X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2019, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - gratulacje. Niech zdrowo rośnie :-)

Janka78 lubi tę wiadomość

• Agawa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    r45zt7h9d6q8_t.jpg

A oto i moje szczęście. Trochę żarłoczne, ale bardzo kochane ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 06:25

sylvuś, Janka78, Iza34, Spirit, Szczesliwa_mamusia, Kaczorka, Kijanka, Ewelina92, mrt87, coma, Kropka89, sisi, Esti, Limonka, ListopadowaMama, Cecylia lubią tę wiadomość

• Agawa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset gratulacje!!! Jesteście już razem 🌹❤️🌷🌺

Ja jestem od wczoraj na parterze. Noc koszmar, mały wisiał na cycku od 23:00 do 3:00 praktycznie non stop. A potem jeszcze kilka razy ale już nie liczę. Karmimy się na leżąco wiec coś tam przysnęłam, tylko że co chwile trzeba zmieniać cycka i stronę łóżka a po CC to już nie takie super proste :( Teraz w końcu zasną, ale to pewnie chwila i znowu będzie awantura i szukanie cyca. Mam nadzieje, ze to tylko tak na rozkręcenie laktacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, Agawa gratuluje! Śliczne bobaski.

Agawa lubi tę wiadomość

• Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czad, musisz potem reset opowiedzieć jeszcze jak to z tym wywoływaniem było 😍. Gratulacje!!
    Wiem, że się powtarzam, ale... ZAZDROSZCZĘ

5E5kp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne te Wasze maluszki. To i ja swojego pokaze. Na chwilke :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 15:01

Vella83, Iza34, Agawa, Kaczorka, Kijanka, Ewelina92, coma, Kasza, Janka78, Kropka89, kudłata, sisi, Limonka, sylvuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Relacja dłuższa będzie pewnie kiedy indziej albo dopiero z domu, ale melduję, że Julka urodziła się w 105 rocznicę urodzin mojego Dziadka, a jej Pradziadka. Ma 2940 gramów, 51 cm długości i jest idealna ❤️ Nie zapłakała jeszcze ani razu, za to karmiłysmy się już dwukrotnie. Śpi obok, a mnie adrenalina dalej buzuje wynieszana z miłością ❤️
    Jako ciekawostka- mój dziadek urodziny miał 9.11.1914, zaś Julka urodziła się 9.11 g.19:14- no ma dziewczyna wyczucie czasu 💪😄
    Oto Julka:
    1a4bbd864cb7.jpg

No i była punktualna, bo wg I USG prenatalnego termin z USG wychodził na 9.11, zaś z OM na 11.11.

Agawa, od wczoraj leżałam na patologii na 1 piętrze, a teraz od kilku godzin na parterze :) Coraz bliżej domu z tego parteru ;)
    Gratuluję! Moja Adelka miała dokładnie te same wymiary 😂 2940 i 51 cm

• Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak znaleźć grupę na FB ?

5E5kp1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza wrote:
    Dziewczyny, jak znaleźć grupę na FB ?

Napisz do Kudłatej to Cię zaprosi (ona chyba tam potrzebuje Twojego maila, którego używasz do logowania na FB).

uIHap1.png
  • Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ona bywa w ogóle jeszcze tutaj ?:P

kudłata lubi tę wiadomość

5E5kp1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma bliźniaki to pewnie niezbyt często 😂 napisze jej na FB, ze chcesz dołączyć :)

uIHap1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, gratulacje! Mam nadzieję, że dzieci prawników po prostu są punktualne i Skrzacik też do 15.11 postanowi opuścić brzuch.

#teamnicsieniedzieje
    Spałam znowu jakieś 11 godzin. Jakby organizm wiedział, że trzeba się wyspać na zapas. O dziwo, mąż spał jeszcze więcej.
    Zrobiłam nam śniadanie. Robimy sobie leniwy niedzielny poranek.
    Mąż zrobił mi masaż mózgu i gadał przez całe śniadanie o wielościanach. Co gorsza, zadawał zagadki. Mój umysł już czuje się zmęczony, a jest dopiero 12 :)

sisi, agndra lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne macie te bobaski 😍
    Ja muszę wytrzymać jeszcze 9 dni, najmniej 7 do przyjazdu mamy 😉
    Dzisiaj mamy 7 rocznicę związku z mężem i po obfitym śniadaniu, drzemce córki wybieramy się na spacer i obiad. Ostatnia szansa żeby spędzić fajnie czas tylko we troje 😁

Kijanka, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kudłata, a czy ja tez mogę dołączyć na to FB? :) Dzięki z góry! Już pisze do Ciebie na priv :)

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Armagedon, ja dalej nie mogę chodzić. Właśnie pojechałam do kościoła autobusem bo uznałam auto za zbyt niebezpieczne jeśli nie operuje lewa nogą w pełni a nie mogłam dojść do przystanku. Shit shit. Szłam wolniej niż starsze panie. A mąż w nocy wymioty itp. chyba mały przyniósł znów jelitowke. Proszę nie teraz! Teraz to zaciskam nogi potrójnie, my teraz nie damy rady! I oby mnie nie złapało, nie chcę myśleć nawet o tym teraz z brzuchem. Jejus trzymajcie kciuki.

Natki, wyszliście?

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tu dzisiaj pusto?
    Czy wszystkie nierozpakowane (poza mną oczywiście) walczą na porodówkach? :)

#teamnicsienniedzieje
    Leniwa niedziela.
    Nic się nie dzieje.
    Spotykam się z koleżankami.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Esti i momo walczą, im się już należy :P

Ja mam podobno rozwarcie na 2 cm, a szyjka ma ok. 1 cm, wsadziła mi dziś doktor tam dwa palce, zrobiła ten legendarny masaż szyjki, a ja zobaczyłam gwiazdy. Myślałam, że mam wysoki próg bólu, ale nie, piszczałam jak świnka na tym fotelu.

Ale jak wiadomo z rozwarciem 2 cm można chodzić i pare tygodni więc się nie napalam.

Klocek waży 3,5 kg, jak będę chodzić w tej ciąży do grudnia to będzie nosiła od razu rozmiar 68.

uIHap1.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    Coś tu dzisiaj pusto?
    Czy wszystkie nierozpakowane (poza mną oczywiście) walczą na porodówkach? :)

#teamnicsienniedzieje
    Leniwa niedziela.
    Nic się nie dzieje.
    Spotykam się z koleżankami.
    Ja na porodówce nie jestem :-) Ogarniam ostatnie rzeczy dla Maluszka, zakupy w smyku (rabat - 20% na ubranka niemowlęce), karuzela do łóżeczka, wideoniania itp itd...
    Także co dopiero dostałam wypłatę i zaraz będę bankrutem :-)

coma lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • Kasza Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma,
    a jak Ty dzisiaj do lekarza trafiłaś, tak przy niedzieli?

Mam wrażenie, że ten cały teamnicsięniedzieje zaczyna oszukiwać i wszystkie tam już szpagatami chodzicie, tylko ja taka zabetonowana :P

5E5kp1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasza wrote:
    coma,
    a jak Ty dzisiaj do lekarza trafiłaś, tak przy niedzieli?

Ma się te chody :D

Nie no, po prostu jestem debilem i całe moje honorowe stawianie się na nic się zdało kiedy skończył mi się neoparin :) Napisałam do lekarz, że potrzebuję na już recepty, a ona zapytała czy chcę wbić na samolot i na USG. No to pewex - za free to ja chce wszystko.

No i przy okazji macanko szyjki. 3w1

Kijanka lubi tę wiadomość

uIHap1.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ