Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja w sumie dopiero od Was się dowiedziałam jaki to będzie znak zodiaku Znaczy przypominam sobie dyskusję w kwietniu podczas Wielkanocy, kiedy jedna z cioć podniosła ten temat, ale wtedy to w ogóle byłam nastawiona tylko na to, by 30.04 na prenatalnych usłyszeć, że wszystko ok i ani znak zodiaku ani płeć mnie nie interesowały.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dzień dobry dziewczyny
Gratuluję serdecznie nowym mamom!
Ale nam wysypało pięknych cudów
Ja tak w sumie się nie spieszę, ale chciałabym już pomału przywitać małego
Ja poprasowałam, będę pakować tą torbę do szpitala
Dziś odwiedzają nas znajomi, pochodzimy trochę po mieście, potem będziemy grzeszyć pizzą a na koniec do nas na piwko
Nawet mam bezalkoholowego Heinekena co mi zalegał w lodówce od 2 miesięcy
Co do znaków zodiaku, mój syn ma przewidywaną datę porodu w moje urodziny, także pozdrawiam Was ja, Esti - skorpionica
Moja najlepsza przyjaciółka z dzieciństwa też jest skorpionką i jakoś się nie pogryzłyśmy do teraz
A mój mąż mówi, że życie ze mną jest po prostu super proste
Ponadto skorpiony wiedzą czego chcą i dobrze radzą sobie w życiu, także może Wam to trochę pomoże w akceptacji takiego znaku
Edit: Jeszcze dodam, że mam 3kę rodzeństwa - 2 starszych braci i młodszą siostrę. Wszyscy mamy ze sobą kontakt ale między nimi nawzajem to różnie bywa, a ja jestem jedyna, która ma ze wszystkimi świetny kontakt rodzinno - przyjacielski. Taki klej rodzinny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 11:53
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
nick nieaktualny
-
Jestem na porodowce. WODY rano odeszły. Trzymajcie kciuki. Odezwę się potem.
Kijanka, Kaczorka, karma, Limonka, Szczesliwa_mamusia, mrt87, Esti, Alu_87, Cecylia, Iza34, Agawa, agndra, Kimsik, Zlaania1, kudłata, JustBelieve, Kropka89, Audreyyy, sylvuś, sisi lubią tę wiadomość
-
Ja tam swojego nie faworyzuję.. uważam, że są lepsze znaki niż bliźnięta. Osobiście wolałabym być bykiem
A tymczasem u nas taka pełnia szczęścia
Udało nam się z mężem zjeść razem obiad (ciepły)Kijanka, Limonka, Szczesliwa_mamusia, Alu_87, Esti, Cecylia, natki89, karma, Ig004, agndra, Agawa, Kimsik, Zlaania1, kudłata, Kropka89, sylvuś, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgawa wrote:Szczęśliwa Mamusiu- Ale mnie przestraszyłaś 😋Ja jeszcze w dwupaku 😀 pewnie chciałaś pogratulować Agndrdzie.
Też jestem w szoku, ze taki wysyp. Co tutaj wejdę to nowy słodziak na świecie. Chyba zostało mniej niż więcej do rozpakowania. Ja oczywiście też gratuluję świeżo upieczonym mamom 🥂🎉🌹🌷🎈❤️i trochę zazdroszczę, ze macie to już za sobą. Chociaż ja osobiście chciałabym wytrwać do tego 11listopada, bo wcześniej mój gin jest na urlopie i ktoś inny musiałby mnie kroić🥶
Janka, jak rodziłaś? SN?
Ale skoro juz Ci pogratulowalam,to moze sie szykuje jako nastepna -
Iza ja też nie próbowałam niczego faworyzować. Chciałam tylko pokazać ten znak w lepszym świetle, bo widać wiele dziewczyn tak średnio podchodzi do tego znaku, a to znaki naszych pociech, jeśli są na listopad. A tu też nie ma czego demonizować. Jak każdy znak ma swoje dobre i gorsze strony. Znak jak znak, wiadomo
Moni kciukasy!2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
Kaczorka, ale u Was sielanka. Cudny obrazek 😍
Szczęśliwa Mamusiu, no właśnie też mi to przeszło przez głowę 🥶Oby jednak się nie sprawdziło. Jakbym mogła rodzic SN to jak najbardziej, ale przy CC to jakoś chciałabym jechać wtedy kiedy mam ustalone.
Moni, trzymaj się dzielnie! Powodzenia✊Kaczorka, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość
-
Gratuluje wszystkim świezo upieczonym mamusiom
Ciekawe kto bedzie pierwszy w listopadzie
U mnie tez nadal cisza i musze jakos wytrzymac do piatku. Ciekawe czy tym razem szybciej urodze niz za pierwszym razem, bo tez mialam porod indukowany.
Natki, ja mam to samo z czekolada!!! Ostatnio wyjadlam prawie wszystkie slodycze z torby do szpitala, wiec dzis poszlam na zakupy, zrobic kolejne zapasy czekolady 🙈 Do tego upieklam ciasto czekoladowe. Moze organizm w ten sposob generuje energie na czas porodu 😛25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Mamaginekolog napisała że macica potrzebuje cukru do tak dużego wysiłku jakim jest poród więc to poniekąd usprawiedliwione 😆
-
nick nieaktualny
-
She Wolf wrote:Gratuluje wszystkim świezo upieczonym mamusiom
Ciekawe kto bedzie pierwszy w listopadzie
U mnie tez nadal cisza i musze jakos wytrzymac do piatku. Ciekawe czy tym razem szybciej urodze niz za pierwszym razem, bo tez mialam porod indukowany.
Natki, ja mam to samo z czekolada!!! Ostatnio wyjadlam prawie wszystkie slodycze z torby do szpitala, wiec dzis poszlam na zakupy, zrobic kolejne zapasy czekolady 🙈 Do tego upieklam ciasto czekoladowe. Moze organizm w ten sposob generuje energie na czas porodu 😛
Dobrze postawione pytanie brzmi, czy ktoś zostanie na listopad -
Trochę ochłonęłam wiec napisze co nieco.wczorsj o tej porze jeszcze nic nie zwiastowało porodu.przyjechala moja siostra ,poszłyśmy na grilla.ok 20 tak jakby pociekło coś ale nie dużo.po jakiś 15 min znowu trochę.pojechalismy na IP w moim mieście.zrobili test i to nie wody.odmowilam przyjęcia i pojechałam 100 km do Rzeszowa do profamili.tam miałam termin cc na 6 lustopada.zrobili test i to nie wody .po Ok 10 min znowu chlusnęło i to już były wody😬mały ułożony poprzecznie wiec z cesarka problemu nie było.no i o 2.25 na stary czas Nikosia wyciągnęli.zaraz była zmiana czasu i mój tak jakby się jeszcze nie urodzil😜 wybrał sobie czas.gratulacje dla nowych mamusiek 💪👍
coma, Kijanka, mrt87, Szczesliwa_mamusia, Agawa, karma, Kaczorka, Cecylia, momo, Maija, Iza34, kudłata, Limonka, Zlaania1, agndra, Audreyyy, Kropka89, sylvuś, Kasza, sisi lubią tę wiadomość
-
natki89 wrote:
Ciekawe kto urodzi 1.11
Ja bym nie miała nic przeciwko
A słodycze też bym pochłaniała, ale przechytrzyłam system i nie mam ich w domu. Dlatego nie urodzę. Bo moja macica nie będzie miała siły na skurczeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 18:18
karma lubi tę wiadomość