X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dzis totalny wku...

A co się stało?

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    A co się stało?

Corka "ma zly dzien", z tej racji mąż tez, i mi sie udzielilo, poza tym takie tam "problemy". Moze jutro bedzie lepiej. Niedziele sa trudne i glupie.

• Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma na Żelaznej, ale jest ich tylko 5 więc się zastanawiam czy są trudno czy łatwo dostępne

5E5kp1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza wrote:
    Coma na Żelaznej, ale jest ich tylko 5 więc się zastanawiam czy są trudno czy łatwo dostępne

Aaa to słyszałam, koleżanka tam rodzi i sobie jakoś załatwiła. Ona ma termin na połowę grudnia i już to sobie zaklepała więc ruszaj z tematem :P

uIHap1.png
  • Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się tylko w jaki sposób sobie można zaklepac pokój, skoro nie wiem na kiedy będzie potrzebny 🤣

5E5kp1.png
  • Esti Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia gratulacje!

Bomba. Też chcę już rodzić :-) (kto by pomyślał...)

coma, Cecylia lubią tę wiadomość

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza wrote:
    Zastanawiam się tylko w jaki sposób sobie można zaklepac pokój, skoro nie wiem na kiedy będzie potrzebny 🤣

Pani Złota, ja nie mam pojęcia jak to tam działa :) ona twierdzi, ze ma zaklepane, tez miała mieć CC jak Ty ale się jej przekręciła jej mała ostatnio.

uIHap1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia, gratulacje!
    Kasza, #teamnicsieniedzieje trzyma się mocno. A przynajmniej ja w nim. Szpagaty można sobie robić, to nie działa.

Cecylia lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • karma Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie na noc dzieci przy sobie? Ja nie jestem w stanie zmrużyć oka w obawie, że przegapię coś niepokojącego. Jestem zombie. Ale położnym też nie potrafię go oddać, bo ciągle bym się zastanawiała czy to mój tak płacze 😕

💙
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia - gratuluję ♥️

Mi chyba tym razem los wynagrodził poprzedni pobyt po porodzie, gdzie od rana do nocy u nas na sali przebywały tabuny odwiedzających. Na tyle dni ile spędziłam w szpitalu ani razu nie trafiłam na dzikie tłumy gości. Praktycznie do każdej współlokatorki przychodził tylko mąż. Ewentualnie jakiś inny członek rodziny, ale w czasie, gdy męża nie było.
    A tak to na sali cisza i spokój.

Cecylia lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2019, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma- miałam maluszka od samego poczatku. Jak juz mnie wiezli po cesarce,to maluch juz czekał na mnie z tata w pooperacyjnej i tak caly czas był ze mną. Polozne przystawialy mi go do piersi,dopuki nie bylam w stanie do niego sama wstac.

• reset Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, z rozwarciem można chodzić i miesiąc ;) Ja tyle chodziłam i dopiero pomogło wywoływanie 🙊

Co do tłumów- mam to szczęście, że i na patologii i od wczoraj na położnictwie jestem sama w pokoju. Dzięki temu mogę sobie stękać przy każdym siadaniu, łazić z piersiami na wierzchu itp. ale jak wczoraj rano przed oficjalnymi godzinami odwiedzin przyjechali moi rodzice i brat (normalnie nie wiem,czy brat by wpadał, ale pracuje poza Polską i tylko teraz jest kilka dni,więc koniecznie chciał zobaczyć Małą) to i tak poszłam z nimi posiedzieć na korytarzu, by oni nie kręcili się po oddziale, bo diabli wiedzą, co mogą przynieść itp. (aczkolwiek np. moi rodzice w tym roku celowo szczepili się wcześniej na grypę, by mi Julki nie zarazić). Za to łazienkę dziele z drugim pokojem, a tam wczoraj impreza, babcie, dziadki, wujki, trzylatek... I słyszę przez drzwi łazienki teksty typu "gdzie te widelczyki do ciasta" oraz mam tabuny gości w naszej łazience. I to mnie wkurzylo, bo zrobili w niej syf, do tego diabli wiedzą, ile innych bakterii przynieśli, a ja tu ponacinana wolałabym czegoś nie złapać dodatkowo.

Julka jest za to tak spokojna, że aż mnie to zaczyna martwić. Z wagi spadła 140 gramów w pierwszej dobie, dziś w nocy zaczęła jednak lepiej jeść, więc może jakoś to opanujemy...ale na razie ani razu nie zapłakała, co aż dziwne jest dla mnie!

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • karma Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po połogu koniecznie sobie zróbcie posiewy moczu i wymazy. Nigdy nie wiadomo co w szpitalu grasuje i co kto przywlókł.
    U nas w odwiedzinach też ciasto 🤦🏼‍♀️ Naprawdę dałabym tym ludziom 500 minus. Ale to szpital powinien kontrolować.

💙
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki - ta miłość przychodzi tak naturalnie :)
    Jednak później w domu trochę ciężko jest dzielić siebie i swoją uwagę na dwójkę dzieci.. Ja niby staram się poświęcać czas i Oli i Ali, jednak widzę, że gdy trzymam małą przy piersi, to starsza trochę zazdrości i robi się nieznośna.
    A najbardziej dało mi do myślenia, gdy wyszłam ostatnio ze starszą na spacer i ona nie chciała wracać do domu, bo tu miała mnie tylko dla siebie a w domu była Ola..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, no to niezłego masz farta albo jakieś chody 😉 Ja trafiłam w piątek do 3, która tak na prawdę jest 2ką. Na szczęście wczoraj jedna dziewczyna została wypisana. Odwiedzających nie było, wczoraj tylko 2 osoby, ale spokojnie było. W sumie to w trakcie odwiedzin wyszłam się przejść po korytarzu z mężem i synkiem.

Jak dla mnie wszystko jest na plus z wyjątkiem jedzenia, które jest wyjątkowo paskudne. Na Ujastku było genialne w porównaniu do tego.

Nie przejmuj się, ze mało płacze. Rozkręci się w swoim tempie. Ja tak miałam z pierwszym synkiem, dopiero po tygodniu normalnie płakał. Może ona jeszcze chwile w tym brzuchu miała posiedzieć. Ale spokojnie, wszystko nadrobi.

U mnie teraz akcja porodowa sama się zaczęła przed CC i widzę różnice. Młodszy synek jest od razu na etapie tego starszego jak miał tydzień. Za to moje piersi bardziej cierpią bo ten mały wampirek strasznie dużo je i ma masę siły. Jak tak dalej będzie to skończy się na odciąganiu przez jakiś czas, żeby udało się piersi zregenerować. Prawdopodobnie wychodzimy jutro. Już nie mogę się doczekać!

coma, Esti, Limonka, sisi lubią tę wiadomość

• Agawa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, ciekawa jestem jak mój 5 latek będzie się zachowywał. Mam nadzieje, że uda nam się łagodnie przez to przejść.

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, tak napisałam też tu zaproszenie :) Dzięki!

Natki, super cieszę się!

Co do odwiedzin, u mnie rodzina się pchała ale ja nie pozwalałam przychodzic za bardzo, tylko na korytarzu i na chwile bo ja nie mogłam chodzić. Moim zdaniem to jest bez sensu oglądanie w szpitalu maluchów ale ja przez to też zostałam nazwana "dzika" przez rodzinę. Wszyscy się pchali... A leżałam na sali 6 osobowej! Różnie przychodzili...no i to był oczywiście dramat możecie sobie wyobrazić że chociażby mężowie jak byli to już był tłum ;) Teraz też będę walczyć o jedynkę ale czy się uda...podobno mega pozajmowane...

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile cm3 objętości powinien mieć ten sławny czop? Bo mi wieczorem odszedł jeden glut galaretowaty, a w nocy strasznie dużo takiego różowego (przepraszam za taki opis obrazowy - wiem, że to obrzydliwe).

I zastanawiam się czy to już cały czop, czy to kawałek czopa albo w ogóle nie czop?

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma co do czopa to nie wiem. Ale coś mi się wydaje ze do lipca to ty nie donosisz.

coma, karma, Apolonia, Limonka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czop to była taka przezroczysta lekko różowa-żóltawa galaretka wielkości.... pół jogurtu na oko, może mniej. Obejrzałam dokładnie bo wyszła jak byłam pod prysznicem.

‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ