Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czyli kolderka się sprawdza:)
Naczytalam się ze bez kolderki bez poduszki powinno się kłaść, żeby dzieciątko się nie przydusilo. Ja tez nakrywam gdy jest obok mnie albo w dzień w rożku rozłożonym ale pod pieluszka flanelowa albo kocykiem.
Musialam się przestawić na plus 24-25 w domu, zawsze mieliśmy 20-22:) mój M do tej pory nie może się przyzwyczaić do sauny wg niego;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 10:58
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Sylvuś, ale 24 - 25 stopni to nie jest temperatura dla nikogo - ani dla Was, ani dla dziecka! U nas jest 20 stopni, na czas kąpieli 21 - 22 i moja Młoda ma body z krótkim rękawem i śpioszki. Ja i tak ledwo daję radę w tych 20, byłam przyzwyczajona do 18 i jako alergik lepiej czuję się w chłodzie. Położna nas chwaliła, że wreszcie dom, w którym można normalnie oddychać... a na uwagi części rodziny mojego M., że mamy za zimno mam ściągniętą tą informację: https://epozytywnaopinia.pl/jak-ubierac-noworodka-zima/
Instytut Matki i Dziecka zaleca w niej, by przy noworodku utrzymywać temperaturę 18 - 22. Nam się sprawdza, Młoda bez kataru (to, co brałam za katar to było mleko - ech, matka roku ).Kijanka lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyNo to sluchajcie- moja malutka robi zielone kupki bo jest jej zimno! Opinia szanownej tesciowej. Owszem jest to zmarzluch, kazda zmiana pieluszki to kichanie i czkawka a po kapieli mimo okrycia ręcznikiem raczki zrobily się sine. Ale nie przesadzajmy, w domu jest 21-22st.
-
nick nieaktualnyZamiast poduszki lepiej podstaw coś pod łóżeczko żeby spadek był.
Do spania najlepszy i najbezpieczniejszy jest śpiworek. I nic więcej do łóżeczka nie wkładać, żadnych ochraniaczy, pościeli, zabawek, wałków. Ale nie wszystkie dzieci lubią śpiworki... Mój nie lubi. Ja go przykrywam kołderką włożoną ciasno po obu stronach pod materac żeby nie mógł sobie głowy zakryć przez przypadek. A i tak zazwyczaj ląduje ze mną w łóżku, bo sam płacze. -
nick nieaktualny
-
Moja tez ma ciągle zimne dłonie, do 25 nagrzewamy na kąpiel. Normalnie 23 teraz jest stale, nie jest przegrzana, wczesniej jak było 24 non stop to miała wilgotne włosy a teraz jest ok.
Możemy zejść o stopień ale boje się tych zimnych rączek.
U mnie na szczęście to tez nie katar tylko kozucha w nosku:), juz usunięta i jest ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2019, 15:22
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja sprawdzamy termometrem i jest ok. Tak wiem ze na karku tez można.
Pewnie jeszcze kilka tyg i będę spokojniejsza o rączki, ulewanie, gazy itp...
Jednak kilka lat starań zakończonych w końcu sukcesem zostawia ślad w psychice;) przewrażliwienie...ale wierze ze wrócę do normy (normalności) wkrótce:PW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Janka78 wrote:Ja mam i koloderke i podusie.ona bardziej z musu ,żeby główka była wyżej przez to ulewanie.
Ja akurat mam łóżeczko, które da się ustawić pod skosem, ale aplikacja mi podpowiedziała żeby w normalnym łóżeczku wsadzić segregator pod materac.
agndra, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPowiedzialam jej ze nie ma czegos takiegi jak przeziebione piersi, niech sie nie wyglupia, z golymi cycami po mrozie nie latalam, z reszta jak juz to ja bym sie przeziebila a nie piersi. 7 lat temu udalo im sie mi to wmowic i to w sierpniu a ja glupia i niedoswuadczona uwierzylam. Teraz sie nie dam a to dzieki artykulowi z mamaginekolog.
-
nick nieaktualny