Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, melduje, że od wczoraj 21.15 synek jest już z nami.
Jest cały i zdrowy na szczęście. 10 pkt.
Jednak przeżyłam w sumie dwa porody....
Od 11 do 20 oxy x2. Zaczęli super działać, tak naprawdę od razu. Skurcze wysokie, rozwarcie postępujące.
Od 18 dwie godziny partych i niestety. Tak jak było przewidywane synek była za duży i za długi. Dodatkowo wykrzywił główkę do góry i nie mógł wejść w kanał. Co wyszedl to tyle samo się cofnął, co ja sama doskonale czułam.
O 21 decyzja o cesarce no i tam to już wiadomo.
Rana boli. Bardzo. 9 h w mega silnym porodzie sn bolały.
Ale to już nie ważne 😊
Życzę Wam mimo wszystko pojedynczych porodów 😊Ig004, Zlaania1, ListopadowaMama, Esti, sylvuś, Janka78, Kropka89, Ewelina92, Kijanka, Kaczorka, Domcias, Nieplanowana, agndra, Limonka, Dzyzia, sisi, Szczesliwa_mamusia, kudłata lubią tę wiadomość
-
Kimsik gratulacje i dobrze że zrobili CC bo z tymi różnie bywa. Za kilka dni będzie przyzwoicie. Pierwsze dwie doby najgorsze. Niech leki przeciwbólowe Ci dają one nie szkodzą przy kp.
Kimsik lubi tę wiadomość
-
Klimsik gratulacje, dzielna babka z Ciebie! Najważniejsze że jesteście już razem, bezpieczni
Ja wczoraj wciągnęłam cała dawkę oxy i nic... Może podali mi jakieś placebo, nie wiem xD wszyscy wróżyli szybki poród a tu ani jednego sensownego skurczu. Czekam na obchód (bardziej na śniadanie, ale na obchód też). Jakby ktoś chciał rodzić to proszę bardzo, ja wpuszczam do kolejki, może ten dzień schabowego będzie dla mnie łaskawy?Kimsik, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja druga noc z rzędu z głowy-budziły mnie skurcze. Teraz boli brzuch i plecy, i ogolny brak sił. Miałam dziś iść do kina, ale nie wiem co z tego wyjdzie.
Poza tym pogoda mnie nie zachęca do rodzenia-teraz jest -2 a odczuwalna -6. Ale na dużo lepszą pogodę chyba już nie ma na co liczyć 😉[/url]
09.04.2019 - Crl 9.3 mm ,jest ❤
15.05.2019 - Crl 6.1 cm 😀
28.06.2019 - 270 g 😊
01.08.2019 - 700 g
03.10.2019 - 1957 g 😁 -
nick nieaktualnyTeraz my co nie urodzilysmy siedzimy jak na tykajacej bombie. Nigdy nic nie wiadomo.
Moja malutka wczoraj wieczorem tak bardzo sie ruszala ze az balam sie ze jest coś nie tak, az mnie bolalo. Zmienilam bok- cisza totalna az znow sie przestraszylam ale po chwili zaczela sie ruszac delikatnej, w nocy cisza- ale to nornalka, teraz znów tak delikatnie. -
Mało w naszej grupie porodów naturalnych😉 aż dziwne bo zawsze myślałam ze jednak jest ich przewaga Haha a tu co poród to cc.najwazniejsze ze wszystkie szczęśliwie zakończone .moj mały śpi a ja obiad robię poki mam chwile.dzis miałam isc do szpitala i jutro pewnie miałam mieć cc a tak Nikos ma już ponad tydzień.wyszedl w najmniej oczekiwanym momencie.teraz to już bedxie szło jedna za druga wiec pakować torby żebyście nie miały tak jsk ja .torby małego brak a u mnie w połowie była spakowana.wczoraj była położna .fajna babka. U starszego tez była ona.
Zlaania1, sisi lubią tę wiadomość
-
Mi wczoraj odszedł czop, chyba na dobre wiadomości. Panie ze żłobka się zgodziły że któraś z nich na pewno pomoże jeśli będzie trzeba popilnowac nam synka po godzinach żłobka. Aż mi łzy stanęły w oczach. Tylko w weekend nie mogą bo wszystkie studiują zaocznie. Więc muszę rodzić w tygodniu i juz. Najlepiej rano
Od wczoraj się też jakby dziwnie czuje, nie wiem jak to określić jakby takie weznetrzne nerwy, bóle okresowe i w biodrach i w ścięgnach przy pośladkach i udach. Jadę teraz na wizytę na szybko żeby tylko zobaczyć przepływy ale może coś się dowiem więcej. Aha i chyba organizm się powoli oczyszcza. Powtarzam wiec brzuchowi: albo do piątku albo od poniedziałku mam nadzieję że się posłucha a najlepiej niech jeszcze czeka spokojnie te 3tyg
-
nick nieaktualnyJa wczoraj dopakowalam, jeszcze tylko biustonosze do karmienia dosychaja na kaloryferze, no i rzeczy na wyjście dla maluszka, bo dla mnie te same co pojde. W 2-5dni nie będzie ze mnie laski. I stracha wszystkim robie ze w weekend bede rodzic 😂, córka by chciała zebym juz urodzila. Bede gadac ze nie a jeszcze wyjdzie jak u szczesliwejmamusi. Ale juz mi ciezko sie tak toczyc.
-
Kimsik, bardzo Ci wspolczuje bólu i sama się tego boję też. Ale już masz to za sobą. Teraz jak dziewczyny piszą bierz przeciwbólowe i zglaszaj każda wątpliwość.
Szczęśliwa mamusia, a jednak! Team nicsieniedzieje pewnie się rozpakuje jako pierwszySzczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Gratuluję dziewczyny!
Chętnie dołączę do waszego grona, bo teściowa już przyleciała z Australii a jutro przylatuje brat ze Stanów, a tu u nas #nicsieniedzieje.
Ale mąż mówi, że brzuszek codziennie jest niżej.
Dzisiaj ostatnia wizyta u gina, zobaczymy co się dzieje.
Jeśłi nadal nic się nie dzieje, to kazał się zgłosić do szpitala tydzień po terminie.2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
A mi w ponad tydzień waga poleciała -11 kg 😀jeszcze 4 i będzie jak przed ciaza💪Nie wiedziałam ze tak szybko to pójdzie .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 10:48
reset, Kropka89, Zlaania1, Kijanka, sisi, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość
-
Janka78 wrote:A mi w ponad tydzień waga poleciała -11 kg 😀jeszcze 4 i będzie jak przed ciaza💪Nie wiedziałam ze tak szybko to pójdzie .
Zazdroszczę!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Janka a jak starszy syn?