X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina wrote:
    Kaczorka i m.in. Twoja relacja trzyma mnie przy nadziei, że będzie lepiej niż to sobie wyobrażam. Wiem, że już o mnie pytała. Ciekawe jak pierwsza w życiu nic bezę mnie. Tata ma ją mieć w łóżku.

Moja spała z mężem i czasami się przebudzała, ale wystarczyło, że na chwilę wziął ją na ręce i zasypiała dalej :)
    A jak przychodził SMS ode mnie, to zawsze chciała, żeby mąż jej czytał i kazała mamusi piłeczki wysyłać ;)

Co do kombinezonów czy misiowych pajacy - ja jednak polecam kupić na rozmiar 56. To nic fajnego, jak dziecko się topi w takim wdzianku.
    My mamy teraz taki rozmiar a Olka jeszcze się mieści w 50 i trochę niewygodnie jest, gdy rękawy wiszą a dziecko "wpada" do środka.

Iza - też jestem w szoku, że to już 3 tygodnie ;)
    A najlepsze jest to, że już kompletnie zapomniałam o ciąży i porodzie.
    Jutro wybieram się z małą na pierwszą wizytę do lekarza.

A tymczasem jakieś przeziębienie próbuje mnie dopaść..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Sabrina Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam śpiworek maxi cosi do fotelika. Raz żeby było bezpiecznie, dwa łatwiej się ubierało kiedy starszą córkę będę zawozić do przedszkola.

3jgx6vgc8fs23gs6.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - w szpitalu gdzie urodziłam można było pożyczyć laktator i nie było potrzeby posiadania swojego.
    Kwestia tego czy w Twoim szpitalu mają laktatory dostępne i czy wolałabyś mieć swój tylko dla siebie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, ja mam tą samą koncepcję - jak będzie w miarę ciepło to fotelik z dedykowanym śpiworkiem do niego i pod to zwykły pajacyk, a jak będzie zimno to dojdzie jakiś misiowy pajac.

Ale w lipcu raczej będzie ciepło.

Kijanka, Zlaania1 lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • agndra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Iza, ja uważam, że śpiworek w rozmiarze 62 na początek jest ok. Szkoda pieniędzy na śpiworek w rozmiarze 56, który użyjesz raptem kilka razy. U nas w zależności od pogody będzie zestaw miś + ciepły śpiwór do fotelika (w rozmiarze uniwersalnym niby do 1 roku) albo zwykły pajac + ciepły śpiwór do fotelika.

U mnie nadal nic się nie dzieje.
    Byłam na pierwszym w życiu KTG. Oczywiście takim niepełnym, bo gdzieżbym mogła mieć pełne rozeznanie w sytuacji :). KTG miało tylko jedną głowicę do oceny tętna płodu. Tej do oceny czynności skurczowej macicy brak. Skrzat ma się dobrze, tętno w zakresie 120-160, szybsze przy ruchach, więc super.
    Potem poszłam na rynek po warzywa na obiad i do marketu po sok.
    Zrobiłam obiad na kilka dni. Nie żebym się gdzieś szykowała, po prostu nie chce mi się codziennie gotować i jak już coś robię, to raz na dwa, trzy dni. Super system, polecam!
    Była drzemeczka.
    A potem sprzątanie. Odkurzyłam cały dom, umyłam podłogi.
    Zaraz rozkładam matę do jogi.
    Jak mi się potem będzie chciało, to posprzątam jeszcze w łazience. Jak nie, to posprzątam jutro.
    Więc jest super i nic się nie dzieje :)
    Też tak uważam. Nie mam/miałam w ogóle śpiworkow w rozmiarze 56. Kajetano teraz duży się urodził, bo az 61cm, ale Witoldo to miał 53cm. Oboje na wyjście ze szpitala mieli śpiworek w rozmiarze 62cm.

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie nie ma różnicy czy się dziecko wsadzi najpierw do 56czy 62 bo one i tak wszystkie pokurczone ręce i nogi mają to i tak wisi materiał :p

Kijanka lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabrina wrote:
    Ja też mam śpiworek maxi cosi do fotelika. Raz żeby było bezpiecznie, dwa łatwiej się ubierało kiedy starszą córkę będę zawozić do przedszkola.

Sabrina, jak oceniasz ten spiworek? Ciepłe to będzie? Tez kupiłam maxi cosi do fotelika i dzisiaj zaczęłam mieć wątpliwości czy to będzie wystarczająco ciepłe na chłodniejsze dni nie mówiąc o mrozach. W co będziesz ubierać dziecko jak będziesz używać tego śpiworka? Dajmy na to jak będzie poniżej 10 st. na plusie. Taki nieocieplany polarowy pajacyk wystarczy?

• agndra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Kijanka to faktycznie super jak po takiej aktywnosci nic sie nie dzieje. Ja bym zaraz urodzila. Ale tak na serio to sie ograniczam bo bola plecy, podbrzusze. Ile moge to robie. Najbardziej mnie wkurza jak musze sie schylic do samej podlogi lub kucnac a potem nie mam czego sie zlapac zeby wstac.
    A najbardziej wkurza mnie zakladanie adidasow.

Jeszcze mam pytanie o laktator. Pakowac do torby do szpitala czy nie?
    Ja spakowałam i dobrze, bo szpitalne wszystkie były wypożyczone i kobiety nie mogły się doprosić.

Agawa lubi tę wiadomość

1) Wituś- 23.03.2015 😍
    2) Kajtuś- 25.10.2019 😍
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam laktator spakowany - czy potrzebnie czy nie to się okaże, ale jeśli miałabym używać, to wolę swój niż szpitalny.
    Swoją drogą to torba spakowana od kilku tygodni, a ja mam ciągle wrażenie jakbym czegoś zapomniała... I nie ma dramatu, do domu mamy chwilę, mam na miejscu nie tylko męża, ale i rodziców, którzy będą wtedy w pełni dyspozycyjni, więc zawsze w razie 'w' każdy coś podrzuci z domu, ale to uczucie takie głupie z tyłu głowy jest.

I od tygodni staram się zbierać drobne do szpitalnych automatów :P Nigdy nie noszę przy sobie gotówki, a automat szpitalny z kawą mi życie ratował i w listopadzie, i teraz na patologii.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również biorę ze sobą laktator. Oczywiście wszystko zależy od szpitala, ale już nasłuchałam się historii, że laktatory niby były, a faktycznie ich nie było.
    Poza tym do szpitala mam spakowany zestaw minimum. Jak coś, to mąż doniesie :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • ListopadowaMama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyjście miałam taki misiowy kombinezon-pajac tygrysek ze smyka w rozmiarze 56. Miki i tak sie w tym topił i topi nadal. W foteliku dodatkowo miał dedykowany fotelikowy śpiworek. Laktator zalowalam ze nie miałam swojego, bo nawał był w weekend, kiedy nie było osoby odpowiedzialnej za laktatory szpitalne, a pielegniarki mówiły, ze te ich laktatory są wypozyczane tylko dla wcześniaków. Tak meczylam się do poniedzialku rano, kiedy przyszła osoba odpowiedzialna za ten sprzet i cierpliwie pomogła i z odciąganiem i prawidłowym przystawianiem dziecka do piersi

Suszarka lubi tę wiadomość

201910251756.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo rzeczy bo do domu 70km. Co prawda za "lasem" za szpitalem mieszka moja siostra ale co zrobie jak ona bedzie w pracy albo wyjedzie na weekend?

• Domcias Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wzięłam ze sobą laktator i przydał się w 3 dniu przy nawale pokarmu. Później tez odciagalam do butelki dla malutkiej, bo leżała na neonatologii w inkubatorze z powodu zoltaczki.

My dzis bylismy na sesji noworodkowej. Mieliśmy wykupiony pakiet z 4 stylizacjami, udalo się zrobić 2. Spodziewałam sie tego, bo nasze dzieciątko lubi sobie pokrzyczec 😁 Taki mały nerwusek z niej. Pod koniec listopada mamy przyjechać dokonczyc sesje, ale tym razem zrobimy ujecia rodzinne.

age.png

08.10.2018 Aniołek 9tc
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę sesja noworodkowa, a ja jeszcze przez 1.5msc nir wybrałam zdjęć z ciążowej do obróbki 😂
    Ostatnio nic mi się ni chce.
    Właśnie sobie zaparzyłam suszone liście maliny okropieństwo chyba nie wypiję.

Co to robienia rzeczy w domu to leń totalny,albo słabe samopoczucie ,plus za każdym razem jak się schyle skurcz, tak samo jak siedzę lub leżę i wstanę

b33247a35f.png[/url]
    09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
    15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
    28.06.2019 - 270 g 😊
    01.08.2019 - 700 g :)
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • sisi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Ja miałam na wyjście kombinezon z misia Hm 56-Adelka w nim utonęła. Nawet nie dosięgala rękami do rękawów. Wróciliśmy docelowo pod kocykiem.
    Bo 56 z HM to jak 62 z innych firm, mają zawyżoną rozmiarówkę.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Bo 56 z HM to jak 62 z innych firm, mają zawyżoną rozmiarówkę.
    Dokładnie hm ma lekko zawyżoną rozmiarówkę. Ja mam kombinezon 50/56 z hm i wypada dość duży. Mam nadzieję,że mi się dziecko w nim nie utopi ;)

b33247a35f.png[/url]
    28.06.2019 - 270 g 😊
    03.10.2019 - 1957 g 😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. 5.11 o 22.15 przez cesarskie ciecie, na swiat przyszedł nas syn Tymon. Wazy 2480 i mierzy 51cm. Jestesmy przeszxzesliwi

Nieplanowana, Agawa, reset, Domcias, Ewelina29, Kaczorka, Ig004, mao, agndra, ListopadowaMama, Iza34, Janka78, Zlaania1, Esti, sylvuś, Kropka89, Ewelina92, Kijanka, Limonka, sisi, kudłata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Hej. 5.11 o 22.15 przez cesarskie ciecie, na swiat przyszedł nas syn Tymon. Wazy 2480 i mierzy 51cm. Jestesmy przeszxzesliwi

Gratuluje!

Moment, ty bylas w #team nicsieniedzieje i juz? Zaczynam sie bac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 07:03

• Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, a ostatni wpis brzmiał "dziś nie rodzę, chrzanie to!" :D tyle miała matka do powiedzenia ;) Gratuluję Szczęśliwa mamusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 07:22

Iza34, Kropka89, agndra, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

5E5kp1.png
  • Zlaania1 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza matka swoje-a syn swoje :D

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

b33247a35f.png[/url]
    28.06.2019 - 270 g 😊
    03.10.2019 - 1957 g 😁
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ