X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2019, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - gratulacje. Niech zdrowo rośnie :-)

Janka78 lubi tę wiadomość

• Agawa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    r45zt7h9d6q8_t.jpg

A oto i moje szczęście. Trochę żarłoczne, ale bardzo kochane ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 06:25

sylvuś, Janka78, Iza34, Spirit, Szczesliwa_mamusia, Kaczorka, Kijanka, Ewelina92, mrt87, coma, Kropka89, sisi, Esti, Limonka, ListopadowaMama, Cecylia lubią tę wiadomość

• Agawa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset gratulacje!!! Jesteście już razem 🌹❤️🌷🌺

Ja jestem od wczoraj na parterze. Noc koszmar, mały wisiał na cycku od 23:00 do 3:00 praktycznie non stop. A potem jeszcze kilka razy ale już nie liczę. Karmimy się na leżąco wiec coś tam przysnęłam, tylko że co chwile trzeba zmieniać cycka i stronę łóżka a po CC to już nie takie super proste :( Teraz w końcu zasną, ale to pewnie chwila i znowu będzie awantura i szukanie cyca. Mam nadzieje, ze to tylko tak na rozkręcenie laktacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, Agawa gratuluje! Śliczne bobaski.

Agawa lubi tę wiadomość

• Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czad, musisz potem reset opowiedzieć jeszcze jak to z tym wywoływaniem było 😍. Gratulacje!!
    Wiem, że się powtarzam, ale... ZAZDROSZCZĘ

5E5kp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne te Wasze maluszki. To i ja swojego pokaze. Na chwilke :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 15:01

Vella83, Iza34, Agawa, Kaczorka, Kijanka, Ewelina92, coma, Kasza, Janka78, Kropka89, kudłata, sisi, Limonka, sylvuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Relacja dłuższa będzie pewnie kiedy indziej albo dopiero z domu, ale melduję, że Julka urodziła się w 105 rocznicę urodzin mojego Dziadka, a jej Pradziadka. Ma 2940 gramów, 51 cm długości i jest idealna ❤️ Nie zapłakała jeszcze ani razu, za to karmiłysmy się już dwukrotnie. Śpi obok, a mnie adrenalina dalej buzuje wynieszana z miłością ❤️
    Jako ciekawostka- mój dziadek urodziny miał 9.11.1914, zaś Julka urodziła się 9.11 g.19:14- no ma dziewczyna wyczucie czasu 💪😄
    Oto Julka:
    1a4bbd864cb7.jpg

No i była punktualna, bo wg I USG prenatalnego termin z USG wychodził na 9.11, zaś z OM na 11.11.

Agawa, od wczoraj leżałam na patologii na 1 piętrze, a teraz od kilku godzin na parterze :) Coraz bliżej domu z tego parteru ;)
    Gratuluję! Moja Adelka miała dokładnie te same wymiary 😂 2940 i 51 cm

• Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak znaleźć grupę na FB ?

5E5kp1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza wrote:
    Dziewczyny, jak znaleźć grupę na FB ?

Napisz do Kudłatej to Cię zaprosi (ona chyba tam potrzebuje Twojego maila, którego używasz do logowania na FB).

uIHap1.png
  • Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ona bywa w ogóle jeszcze tutaj ?:P

kudłata lubi tę wiadomość

5E5kp1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma bliźniaki to pewnie niezbyt często 😂 napisze jej na FB, ze chcesz dołączyć :)

uIHap1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, gratulacje! Mam nadzieję, że dzieci prawników po prostu są punktualne i Skrzacik też do 15.11 postanowi opuścić brzuch.

#teamnicsieniedzieje
    Spałam znowu jakieś 11 godzin. Jakby organizm wiedział, że trzeba się wyspać na zapas. O dziwo, mąż spał jeszcze więcej.
    Zrobiłam nam śniadanie. Robimy sobie leniwy niedzielny poranek.
    Mąż zrobił mi masaż mózgu i gadał przez całe śniadanie o wielościanach. Co gorsza, zadawał zagadki. Mój umysł już czuje się zmęczony, a jest dopiero 12 :)

sisi, agndra lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne macie te bobaski 😍
    Ja muszę wytrzymać jeszcze 9 dni, najmniej 7 do przyjazdu mamy 😉
    Dzisiaj mamy 7 rocznicę związku z mężem i po obfitym śniadaniu, drzemce córki wybieramy się na spacer i obiad. Ostatnia szansa żeby spędzić fajnie czas tylko we troje 😁

Kijanka, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kudłata, a czy ja tez mogę dołączyć na to FB? :) Dzięki z góry! Już pisze do Ciebie na priv :)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Armagedon, ja dalej nie mogę chodzić. Właśnie pojechałam do kościoła autobusem bo uznałam auto za zbyt niebezpieczne jeśli nie operuje lewa nogą w pełni a nie mogłam dojść do przystanku. Shit shit. Szłam wolniej niż starsze panie. A mąż w nocy wymioty itp. chyba mały przyniósł znów jelitowke. Proszę nie teraz! Teraz to zaciskam nogi potrójnie, my teraz nie damy rady! I oby mnie nie złapało, nie chcę myśleć nawet o tym teraz z brzuchem. Jejus trzymajcie kciuki.

Natki, wyszliście?

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu dzisiaj pusto?
    Czy wszystkie nierozpakowane (poza mną oczywiście) walczą na porodówkach? :)

#teamnicsienniedzieje
    Leniwa niedziela.
    Nic się nie dzieje.
    Spotykam się z koleżankami.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Esti i momo walczą, im się już należy :P

Ja mam podobno rozwarcie na 2 cm, a szyjka ma ok. 1 cm, wsadziła mi dziś doktor tam dwa palce, zrobiła ten legendarny masaż szyjki, a ja zobaczyłam gwiazdy. Myślałam, że mam wysoki próg bólu, ale nie, piszczałam jak świnka na tym fotelu.

Ale jak wiadomo z rozwarciem 2 cm można chodzić i pare tygodni więc się nie napalam.

Klocek waży 3,5 kg, jak będę chodzić w tej ciąży do grudnia to będzie nosiła od razu rozmiar 68.

uIHap1.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Coś tu dzisiaj pusto?
    Czy wszystkie nierozpakowane (poza mną oczywiście) walczą na porodówkach? :)

#teamnicsienniedzieje
    Leniwa niedziela.
    Nic się nie dzieje.
    Spotykam się z koleżankami.
    Ja na porodówce nie jestem :-) Ogarniam ostatnie rzeczy dla Maluszka, zakupy w smyku (rabat - 20% na ubranka niemowlęce), karuzela do łóżeczka, wideoniania itp itd...
    Także co dopiero dostałam wypłatę i zaraz będę bankrutem :-)

coma lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma,
    a jak Ty dzisiaj do lekarza trafiłaś, tak przy niedzieli?

Mam wrażenie, że ten cały teamnicsięniedzieje zaczyna oszukiwać i wszystkie tam już szpagatami chodzicie, tylko ja taka zabetonowana :P

5E5kp1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza wrote:
    coma,
    a jak Ty dzisiaj do lekarza trafiłaś, tak przy niedzieli?

Ma się te chody :D

Nie no, po prostu jestem debilem i całe moje honorowe stawianie się na nic się zdało kiedy skończył mi się neoparin :) Napisałam do lekarz, że potrzebuję na już recepty, a ona zapytała czy chcę wbić na samolot i na USG. No to pewex - za free to ja chce wszystko.

No i przy okazji macanko szyjki. 3w1

Kijanka lubi tę wiadomość

uIHap1.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ