chciałabym urodzić w październiku. Żeby synek był z tego miesiąca co ja... wiem głupie.

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Domcias Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei mam takie bóle okresowe, jednocześnie boli brzuch i plecy. Tak sobie narasta ten bol i powoli przechodzi, trwa zazwyczaj ok. 40s. Od kilku dni doszły tez twardnienia brzucha. Jakiegoś w ogóle doła dziś mam. Rano po przebudzeniu chciało mi się normalnie płakać, że znowu kolejny dzien i nic z tego... Wczoraj cały dzien miałam nieregularne bóle, trwały gdzies do 01:00, a dziś cisza od rana. Nic mi sie dziś nie chce, najchętniej poszlabym spać i niech mnie obudzą na sam poród... Aa, no i jeszcze do tego doszło mi jakies nietrzymanie moczu, bo zdarza mi się popuszczac i czuje ogromne parcie na pęcherz, ehhh... Trochę sie pożaliłam. Dziś ma przyjść paczka z h&m to może trochę mi sie humor poprawi. Co prawda to tylko gacie, podkoszulki i pizamy, ale zawsze to jakis nowy ciuch.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj z rana na kwalifikacji do porodu w jednym ze szpitali, które rozważam. Sama wizyta spoko. Na razie nic nie wskazuje na poród. Skrzacik został posmyrany po łebku, wiadomo z której strony. I tyle.
    Jednak chyba się nie zdecyduję na ten szpital, bo ustaliłam, że USG układu moczonego można zrobić tylko w 1 i 3 środę miesiąca i to odpłatnie. Porównam ofertę z innym szpitalem i tyle.

Wczoraj miało nam zostać dostarczone zamówienie od stolarza. Oczywiście wyszła z tego jedna wielka katastrofa. Przyjechała tylko część zamówionych rzeczy (2 z 4), bo pan się nie wyrobił. A potem zaczęły się prawdziwe problemy, bo jak przyjrzeliśmy się i pomierzyliśmy meble okazało się, że jedynie z grubsza przypominają te, które zamawialiśmy. No żesz, nie po to mój mąż dwa dni robił rysunki techniczne, żeby stolarz sobie je potraktował jako luźną wskazówkę i inspirację. Doliczyliśmy się ostatecznie chyba 15 niezgodności z umową.
    Teraz jesteśmy trochę w kropce. Chcielibyśmy w końcu przestać żyć na kartonach i walizkach, a zacząć w normalnym domu. Jednocześnie najchętniej odstąpilibyśmy od umowy. Z drugiej strony z oczywistych względów zaczyna nam się nieco spieszyć z tym głupim remontem, więc odstąpienie od umowy nie jest najlepszym pomysłem. Przynajmniej komody na rzeczy dziecka potrzebuję teraz zaraz.
    Na razie spisaliśmy usterki w mailu i czekamy na reakcję drugiej strony. Coś mi się jednak widzi, że złożymy panu oświadczenie o obniżeniu ceny i to tak konkretnie...

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś, moja w czwartek, czyli 36+5 (równo tydzień później względem Twoich pomiarów) ważyła 2700 gramów i ordynator powiedział, że jak na moje wymiary to idealnie (a nie jestem jakaś bardzo mała, 167 cm i 57 kg przed ciążą). Gdyby u Ciebie pomiar był robiony tydzień później to myślę, że wyszłoby podobnie jak u mnie.
    Powiedział też - tak jak wszyscy lekarze dotychczas- że będzie średniaczkiem wagowym przy urodzeniu i że z punktu widzenia porodu siłami natury to świetna wiadomość ;) Do tego ma ponoć nie za dużą główkę :P Nie podał centyli, ale dopóki nie jest poniżej 10go to nie ma się co martwić!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 12:37

sylvuś lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ