X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopad 2019
Odpowiedz

Listopad 2019

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro jesteś w stanie laktatorem ściągnąć mleko to znaczy, że wcale go nie straciłaś.
    Może młoda przechodzi jakiś sok rozwojowy i dlatego tak się rzuca. Z butelki łatwiej leci, więc pije spokojniej.

Najlepiej by było spotkać się z CDL. Myślę, że taki doradca po zebraniu wywiadu i zobaczeniu Was mógłby coś więcej powiedzieć.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, u nas Marysia też się czasem tak zachowuje. Wtedy chyba boli ją brzuszek. Albo jak ma problem z chwyceniem piersi. Mleko masz, skoro ściągasz laktatorem.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co mogę polecić świetną cdl z Warszawy, uratowała mnie podczas tego nieszczęsnego nawału :)

2a82ae0ca8.png
    Nieudane: 3 IUI, 4 transfery ICSI
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was też jest tak nadgorliwa że sprawdza siatki centylowe dziecka? Mi to niestety robi aplikacja i wychodzą jakieś dziwne rzeczy, wzrost poza siatką (ur 56cm) - takie chyba się dzieci rodzą? Nikt nie mówił że to dziwny wzrost

2a82ae0ca8.png
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 - ja nie sprawdzam jakoś specjalnie. Centyle wagi znam, bo też mi aplikacja pokazuje. A wzrost u takich maluchów to trochę zaokrąglona wartość, więc nie przykładałabym do tego większej wagi :)

Swoją drogą ja się urodziłam długa na 58cm a teraz mam 170cm i raczej poza siatki nie wykraczam :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    Jakby co mogę polecić świetną cdl z Warszawy, uratowała mnie podczas tego nieszczęsnego nawału :)

Jak mozesz to poprosze.

• Ig004 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Jak mozesz to poprosze.
    Pisze na priv, zaakceptuj zaproszenie :)

2a82ae0ca8.png
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    Pisze na priv, zaakceptuj zaproszenie :)

Ok

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    Czy któraś z was też jest tak nadgorliwa że sprawdza siatki centylowe dziecka? Mi to niestety robi aplikacja i wychodzą jakieś dziwne rzeczy, wzrost poza siatką (ur 56cm) - takie chyba się dzieci rodzą? Nikt nie mówił że to dziwny wzrost
    Ja nie sprawdzam, moja Laura urodziła się ze wzrostem😃57cm

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • reset Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:

Ig, ja sprawdzam wagę w siatkach odkąd Młoda mi słabo przybiera. Ale to w aplikacji, głównie po to, by mieć wykres wagi i widzieć jak to wygląda.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Ig004 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a skąd masz te siatki? Masz specjalne do kp? Bo niby są inne niż mm

2a82ae0ca8.png
    Ciąża po operacji żpn
    Mamy synka ❤️
  • reset Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ig004 wrote:
    Reset a skąd masz te siatki? Masz specjalne do kp? Bo niby są inne niż mm

Mam aplikację 'growth' i zaznaczam standard WHO.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset jak sytuacja z karmieniem u was? Moja teraz zrobila sie ospala, tej nocy praktycznie nie jadla, nie szlo dobudzic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mijaja 4 tyg., Oleńka wazy 3970g, przybrala 1 kg.od najnizszej wagi po urodzeniu.

Kaczorka, agndra, Spirit lubią tę wiadomość

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, super--Małą pięknie rośnie 😊

U mnie ostatnio same stresy. I to właściwie chyba sama się nakręcam. Przez dwa dni miałam gorączkę i bałam się, że zarażę synka--przez jeden dzień brałam ibuprom i paracetamol, bo ponoć można. I którejś nocy obudziłam się, bo Mały mnie nie obudził na jedzenie. Chciałam go rozbudzić zmieniając pieluszeę a tam sucho. Strasznie się wystraszyłam, obudziłam męża i już chciałam jechać do szpitala, bo dziecko przecież nie zrobiło siku przez jakieś 4h. Zrobił siku dopiero po obudzeniu. A byłam przyzwyczajona, że średnio co 3h pampers jest pełny. Teraz jest tak, że on robi siku dopiero po przebudzeniu. A ja schizuje, czy to normalne. Dzisiaj natomiast przestraszyłam się jego kupy, bo było jej tyle, że prawie się wylewała. Ale dziecko zachowuje się normalnie, ładnie je- można nawet powiedzieć, że więcej niż do tej pory.
    Wszystko mnie stresuje i jak dalej tak pójdzie to chyba wyląduję w psychiatryku
    😑

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a ja mam teraz takie problemy z karmieniem. A z tą sucha pielucha mialam to samo dzisiejszej nocy, do tego dziecko nietomne, nie do obudzenia i jesc nie chciala. Az mąż sie przestraszyl. I rano do pediatry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 15:40

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ale byliście dzisiaj rano u pediatry, czy jutro idziecie?

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina92 wrote:
    Iza, ale byliście dzisiaj rano u pediatry, czy jutro idziecie?

Bylismy dzisiaj. W locie tzn.tu sie ubieralam, szykowalam torbe i jadlam kanapke zeby tylko zdazyc bo pediatra w piatki krotko.

Ewelina to twoje pierwsze dziecko? Ja juz sie nauczyłam ze najwięcej dzieje sie z dziecmi w weekendy, dni wolne i święta i pozostaje tylko ip wiec nie bylo na co czekac, lepiej dmuchać na zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 18:49

• reset Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Reset jak sytuacja z karmieniem u was? Moja teraz zrobila sie ospala, tej nocy praktycznie nie jadla, nie szlo dobudzic.

Szału nie ma- je po 5 - 7 minut max i albo zasypia albo zwyczajnie puszcza pierś i nic jej nie zmusi do jedzenia. Nasz pediatra już wcześniej kazał mi zrobić jej kontrolną morfologię i mocz, więc jutro obie będziemy się kłuć (chcę wykorzystać to, że w poniedziałek się szczepimy, więc raz, że będzie miał kto spojrzeć na wyniki, dwa - skoro już ją kłuję to dla spokoju ducha dorzucę crp przed szczepieniem).
    Ale... na oko wydaje się, że przytyła nieco, bo ma delikatne fałdki na udach, do tego wg naszej wagi domowej waży ok. 150 - 200 gramów więcej (choć wiadomo, takie ważenie- mimo, że mamy tryb 'waga lekkich przedmiotów' to mocno szacunkowe). Ale wczoraj zauważyłam, że jedno z body się na nią nie dopina i wszerz i na długość, więc coś musi być na rzeczy :) Ale w niektórych sukienkach, które planowałam na święta i tak mocno tonęła :) Dobrze, że mam ich za dużo to było w czym wybierać :P

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2019, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a nie tracisz pokarmu? Wiem ze masz go duzo. Bo moja jak zaczela coraz krocej ssac a w nocy to nawet nie wiem jak dlugo bo ja zaraz zasypialam to mam teraz problemy.

‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ