X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Dali Ci termin w święto? U mnie planowych nie ma i przez to mam trochę wcześnie :/

Mój gin ma wtedy dyżur i może mi zrobić CC. To będzie 5 dni przed terminem z OM.

• coma Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, mi po prostu nie pokazują zapisu i przez to się nie stresuje :) monitor jest odwrócony i wyciszony wiec ja nic nie widzę, nic nie słyszę, a na koniec konsultuje to lekarz (ale nie moja prowadząca) i tylko w karcie widzę jakie skurcze się pisały i czy zapis był prawidłowy.

uIHap1.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa wrote:
    Mój gin ma wtedy dyżur i może mi zrobić CC. To będzie 5 dni przed terminem z OM.
    A masz swojego lekarza no to rozumiem. Ja to po prostu z kolejki :p tylko akurat wypada między świętami mniej lekarzy itp :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • agndra Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika gratulacje!

Co do rozwarcia, ja 2.10 dowiedziałam się, że mam 2cm, 15.10 przyjmowali mnie na oddział i było 2.5cm i odszedł czop, wczoraj mnie badano i dalej 2.5cm. Dodam, że chodzę po schodach w tym szpitalu a korytarz to spacerniak 🙃

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was tez mecza te Braxtony?
    Ja juz mam dosc. Sa bolesne i az mi dech zapiera, ale nieregularne.
    Do tego przy kazdym skurczu pecherz mnie cisnie :/

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Co oni z tym in vitro, na październiku to samo. Panika straszna bardziej z ich strony niż rodziców chyba. Jesteś na ujastku?
    Nie nie, u siebie w mieście. Nie wiem czego tak się boją, ja jak usłyszałam na usg że przepływy są w porządku to już pisałam do męża, żeby po mnie przyjechał. A tu dupa, musiał jechać ale po torbę. Właśnie dostałam antybiotyk dozylnie bo mam podwyższone crp przez to przeziębienie. Może to i dobrze, że mi go dali, szybciej wyzdrowieje 🙏

Spirit lubi tę wiadomość

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie kazał robić ktg...
    Ja już po wizycie- Mały waży 3kg, szyjka zamknięta. Muszę powtórzyć morfologie i zrobić crp, bo mam 17.5 leukocytów. Przez całą ciążę miałam na poziomie 15-16 i gin mówił, że do 16 jest norma. A teraz się zestresowałam, że jest za dużo :( wyniki moczu są prawidłowe więc nie wiem co sie dzieje...

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit, ja się cieszę, ze mi wyznaczył termin po długim weekendzie. Jak na Ujastku miałam CC w piątek to potem w weekend nie było specjalistów na pediatrii. Ciagle słyszałam, musimy czekać do poniedziałku na badanie. Trochę mnie to stresowało. A teraz wypadają 3 dni wolnego wiec bałam się, ze znowu tak mi się trafi. Ale Ty chyba masz na 6.11, dobrze pamietam? Jak tak to powinnaś uwinąć się przed długim weekendem. W którym szpitalu będziesz? Ja tym razem na Kopernika.

• Agawa Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabel_ka, a jak wysokie masz CRP?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie byla fryzjerka, troche posiedziala a ja z nia i teraz zamiast umyc się i isc spac to leżę bo nie mam sily nawet na zęby. A jak patrze na kolejna górę naczyń do mycia to mi slabo. Mąż musi zajrzec do naszej zmywarki bo jak nie to dostalam dziś 500+ za 4 miesiace, to przez neta zamowie drugą bo mam juz dość stania i mycia, najbardziej doskwiera brzuch jak opre się o blat i plecy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika- gratulacje.

Meggs- no doktor podsunal Ci pomysł. Nie musisz z niego korzystac. Mozesz poczekać,aż sie samo zacznie. Kawał dzieciaczka z Twojego synka. Ja bym po 37tyg brala meza w obroty ;-)

She wolf- ja mam ich dosyc. Ostatnio mnie meczyly 2godz. I byly dosc regularne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide zrobic morfo,mocz, pakoet tarczycowy, hbs mam powtorzyc,hiv powtorzyc. I jeszcze wyszla mi wysypka na brzuchu i swedzi. Wiec jeszcze ide robic pakiet watrobowy. Obstawoam jakas alergie,ale na wszelki wypadek zrobie te badania,zeby wykluczyc cholestaze. Po co mam sie stresowac

• Spirit Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa wrote:
    Spirit, ja się cieszę, ze mi wyznaczył termin po długim weekendzie. Jak na Ujastku miałam CC w piątek to potem w weekend nie było specjalistów na pediatrii. Ciagle słyszałam, musimy czekać do poniedziałku na badanie. Trochę mnie to stresowało. A teraz wypadają 3 dni wolnego wiec bałam się, ze znowu tak mi się trafi. Ale Ty chyba masz na 6.11, dobrze pamietam? Jak tak to powinnaś uwinąć się przed długim weekendem. W którym szpitalu będziesz? Ja tym razem na Kopernika.
    Mam termin na 30 to liczę że wszystko załatwia przed 1 bo przecież do 4tam nie będę siedzieć i dopiero wtedy żeby robili badania :O ostatnio byłam 1-3maj ale bez dziecka jeszcze to wszyscy lekarze byli to może od dzieci też będzie teraz komplet :/

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Nie nie, u siebie w mieście. Nie wiem czego tak się boją, ja jak usłyszałam na usg że przepływy są w porządku to już pisałam do męża, żeby po mnie przyjechał. A tu dupa, musiał jechać ale po torbę. Właśnie dostałam antybiotyk dozylnie bo mam podwyższone crp przez to przeziębienie. Może to i dobrze, że mi go dali, szybciej wyzdrowieje 🙏
    Dobrze że coś dali bo przy cięciu być przeziębiona np to masakra :/

2017 #1
    2019 #2
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ja się wybieram na KTG od skończonego 38 tc. Postaram się zapisać na poniedziałek, to będzie 38t3d.

EDIT: Będę chodzić od 38 tc, bo tak mam na skierowaniu. Jakby to tylko ode mnie zależało, mogłabym zacząć chodzić wcześniej. W sumie to ciekawa jestem, czy mam jakieś skurcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 21:59

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Weronikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, już lepiej. Miałam malutką już na 3 godziny, teraz zabrali. Jutro rano dopiero pionizacja.

Alu_87, Cecylia lubią tę wiadomość

13 cs starań o drugie dziecko - szczęśliwy ❤️
    Termin: 06.11.2019 - Dziewczynka ❤️
    CC - 22.10.2019
    10.09 - 1990g
    15.10- 2837g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikaaa wrote:
    Dziękuję, już lepiej. Miałam malutką już na 3 godziny, teraz zabrali. Jutro rano dopiero pionizacja.

A gdzie ja zabrali? Moja byla w inkubatorze ale zawsze na sali ze mna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Dobrze że coś dali bo przy cięciu być przeziębiona np to masakra :/
    Właśnie trochę mnie ta wizja przerażała, chociaż mam rodzic naturalnie to różnie sytuacja może się potoczyć...

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika gratulacje, jak dojdziesz do siebie to opowiadaj jak było!

Ewelina u mnie leukocyty niższe ale też systematycznie rosną, zrobiłam wymazy i posiew moczu i czysto, zęby też zdrowe, crp niskie więc lekarz odpuścił.

U mnie też szyjka też twarda i trzyma a już mogłaby puszczać :/ na szczęście lekarz nie stwierdził wycieku wód, mały sporo przypakował bo ok 500g w 2 tyg i ma już ponad 3100. Niestety na wieść o insulinie gin powiedział, że za 2 tyg napisze mi skierowanie do szpitala na wywoływanie :( pobrał GBS, oby było czysto.

Meggs mnie tez przerażenie łapie!

FNh9p2.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia ja tez co wieczor mam ich sporo pod rzad i regularnie, ale potem wszystko sie wycisza. Wkurza mnie to, ze jak leze czy siedze i wstaje, to skurcz murowany.
    W kazdym razie jeszcze 10 dni musze wytrzymac, ale nie obrazilabym sie gdyby szybciej sie rozkrecilo ;)
    A jeszcze niedawno modlilsm sie zeby donosic do 24 tc 😬

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ