Listopad 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez dużo wody i ciepła i lubi się kapać.kapiemy co drugi dzień .z tym zasypianiem to tez niefajnie.uspac uda się dość szybko mimo darcia ale odłożyć do łóżeczka to jyz wyczyn.czasem kilka raxy trzeba robic podejście .najlepsze dalej nocki.je śpi je śpi.ale jak cudnie się już uśmiecha.
-
nick nieaktualnyJanka a twoj zasypia na rekach bujany, i nosisz go w kocyku czy bez niczego? Bo jak bez to sprobuj w kocyku bo czasami pomaga odlozenie w tym kocyku bo nie czuje od razu chlodu materacyka i mniejsza szansa na wybudzenie. Ja teraz godzine probowalam ululac i w koncu sie udalo.
-
Czy ktoras karmi mlekiem modyfikowanym?chodzi mi o ilość porcji.pisze wszędzie 6 porcji po Ok 130ml.no to u nas jest dużo więcej 😬i się martwimy ze się nam dziecko pasie☹️Ze starszym tez tak było a teraz ma 14 lat i jest chudzielcem No ale teraz się martwię ze za dużo zjada mały.
-
nick nieaktualnyMoj tez woli cieplejsza wodr do kapieli. Idealna ma 38.2st heheh.
Co do mleka,to my kp. Ale starszak jadal mm prawie na zadanie. On jadl roznie. Raz zjadl 50ml,raz 150. Zalezy od apetytu. Nigdy nie zjadl przepisowej porcji.
Janka- jak jest glodny,to co pordzisz. Przybiera jakos szalenie duzo? Jak zacznie sie ruszac,to zwolni z tempem. Wiodcnzie tyle teraz potrzebujeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 19:03
-
I ja wam życzę łagodnych skoków rozwojowych, aby nasze maluchy były pogodne a rodzice wyspani (marzenia!) wesołych świąt! 🎄
P. S. Czy to forum umiera?Agawa, Janka78, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wesołych świąt! Żadne życzenia i żadne słowa nie są nam potrzebne - dla każdej z nas to będą cudowne, piękne święta!
Janka78, Kijanka, sylvuś lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ja też na spanie nie narzekam ale chciałam zadbać o tych co nie mogą tak powiedzieć
Pierwsze święta z synkiem! Będę spamować mmsami dziś wszystkich znajomych.Kaczorka, Janka78 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Jak?
Nie poddawać się. Pozwolić wisieć młodej ile chce.
I to, że piersi nie są napełnione mlekiem nie oznacza, że go tam nie ma. Robi się na bieżąco.
A młoda jak płacze czy się szarpie, to weź ją może na chwilę do odbicia czy zajmij ją czymś innym i przystaw ponownie.
Niestety w okolicach miesiąca często tak się dzieje. -
nick nieaktualnyKaczorka wrote:Nie poddawać się. Pozwolić wisieć młodej ile chce.
I to, że piersi nie są napełnione mlekiem nie oznacza, że go tam nie ma. Robi się na bieżąco.
A młoda jak płacze czy się szarpie, to weź ją może na chwilę do odbicia czy zajmij ją czymś innym i przystaw ponownie.
Niestety w okolicach miesiąca często tak się dzieje.
Sęk w tym ze ona nie chce, odrywa sie i ryczy, troche ją uspokoje, zmienie pieluszke, przystawie do drugiej piersi i to samo. W nocy wogole nie chciala zassac tylko placz. Niestety dalam butle, narazie ze swoim odciagnietym. Nie moze byc glodna. Sciagalam juz 3 razy, najpierw dziecko do piersi jak najdłużej a potem laktator, raz sciagnelam 80ml, potem 50ml, teraz ze 25ml ale teraz laktator tak ustawilam zeby "pracowal" i pobudzil piers a nie sciagal bo jak to pisza najlepiej dziecko sciagnie. Moze pobudze. Ale jest ciezko, mala ryczy, i starsza tez bo chce mnie do zabawy a ja ciagle z cycami na wierzchu bo albo dziecko albo laktator.
A dlaczego tak sie dzieje? Z dnia na dzien "stracic" pokarm?