X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Weronikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się kolejna. Malutka urodzona dziś przez cc, waży 2840 i 55cm.

Zanes, Kijanka, Iza34, Agawa, Moni**, Ewelina92, coma, izabel_ka, Domcias, Kimsik, mrt87, Spirit, ListopadowaMama, Meggs, Limonka, Kropka89, sylvuś, Esti, Dzyzia, Szczesliwa_mamusia, Alu_87, agndra, Kaczorka, Maija, Ig004, Audreyyy, kudłata, Magdalen, Kurczaczek89, sisi, JustBelieve, Janka78 lubią tę wiadomość

13 cs starań o drugie dziecko - szczęśliwy ❤️
    Termin: 06.11.2019 - Dziewczynka ❤️
    CC - 22.10.2019
    10.09 - 1990g
    15.10- 2837g
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikaaa, gratulacje!

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikaaa wrote:

Gratulacje🎉🎈🎈🌺🌺🥂🥂

Jak się czujecie? Jak cięcie?

• Moni** Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikaaa wrote:
    Gratulacje!!!

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikaaa wrote:
    Gratuluję!!!

• coma Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, gratuluję! :) jak się czujesz?

uIHap1.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    U mnie choróbsko na całego... Do tego nie czuję praktycznie Małej i czekam na ktg... Mam nadzieję, że to po prostu przez chorobę
    Przynajmniej będą robić ktg kilka razy dziennie i obserwować skoro zostajesz. Tylko pewnie już do porodu nie wypuszcza.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika gratulacje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Przynajmniej będą robić ktg kilka razy dziennie i obserwować skoro zostajesz. Tylko pewnie już do porodu nie wypuszcza.
    No właśnie ten mały łobuz na ktg szalał jakby w nią coś wystąpiło 🤔 i w zasadzie nie musiałabym pewnie zostawać, ale jak lekarz usłyszał że ciąża po in vitro to nawet nie było dyskusji. Wcale nie zamierzalam zostawać no ale... Na usg smacznie spała i nawet nogą nie ruszyła, a po usg tańce hulańce. Już sama nie wiem jak te ruchy jej interpretować... Jest mi bardzo nie zręcznie bo leżę w sali z dziewczyną w ciąży również i mam katar i kaszel i nie chciałabym jej zarazić 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 18:26

• Meggs Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my właśnie po wizycie. Młody waży 3 kg 😳 szyjka została jakaś minimalna i przepuszcza opuszek. Doktor mowi że u mnie to kwestia dobrego badania ginekologicznego i pójdzie z kopyta. Po 37 tc mam się umówić z położna na badanie i rodzimy. Bo dziecko duże. Chyba że wcześniej ruszy samo, ale liczę że może jednak nie. Także trzymajcie kciuki , mnie łapie przerażenie 😳

Kijanka, sylvuś, Szczesliwa_mamusia, Maija, kudłata, sisi, Zlaania1 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    No właśnie ten mały łobuz na ktg szalał jakby w nią coś wystąpiło 🤔 i w zasadzie nie musiałabym pewnie zostawać, ale jak lekarz usłyszał że ciąża po in vitro to nawet nie było dyskusji. Wcale nie zamierzalam zostawać no ale... Na usg smacznie spała i nawet nogą nie ruszyła, a po usg tańce hulańce. Już sama nie wiem jak te ruchy jej interpretować... Jest mi bardzo nie zręcznie bo leżę w sali z dziewczyną w ciąży również i mam katar i kaszel i nie chciałabym jej zarazić 🙈
    Co oni z tym in vitro, na październiku to samo. Panika straszna bardziej z ich strony niż rodziców chyba. Jesteś na ujastku?

2017 #1
    2019 #2
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, rzeczywiście Wiktor sporo urósł. Pamiętam, jak po pobycie w szpitalu pisałaś, że coś słabo przybiera na szpitalnej diecie. Podoba mi się Twój plan. Nawet po cichu zazdroszczę, że 37 t.c. i będzie wywoływanie.
    U nas dzisiaj 36t4d. Waga 2800 gramów. Wywoływać nikt nie zamierza :)

8p3os65gur64a6vr.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Meggs, rzeczywiście Wiktor sporo urósł. Pamiętam, jak po pobycie w szpitalu pisałaś, że coś słabo przybiera na szpitalnej diecie. Podoba mi się Twój plan. Nawet po cichu zazdroszczę, że 37 t.c. i będzie wywoływanie.
    U nas dzisiaj 36t4d. Waga 2800 gramów. Wywoływać nikt nie zamierza :)
    U mnie wywoływać narazie nie chcą. Ponoć wystarczy pomasować szyjkę 😳 bierze mnie przerażenie.
    Ile w ogóle można chodzić z taka szyjka przepuszczalna na opuszek?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    U mnie wywoływać narazie nie chcą. Ponoć wystarczy pomasować szyjkę 😳 bierze mnie przerażenie.

Jak z rozwarciem można chodzić nawet dwa tygodnie, to z przepuszczalną szyjką chyba tym bardziej ;)

8p3os65gur64a6vr.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikaaa wrote:
    Weronikaaa gratulacje!
    Wszystkiego najlepszego dla Was, zdrowia dla Córeczki!!!:)

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • reset Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:

Meggs, jak widzisz na moim przykładzie z centymetrowym rozwarciem chodzę już tydzień i ponoć kolejne kilka dni przede mną ;) A główka już nisko i w kanale, więc grawitacja powinna robić swoje :P
    W ogóle to dziś był fajny dialog z lekarzem:
    - No nic się nie zmieniło od tygodnia, a ciąża już donoszona, więc może być pani nieco bardziej aktywna, bo chyba nastraszyłem panią tydzień temu...
    - Bardziej aktywna? Bo wie pan, wczoraj wstawiłam pranie, umyłam podłogi, zrobiłam zakupy spożywcze, pojechałam z autem na przegląd, a potem byłam w Ikei i przeszłam ją całą, by na koniec jeszcze zahaczyć o Rossmana...
    - Eeee... w sumie sam spacer po Ikei to już była maksymalna aktywność jaką miałem na myśli. To jednak proszę się bardziej nie aktywizować ;)

Także jak widzisz centymetr rozwarcia, twardnienia brzucha, dziecko, które ma rączkę przy czole i grzebie nią w szyjce nie przeszkadzają i nie rodzę ;)

A z innych tematów - macie już robione zapisy KTG? Albo od którego tygodnia każą Wam na nie chodzić?

Meggs lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, wczoraj pytałam od kiedy mam chodzić na KTG to powiedział, ze jest wszystko ok. i nie widzi potrzeby. No chyba, że coś by mnie zaniepokoiło. Teraz mam 36+3. CC zaplanowane na 11 listopada.

reset lubi tę wiadomość

• coma Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ja chodzę na KTG co tydzień teraz, bliżej terminu pewnie częściej.

uIHap1.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa wrote:
    Reset, wczoraj pytałam od kiedy mam chodzić na KTG to powiedział, ze jest wszystko ok. i nie widzi potrzeby. No chyba, że coś by mnie zaniepokoiło. Teraz mam 36+3. CC zaplanowane na 11 listopada.
    Dali Ci termin w święto? U mnie planowych nie ma i przez to mam trochę wcześnie :/

2017 #1
    2019 #2
  • reset Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Reset, ja chodzę na KTG co tydzień teraz, bliżej terminu pewnie częściej.

No dla mnie to badanie jest totalnie stresujące i mało co wnosi, bo już 10go na wizycie pisały mi się skurcze 80, więc czekałam na wizytę z duszą na ramieniu, a potem okazało się, że wg lekarza 'zapis idealny', bo skurcze pisały się tylko na ruchach. I mam w piątek wizytę z ktg (u mojego głównego prowadzącego) i aż się waham czy jej nie odwołać/ przełożyć, bo już mnie te zapisy stresują. I jak wyjdą skurcze to pewnie pół weekendu będę panikować, że już rodzę...

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ