Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
coma wrote:Moja mała nadal jest klockiem, dziś 3061g żywej wagi. Nie rodzę jeszcze, szyjka zamknięta. Robiliśmy dziś z jakiegoś powodu takie dokładne USG z opisem jak USG III trymestru no i na szczęście wszystko z nią dobrze. To była ostatnia wizyta prywatnie, teraz będę jeździła już tylko do szpitala.
Nie no... klockiem to by była, jakby w 32 tc tyle ważyła. Jak dla mnie te 3060 gramów to lekko powyżej średniej dla Twojego wieku ciążowego -
A mnie odszedł czop! Z tej okazji wstawiłam jeszcze pranie, teraz idę ogolić nogi i umyć włosy (a co, trzeba w razie w trzymać fason) i pewnie spać, bo to może być i kwestia godzin i dni.
Ale jedno jest pewne - raczej nie grozi mi indukcja po terminie No i jest pewna nadzieja, że Mała wizualnie podobna do taty, ale z charakteru do mnie - nigdy chyba się nigdzie nie spóźniłam i wygląda na to, że i ona taka będzieZlaania1, coma, Ewelina29, Kijanka, Kropka89, Cecylia, sisi lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:A mnie odszedł czop! Z tej okazji wstawiłam jeszcze pranie, teraz idę ogolić nogi i umyć włosy (a co, trzeba w razie w trzymać fason) i pewnie spać, bo to może być i kwestia godzin i dni.
Ale jedno jest pewne - raczej nie grozi mi indukcja po terminie No i jest pewna nadzieja, że Mała wizualnie podobna do taty, ale z charakteru do mnie - nigdy chyba się nigdzie nie spóźniłam i wygląda na to, że i ona taka będzie
Ja już jestem ponad tydzień po czopie i dalej nie widać porodu. Także nie ma się co nakręcac na ten czop. -
Moni** wrote:Ja już jestem ponad tydzień po czopie i dalej nie widać porodu. Także nie ma się co nakręcac na ten czop.
Dlatego napisałam, że może to być i kwestia godzin, i dni... Ja tam chętnie urodziłabym np. 7go listopada A najlepiej między 9 a 12 listopada - po kolei mamy wtedy urodziny dziadka, imieniny M. i moje imieniny. Także komuś prezent by się trafił
Moni** lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Kijanka wrote:Ja właśnie poszukuję i testuję. Nie znalazłam jeszcze takiego, który polecam, ale dwa już mogę odradzić.
Chciałabym douszny, ale przetestowałam już dwa (tommee tippee i marki motorola) i oba zwracam, bo błędnie wskazują temperaturę. Mierzyłam sobie i mężowi i najwyższa, która nam wyszła, to 35,9 stopnia (a z reguły wychodziło koło 35,5 stopnia). Porównywaliśmy z wynikami z tradycyjnego rtęciowego termometru laboratoryjnego, który pokazuje wyniki około 36,3 stopnia. Dodam, że w instrukcjach jest napisane, że niby te termometry douszne automatycznie dostrajają wyniki do temperatury w ustach.
Zamówię jeszcze douszny marki Braun, ponoć jest super. I zobaczymy.Kijanka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja mam na 28.11 i to ja będę ostatnia zobaczycie
Nie mam jak pisać ledwo co czytam (niestety tylko w łazience) ale mój starszy synek ma gorączkę, nie wiemy jeszcze co to czy piątki mu idą czy jakiś wirus jak czytam o tych wirusach to mi słabo ( jakieś bostonkach i inne takie) czy to musi być w tym ostatnim miesiącu ciąży? Leżę z nim na materacu, głaszcze te spocona główke malutka a w brzuchu mi Janek wykręca piruety. Moje dwa synki są już ze sobą związani zanim się zobaczyli śmieje się że Janek za każdym razem jak Ignaś jest chory to się obraca . Ale szczerze to mam nadzieję że teraz już się nie obrócił bo już późno, a był już ładnie znowu głowa w dół. Wizyta w czwartek, zobaczymy.
Wszystkim nowym mamusiom bardzo gratuluję!!!! Jesteście super dzielne
-
Byłam dzisiaj na fizjoterapii dla kobiet w ciąży co by wspomóc trochę kręgosłup i rozluźnić mięśnie. Fizjoterapeutka tak samo jak wcześniej mój gin, zaleca żeby pojawić się u fizjo. 10 do 14 dni po porodzie. Można wtedy jeszcze dużo zadziałać jeśli chodzi o mięśnie brzucha, kręgosłup i coś tam jeszcze. Podobno później to już jest ciężko osiągnąć fajne efekty. Nie u wszystkich jest to potrzebne, ale zawsze lepiej sprawdzić. Piszę o tym bo przy pierwszej ciąży nie miałam o tym pojęcia.
Fizjo. mówiła tez ze przed SN warto zaliczyć takie rozluźnienie mięśni, wtedy jest łatwiejszy poród. Czasem jest duże napięcie i mięśnie blokują kość ogonową i to w efekcie blokuje poród. U mnie było sporo zblokowanych miejsc, szczególnie biodra, które czuję mocno w nocy. -
Cecylia wrote:Gratulacje!! Dostałaś znieczulenie? Czy ono przy partych nie działa?
Mam wielka prośbę do listopadowych październikowych mam o opisy porodów jak miały SN, bo się zaczynam bać tak wyczekując.Cecylia, Esti, sisi lubią tę wiadomość
-
coma wrote:Moja mała nadal jest klockiem, dziś 3061g żywej wagi. Nie rodzę jeszcze, szyjka zamknięta. Robiliśmy dziś z jakiegoś powodu takie dokładne USG z opisem jak USG III trymestru no i na szczęście wszystko z nią dobrze. To była ostatnia wizyta prywatnie, teraz będę jeździła już tylko do szpitala.
-
Mamy ogromny zaszczyt i wielką radość powiadomić ze dzisiaj w samo południe przyszła na świat nasza największa Miłość Laura<3 2650 gramów szczęścia i 57 cm wzrostu:-) najszczęśliwsi rodzice pod słońcem
reset, ListopadowaMama, Szczesliwa_mamusia, Kijanka, kudłata, Cecylia, Kimsik, Zlaania1, Kropka89, Moni**, agndra, JustBelieve, mao, Ig004, Kaczorka, momo, Ewelina92, Alu_87, coma, Esti, She Wolf, sisi lubią tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Sylvuś, wymiary modelki
sylvuś lubi tę wiadomość
nick nieaktualnySylvus- gratulacje.
Meggs- ja tez nie mialam wykupionej poloznej,a trafiła mi sie fajna polozna przy porodzie. Przynajmniej kasa zaoszczedzona. Zazdroszcze,ze juz masz to za sobą. Na poloznoctwie tez jest spoko. W sumie gdyby nie to,ze maly lezal pod lampami i caly czas spedzalam na lozku,to moglabyn lezec i w szpitalu jedzenie smaczne, nie trzeba bylo nic robic,oprocz karmienia malego. Ale 1,5m2 miejsca dziłalo na mnie depresyjnie 😉sylvuś lubi tę wiadomość
-
coma wrote:sylvuś, masz CC dlatego, że nie czułaś ruchów czy masz jeszcze jakieś wskazania?
Co do godzin i ruchów a raczej ich braku, pewnie może być dłużej ale nie przy ciśnieniu ponad 150.
Wiec każda z nas indywidualnie do tego podchodziW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
nick nieaktualny
-
Ja dopiero teraz piszę, bo wcześniej ogarniałam siebie po CC i dziecko.
25.10.2019 o godz. 22:33 na świat przyszedł Kajtuś, 4390g i 61cm długi. Dobrze, że wzięłam 3 zestawy na 62 a nie tylko na 56 😅
Wskazania do CC: cukrzyca ciążowa, makrosomia i wielowodzie. CC miało odbyć się w przyszłym tygodniu, ale poród sam się rozpoczął, więc w sumie lepiej niż "CC na zimno".Moni**, sylvuś, Ig004, Janka78, Ewelina92, Kimsik, Iza34, Meggs, Kaczorka, karma, Szczesliwa_mamusia, Alu_87, coma, Zlaania1, kudłata, Cecylia, Kropka89, Esti, Limonka, She Wolf, sisi lubią tę wiadomość
1) Wituś- 23.03.2015 😍
2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
-
Kijanka wrote:Sylvuś, gratulacje.
Rodziłaś w Salve ostatecznie?
Wczoraj tu przyjechalismy na IP i zostaliśmy ze wskazaniem na szybsza CC niż ta wyznaczona.
Czekalam dzisiaj na mojego lekarza od kwalifikacji bo nie był przecież przygotowany na ta datę, ale zachował się bardzo ładnie i przyjechał. We dwóch zrobili cesarke a całego personelu było az 9osób, byłam w szoku;)pozytywnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 02:17
Kijanka lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"