Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Domcias, mi pomogło siedzenie na poduszce ciążowej - robiłam sobie z niej kółko i tak siedziałam, albo zwykle kółko takie do pływania albo jeszcze po prostu zwinięty w kółko koc - ja mogłam tylko tak siedzieć i dużo mi to dawało. Super ze już jesteście w domku Karmieniem się nie przejmuj tak jak dziewczyny piszą i jeśli po uniesieniu na Twoim ramieniu sama nie odbije to spokojnie ja kładź (chyba na boczku bezpieczniej).
Domcias lubi tę wiadomość
-
Ja juz w szpitalu podpieta pod KTG, czekam na badanie i na rozpoczecie indukcji.
Boje sie bolu 🙈🙈
No a tak wogole ktos rodzi ze mna? 😛😂Szczęśliwa Mamusia, Limonka, Kropka89, agndra, Ewelina92, Kimsik, Esti, Esti, Esti, Esti, Kijanka, sisi, Zlaania1, sylvuś, JustBelieve lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Dzięki dziewczyny, meczylo mnie wlasnie to odbijanie. Bo raz rzeczywiscie mocno jej sie odbija, jakby gazowanego sie napila, a innym razem nic. Kładę ja wlasnie na boczku, zeby bylo bezpieczniej.
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Limonka wrote:She_Wolf, szybkiego porodu ! Jak planuja wywolywac? Pisz jak tam sytuacja
Gdyby bylo rozwarcie to przebiliby pecherz. No ale oczywiscie rozwarcie malutkie - tylko 1 cm, wiec zalozyli mi tampon z hormonem i czekamy.
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyDomcias- mi sie bardzo ciezko siedzialo,jak miałam szwy. Jak mi sciagneli,to taka ulga. Jak nowo narodzona. Nie odbijalam syna za kazdym razem. Jak zasnal,to zasnał. Kladlam tylko na boczku,zeby w razie czego,jak mialoby sie ulac,to na bok.
She Wolf- powodzenia. Ktos musi otworzyc listopad.
Reset- ja po 1 porodzie mialam nakazane zmniejszyc dawke letroxu o polowe dawki. W tej mam zalecone,zeby wrocic do tej przed ciaza. Najlepiej skonsultowac sie z lekarzem. Bo to kwestia indywidualna.Domcias lubi tę wiadomość
-
Domcias, miałam podobnie z odbijaniem u starszego synka. Bardzo rzadko udawało się odbić po karmieniu.Ponieważ wszędzie słyszałam, ze musi się odbić to trzymałam go na ramieniu nawet po 30 min. a i tak bez efektu. W nocy to był koszmar bo ile można tak czekać. On mi zasypiał na ramieniu i tyle było. Jak przyszła położna to powiedziała, ze chwilkę można tak ponosić, z 5 max. 10min. i jak się nie odbije to dać sobie spokój. Ważne żeby dziecko leżało w bezpiecznej pozycji w razie gdyby się ulało.
She Wolf - powodzenia.Kropka89, Domcias lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze mam takie intymne pytanko. Po wizycie w toalecie z dwójką mam wrażenie, ze chwile po leci mi o wiele wiecej krwi. Czy to może byc spowodowane parciem? I w ogóle dziś mija tydzien od porodu, krwawie tak na czerwono-brazowo. Po toalecie jest taka zywa czerwona krew. Chyba jest ok, co? Wszystko dla mnie takie nowe i nie wiem czy to prawidłowe. W szpitalu nic nie mowili. Ja wypis mialam juz w niedziele, bo podobno ladnie sie goi, tylko malutka musiała zostać.
-
Dominik 30.10 planowe ciecię
Do szpitala na 7,standardowo milion papierów i kiedy okazało się że kolejność jest alfabetyczna więc będę teoretycznie szybko,każdej następnej dziewczynie skakało tętno na samo słowo zastrzyk A co dopiero operacja i musieli im robić "nagle"planowe ciecię więc sobie tak leżałam pod ktg chyba tylko po to żeby mi się nie nudziło potem doczekałam się,było bardzo fajnie w trakcie cięcia,wszyscy się śmieją z tego że mi się podobało :p ale serio było lepiej niż przednio A chyba bardziej byłam zdenerwowana :p
Potem sala pooperacyjnA i dostałam bobasa wygląda identycznie jak pierwszy synek A wpadłam jeszcze na genialny pomysł żeby byli ubrani tak samo bo to słodkie, no cóż,będę musiała podpisywać zdjęcia żeby się dzieci nie myliły :p
Wieczorem trzeba było wstać,wstałam jakby operacji nie było -dziewczyny z sali patrzyły trochę z niedowierzaniem trochę jak na wariatke i nie ukrywam sama jestem zdzwoniona ze tak śmigam:D
Potem już na położnictwo gdzie jestem w wielkiej sali od 30 godzin sama:D także mam nadzieję że nie wystawia mi rachunku za apartament przy wyjściu. Jedyny minus to taki że sala jest tak duża że mi się do kontaktu ciężko wstaje więc jak nie muszę nie korzystam z telefonu,w sumie całkiem spoko detoks :p
Mały dużo spadł z wagi ale liczę że jutro trochę pójdzie w górę i nas jutro puszczą do domu bo swoją łazienka to jednak swoją łazienka o tęsknocie za synkiem nie wspomnę...
Gruby wcale nie taki gruby bo 3600 za to 58 cm i chyba to zawyzało wagę :p
trzymajcie kciuki żeby jutro nas puścili do domu!Esti, Domcias, Agawa, Kaczorka, Iza34, Janka78, Audreyyy, silent, agndra, Ewelina92, Kropka89, Limonka, sisi, Zlaania1, sylvuś, JustBelieve lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
#teamnicsieniedzieje#
Skrzat nadal nigdzie się nie wybiera.
Z brzucha nie wygoniło go ani wczorajsze spotkanie ze znajomymi, ani długie spanie, ani objazd po cmentarzach, ani szykowanie obiadu.
Zaczynam pić herbatę z liści malin.
Wczoraj odstawiłam magnez.
#teamnicsieniedzieje#
Reset, mi się w ciąży pojawiła niedoczynność tarczycy. Obecnie biorę 5 razy w tygodniu 50 mg Letroxu i 2x w tygodniu 75 mg. Pytałam moją ginekolog-endokrynolog na ostatniej wizycie o to, co robić w razie porodu. Powiedziała mi, żeby zejść do dawki 25 mg. Liczę na to, że po ciąży moja tarczyca będzie funkcjonować dobrze bez leków. Zawsze tak było.
Spirit, gratulacje!
Coma, jak tam? Wróciłaś do domku czy jednak Mała zdecydowała się na 1.11? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cecylia wrote:Ja tez kupiłam herbatkę z liści malin, jestem po drugiej dzisiaj, ale ohydztwo!
Spacer pod górę, po schodach, ćwiczenia, kręcenia biodrami na piłce...
Rezultat: jestem wykończona, bolą mnie plecy i mi się odbija zgniłym zielskiem. Skurczy brak.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️