Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • coma Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cecylia wrote:
    Mój czop to była taka przezroczysta lekko różowa-żóltawa galaretka wielkości.... pół jogurtu na oko, może mniej. Obejrzałam dokładnie bo wyszła jak byłam pod prysznicem.

I co się stało dalej? Długo czekałaś aż się zacznie?

uIHap1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa wrote:
    Kaczorka, ciekawa jestem jak mój 5 latek będzie się zachowywał. Mam nadzieje, że uda nam się łagodnie przez to przejść.

Myślę, że z 5-latkiem może być o tyle prościej, że zrozumie, że nie można rodzeństwu rzucać zabawek na głowę i wyciągać za fraki z łóżeczka ;) i zawsze łatwiej wyjść razem na spacer.

W każdym razie życzę Ci, by obyło się bez akcji ;)

Agawa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Agawa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kaczorka! Zawsze chciałam mieć małą różnice między dziećmi, ale z moich planów niewiele wyszło. Teraz trochę zaczynam doceniać, ze starszy syn jest już duży.

Co do czopa, to u mnie to był podbarwionym krwią śluz a zaraz potem miał płynna postać. Dlatego bałam się, ze wody mi odeszły. Ale w szpitalu powiedzieli, ze czop może być taki bardziej płynny. U mnie czop odszedł o 17:00 a skurcze zaczęły się o 18:00 i bardzo szybko postępowały. Wody odeszły ok. 21:00.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa - a ja zawsze chciałam taką różnicę wieku jaka będzie między Twoimi dziećmi :p w zasadzie dość spontanicznie podjęliśmy w lutym decyzję, że może jednak szybciej "zaryzykujemy". No i mamy dwójkę.. ;)
    Może gdyby moja starsza córka potrafiła posiedzieć na dupie dłużej niż minutę, to byłoby łatwiej.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Esti Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Jakieś zaklęcia poproszę na wywołanie akcji porodowej...

coma, Ewelina92, mrt87, Kijanka lubią tę wiadomość

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że nie było mnie tu bardzo długo tym samym nie wiem co się dzieje. Na fb już dziewczyny wiedzą więc chwalę się i tu, Mateusz przyszedł na świat 8.11 o godzinie 13.20 przez cc, walczyliśmy 8 godzin naturalnie ale był brak postępu a wody odeszły jeszcze w domu.
    3480 gram, 53 cm grzeczny, cichy ale kupy robi po pachy i jak już zacznie to pare pod rząd 😁 dziś nas wypisują do domu.

Kijanka, nick nieaktualny, coma, Ewelina92, Agawa, nick nieaktualny, Limonka, Kaczorka, kudłata, Janka78, Kropka89, ListopadowaMama, Esti, sylvuś, anna23, Audreyyy, sisi lubią tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Agawa - a ja zawsze chciałam taką różnicę wieku jaka będzie między Twoimi dziećmi :p w zasadzie dość spontanicznie podjęliśmy w lutym decyzję, że może jednak szybciej "zaryzykujemy". No i mamy dwójkę.. ;)
    Może gdyby moja starsza córka potrafiła posiedzieć na dupie dłużej niż minutę, to byłoby łatwiej.. :p

Moja na 7lat i nie potrafi usiedziec dluzej niz minute a jak mowisz "nie dotykaj, nie wolno" to tak kombinuje ze dopnie swego. I wcale z 7-latka latwiej nie będzie, poza tym ze sama obsluguje sie w wc.

• coma Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budujesz napięcie :D

agndra lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #teamnicsieniedzieje
    Wyspaliśmy się.
    Usmażyłam naleśniki na śniadanie.
    Po śniadaniu było leniwe przedpołudnie.
    A potem poszliśmy na długi spacer.
    Jak zwykle - nic.

sisi lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka wrote:
    #teamnicsieniedzieje
    Wyspaliśmy się.
    Usmażyłam naleśniki na śniadanie.
    Po śniadaniu było leniwe przedpołudnie.
    A potem poszliśmy na długi spacer.
    Jak zwykle - nic.
    Schemat taki jak u nas - tylko na śniadanie zrobiłam jajecznicę 😉 teraz po spacerze czekam na ostrą pizzę mimo tego, że mam zgagę jak cholera 😅

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie wiem, dlaczego mój suwaczek pokazuje, że do porodu został 1 dzień mimo, że dziś 39+3 😂

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Schemat taki jak u nas - tylko na śniadanie zrobiłam jajecznicę 😉 teraz po spacerze czekam na ostrą pizzę mimo tego, że mam zgagę jak cholera 😅

Haha, ostrą pizzę jadłam ostatnio w czwartek, ale jak można się domyślić nic nie zdziałała :)

Ewelina92 lubi tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    I nie wiem, dlaczego mój suwaczek pokazuje, że do porodu został 1 dzień mimo, że dziś 39+3 😂
    Ewelina92, może Twój suwaczek wie coś, czego Ty nie wiesz :) Tego Ci życzę.

mao, Ewelina92 lubią tę wiadomość

8p3os65gur64a6vr.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Nie było mnie chwilę, bo 6.11 o 13.10 przyszedł na świat Michał, 3700g, 56cm. Kawał chłopa jak na mnie :) poród wywoływany, cewnika nie czułam, oxy nie czułam a jak przebili mi pęcherz to tak zaczęły napier... skurcze, że w 2h urodziłam. Od wczoraj jesteśmy w domu :)

Esti, Spirit, Kaczorka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Agawa, Kijanka, Janka78, Ewelina92, agndra, Kropka89, Limonka, sylvuś, sisi, Aishha lubią tę wiadomość

FNh9p2.png
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratulacje dla nowych mamusiek - jeszcze nie zdążyłam nadrobić. Może komuś się przyda - ja właśnie łaze z mega nawałem, prawie chodziłam po ścianach, młody na moje cycki patrzeć nie może. Nie wiem na ile to częsty stan że jest aż tak ostro, ale jakiś Laktator warto mieć w domu. Ja ogarniam naprawdę ciężki temat ręcznym, da się. Ale dwa dni w plecy.

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    Dziewczyny, gratulacje dla nowych mamusiek - jeszcze nie zdążyłam nadrobić. Może komuś się przyda - ja właśnie łaze z mega nawałem, prawie chodziłam po ścianach, młody na moje cycki patrzeć nie może. Nie wiem na ile to częsty stan że jest aż tak ostro, ale jakiś Laktator warto mieć w domu. Ja ogarniam naprawdę ciężki temat ręcznym, da się. Ale dwa dni w plecy.
    Pierwszy nawal i zastój wspominam i teraz i poprzednio jako gorsze niż poród:p

Ig004 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kolejne pytanie z tych "technicznych". Gdzie kapiecie dziecko-lazienka czy pokoj, na czym stawiacie wanienke, gdzie macie przewijak i jak czesto kapiecie dzieci? Wiem ze wiele zalezy od warunkow mieszkaniowych ale jak to zorganizowalyscie?

• Agawa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 15:00 jestem sama na sali. Tz. jest jeszcze ze mną mój mąż. Ale to wygoda. Rewelacja!!! Pewnie zaraz moje szczęście się skończy, położna powiedziała ze takich luksusów w tej sali to od roku nie było, wiec zrozumiałam, ze długo się tym nie nacieszę. Oby dziecię, które przywiozą było w nocy łaskawe. Ta noc była ciężka. U maluszka współlokatorki nietolerancja lektorzy i wył przez pół nocy a tatuś maluszka poszedł do domu o 23:00🥵.

Jestem w szoku jak już mnie nic nie boli. Wczoraj jeszcze czułam, ze była operacja. A dzisiaj 80% poprawy. Zero ciągnięcia jak chodzę. Lekkie przy wstawaniu. Zaczęłam młodego karmić na siedząco bo ile można leżeć.

Ponieważ jedzenie paskudne zamówiliśmy z mężem pyszne jedzonko do szpitala. Czekamy na dostawę. Zjemy oczywiście na korytarzu ten wyszukany jak na szpitalne standardy posiłek. Reset, w razie czego możesz dołączyć, zapraszamy, chętnie się podzielimy. Maja dostarczyć o 18:00 😋

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dziewczyny kolejne pytanie z tych "technicznych". Gdzie kapiecie dziecko-lazienka czy pokoj, na czym stawiacie wanienke, gdzie macie przewijak i jak czesto kapiecie dzieci? Wiem ze wiele zalezy od warunkow mieszkaniowych ale jak to zorganizowalyscie?

U nas przewijak jest w sypialni na komodzie. W odległości około 1 metra od łóżeczka.
    Wanienka obecnie stoi w łazience i planujemy też używać jej w łazience. Mamy tam sporo miejsca, więc albo będziemy ją stawiać na podłodze albo wstawiać do naszej wanny. Nie mamy stelaża na wanienkę, bo meble tego typu wydają się nam mało stabilne, a poza tym zajmują cenną przestrzeń :)
    Zobaczymy, jak się sprawdzą te rozwiązania.

#teamnicsieniedzieje
    Po obiedzie bez zmian :)
    Zjadłam na deser pół tabliczki czekolady.
    Skrzacik cieszy się w brzuchu z dodatkowej porcji cukru. Jakby mógł, pomachałby mi rezerwacją do 15.11 :)

8p3os65gur64a6vr.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    jak wyglądają noce na oddziale położniczym?
    Światło jest tam w ogóle kiedykolwiek gaszone?
    Zawsze do szpitala szłam ze stoperami do uszu i opaską na oczy do spania. Te stopery to teraz będzie kiepski pomysł, ale nad opaską się poważnie zastanawiam.

8p3os65gur64a6vr.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ